180 kiloya şaşırmaman lazım yahu ;Ben antalyada bu tip motora (nasıl başarıyorlarsa) 4 kişi binen gördüm :D
Benim için zor yoktur.. İmkansız ise biraz zaman alır..
Arkadaşlar motor yükü iyi kaldırıyor ben mesela 190 kilo ile 20 km yol yaptım gayet düzgün herhangi bir sorun çıkmadı gidon dediginiz olay niye bu kadar endişelendirdi sizi anlamadım bu arada motora paspas alan varmı aranızda yoksa herkesin ilk aldıgı gün gibimi ???
gidon bilyası problem çıkaracak gibi.. Zaman zaman takılma yapıyor..
Bana henuz denk gelmemis demek ki )
---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:26 ----------
Bende 165 kg civari Manavgat - Alanya yapmıştım.Ama bu haftaya kadar oyle bir zorlanma hissetmemistim.Söyle bir durumda var tabi.On disk freni yeni degisti.Balataları haliyle yeni.Onlar açılana kadar bu tip kasma olabilir belki.Gidon olayina gelince bende takılma yapmıyor.Motor sanki eski dengesinde degil o yuzden kıllandım.Tayfun Ustaya gittigimde gosterecegim (Tahminim 6 Eylul gibi) İş güç durumundan daha öncesi zor.
Anladım esp ama zannediyorum farklılık disk fren olayındandır ya bu sizin disk frenler niye böyle yaptı degiştirmek durumunda kaldınız,Benim arka fren pek sert durma yapmıyordu arkadaki vidayı sıktıgındada öncedende söyledigim gibi arka fren güzelleşti birde motora temizleme sütü aldım gerçekten güzel parlatıyor kavuçuk yerlere,plastiklere ve egzozun parlak kısmını temizleme sütü ile sildimmi motor daha çok gözüme giriyor
Benim disk freni olayi tamamen motoru aldığım yerle ilgili.Vidasi yeterince sıkılmamış.İlk bakımda Serik teki Usta nın da suçu var gerçi.Çünkü vidalardan birisi o gün düşmüş ve motoru düşme sesi geldikten sonra durdurmak için on disk frenini de kullanmıştım.Tabi tek vidanin tuttugu disk freni merkezden sorunlu hale gelmişti.
Merhaba forumdaşlar ehliyet kursu için şoförler cemiyetinden dosya,nüfus cüzdanına fotoğraf,vesikalık çektirme,kan grubu,sağlık raporu,öğrenim belgesi,sabıka kaydı. işlerinden hepsini hallettim kursa gitmesi kaldı bayramdan sonra başlıyor.Önerilerinizi alabilirmiyim dana önce hiç motosiklet sürmedim bisiklet sürdüm ronny alacağım bende biraz akıl hocalığı yapın bea . herkezin kadir gecesi mübarek olsun !
Arkadaşlar bugün ön amortisörlerimin yağlarını değiştirttim. İyi ki değiştirtmişim.. İçinden pis kokan yanık bir yağ çıktı.. Makinanın sürüş karakteri değişti..
Değişmesine bir etken de performans varyatörü taktırmış olmamdan kaynaklanıyor.. Şiddetle tavsiye ederim.. Son hızım da performansım da arttı..
Hayırlı olsun Sinan.Ben 5000 km bakımını bekliyorum.Şunu söyleyebilirim.Benzini hep aynı yerden almakta performansı oldukça etkiliyor.En son Petrol Ofisinden almıştım.Motorun performansı düştü (Amacım bir markayı kötülemek değil yanlış anlaşılmasın) Shell sanki Ronny için daha iyi gibi.Bu arada bügün itibarıyla koruma işini de çözmüş bulunmaktayım.Prohet mont,eldiven ve dizlik aldım.En yakın zamanda fotograflari paylasirim.
Slm arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba benim daha 1560 km oldu usta her ne kadar 2500 de bakıma gel desede 2000 de gitmeye niyetliyim ayrıca bu ön amortisör yağ degiştirme olayını yeni duydum biraz araştırdım 10000 de bir degişmesi gerekiyor diyorlar ama eğerki performansı degişiyorsa yaptıralım ayrıca çok maliyetlimi oluyor çünkü anladıgım kadarı ile tüm ön düzen sökülüyormuş 2500 bakımında nelere dikkat etmeliyim motora neler yapılıyor yardımcı olursanız seviniirm
Benim ön takımdan şikayetim vardı dolayısıyla bu işçiliği göze aldım.. Sizin şikayetiniz yoksa 10 bine kadar devam edin.. İş gerçekten uzun bir iş.. Ön taraf komple dağıtılıyor.. Maliyet ise işçilik saat ücreti + 10-15 lira hidrolik yağ..
Benim 2500 km bakımının fotograflarini foruma eklemistim.Yag degisimi ve dişlilerin yağlanması.
Slm arkadaşlar hatırladım resimleri zaten eklemiştin onlara bir göz atayım.Nasıl arkadaşlar motorlarla aranız sıkıntı veya başka bir durum varmı paylaşacagınız???
Simdilik yok gibi.Yarın bir terslik olmazsa uzun bir aradan sonra Tekirovaya gideceğim.Side-Tekirova-Tahtalı-Tekirova-Side.Tahminim 350 km yapacağım.Motoru on disk freni degistikten ve elektrik sorunları yasayip çözdükten sonra ilk kez uzun yolda test etme sansi bulacagim.Donuste izlenimlerimi paylasirim.
Peki kardeş sana şimdiden iyi yolculuklar diyelim o zaman...
Sagolasin.Tekirova olamadi.Tayfun Ustaya ugradim.Egzozun grenajında temizleme esnasında farkettiğim ufak bir ses vardi.Onu gösterdim.Egzozu motora bağlayan askının puntası atmış.Onu hallettik.Gerci ses tam gecmedi ama giderken herhangi bir sorun yok.Parmakla tekerleğe yakın olan kisimdan noktasal vurursan ufak bir ses yapıyor.En kotu 5000 km bakımında komple sökülüp bakılır.
Arkadaşlar merhaba yağmurlu günler başladı yollarda dikkatli olun bu motor gayet güzel kayıyor :D
arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)