Engin delik açmadınmı hala
Engin delik açmadınmı hala
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
Yok abi korumayı sökmeye eriniyorum Birgün bir sebepten sökersem delik açıcam.
[QUOTE=dockerengin;2890697]Merhaba arkadaşlar,
Araziye birkaç kez çıktıktan sonra motora karter koruma yapmaya karar verdik. 2 mm'lik paslanmaz sacdan yaptık. Biraz ağır oldu ama gerçekten sağlam oldu. Yapmak isteyen birisi olursa fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. Fotoğraflar biraz karanlık oldu kusura bakmayın.
eline saglik dostum, ramzeyin ya da kanuni cross 250 nin ya da başka markanın karter korumasını denedin mi onlarda uyabilirdi
Str 250 lerin sasesi Xt 125 le ayni mi yoksa bana mi oyle geliyor ?
arkadaşlar yok mu bu motorun videoları. yükleyen olursa sevinirim.
kuba str250 supermoto yapilabilirmi?
2 sorum var :
---arka janti degistirmeden sadece lastigi bir enduro asfalt kullanimli lastikle degistirilebilirmi? maliyeti kaclira olur?
---on jant sokulup yerine ikinci bir arka jant takilibilirmi? fren ve gobek baglantilari uyumlumudur?
bence yapılır hatta yapan birini görmüştüm sahibinden.com'da.ama ön jant olarak arka jantı değil başka bir jant takmıştı sanırım.bu arka jantı ön jant'a uydurma işi benimde aklıma gelmişti ama olurmu bişey diyemem iyi araştırmak lazım.gerçi maliyeti yüksek olabilir,onun yerine hazır jant almak'da daha mantıklı olabilir...
bu gibi supermoto degisim olaylarinda isi zor hale sokan on jant. On janti komple degistirmektense , sadece jant cemberini degistirilebilirse asagidaki lastikler kullanilip guzel bi supermoto cikar ortaya, ama on jant telleri kac tanedir? yeni bulunan jant cemberine uyarmi uymazmi bunu denemek lazim.
140/80/17/ 69H Lastik 240,00 TL
100/90/19/ 57H Lastik 167,00 TL
sahibinden.com da kullanilmis lastiklerde mevcut. alt limit nedir bilmiyorum ama 70 tl ye kullanimis asfalt/enduro lastikleri var.
On janta 17 lik cember orduren varmi aramizda?
str250 arka jantı 18" ön jant'da 18" olsası gerekmezmi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...02611838/detay
Böyle bir ilan var bakabilirsin.
saol , evet sehir kullanimi icin yapilan modifiyeler guzel, ama on ve arka jantlar halen farkli olcude, 18 ve 21. yani sadece asfalt lastigi takmis sehir icin, tam super moto denmez.
haklisin, simdi bende one dikkat ettim.
Peki arkasi 17 olan baska 250 cc lik supermoto donusumu yapilabilecek kross varmi acaba, tedahulden kalkmis veya kalkacak olan modellerden degil ama
Herkese Selam olsun,
Bu motorun düz yoldaki kullanımı nasil? O alstiklerle asfalt performansı nasil icmelenmesi yol tutuşu son hızı şehir içi kullanımı nasil stabil gide bildiği en yüksek hızı nedir? Anlık yüksek hızlardan bahsetmiyorum hani 110 km hızla 300 km tık demeden calışır gibi birdeğerdeki son hızını soruyorum?
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Arkadaşımdan sürdüğüm kadarını söyleyeyim.
1- Düz yolda; titreşimli, Sele idare eder rahatlıkta, hertürlü rüzgara açık
2- Berbat-kötü arası. Ancak güç ile sorunumuz yok, sadece frenlemede dikkatli olmak gerek.Ön tekerin büyük olması fren performansını iyileştiriyor. Ancak lastikler virajda veya manevrada çok güzel hissiyat bırakmıyor insanda. Eh doğaldır, hem dişli hende dar/yüksek lastik profili...
3- Büyük dişli oranı ile idare eder ama her vites için en fazla orta devire kadar ivmelenme var diyebilirim, sonrasında çoğu küçük hacimli gibi kesilmeye başlıyor,
4- Bkz. #2. Zaten yumuşak amrtsörlü ve yüksek olması da cabası. Yanlız motor gücünü ve motorun ağırlığını düşündüğümüzde düşük hızlar için çok da sıkıntı yaratmıyor.Sadece lastikten kaybediyor diyebiliriz aslında
5- No commento
6- Şehir içi çok zevkli ve pratik. Hafif, kıvrak, -80 km/h hızlarda araçlara kafa tutabilecek güç(en azından bir 125 lik kadar zorlanmıyor kesinlikle), yüksek olması ve 21" ön jant sayesinde engel tanımıyor cidden(çukur-tümsek, bozuk zemin, kaldırıma çıkmak gerektiğinde ve park edecek yer ararken çok işe yarıyor), tipi güzel. Eğer yakıt tüketimi de biraz daha makul olsaydı bu bütçe için şehir içi kullanımına tam not verirdim.
7- 90~100 arası diyeyim.
(kullanıcılar elbet daha sağlıklı bilgiler paylaşacaktır. Ben sadece kendi gözlemlerimi arkadaşımdan alıp kullandığım ve kendi motorumla kıyasladığım kadar yazmak istedim. Ciddi bir iddiam yok )
#sürenadam
#sürenadam
Dediğim gibi, normal olamaz. o yüzden dikkate alma benim yazdığımı Birazdan kullanıcılar dökülmeye başlar.
#sürenadam
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)