'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
bazılarınız bu motorun parça sorunu yok diyorsunuz ama aldığım günden beri ihtiyacım olduğunda neredeyse hiçbir parçasını bulamadım. bursa'da zaten servisi bile yok adam gibi.
ayaklık takımı lazım olmuştu bakmadığımız yer kalmadı çıkmasını bile bulamadım, sonra şimdi kullandığım sivri ayaklıkları aldım. motoru yatırmıştım sol tarafa, yere değen debriyaj manetinin topuz ucu kırıldı, orjinali bulamadım hala o kırık haliyle kullanıyorum (bir tane siyah renk vardı almadım). kaza yaptığımda ön far çatladı, siyah bez bantla sardık fena da olmadı hani ama neden öyle yaptım; çünkü roadstar farı yok! bulduğum en yakın şekil far 150 tl kawasaki farı! 3 gün önce de debriyaj müşürünü tutan kablo kopuverdi, elektrik donanımı aürekli arıza vermeye başladı. önce debriyaj müşürünü değiştirelim sonra genele bakarız dedi tamirci arkadaşım. hala orjinal parçayı bekliyorum....
diğer klonlardan bahsederseniz eğer yazdığım parçaların ne ledow ne de keeway üzerindekileri birbirini tutmuyor, milimetrik farklar yüzünden takılamıyor...
motorumu seviyorum ama kendisini benden zorla soğutuyor!
mutlu son yoktur! hakan demirkapı
slm arkadaşlar ne bileyim bisan roadstar 250 cc aldım bir buçuk aydır yazılarınızı takip ettim ve savaş beyinde etkisi oldu desem yalan olmaz.inşallah ilk ve tek motorum bu olur hepinize şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim hayırlı akşamlar.denizli.
Dostum foruma sordun mu hiç? ben hatırlamıyorum da bahsettiğin parçaların çoğu ithalatçılarda var. mesela fardan benim ustanın deposunda var.. ekle beni msne ne lazımsa bakalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:45 ----------
Hayırlı uğurlu olsun dostum. Kazasız belasız kullanman dileğiyle.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Debrijaj levyesi lazım banada duyar,görürseniz haberleşelim.
Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer misali Yamaha kendine yetmiyor,forumda takip etmişsinizdir paylaşımları. Bu kopya motorların bir çok parçası milimetrik farklar,dişli sayısı farkı vs... birbirine uyum sağlamıyor. Keeway topiğinde indirilmiş motoru resimleyip, bu konu üzerinde paylaşımlar yapmıştım hatırlarsanız. Piyasada elde kalmış yedek parça stokları eriyip tükendikçe maduriyetler artacak gibi görünüyor. Şu an kullandığım motosiklette karburatörlü olduğundan malıfolt lastiği TR de bulunmuyordu,koreden 1/3 fiyatına 5 günde getirttik ve yedekledik. Aynı şans bildiğiniz yabancı bir alış-veriş sitesindede keeway için varsa bulamadığımızı oradan getirelim bari.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
hocam ben orjinal hava filtresi hacminde gri bir süngeri alıp keskin bir bıçakla kese kese kendim tek parça bir hava filtresi elde ettim taktım sonuç mükemmel.. sonra bitane daha yaptım aynısından, biri kirlendikçe çamaşırlarla beraber makinaya atıp yıkıyorum diğerini motora takıyorum. tek parça olduğu için hemen hemen hiç deforme olmuyor tavsiye ederim
lifan türkiyeye giriş yapdı fabrika açdı diğer clone ları bilmem ama roadstar halis mulis lifandır.. en azından temasa geçilip tel açılıp her tür parça istenebilir en kötüsü tedarik ederler ellerinde yoksa neticede türkiyede motorunun fabrikası açılmış ve muhattabın var..
http://www.lifan.com.tr/
Türkiye'de parça sorunu olmayan sadece bir kaç motor var,
Yamaha da YBR,Honda da CBF150,Suzuki de AN 125 gibi ya da BMW modelleri gibi
Bunların bile tüm parçaları her hangi bir serviste her an bulunmuyor yani motorunuza atlayıp 300 km gittiğinizde arıza yaparsa lazım olan parça oradaki serviste yoksa ya parça bekleyeceksiniz,ya da motoru 300 km taşıtacaksınız.
Bizim algımızı yanıltan Şahin-doğan gibi otomobiller aslında.Parçaları her sanayi sitesinde,çarşısında bulunabildiği için algımızı yanıltıyorlar.
Motosiklette böyle bir şey yok.Sadece çok satılan motorların muadil parça bolluğu var.
Çin malı motorlarda klon sayısı ne kadar fazla ise parça uydurmak da o kadar kolay.Arada milimetrik farklılıklar olduğunda bunlar çoğu zaman giderilebiliyor ama tamamen farklı olunca işte o zaman yandı gülüm keten helva.
Burada ustanın ehil olup olmaması da çok önemli.20 yıl önce Türkiye'de parçası bulunan ya bir ya iki motosiklet vardı ,diğer motorların parçaları genelde uydurma kaydırma toplanırdı ve o motorlar bir şekilde yürütülürdü.
Motosiklet tamir sektörüne baktığımızda şimdi kendine usta diyen bir çok kişi
adam yokluğunda usta.Bunlarla iş yaparken önce kendilerini övmekle işe başlıyorlar,sonra seni ne kadar çarpabileceğine bakıyorlar,hatta yaparım ama garanti veremem gibi kıvırma yolları arıyorlar
Ben F650Gs için bile" bunlar yaramaz,çabuk arıza çıkarır"diyen sözde ustalar gördüm.Oysa o usta mesleği bıraktığında bile hala yollarda olan bir sürü F650Gs olacaktır.
Gerçek ustalar soruna bol yedekparça değiştirmeden,ya da en ucuz maliyetle çözüm getiren,bunun için gerektiğinde sanayide tornacıda,kaynakçıda işi takip eden,ne yaptığını bilen ustalardır ki bunlar da aramakla bulunmuyor.Bulunsa da çoğu motosiklet kullanıcısı emeğin karşılığını vermekten kaçındığı için bu ustalar da muzdarip.
Sonuçta Lifan a dönecek olursak,mekanik aksamdaki ufak farklılıklar çoğu zaman çözümlenebilir.
merhaba bana roadstar 250 silindir piston lazım nerden bulabilirim fiyat nekadardır?
Sağol şefim mantıklı olmuş, yarın Albetrusla tanışacam müsait olursa bi ona bakayım olmazsa dediğin gibi yaparım...
Ayrıca motora yaklaşık iki senedir biniyorum geçen kışda bindim arabayı satınca o zamandan beri filtreyi değiştirmemiştim, geçen aklıma geldi baktım vıcık vıcık yağ gibi olmuş, bu arada forumu takip ederken arkadaşkalr bir depo ile 300 km üzerinde yol yaptıklarını söylüyorlardı bense 180km yapıyordum birazda sert kullanarak tabi ama filtersiz kullandığım halde 200km yi geçtim hala benzin var baya fark edecek heralde....
saygılar ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:42 ----------
Arkadaşlar ön ayak basamaklarını geniş olanla değiştirmek istiyorum da yapan eden fikri olan varsa bekliyorum...
Hayırlı bi işe kalkıştık düğün masrafı ev eşyası v.s para lazım olacak abi şu telaşeleri bi atlatalım sonra en azından aynısı belkide biraz daha büyük cc bi makinayla katılıcam aranıza
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:48 ----------
Bizim burada bi reklamcı arkadaş Netten alıntı yaparak tasarladı logoyu lazımsa sanada yaptırır gönderebilirim kargoyla
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:50 ----------
bu arada ilanımın linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29888056/detay
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Herkese selam. Arkadaslar motorumu satıyorum #30686112 ilan numarası sahibinden.com da Motorum osmanlı motor fakat araştırdığım kadarı ile bisan ile aynı zaaten hepsi aynı motorun (yamaha) replika larıymış. Ben motorumdan memnundum çin malı olması dışında satış nedenimi de ilanda yazdım ama bide burdan yazayım kesinlikle tarz değişikliğinden dolayı satıyorum. Her türlü motorumun arkasındayımdır. herkese kazasız sürüşler...
Bu yıl ben motora binemedim benimle birlikte kimse motora binemiyor sanırım.
Nedir bu başlığın hali gezen tozan varsa da birşey yazmıyor.
Nerede motorların son resimleri?
Yokmu modifiye yapan arkadaşlar hayırdır ne oldu neredesiniz ?
Tekirdağ-Çorlu
Sen gez bari abi. Bu yıl senin de gezi fotoğrafların ve yazıların yok. Çok kısır bir sezon geçirdik valla.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ine-keyif.html
Böyle gezilere hasret kaldık.
Tekirdağ-Çorlu
Gitti sattım arkadaşlar
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Arkadaşlar herkese günaydın Ramazan bayramınızı kutlarım... Ayrıca sizinle paylaşmak istediğim bir konu var... ön fren hidrolik göstergesinin camı tuzla buz oldu içindekide boşaldı onarmak için sadece camınımı yoksa komplemi değiştirmek lazım, nereden ve kaça tedarik edilir yardımcı olursanız sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)