Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

Motovento
    REKLAM ALANI
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba yağmurlu günler başladı yollarda dikkatli olun bu motor gayet güzel kayıyor :D
    Yagmur olayı bugün esir aldı.Dediğin gibi dikkat ;)

---------- Post added at 01:50 ---------- Previous post was at 01:48 ----------

Alıntı atillaboz07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslar
    Of of of.Neler çıkmış.Bakalım biz 7500 km ye geldiğimizde neler çıkacak.Hayırlısı diyelim.Umarım en kısa zamanda motoruna kavuşursun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Hakikaten motorda baya bir sorun olmuş ama garantiden degişmesi güzel,ayrıca benimde 2500 bakımı yaklaşıyor bende 2000 de yaptırmayı düşünüyorum,benzin deposunun oradaki demiride aldırmayı düşünüyorum sol led sinyalin bir tanesi yanmıyor temazsızlıktan diye düşünüyorum yağmur başladı başlıyalı motordan bir koku geliyor bende çalışır haldeki motora su temas ettigi için herhalde diye düşünüyorum. Herkese keyifli sürüşler...

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    arkadaşlar herkese merhaba. ben de dün itibariyle bir ronny 150 sahibi oldum. siyah renk. ilk motorum, motor tecrübem hiç yoktu. çalıştırmayı bile youtube dan videoları izleyerek öğrendim dün aldığım yerde de biraz tarifle şu anda baya bir kullanır duruma geldim. yaşım 28, böyle bir zevk için çok geç kalmışım onu anladım.

motorla ilgili ilk gün yaşadıklarım, motorun içine 1 lt. benzin koymuşlar, ilk saat heyecanıyla bulduğum her yola girdim ve en sonunda bir alışveriş merkezinin alt otoparkına çektim, arkadaşlarla buluştum ancak gece çalıştırmaya geldiğimde motor çalışmadı. benzin bitmiş maalesef neyse bir plastik şişe ile takviye yapıp devam ettim.
    Yolda devam ederken ufak bir çukurdan geçtim ve farlar söndü, motoru kapattım tekrar farları açtım. çalıştı. Şu anda farlar çalışıyor ama yeniden söner mi diye kuşkuya düşdüm. Neden oldu bilmiyorum. Bir de motorda 40-50 km yi geçmememe rağmen 30 kmyi geçtikten biraz sonra, kayış,zincir sesine yakın bir ses geliyor. Bu sizde de oldu mu?

Bunlar dışında kesinlikle bu paranın karşılığı ve görüntü, performans olarak süper bir motor diyebilirim. bugün iyi bir kask almayı düşünüyorum. bu konudaki tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Komple kapalı kask düşünüyorum, sizce bu motorda sırıtır mı? bir de siyah vizörlü bir kask alsam gece sıkıntı yaşar mıyım?

3 paragrafa baya bir soru sığdırdım şimdiden affola.

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar herkese merhaba. ben de dün itibariyle bir ronny 150 sahibi oldum. siyah renk. ilk motorum, motor tecrübem hiç yoktu. çalıştırmayı bile youtube dan videoları izleyerek öğrendim dün aldığım yerde de biraz tarifle şu anda baya bir kullanır duruma geldim. yaşım 28, böyle bir zevk için çok geç kalmışım onu anladım.

motorla ilgili ilk gün yaşadıklarım, motorun içine 1 lt. benzin koymuşlar, ilk saat heyecanıyla bulduğum her yola girdim ve en sonunda bir alışveriş merkezinin alt otoparkına çektim, arkadaşlarla buluştum ancak gece çalıştırmaya geldiğimde motor çalışmadı. benzin bitmiş maalesef neyse bir plastik şişe ile takviye yapıp devam ettim.
    Yolda devam ederken ufak bir çukurdan geçtim ve farlar söndü, motoru kapattım tekrar farları açtım. çalıştı. Şu anda farlar çalışıyor ama yeniden söner mi diye kuşkuya düşdüm. Neden oldu bilmiyorum. Bir de motorda 40-50 km yi geçmememe rağmen 30 kmyi geçtikten biraz sonra, kayış,zincir sesine yakın bir ses geliyor. Bu sizde de oldu mu?

Bunlar dışında kesinlikle bu paranın karşılığı ve görüntü, performans olarak süper bir motor diyebilirim. bugün iyi bir kask almayı düşünüyorum. bu konudaki tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Komple kapalı kask düşünüyorum, sizce bu motorda sırıtır mı? bir de siyah vizörlü bir kask alsam gece sıkıntı yaşar mıyım?

3 paragrafa baya bir soru sığdırdım şimdiden affola.
    Aramıza hoşgeldin @asot.Benzin konusuna dikkat.Çünkü benzin gostergesi gerçeği göstermiyor.Ben şöyle bir yol izliyorum.Depoyu full luyorum.Not alip 200 km sonra tekrar full luyorum.Bu şekilde benzin yuzunden hic yolda kalmadım.Farların sönmesi konusunda baglantılarad temassizlik olabilir.Bence servise goster.Artı ses olayını da gostermis olursun.Anlattığın kadarıyla o ses bana normal gelmedi.Kask konusunda ise LS Diamond kullaniyorum ve oldukca memnunum.Full kask hicte siritmiyor.Ama siyah vizor konusunda bir sey diyemeyecegim.Bendeki seffaf.Tekrar hayırlı olsun.Kazasiz belasiz.

Motosikleti
    tracer 700
    çok teşekkürler, hoşbulduk konu hakkında yazılanların hepsini okudum, inanılmaz faydalı oldu diyebilirim. bugün direk servise gidicem, bahsettiğim ses, burda bahsedilen egzos arızası sesi mi tam kestiremiyorum ama görücez bakalım.

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler, hoşbulduk konu hakkında yazılanların hepsini okudum, inanılmaz faydalı oldu diyebilirim. bugün direk servise gidicem, bahsettiğim ses, burda bahsedilen egzos arızası sesi mi tam kestiremiyorum ama görücez bakalım.
    Gelismeleri yazarsın.Bu arada benim kask LS degil LS2 Eksik yazmışım.

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Siyah vizör ile gece sürüşü yapılmaz..
    Benim için zor yoktur.. İmkansız ise biraz zaman alır..

Alıntı SinanATASOY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siyah vizör ile gece sürüşü yapılmaz..
    Demek ki test edilmiş ;)

Slm arkadaşlar herkese günaydınnn

Yarın iki hafta önce ertelediğim Tekirova yolculuğu olabilir.Herkese iyi haftalar.

Evet bilader geçen gün tayfun ustanın yanına gittim senin motoru orada gördüm motor kısmı komple yoktu ,ama motora gördügüm kadarı ile temiz bakmışsın,bende temiz bakıyorum ayrıca bende benzin deposundaki orta demiri kestirip aldırdım ama deponun garantiden çıktıgını parça alındıktan sonra ögrendim artık depoya birşey olursa bir daha düşüncez şans ,Benzin katarken zor oluyordu şimdi rahatça depo doluyor

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:12 ----------

arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslar
    Evet bilader geçen gün tayfun ustanın yanına gittim senin motoru orada gördüm motor kısmı komple yoktu ,ama motora gördügüm kadarı ile temiz bakmışsın,bende temiz bakıyorum ayrıca bende benzin deposundaki orta demiri kestirip aldırdım ama deponun garantiden çıktıgını parça alındıktan sonra ögrendim artık depoya birşey olursa bir daha düşüncez şans ,Benzin katarken zor oluyordu şimdi rahatça depo doluyor

Motosikleti
    tracer 700
    motorum 4. gününde 200 km.'ye geldi. haftasonu motordan gelen zırıltılara daha fazla dayanamayarak soluğu servisde aldım, sesleri dinlediler yaklaşık 15 dk. kadar, kimse birşey bulamayınca, komple egzostu söktüler ve yenisiyle değiştirdiler. artık daha keyifli oldu. Şimdiki sorunum farların yanmaması, dün gece yaklaşık 2 km farlar yanmadan sürmek zorunda kaldım. Daha büyük sorunlar çıkmasın da bu arızayı tamamen montaja bağlıyorum..

Montaj sonrasi kontrol şart.Elektrik işi şakaya gelmez.Gece farsız sürmek çok tehlikeli.Bir an önce çözmeni öneririm.@madphantom bu garanti işleri böyle maalesef.Ufak müdalelerde bile garanti dışı kalabilirsin.

Asot başta motorun hayırlı olsun kazasız,belasız kullan.Explorerin dedigi gibi fabrikadan çıktıgı gibi bırakıyorlar motoru 500 bakımından önce motoru servise götürüp boşta gezen kabloları sabitletmende fayda var,ayrıca bu egzoz sorunu en fazla görülen sorunların başnda geliyor.Benimde egzoz,arka stop degişti, ve son olarakta sol arka sinyal degişecek.Bunlar sonuçta seri üretim motorları oldugu için bu tip arızalar çıkıyor ama takma 2 yıl garantili zaten kolay gelsin

Motosikleti
    tracer 700
    Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asot başta motorun hayırlı olsun kazasız,belasız kullan.Explorerin dedigi gibi fabrikadan çıktıgı gibi bırakıyorlar motoru 500 bakımından önce motoru servise götürüp boşta gezen kabloları sabitletmende fayda var,ayrıca bu egzoz sorunu en fazla görülen sorunların başnda geliyor.Benimde egzoz,arka stop degişti, ve son olarakta sol arka sinyal degişecek.Bunlar sonuçta seri üretim motorları oldugu için bu tip arızalar çıkıyor ama takma 2 yıl garantili zaten kolay gelsin
    Teşekkür ederim bir de sorum olacak. bugün motorun sol tarafında küçük bir hortum var. sanırım yağ hortumu, ucuna da ufak bir kelepçe takmışlar, kelepçenin olduğu yerde ufak bir yağ damlası sızdığını gördüm. sizde de aynı durum oldu mu? motoru fazla sıkıştırmaktan dolayı böyle bir şey yapar mı? İşin kötü yanı bunları hep servisten çıktıktan sonra fark ediyorum. motor gayet güzel ama dediğim gibi bu çin/yerli malların servislerde monte ediliyor olması başa bela açıyor ,servisler pek de iç açıcı durmuyor, bisiklet servisi gibi. japonlar gibi monte halde gelse daha bir güzel olacak.

Şimdi asot şöyle söylüyeyim motorun sol yanında benim dikkatimi çeken üç hortum oldu bunun 2 tanesi hava filtresine bağlı hortumlar 1 tane de saydam boşta olan hortum var benim saydam olan hortum şuan sararmış vaziyette ama ne işe yaradığını bende bilmiyorum.Ama sorun olacagını zannetmiyorum.Yinede sen yağı arada kontrol et veya servise bir sor

Motosikleti
    cb125 honda
    slm arkadaslar o hortum hava filitresinden gelen yag hortumu sorun yok yani bu arada artık kanuni motorun nekadar dandik nekadar sallama bir ürün oldugunuda anladım
    motorum servisden cıkar cıkmazda satmayı düsünüyorum herkezin motorunda benim yasadıgım sorunlar olcak arkadaslar ve heryerde kanuniyi kötüleyip bu motorda uzak durmaları konusunda uyaracagım bes para etmez gidin mondial alın daha saglam türk malı dedik aldık gördük enazından ben gördüm nekadar dandik durduk yerde motor blogumu çatlar motor kulagımı kopar 2kere ekzozmu değişir jantmı egri olur saymakla bitmiyor firenler tutmaz bundansonra kanuni düşmanıyım gerekirse gazeteci bulup motoru ibreti alem için yakmayı bile düşünüyorum kusura bakmayın arkadaslar en kısa zamanda sizlerde kurtulun bu markadan bütün paylasım sitelerinede yazcam

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:01 ----------

dostum asot far yanmamasının sebebi öntarafda 3 soket var direksiyonu cevirinde soketlerden biri çıkmıs sanırım ön acılıp kablolarıcırtla sabitliyolar sorun oratadan kalkıyor vazgecin bu mordan biz yandık baskaları yanmasın

slm arkadaslar o hortum hava filitresinden gelen yag hortumu sorun yok yani bu arada artık kanuni motorun nekadar dandik nekadar sallama bir ürün oldugunuda anladım
    motorum servisden cıkar cıkmazda satmayı düsünüyorum herkezin motorunda benim yasadıgım sorunlar olcak arkadaslar ve heryerde kanuniyi kötüleyip bu motorda uzak durmaları konusunda uyaracagım bes para etmez gidin mondial alın daha saglam türk malı dedik aldık gördük enazından ben gördüm nekadar dandik durduk yerde motor blogumu çatlar motor kulagımı kopar 2kere ekzozmu değişir jantmı egri olur saymakla bitmiyor firenler tutmaz bundansonra kanuni düşmanıyım gerekirse gazeteci bulup motoru ibreti alem için yakmayı bile düşünüyorum kusura bakmayın arkadaslar en kısa zamanda sizlerde kurtulun bu markadan bütün paylasım sitelerinede yazcam

dostum asot far yanmamasının sebebi öntarafda 3 soket var direksiyonu cevirinde soketlerden biri çıkmıs sanırım ön acılıp kablolarıcırtla sabitliyolar sorun oratadan kalkıyor vazgecin bu mordan biz yandık baskaları yanmasın
    Gecmis olsun Atilla.Basina gelenlerden sonra ne desen haklisin.

Kardeşim geçmiş olsun ne diyelim gerçekten ama sıkma canını sonuçta bu adamlar buna 2 yıl garanti vermiş ve yapmak zorundalar sen sadece beklemek durumunda kalıyorsun eğzoz sıkıntısı çogu arkadaş çekti benimde dedigim gibi eğzoz,arka stop,yan sinyal degişti ama yapacak birşey yok 2 katı para verip hondada almak vardı ama görüntüsü,fiyatı ve herkes gibi türk malı olmasına aldandık.Ama servise geçen gittigimde en fazla sorun şuana kadar senin motorda çıkmış servis öyle söylüyor ama garantili sonuçta hiç sıkma canını...

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Arkadaslar benim ronny satilik. 250 lik scooter aldim..

REKLAM ALANI
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)