ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
evet rakamlar biraz garip, bende yeni değiştirdim oringsiz zincir 25 lira, ön dişli 6 lira dişli sabitleyici dediği şey para değildir zaten.
ha bi de şu gidon yükseltmeden bursadan bir arkadaşım arıyor, o da alabilir sanırım.
bu saydıklarının 40TL olması çok garip yav...işçiliğe 20TL alsa en az, zincir,dişli,sabitleyici'de 20TL ye geliyor.çok uygun fiyat ama bu fiyatlardaki ürünler ne kadar kullanışlı acaba?
Bizim ustalar(4 kişiler) işçiliğe fazla para almazlar.(en azından bizden çünkü muhabbetimiz iyidir)Malzeme kalitesine gelirsek o konuda zaten güvenim tam.Eminim üzerindeki zincirden ve dişliden daha kalitelidir.
Arkadaslar gidon yukseltme ıcın sayı bıldırırsenız ben uretımını yaparım sonra sızlere yollarım 4 5 kısı olursak ıyı olur.. Birde baska tarz urunlerde yapılabılır herhangı aklınıza gelen alumınyum plastık abs her urunu yapabılrıım
Merhaba arkadaşlar dün itibariyle STR' ye çakmaklık girişi taktırdım.Amacım sadece ve sadece lastik patladığında kompresör kullanabilmek.
Çakmaklık girişini koltuğun alt tarafında ki bir boşluğa monte ettirdim.Sebebine gelince hem yağmur,çamur vs temas etmesin hemde nadiren kullanacağım için ortalıkta yer kaplamasın istedim
Çakmaklık girişini ufak bir plastiğin içine monte ettik.Böylece tamamen su geçirmez oldu.(sigortalı bir şekilde) Maliyetine gelirsek Çakmaklık girişi + işçilik: 20 TL
Ayrıca kask kamerasını da değiştirdim.Yeni aldığım kameranın fotoğrafları aşağıda.Bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim.
Kask kamerası almak isteyenler için kullandığım altarnetif yöntemleri paylaştım.Belki birinin işine yarar. Link : http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3181066
Herkese iyi bayramlar.
Gidon yükseltme bende alırım.. Tabi vidaları da lazım..
çakmak girişi güzel bişi de , yanında sürekli kompresör mü taşıyacaksın? ben küçük katlanır bir bisiklet pompası aldım sırt çantamda taşıyorum çok da işe yarıyor.
Mini kompresörüm var avuç içi kadar.Ama her zaman yanımda taşımayacağım.(istersem taşırım da bana yük olmaz)Şimdiye kadar 4 kez lastiğim patladı. 3 tanesinde çivi girdiği için lastik yavaş yavaş inmiş. Dolayısıyla evden tamirciye yada benzinciye gidene kadar çektiğim çile son bulacak...
Zaten araziye giderken lastik tamir spreyi taşıyorum.Onda sıkıntı yok...
Bu arada sigortayı yeniledim.Geçen sene Marka tipine:Muhtelif yazmışlar( modellerde Str 250 yokmuş)
Bu sene muhtelif olayını da kaldırmışlar.Ve marka tipinde Kubanın sadece 2 modeli varmış.(str 250 yine yok)Mecburen Kuba cg 100 yazdırdık.Sigortacının dediğine göre bu dandik sistem bu sene çıkmış ve oturmamış ; birçok markanın modeli de yokmuş!!!ilerde bir sıkıntı yaşarmıyım dedim olmaz ama olursa da zeyilname yaparız dediler...
Bu sıkıntıyı yaşayan var mı? Yada sigortasında marka tipi kısmında Str 250 yazan var mı?
benimde marka tipinde str 250 degil başka bir model yazıyor bana da sıkıntı olmaz dediler ama belki de bu yüzden ödediğimiz prim yükseliyor olabilir..
ha bu arada lastik tamir spreyi iç lastikli jantlarda işe yaramıyor diye biliyorum. geçen ay arazide arka lastiğim patladı, spreyi sıktık şişirdi ama 5 dakika gittikten sonra yine indi.
Ben 93 Tl ödedim. ( 100 cc yazdığı halde )Bunu trafikten araştırmak lazım ilerde sıkıntı olur mu diye.
Bence o patlağın durumuna göre değişiyor...Lastik patladığında sıktım bu köpüğü 1 gün boyunca şişik vaziyette kaldı(bu şekile yolculuk yaptım ) sonrasında inmiş , yine spreyi kullandım bu sefer dediğin gibi 5 dakika içinde indi.
siz çok uygun yaptırmışsınız..
şimdi kontrol ettim de, kuba raden 100 diye yazmışlar, 199,58 TL tutmuş.. Allianz sigorta mart 2013 de yaptırmıştım. 34 plaka olmasının etkisi büyük tabi..
Kuba nin gevşek toprakta tırmanma denemesi :D
Arkadaşlar bu arka fren sorunu, yenisini alınca düzeliyor mu kesin olarak? Defalarca tamir etmeye çalıştık, ilk başlarda tutuyor çok güzel ama sonra yine hüsran.
Başka bir motorun fren merkezi falan uymaz mı? Aslında ön frenden de çok memnun değilim. Eski Zongshen'im ki çok daha güçlüydü. Bu konuya nasıl bir çözüm üretebiliriz?
sgurdal Ben AXA sigortaya yaptırdım.Arkadaşlar mümkünse bu sigorta işi arada kaynamasın. Bi zahmet sigortaya bakıp burada paylaşalım ki bi çözüm bulalım sonrasında sıkıntı yaşamayalım.
d.berkay ben başka bir fren merkezi taktırdım. Gayet de güzel çalışıyor. Müsait zamanda Fotoğrafını çeker paylaşırım.
Hangi marka modelinki acaba? Cidden bunalttı beni bu arka fren.
evet arkadaşlar bugün antalyadan ıspartaya sağanak yağışlı bi havada yolcuk yaptım. ve tam ısparta girişinde motordan aşırı yüksek bi ses geldiğini duyar duymaz sağa çektim. baktığımda egzosun yerinde olmadığını 2-3 metre geride yerde olduğunu gördüm. Vidalarını kontrol etmek aklıma gelmemişti çünkü 2000 bakımında servis bütün vidaları kontrol edip sıkmıştı. şu an egzosum orta kısımdaki baglantı yerinden çıktıyla koptu arası bi durumda. Hazır çıkmışken egzosuda açtırırım artık burdan sizlere de bu vidaları kontrol etmenizi hatırlatmayı borç bilirim
arka fren merkezini değiştirin ama orjinalini alırsanız yine aynı sorun olur. uyumlu bir başka markanın fren merkezini takın.
bugün sağanak yağmur altında 4-5 saat kadar arazi sürüşü yaptık. full yağmurluk giymemize rağmen sanki hiç yağmurluk yokmuş gibi sırılsıklam olduk. sürekli yağan yağmurdan dolayı foto çekemedik kusura bakmayın.
yumuşak toprak ve çamurda sürmek acayip eğlenceli bir şey, dişli lastiğiniz yoksa hemen tam dişli lastiklerden alın ve vurun kendinizi toprağa tavsiye ederim
Bende ayni fren merkezinden alirsam sorunun tekrarlayacagini tahmin ediyorum. Ama hangi marka modelin fren merkezinin uygun olabilecegi bilemiyorum
sigorta'yı motora göre değil kişiye göre yapıyorlar.yaşı,tecrübesi,daha önce kaza yapıp yapmadığı vs....
bu arada motoru büyüteceğim.Temiz STR arayan varsa...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-ilk-sahibinden-temiz-cross-132893794/detay/
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)