Valla ben motordan pek anlamam, ilk motorum zaten, aslında sitede oturuyorum, açık otopark var, yani malzemeleri yayıp bakım yapabilirim ama yanımda anlayan biri olsa keşke süper olurdu
Bir de 35 yaşındayım, bu tip motorlar genelde 15-25 yaş arası gençlerde oluyor, dolayısı ile arkadaş çevremde pek yok bu işe gönül veren biri... Neyse bir yolunu buluruz, acelesi yok zaten bakımın daha 4.000 olmadı... Bu arada depo kapağını taktım yerine süper oturdu, çift kat geçtim şambriyeli kapağın etrafına, yeni kapağa gerek kalmadı sanırım...
Mash'in konforundan ben memnunum açıkçası, yolda giderken rahatsız olmuyorum, max 80 km hıza çıktım. En büyük şikayetim, kasis, çukur vs üzerinden geçerken çok hoplatıyor, yolda ne var ne yok hissediyorsunuz yani. Tabi dediğim gibi başka motorlarda durum ne bilmiyorum. Ama genel kondüsyon olarak saat gibi, hiç bir problem çıkarmadı henüz Allah'a şükür...
Bir de benim sürücü olarak zorlandığım bir durum var düşük hızlarda trafikte seyrederken motor hakimiyetim azalıyor, yani diyelim ki sıkışık cadde-sokak trafiği akıyor ama yoğun, öndeki araçlar dur kalk yapıyor haliyle ben de yapıyorum (aralarından geçme durumum yok) normal giderken, öndeki araç 15-20 m sonra duruyor, ben gazı kesiyorum, frene basmaya gerek var mı yok mu o anda bilemiyorum çünkü, iki önümdeki araç kalkış yapmış, önümdeki de kalkacak belli, fren yapmıyorum bu sefer öndeki geç kalkarsa sert fren yapmak zorunda kalıyorum, önceden fren yapsam, öndeki araç erken kalkarsa arada geniş bir boşluk oluyor, arkadaki dat-dat beni taciz ediyor
Bu hızlarda ayağımı yere koysam dert, koymasam ayrı bir dert, çünkü hız iyice düşünce ve fren de yapmayınca motor da yalpalıyor, tehlike yaratıyorum yoktan yere... İşte tam bu noktada tecrübe eksikliğim var, öneri ve eleştirilerinize her zaman açığım...