Kuba STR 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Mayıs 2012, 00:24
çok teşekkür ederim abicim aydınlatıcı cevabın için. sen beni merak etme yapılması gereken gibi en kısa sürede b ve A2 sürücü belgemi almayı düşünüyorum. Motor tutkusu yavaş yavaş oluştuğunu hissediyorum bende ;D genede hız tutkum yok fazla buna sevinmelimiyim bilmiyorum :D. şimdilik bu yaz str yi alıp rodaj döneminde kendi tekniğimi geliştirip biraz da tecrübe edincem sonrada dağ tepe tutmayın beni zaten sınavdan çıkmışım lise bitmiş, üniversite heyecanı inşAllah :D.
Reklamlar
-
28 Mayıs 2012, 10:11
Süper Moderatör
Pazar yine İstanbul MT olarak cross a çıktık. Bu sefer aydosa tırmandık.
Benim dişli büyütme işi için tam performans ölçebileceğimiz zorlu bir tırmanış olmadı, ama 2 vitesde bile rahatca kalkış yapıyor hatta 3 de giderken durmaya yakın hızda vites düşürmeden devam edebiliriyorum. Ha birde kolay tekere gelecek gibi
Son sürat düştü ama 80 i geçmiyor redline sınırında.
İlk yakıt ölçümümde ise tamamen arazi kullanımında 5.5 litre yakıt hesapladım.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
28 Mayıs 2012, 12:31
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Pazar yine İstanbul MT olarak cross a çıktık. Bu sefer aydosa tırmandık.
Benim dişli büyütme işi için tam performans ölçebileceğimiz zorlu bir tırmanış olmadı, ama 2 vitesde bile rahatca kalkış yapıyor hatta 3 de giderken durmaya yakın hızda vites düşürmeden devam edebiliriyorum. Ha birde kolay tekere gelecek gibi
Son sürat düştü ama 80 i geçmiyor redline sınırında.
İlk yakıt ölçümümde ise tamamen arazi kullanımında 5.5 litre yakıt hesapladım.
ben 6 lt yakıyorum şehiriçi demekki normalmiş
ANGARAJ
-
28 Mayıs 2012, 12:51
Ya demiyeyim sormayayım diyorum ama, KUBA'lar cidden çok mu yakıyor?? Bana öyle geldi(buradaki yorumlara bakarak). Yani arazi bile olsa 250cc için 5,5 litre biraz fazla. Tabi videolardan gördüğümüze göre yorucu geçmiş arazi ama bende bu şekilde takıldığımda çok ciddi bir benzin artışı yaşamıyorum. Yani bu aletler ortalama 4,5 civarı yakıyorlar. Açıkçası 29 hp lik hyolar kadar felan yakıyorlar, ben biraz daha düşük olmasını, ancak zorlandığı zaman ~4,5 litre seviyelerine çıkmasını beklerdim.
-
28 Mayıs 2012, 12:58
bende 90 tl ile 460kmyol yaptım ama daha yedeğe geçmemiştim (ormana gittiğimizden tekrar fulledim) yani 500 km rahat görürdü.benzini 4,5 tl den hesaplayınca km'de 0,18 krş yakıyor.bunu LT hesabı yapınca 4 lt çıkıyor.benmi yanlış hesapladım yahu
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
28 Mayıs 2012, 14:29
-
28 Mayıs 2012, 16:21
Süper Moderatör
Kuruş ile TL ile yakıt hesabı yapanı odunla dövesim geliyor
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
28 Mayıs 2012, 16:26
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Kuruş ile TL ile yakıt hesabı yapanı odunla dövesim geliyor
bidahaki buluşmaya gelmiyim desene zopa yememek için
-
28 Mayıs 2012, 16:30
Adam haklı ama, diyoruz kuruş hesabı yapmayın diye. Adam 2011'in 10.cu ayında yapmış hesabını. Netten girdim baktım ozaman benzin kaç paraymış diye. Ve 01.09.2011 ile 21.10.2011 (yani ~50 günlük bir süreç) arasında tam 4 kere değişmiş benzinin fiyatı....Nasıl hesaplayım ben şimdi?
Yap birkere en temizinden litre hesabı, bir ömür gitsin yahu !!
-
28 Mayıs 2012, 19:52
Syanur adlı üyeden alıntı
Ya demiyeyim sormayayım diyorum ama, KUBA'lar cidden çok mu yakıyor?? Bana öyle geldi(buradaki yorumlara bakarak). Yani arazi bile olsa 250cc için 5,5 litre biraz fazla. Tabi videolardan gördüğümüze göre yorucu geçmiş arazi ama bende bu şekilde takıldığımda çok ciddi bir benzin artışı yaşamıyorum. Yani bu aletler ortalama 4,5 civarı yakıyorlar. Açıkçası 29 hp lik hyolar kadar felan yakıyorlar, ben biraz daha düşük olmasını, ancak zorlandığı zaman ~4,5 litre seviyelerine çıkmasını beklerdim.
Benim en düşük hesaplamam uzun yolda 70 km civarı sabit hızla 1 litreyle 25.7 kilometredir yani yaklaşık 4lt/100km. Nasıl hesapladığıma gelince benzinin litresi 4,7 iken iki fulleme arasında 32 TL fark etti ve 175 km yol gitmiştim.
32/4,7=6,8 litre benzin yakmışım 175/6,8=25,7 1 litreyle yaptığım km
sonuç olarak uzun yolda sabit hızla 4 litre civarı yaksa da arazi kullanımında 5-5,5 litreyi bulabiliyor.
-
28 Mayıs 2012, 22:01
otopsici adlı üyeden alıntı
Savaş abi senden ve diğer forum sakinlerinden özür dileyerek söyleyeyimki ben bu kuba motordan ............. motor almam
hiç bir yerde fiyat listesi yok ve maillerde fiyatları vermiyorlar
yani tam kör tuttuğunu öper muhabbeti
en dandik markanın bile internette fiyat listesi var ve bayisine gidince size kazık atma ihtimalini kaldırıyor ortadan
ben hyosung u almadan önce bu kubanın bi comunterini alacaktım her bayi ayrı fiyat verdi ve iki tanes arasında 670 tl fiyat farkı vardı
bende uzun süredir sahibinden.com sitesini takip ediyorum yeni bi ilan geldi elazığ 2012 str 3.900 tl die şaşırdım mesaj gönderecektim ters amortisörlü olan son model mi diye fakat 2 gün olmadan ilan fiyatı 4.800 tl oldu. bencede bu işte bi iş var :D ve bu yaz str için güzelce kazıklanacağım gibi hissediyorum bu işi biraz araştırmak lazım
-
29 Mayıs 2012, 11:10
ozgur325 adlı üyeden alıntı
Benim en düşük hesaplamam uzun yolda 70 km civarı sabit hızla 1 litreyle 25.7 kilometredir yani yaklaşık 4lt/100km. Nasıl hesapladığıma gelince benzinin litresi 4,7 iken iki fulleme arasında 32 TL fark etti ve 175 km yol gitmiştim.
32/4,7=6,8 litre benzin yakmışım 175/6,8=25,7 1 litreyle yaptığım km
sonuç olarak uzun yolda sabit hızla 4 litre civarı yaksa da arazi kullanımında 5-5,5 litreyi bulabiliyor.
Sizin hesaba göre 3,88 litre / 100 km felan çıkıyor. Düz yolda 70 le giden 15~17 hp bir motor için yüksek gibi göründü gözüme.
-
29 Mayıs 2012, 18:24
fazla yakıyor canım ona diyecek bişey yok muadili 200 cc lik motorlar aynı koşullarda 3,5 litre yakmakta arazide ise 4,5 litrelere ulaşmakta. Str ler 200 cc lik motorlara göre kesinlikle daha torklu ama onuda hatırlatmak isterim.
O değil de şu apachinin 27 hp lik cross unu onroada çevirmek mümkün olur mu ki? proje kabul görürmü, aynası sinyali farı ötv farkı falan birsürü tantana çıkar muhtemelen bize fiyatı yine 10-12 bin TL ye gelir diye tahmin ediyorum :( bu konuda bilgisi olan var mı?
-
29 Mayıs 2012, 19:11
ozgur325 adlı üyeden alıntı
fazla yakıyor canım ona diyecek bişey yok
muadili 200 cc lik motorlar aynı koşullarda 3,5 litre yakmakta arazide ise 4,5 litrelere ulaşmakta. Str ler 200 cc lik motorlara göre kesinlikle daha torklu ama onuda hatırlatmak isterim.
O değil de şu apachinin 27 hp lik cross unu onroada çevirmek mümkün olur mu ki? proje kabul görürmü, aynası sinyali farı ötv farkı falan birsürü tantana çıkar muhtemelen bize fiyatı yine 10-12 bin TL ye gelir diye tahmin ediyorum :( bu konuda bilgisi olan var mı?
Apachiler için konuşuyorum; yok öyle bir dünya Boşuna ümitlenmeyin
-
29 Mayıs 2012, 20:20
str 250 performans egzozu bulamadım arkadaşlar internet üzeriden siparişde olur bilgisi olan var mı?
-
29 Mayıs 2012, 21:26
egzozcu37 adlı üyeden alıntı
str 250 performans egzozu bulamadım arkadaşlar internet üzeriden siparişde olur bilgisi olan var mı?
şu ilana bir bak istersen.gerçi bana göre gerek yokama...egsoz sesi çok ideal bence arasırada patlıyor
-
30 Mayıs 2012, 09:57
ozrace adlı üyeden alıntı
şu ilana bir bak istersen.gerçi bana göre gerek yokama...egsoz sesi çok ideal bence arasırada patlıyor
Şu İlan ???
-
30 Mayıs 2012, 10:01
Şu İlan ???
ilanı koymayı unutmuşum arada kaynamış
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8946241/detay/
-
30 Mayıs 2012, 10:11
Ama deyim, böyle ilanlara gelmeyin bakın. İçi boş çıkanlar mı dersiniz, kafasına göre yapmış göndermiş olanlar mı dersiniz.... Zaten "125 , 250 , 600 cc" ye uyumlu olan ilk defa bir egzoz görüyorum hayatımda ! Ticari kaygı içermediği çok açık ve net
-
30 Mayıs 2012, 10:35
Apachiler için konuşuyorum; yok öyle bir dünya
Boşuna ümitlenmeyin
Onun içinde ölü bi plakalı cross alıp hileli hurdalı yollara başvurmak var ama neysee
Bu arada üstad sizlerle bi tanışmak nasip olmadı, araziye çıkıyor musunuz? Bildiğiniz güzel parkurlar varsa bi öncü olun hem tanışmış oluruz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)