Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni - Ronny

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    ronny 150
    Forumdan anladığım kadarıyla çeşitli katılımcı profilleri var.

birinci tip: motoru olmayan, motor almak isteyen, karar verme aşamasında olup motorlar hakkında kullanıcıların bilgilerinden faydalanmaya çalışan arkadaşlar

ikinci tip: ronny hakkında pek bilgi sahibi olmadan da olsa ronny almış arkadaşlar (ben bu gruba giriyorum); genelde motor hakkında tecrübelerini, sorun ve bilgilerini paylaşma amacındaki arkadaşlar

üçüncü tip: motoru olupta yenilemek isteyen veya acaba hata mı yaptım yoksa şunun yerine bunu mu alsaydım diyen arkadaşlar

dördüncü tip: motoru olan veya olmayan, ama sırf laf olsun diye takılan arkadaşlar

beşinci tip: motoru olup veya motordan anlayıp samimi olarak bizleri uyarmak ve bilgilendirmek isteyen arkadaşlar

tüm arkadaşlara katılımları için teşekkürler ancak benim temennim daha ziyade hepimize faydalı olabilecek ve ronny hakkında doyurucu bilgi alınabilecek kaliteli bir forum oluşturabilirsek birbirimize daha faydalı olabiliriz gibi geliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse şu formu okuyan bir kişi ronny hakkında en az bizler kadar bilgi sahibi olmalı ve motor hakkında olumlu olumsuz doğru bilgilere ulaşmalı bence. Yoksa ‘dandik çinli’ muhabbetinden kurtulamayız. saygılar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:35 ----------

Alıntı Esp Explorer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Bobora : Dun on disk frenindeki ses icin servisteydim.Servisteki ilgiden memnun kaldim.Kullanimla duzelecegini soylediler.Tabi bunu soylemeden once sokup kontrolunu de yapmayi ihmal etmediler.LS2 Diamond kask almistim.Dun ilk defa kullanma firsati buldum.Yari acik kask kullandigim icin 70 km civarlarinda kullaniyordum.Dun 100 km civarinda kullandim.Motorun performansindan oldukca memnun kaldim.Arkadaslar bir sorum olacak.Acaba sizlerde de egzozu motorun govdesine baglanan kismindaki boruda ince beyaz toz benzeri bir sey olusuyor mu?
    selam Expo, sorun hallolmuş bu çok iyi hangi servise gittin?, ödeme yaptın mı? egzos konusunda yardım edemeyeceğim motor yazlıkta şu aralar binemiyorum,saygılar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 2021
    @Bobora : Dun on disk frenindeki ses icin servisteydim.Servisteki ilgiden memnun kaldim.Kullanimla duzelecegini soylediler.Tabi bunu soylemeden once sokup kontrolunu de yapmayi ihmal etmediler.LS2 Diamond kask almistim.Dun ilk defa kullanma firsati buldum.Yari acik kask kullandigim icin 70 km civarlarinda kullaniyordum.Dun 100 km civarinda kullandim.Motorun performansindan oldukca memnun kaldim.Arkadaslar bir sorum olacak.Acaba sizlerde de egzozu motorun govdesine baglanan kismindaki boruda ince beyaz toz benzeri bir sey olusuyor mu?
    Kaskın hayırlı olsun.
    Bende motorla max 100 yapabildim düz yolda ki yeterli bence.. Ön disk çoğu motorda ses yapıyor zaten. Kullandığım bir kaç scooterda da vardı o ses ki çin malı değillerdi. Bazen azalıyor bazen artıyor ama baya iyi tutuyor..
    Egzozda öyle bir beyazlığa rastlamadım ben.. yinede ayrıntılı olarak bakar bilgi veririm..

Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ kartakont kardesim Antalya eski sanayideki tayfun motor a gittim.sahibi tayfun usta bakti.para almadi.yazliga gittiginde egzoz ve on disk olayına bir ara bakarsin artik ;)
    @ bobora kardesim sagolasin.dedigin gibi bir cok motorda on disk freni sorun.motoru haftada bir kez kullaniyorum.ama en az 150-200 km bakalim belki zamanla hersey yerine oturur.hiz olayi 100 km ye kadar sorunsuz.ustunu denemedim.pekte niyetim yok.4-5 sene once asya motor u olan bir sefimiz vardi.hep 100 uzeri kullanirdi.yag filtresi yanmasindan tutta...sorunlar yasardi.en temizi hiz konusunda dengeli kullanmak

Motosikleti
    ronny 150
    Esp Explorer arkadaşım bilgilendirme için teşekkürler, kaskın hayırlı olsun, haddim olmayarak size ve bobora arkadaşıma kucuk bir tavsiye bence 100 km cok iddialı bir rakam 70 i geçmemeyi öneririm.saygılar

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    arkadaşlar bende cumartesi gecesi gayet düzgün bi yolda arkamda bi arkadas varken deneme amaçlı biraz gazladım 100km hızı rahat bi şekilde görüyor motor ama ben o kadar hızlı gitme taraftarı değilim sonuçta bu küçük bi motor. ön fren diskine gelince bende hiçbi sorun yok motor su an 768 km de henuz bi sorunda oluşmadı... eksoz da da herhangi bi problem yok .. bikaç resim koysam iyi olcak sanırım

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/1/13028.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:43 ----------

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/1/13077.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:45 ----------

black ronny

@kartakont ve @ronnytechno arkadaslarim hiz uyarilariniz icin tesekkurler.Turkiyedeki yol ve trafik durumu gozonune alindiginda 70 km ler civari daha az tehlikeli.Bu arada haftada bir kere kullanmama ragmen 1378 km deyim.

Motosikleti
    Superlight 2021
    @Esp Explorer egzoza baktım ve herhangi bir beyazlık oluşması görmedim. Kullandığın ortam bu beyazlığa neden olmuş olabilir..

Bu arada hız konusunda haklısınız ancak ben ana yolda kullanmak zorunda kalıyorum bazen ve 70 in altına düşmemek gerekiyor tehlike yaşamamak için. 100km olayınıda sırf denemek için yapmıştım ki basınca gidiyor. 80i geçmemeye çalışıyorum hem ondan sonra titreşim çok artıyor hemde yakıt olarak baya fark eder diye düşünüyorum ki motoru da zorlamaya gerek yok..

@ bobora dedigin gibi ortama bagli olan bir sey olabilir.Hiz konusunda da bende anayolda kullaniyorum (alanya-kemer hatti) 70-80 km ler civari ideal gibi gozukuyor.Tabi kontrolu elden birakmamak sartiyla !

Motosikleti
    cb125 honda
    kolay gelsin arkadaslar bede servise gittim eksozdan geliyomus o ses kayıs sesi değilmiş ve bu arada benim ekzoz hala gelmedi 20 gün oldu ve öndiskden ses geliyor artık bakımda hepsini halledicek usta 2600 km oldu motorum ekzoz gelene kadar beklicem iki iş olmasın herkeze iyi sürüşler

Alıntı atillaboz07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kolay gelsin arkadaslar bede servise gittim eksozdan geliyomus o ses kayıs sesi değilmiş ve bu arada benim ekzoz hala gelmedi 20 gün oldu ve öndiskden ses geliyor artık bakımda hepsini halledicek usta 2600 km oldu motorum ekzoz gelene kadar beklicem iki iş olmasın herkeze iyi sürüşler
    Kardes Antalyada hangi servis e gidiyorsun?

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    atillaboz arkadasım .. hatırlarsanız bi 50 gun kadar önce ben kaza yapmıştım ve ön maşa yamulmuştu serviste bi 15 gun kadar motor bekledi parca gelmedi . ben daha fazla dayanamadım ve yansanayi parca taktırdım .. bu arada yaklaşık 2 ay oldu ve hala parca gelmedi. bence hiç bekleme yani bu parca olayı çok sıkıntı yaratıo ..

Alıntı ronnytechno adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    atillaboz arkadasım .. hatırlarsanız bi 50 gun kadar önce ben kaza yapmıştım ve ön maşa yamulmuştu serviste bi 15 gun kadar motor bekledi parca gelmedi . ben daha fazla dayanamadım ve yansanayi parca taktırdım .. bu arada yaklaşık 2 ay oldu ve hala parca gelmedi. bence hiç bekleme yani bu parca olayı çok sıkıntı yaratıo ..
    ronnytechno kardesim bu durum servisine ve sehire gore degisebilir diye tahmin ediyorum.antalya eski sanayi deki tayfun motoru tavsiye ederim.

Motosikleti
    cb125 honda
    esp explorer arkadasım tayfun motordan siparişi verdik ama ortada bişey yok sanırım ben kendim fabrikayı arıyacam bakalım ozaman ne yanıt alcam o motoru yakarım gene getirtirim ekzozu 1345km de bozuldu 2600km oldu motor servis hala gelcek diyor bekliyorum

esp explorer arkadasım tayfun motordan siparişi verdik ama ortada bişey yok sanırım ben kendim fabrikayı arıyacam bakalım ozaman ne yanıt alcam o motoru yakarım gene getirtirim ekzozu 1345km de bozuldu 2600km oldu motor servis hala gelcek diyor bekliyorum
    Atilla kardesim Kanuni nin sayfasinda kullanici destek hatti var.
    Kullanıcı Destek Hattı : 0800 261 33 43
    Bence aramakta fayda var.

Motosikleti
    cb125 honda
    sagol esp explorer arkadasım ben aksam form yolladım sikayetlerimide bildirdim memnun olmadıgım serviside sikayet ettim bakalım ararlar heralde pazartesi telefon bekliyorum açdım azımı yumdum gözümü 1300kmde ekzoz mu bozulur hata var demekki çözsünler bakalım benim isimi aramazlarsa verdiğin numarayı ararım artık onun dısında motorumdan memnunum herkez alsın tafsiye edrim su servislerde sikayetlerle düzelecektir sizde sikayet edin paramızı verirken sesleri çıkmıyor halletsinler işimizi halledemiyolarsa bıraksınlar bu işi

sagol esp explorer arkadasım ben aksam form yolladım sikayetlerimide bildirdim memnun olmadıgım serviside sikayet ettim bakalım ararlar heralde pazartesi telefon bekliyorum açdım azımı yumdum gözümü 1300kmde ekzoz mu bozulur hata var demekki çözsünler bakalım benim isimi aramazlarsa verdiğin numarayı ararım artık onun dısında motorumdan memnunum herkez alsın tafsiye edrim su servislerde sikayetlerle düzelecektir sizde sikayet edin paramızı verirken sesleri çıkmıyor halletsinler işimizi halledemiyolarsa bıraksınlar bu işi
    dogru diyorsun

Motosikleti
    Superlight 2021
    Dostum daha öncede belirtmiştim egzozdan enteresan sesler gelmeye başladı diye. Aldığımdan beri böyleydi gerçi benimki belli bir hız aralığında yaptığı için ilk zamanlar fark etmemiştim. Serviste garantiden değişiriz dediler bana. 3-4 güne gelir demişti ki çokta acele etmiyordum abartı bir sorun değildi. Bir hafta geçti üstünden bugün aradı usta geldi egzoz diye.. Yarın gidicem taktırmaya.. Hatta parça istek olayını internetten beraber yaptık. Baya garanti belgeni gönderip online olarak parça istemen gerekiyor. Senin motor içinde istenen parçalar gelmiş olması gerekiyordu bence servisten kaynaklanan bir problem var ortada..

arkadaslar egzozlarinizla ilgili iyi haberlerinizi bekliyorum !

Motosikleti
    Superlight 2021
    arkadaslar egzozlarinizla ilgili iyi haberlerinizi bekliyorum !
    İlk iyi haber benden gelsin

Dediğim gibi egzozum gelmiş ve bugün taktırdım. Çok güzel oldu işte şimdi.. Artık motorun kendi sesini duyabiliyorum bastığım zaman. Motoruda kendim bi gözden geçirdim pırıl pırıl yapıp tüm vidalarını sıktım..
    Arka frende birden bire birşeyler oldu ve bastığım zaman çok iyi tutuyor hatta arka teker kaydırıyor bile
    Bakım zamanında ön tekerin üst tarafında gözüken kabloları üst tarafa sabitletmiştim.. Servis gerçekten iyi ilgileniyor ve tüm isteklerimi karşılıyorlar..
    Şu anda motor sıfırından daha iyi.. herşeyi oturmuş durumda

Umarım bir aksilik yaşamam..

@atillaboz07
    Dostum bence şimdiye kadar istediğim tüm parçalar 3-4 defa gelmesi gerekiyordu. Hadi farklı parçalar bekliyor olsaydık olabilir derdim ama aynı parçaların gelme süreleri bu kadar farklı olmamalı. Böyle söylüyorum ama moralini bozmak için değil.. Eğer beklersen boşa beklemiş olacaksın gibime geliyor. Araştır ve soruştur biraz..

Hayirli olsun Bobora...Iyi gunlerde kullan...Bende 2500 bakiminda on disk freni ile ilgili duruma kesin cozumu bulacagimi dusunuyorum.Sonucta musteri destek hatti var.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)