Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

REKLAM ALANI
    ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    500 km oldu daha nasıl açılıcak anlamadım .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ronnytechno adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 km oldu daha nasıl açılıcak anlamadım .
    Benim 1000 km oldu hala sert süspansiyonlar artik 3000 km de mi acilir allah bilir ...Ön disk fren balatasi isine de Sali gunu baktiracagim...Bu sefer Antalya merkezdeki servis e gitmeyi planliyorum...

Motosikleti
    ben düzeleceğini sanmıyorum bence bu motorun suspansıyonu yok traktör gbi bişey yanı ..

bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 2021
    İki kişi bindiğim zaman belli ediyor süspansiyonlar kendisini.. Ama ön tekerdekinden bişe beklememek lazım cidden çok pasif..
    Yılma bence yinede elbet yumuşar olmadı vidaları gevşer bir şekilde esneyecektir

Alıntı bobora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki kişi bindiğim zaman belli ediyor süspansiyonlar kendisini.. Ama ön tekerdekinden bişe beklememek lazım cidden çok pasif..
    Yılma bence yinede elbet yumuşar olmadı vidaları gevşer bir şekilde esneyecektir
    vida konusuna hic girma bobora...zaten on disk freni yalan oldu gibi...bakalim sali servis ne diyecek...

Motosikleti
    honda cbf 150 silver 2011
    hiç abartmıyorum ama bunun parasına 10 bin km de bws alsanız bundan 10 kat daha fazla iş yapar,10 kat daha ucuz parçası emin olun 10 kat daha zewkli gezmesi tozması paramız buna yetti demeyin ya çöpe atıyosunuz göz göre göre kızmayın ama.........
    ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı mondiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu güncel değil ama ben yazayım. şimdi sana bir tavsiye vereceğim. scooteri boşver.1650 tl mondial 125 mg çelik jantlı motorsiklet var. hem şehir içi hemde şehir dışı kullanırsın. grüntüsü pek karizmatik değil. ama çok ideal motor. yani scooter alacaksan kymco, sym, suzuki, honda gibi aletlere yönelmelisin. bütçen yetmiyorsa da benim tavsiyeme kulak ver. ikiside çin malı ama scooter ları ne kadar iyi kullansan çabuk dökülüyolar. hem vitesli motora alışmış olursun.

Özetlemek gerekirse çin malı scooter'lara heves etme. kullanışlı değiller. abimde var salcano nova 150 hızlı güzel ama sorun çıkarıyo sık sık. çabuk da dökülürler eminim. yani benim tavsiyemi düşün abim.

buyur her türlü yola gelir.köyde var bizim bi arkadaşın.köyde kullanmak için almıştı ama 250 , 300 kmlik yola çıkıyor ara sıra.

arkadaşım doğru soyluyorsun çin malı scooterlar hep dokuluyor plastikleri kötü herşeyi kotu bunların

Motosikleti
    cb125 honda
    bırakın bunları ya arkadasım ben gayet memnunum evet suspansiyon ları biraz sert ben alısdım valla ikinci el motor alınca çok iyi oluyo sanki satan niye satıyo acaba valla 2 senede dolmus parasına geliyo ben ikikişi biniyom bide motorun tipide çok güzel bws ikikişi binince motoru süren ucacak gibi oluyo rahat değil

Motosikleti
    Superlight 2021
    Arkadaş mondial kullanan adam gelmiş burada ahkam kesiyor. Bütçesi uygun olan çoğu aklı başında insan zaten bilir kaliteli mal almayı.
    Kullanım amacını ve bütçeni belirlersin ona göre bir şeyler alırsın. Şu anda aldığım motordan gayet memnunum fiyat/performans olarak. İlerde ne olur bilemem ama diğer çinlilere oranla kaliteli olduğu gayet açık.
    Bu çin muhabbeti her topikte vardır zaten sıkmaya da başladı artık.

Motosikleti
    ya arkadasım motordan memnun değiliz demedikki. ben ronnymden gayet menunum sadece süspansiyon sert dedım . neyse!!! bugun gidip bi ilk bakım yapıyım bari:

burada ronny ile ilgili yasadigimiz olumlu veya olumsuz tecrubelerimizi paylasiyoruz...diger ronnyci arkadaslarin dedigi gibi motordan memnunuz.fiyatina gore oldukca iyi bir motor.2. el kullanmak istemeyenler icin ideal.tabi bu arada herkesin gorusune de saygimiz sonsuz.

Motosikleti
    ronny 150
    Alıntı Esp Explorer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    burada ronny ile ilgili yasadigimiz olumlu veya olumsuz tecrubelerimizi paylasiyoruz...diger ronnyci arkadaslarin dedigi gibi motordan memnunuz.fiyatina gore oldukca iyi bir motor.2. el kullanmak istemeyenler icin ideal.tabi bu arada herkesin gorusune de saygimiz sonsuz.
    Selam arkadaşlar, yazlıktan yeni, geldim ronny ile 125 km toplam yol yapabildim bu konuda şunu belirteyim Esp Explorer arkadaşımızın bu yorumuna tamamen katılıyorum. ve benim yorumlarım şu şekilde :öncelikle motorumu sevdim seviyorum 1- birkere sıfır aldım ellenmemiş yani, 2- evet biraz adi ama fiyat performans olarak anca bu kadar olur, 3- tipi yakışıklı, 4- frenler berbat, 5- çekiş iyi, 6- yakıt kabuledilebilir düzeyde, 7- farlar ve sinyaller iyi, 8- motorun yerden ve sele yüksekliği biraz fazla ama bu bence iyi ve ilave olarak yatışı da iyi sonuç olarak dengesi bence iyi 9- iki kişi performansı idare eder 10- tek kişi süspansiyonlar sert iki kişi iyi sebebi de arkada çift süspansiyon olması 11- göstergeler yeterli ancak aydınlatması biraz zayıf 12- flaşör (4 lü) yok bu iyi değil 13- lastik tabanı geniş bu da iyi 14- çok sesli veya eksoz sistemi iyi değil bu kötü 15- otomatik jikle var bu iyi 16- motoru ısıtmadan binmeyin ısınmış motor daha az zorlanır 17- frenler berbat evet bunu daha öncede (madde 4) belirttim ama tekrar vurguluyorum 18- tek basışta motor hemen çalışıyor bu iyi 19- kitabına göre euro emisyon standartına uygun bu da iyi 20- genel malzeme kalitesi vasat bu kötü 21- fiyatı uygun 22- motoru sehpada çalıştırıp tekerleğe tahrik verince, arka tekerlek yukarı aşağı yönünde (yaklaşık 10km hızı geçtikten sonra)ciddi salınım yapıyor ve titreşim oluşturuyor bu eğer ayarlanabilir değilse kötü 23- genel olarak motorda titreşim fazla bu kötü ( özellikle devir yüksekse ) 24- 150cc bu motora ideal 25- vergisi olmasa daha iyi olurdu 26- motora yakıtın sulanmasını önleyen katkıdan ekledim herkese tavsiye edilir (1 depoya 10cc) 27- motor yağına bor veya teflon katkılı yağ ilave etmeyi (sürtünmeyi ve ısınmayı azaltmak ve motor ömrünü korumak açısından) planlıyorum 28- koltuk altı hacmi çok iyi benimkinde kask(yarım)+yağmurluk+anahtar takımı+eldiven+güneş gözlüğü+ruhsat+cüzdanım var ve hala yer var çok yeterli bir alan:sonuç: zorlamadan kibar binerseniz ve çok fazla yol yapmayacaksanız bu motor alınır (tabii bu 125 km kullandıktan sonra elde ettiğim tecrübe ile yazdıklarım KM arttıkça fikirlerim değişebilir: hepinize saygılar. Kartakont

Alıntı kartakont adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar, yazlıktan yeni, geldim ronny ile 125 km toplam yol yapabildim bu konuda şunu belirteyim Esp Explorer arkadaşımızın bu yorumuna tamamen katılıyorum. ve benim yorumlarım şu şekilde :öncelikle motorumu sevdim seviyorum 1- birkere sıfır aldım ellenmemiş yani, 2- evet biraz adi ama fiyat performans olarak anca bu kadar olur, 3- tipi yakışıklı, 4- frenler berbat, 5- çekiş iyi, 6- yakıt kabuledilebilir düzeyde, 7- farlar ve sinyaller iyi, 8- motorun yerden ve sele yüksekliği biraz fazla ama bu bence iyi ve ilave olarak yatışı da iyi sonuç olarak dengesi bence iyi 9- iki kişi performansı idare eder 10- tek kişi süspansiyonlar sert iki kişi iyi sebebi de arkada çift süspansiyon olması 11- göstergeler yeterli ancak aydınlatması biraz zayıf 12- flaşör (4 lü) yok bu iyi değil 13- lastik tabanı geniş bu da iyi 14- çok sesli veya eksoz sistemi iyi değil bu kötü 15- otomatik jikle var bu iyi 16- motoru ısıtmadan binmeyin ısınmış motor daha az zorlanır 17- frenler berbat evet bunu daha öncede (madde 4) belirttim ama tekrar vurguluyorum 18- tek basışta motor hemen çalışıyor bu iyi 19- kitabına göre euro emisyon standartına uygun bu da iyi 20- genel malzeme kalitesi vasat bu kötü 21- fiyatı uygun 22- motoru sehpada çalıştırıp tekerleğe tahrik verince, arka tekerlek yukarı aşağı yönünde (yaklaşık 10km hızı geçtikten sonra)ciddi salınım yapıyor ve titreşim oluşturuyor bu eğer ayarlanabilir değilse kötü 23- genel olarak motorda titreşim fazla bu kötü ( özellikle devir yüksekse ) 24- 150cc bu motora ideal 25- vergisi olmasa daha iyi olurdu 26- motora yakıtın sulanmasını önleyen katkıdan ekledim herkese tavsiye edilir (1 depoya 10cc) 27- motor yağına bor veya teflon katkılı yağ ilave etmeyi (sürtünmeyi ve ısınmayı azaltmak ve motor ömrünü korumak açısından) planlıyorum 28- koltuk altı hacmi çok iyi benimkinde kask(yarım)+yağmurluk+anahtar takımı+eldiven+güneş gözlüğü+ruhsat+cüzdanım var ve hala yer var çok yeterli bir alan:sonuç: zorlamadan kibar binerseniz ve çok fazla yol yapmayacaksanız bu motor alınır (tabii bu 125 km kullandıktan sonra elde ettiğim tecrübe ile yazdıklarım KM arttıkça fikirlerim değişebilir: hepinize saygılar. Kartakont
    yazdiklarinin hepsi dogru...1000 km den sonrada pek bir sey degismiyor...az kullanim icin ideal...

Motosikleti
    Superlight 2021
    Aynen katılıyorum Ancak benim ön fren ciddi anlamda tutuyor artık. Arka fren içinse ciddi anlamda tutumuyor desem yeridir ve süspansiyon olayı baya kendisini göstermeye başladı. Eskiden hafif kasisli bir yerden geçtiğimde acayip hissederdim ama artık pek hissetmiyorum ve ön amörtisörün görevini yaptığını görebilyorum.. arkada zamanla açılır diye umuyorum ama yinede büyük bir beklenti içerisinde değilim..

Esp Explorer arkadaş sen ilk bakımı yaptırmıştın ve sonra motoru açma olaylarına giriştin mi ? Max hız ne yaptın ? Bende yakında bakıma götürücem ve biraz açmam gerekicek sanırsam. Max 90 yaptım ben şu ana kadar. Bu arada belirtiyim kaç yaptın ettin olaylarını sevmem ama motoru açmak gerekiyormuş bakımdan sonra bu motorun tüm performansını etkiliyormuş. Yoksa benim için çok fark etmez 10-20 km hızlı gitmiş gitmemiş..

Alıntı bobora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen katılıyorum Ancak benim ön fren ciddi anlamda tutuyor artık. Arka fren içinse ciddi anlamda tutumuyor desem yeridir ve süspansiyon olayı baya kendisini göstermeye başladı. Eskiden hafif kasisli bir yerden geçtiğimde acayip hissederdim ama artık pek hissetmiyorum ve ön amörtisörün görevini yaptığını görebilyorum.. arkada zamanla açılır diye umuyorum ama yinede büyük bir beklenti içerisinde değilim..

Esp Explorer arkadaş sen ilk bakımı yaptırmıştın ve sonra motoru açma olaylarına giriştin mi ? Max hız ne yaptın ? Bende yakında bakıma götürücem ve biraz açmam gerekicek sanırsam. Max 90 yaptım ben şu ana kadar. Bu arada belirtiyim kaç yaptın ettin olaylarını sevmem ama motoru açmak gerekiyormuş bakımdan sonra bu motorun tüm performansını etkiliyormuş. Yoksa benim için çok fark etmez 10-20 km hızlı gitmiş gitmemiş..
    Ben de max 90 yaptim.Fren olayina guvenmedigim icin bu kadar...Arti yol durumu...Bulundugum bolge oldukca tehlikeli...Alanya - Kemer hatti...

Dun Antalyadaki servislerden biri olan Tayfun Motor a gittim.Serikteki servis (Kaplanoglu Motor) e gore daha profesyoneller.Disk freniyle ilgili sıkıntılarım vardı (daha onceki mesajlarimda yazmistim diski tutan iki vidadan birisi dusmus yerine gecici olarak side de ki bir motorcuda vida taktirmistim).uygun vida ile degistirdiler.kontrolunu yaptilar.50 km bir sorun yasadim.sonrasi ses gelmeye basladi.genelde Çin motorlarinin genel sorunuymus.diski frenleyecek olan 2 adet lastigin siz freni sıktıgınızda kapanip biraktiginizda geriye donmesi gerekiyor ama bende geriye tam acilmiyor.sonucta diske surtuyor ve ses e yol aciyor.acaba sizde de benzer bir durum sozkonusu mu? bu hafta izin gunumde tekrar servise gidip olayi cozmeyi dusunuyorum.sonucta garanti kapsaminda olan bir sey olmasi lazim.

Motosikleti
    ronny 150
    selamlar, bende herhangi bir disk sürtme sorunu şimdilik yok gerçi daha 125km yaptık ama ............ şaka yollu bir tavsiye yapayım; disk veya balata zamanla aşınınca ses kesilir abi diyen bir servise rastlarsanız sanırım sorun hallolur....umarım sorununuz kolaylıkla çözülür çünkü hepimizin başına gelebilir, saygılar

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    merlin daha tarz duruyor
    bu resim güzeli bence :D

Motosikleti
    ronny 150
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merlin daha tarz duruyor
    bu resim güzeli bence :D
    Sevgili dostum eğer Ronny i resminden bakarak değerlendirirsen hata yaparsın : bu motorun gerçeğini gördüysen sorun yok ama görmediysen tavsiyem şu : bazı araçlar vardır resimleri harika görünür fotojeniktir galeride çok şıktır ama yola çıkınca vasatlaşır ve kötü görünür. Ronny ise çok nadir görünen tersine bir olaydır. resimde berbat görünüyor galeride harika yolda ise süper......ama dediğimiz gibi kalitesi vasat ama yinede ben bu motoru seviyorum iyi ki almışım (her türlü mekanik soruna hazırlıklıyım. motoru bu sorunlarını bile bile aldım)

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Sevgili dostum eğer Ronny i resminden bakarak değerlendirirsen hata yaparsın : bu motorun gerçeğini gördüysen sorun yok ama görmediysen tavsiyem şu : bazı araçlar vardır resimleri harika görünür fotojeniktir galeride çok şıktır ama yola çıkınca vasatlaşır ve kötü görünür. Ronny ise çok nadir görünen tersine bir olaydır. resimde berbat görünüyor galeride harika yolda ise süper......ama dediğimiz gibi kalitesi vasat ama yinede ben bu motoru seviyorum iyi ki almışım (her türlü mekanik soruna hazırlıklıyım. motoru bu sorunlarını bile bile aldım)
    ikisinide gittim gördüm
    bindim arkadaşım aldı merlini
    daha iyi bir motor var denior merlinde
    merlin alın sallayın bunu :D

10. sayfa BirinciBirinci ... 891011122060 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)