Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mobilet :)
    Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı ilk sayfadan itibaren okudum.Bu motor ilk sayfalarda da dediğim gibi gsxr ı andırmıyor değil Bende yakın zamanda bir scooter almayı düşünüyorum ve ronny ile asya as 125t arasında gidip gelmekteyim.Sanırım hemen herkes ronny ile bir egzoz sorunu yaşamış.şöyle bişey sormak istiyorum tanıdığım bi arkadaş geçen senelerde asya 150t 5a modeline yamaha ybr 125 lik çıkma bir egzoz taktırmıştı ses harikulade idi Ronny e de böyle bir şey yapmamız mümkünmüdür ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Slm

Uzun zamandan sonra merhaba arkadaşlar Bu arada egzoz halen gelmedi tekrar aradım salı veya çarşamba egzoz serviste olacagını söylediler.Bakalım artık bu arada motorla bir hız denemesi yaptım.Fakat en fazla 85 bastım.Buda bizim motorlar için ortalama 110 yapıyor ama keşke gösterge ayarları dogru olsada bizde ona göre bilsek.Sizde durumlar nedir arkadaşlar ???

Arkadaşlar motora philips beyaz far taktırmayı düşünüyorum.Hiç xenon veya beyaz far taktıran varmı aramızda???

Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selamlar @madphantom bugun aklimdan gectin.Egzoz olayin ne oldu diye.Hiz olayi tam bir muamma.Bir turlu firsatini bulup gostergesi duzgun calisan bir araba ile deneme yapamadim.Bu arada bende havalardan midir bilinmez.Motoru ilk calistirdiginda hareket etmeden once aliskanlik 1 dk kadar rolantide calistiriyorum.Yaklasik 2 haftadir (en fazla 3-4 kez kullanma sansim oldu) yarim dk. kadar calistiktan sonra stop etme problemi basladi.Bugun Tayfun Ustaya ugradim ama iftara yakin bir saati motorun sogumasini bekleyecek zaman olmadi.Sizinde basiniza boyle bir sey geldi mi?

Benim işte ilk aldığım gün başıma geldi ve 2 km motoru ittirmek zorunda kaldım.Tayfun ustaya gittigimdede benzin kapagından oldugunu söyledi ve farkettimki benzin kapagına ufak bir hava deligi açmışlar ondan sonra sorun çözüldü.Seninde ondan olabilir.Yolda falan kalırsan bence benzin kapagını aç biraz hava alsın kapat.Sonra çalıştır.Ama durum öyle olsa tayfun usta benzin kapagından oldugunu farkederdi diye düşünüyorum.Sen yinede ihmal etme derim.Benimde egzoz bugun yarın gelir herhalde fabrika pazartesi günü göndericez dedi.Salı yada çarşamba serviste olur dediya bakalım artık bekliyoruz

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Ondaki durum farklı.. Rölantinin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Yada jiglenin erken bırakmasından..
    Benim için zor yoktur.. İmkansız ise biraz zaman alır..

Olabilir ya birde şu beyaz veya xenon far işi baya aklıma takılıyor,motor kendini gösteriyor.Bu şekilde daha güzel olacagını düşünüyorum.Ne dersiniz arkadaşlar ???

---------- Post added at 10:09 ---------- Previous post was at 10:07 ----------

Biraz önce aldıgım bir habere göre xenon far aracın orjinalinde olmadıgı taktirde cezası varmış:D Neyse artık philips beyaz far takıcam

Motosikleti
    Xenon konusunda haberi kimden aldın bilmiyorum ancak muayeneden de geçiyor ceza da gelmiyor.. Onlarca çevirmeye girdim hem motorla hem arabayla..

Peki sinan sende xenon varmı ??? Ayrıca fiyatlarını biliyormusun???

Motosikleti
    Ronny'ye takmadım , diğer motorumda var.. 80 liraya almıştım..

http://www.sahibinden.com/search.php?a=4&&b[search_text]=xenon&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=155456&c=155456&sKlasik=1&b[page]=1&c=155474&c2=155474

Daha uygunlarıda var..

Sinan in dedigi gibi bendeki durum rölanti ayarindan kaynaklaniyor.Yoksa o bahsettiğin hareket halindeyken stop etme olayi depo kapağındandı ilk gün kapak değiştirilerek çözülmüştü.Far konusunda bilgim yok açıkçası :S

Anladım arkadaşlar tşkler exploerer inş sorunun kısa sürede çözülür ama ihmal etme

Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım arkadaşlar tşkler exploerer inş sorunun kısa sürede çözülür ama ihmal etme
    18 Ağustos İzmir dönüşü hallettireceğim artik ;)

Wayyy tatildesin yanii) İyi bakalım hayat sana güzel )

Wayyy tatildesin yanii) İyi bakalım hayat sana güzel )
    Yok be müdür.en son 17 mayısta günübirlik gitmistim.Aile ziyaret olayı.İşyerinden 15-16-17 Agustos u bagladık.Simdi 15 Ağustos a kadar iziniz çalışacağım.

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    selam ronnyciler )

Selam arkadaslar.Son 2 gundur baya sıkıntılıyım.Dun full depo benzin aldıktan sonar farkettim, depodan benzin damliyordu.Servise gidip gostermek icin giderken ilk defa yolda kaldım.Uzun uğraslar sonucu zor bela Manavgatta acılan servise ulasabildim.Ekte fotograf olarak gonderecegim yerdeki baglantı sorunuymus.Önce onu hallettik sonrada koltuğu söküp deponun üstündeki kapağin contasının oturmadığını farkedip yerlestirdik.Bugunde kontağı açtığımda sıfır elektrik.Marş kolu ile 2. denememde dişli sıyırdı.Sonra servisle telefonda görüştüm.Akü nün oradaki sigorta olabilir dedi.Açınca gördüm ki oradaki (dünkü olaydaki gibi ayni şekildeki) bağlanti kopmuş.Kendim çözdüm.Sonrası soluğu serviste aldim.Marş kolu ve dişlisi 30 tl.Dun de 5 tl diğer elektrik bağlantısı.Iki günün maaliyeti 35 tl + giden zaman.Bu arada Sinan elektrik bağlantıları ile ilgili uyarmıştı.Zamansizlıktan bakamamistim.Size tavsiyem ihmal etmeyin.

Motosikleti
    Esp geçmiş olsun.. Uğraştırmış ama en azından sıkıntısız halletmişsin..

Sigorta önemli.. Herkes mümkün olan ilk etapda soketli sigortaya çevirsin ve yanına bir tane yedek sigorta alsın...

Esp öncelikle geçmiş olsun,benim anlamadıgım olay bu motoru yaparken niye soketli yapmamışlarda farklı birşey kullanmışlar,Ayrıca degiştirmesek bir zararı olurmu sonuçta fabrikanın üretimi bu şekilde ve soketli sigorta taktırmak kaça mal oluyor? Herkese kazasız belasız günler arkadaşlar....

Motosikleti
    Esp öncelikle geçmiş olsun,benim anlamadıgım olay bu motoru yaparken niye soketli yapmamışlarda farklı birşey kullanmışlar,Ayrıca degiştirmesek bir zararı olurmu sonuçta fabrikanın üretimi bu şekilde ve soketli sigorta taktırmak kaça mal oluyor? Herkese kazasız belasız günler arkadaşlar....
    Cam sigorta böyle bir ortamda kullanılmaz.. Değiştirmezsen ne olur? Er yada geç bu sebepten yolda kalırsın..
    Soketliye çevirmenin maliyeti yok.. Servisim benden bunun için para almadı.. Ama para verilcekse de 5-10 liradan fazla
    etmez malzeme + işçilik..

Honda bunu bu şekilde üretse "Fabrika üretimi bu şekilde" cümlesi durup düşünmeye değer ama çin malı scooterde fabrika bunu bu şekilde uygun görmüşse ya ellerinde bu maldan fazla vardır ve bu şekilde değerlendirmişlerdir yada maliyet olarak daha uyguna gelmektedir o yüzden takmışlardır.

21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)