yakıt konusurda Roadstar gerçekten süper.
her türlü koşulda,dağlarda,yoldışı rotalarda ve uzun yolda kullandık.
3-3,20 Lt/100 km değerlerini asla aşamadık.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:41 ----------
Geçmiş olsun.Allah göstermesin ama bir sonraki kazanda bu kadar zayiatın olmaz,alışmış oldun,tecrübe kazandın.
Ben krosta bazen bir günde 3 defa düştüğümü bilirim.hep aynı yerden darbe almak ise en kötüsüdür.Her düşüşte bir öncekinde darbe aldığı yeri koruyor insan
Normalde Roadstar'la düşmek her yiğidin harcı değildir,yani o kadar dengeli bir motorla kolay kolay düşülmez,
Ancak orijinal arka lastikle stabilize yada kumda düşülebilir,ya da viraja hatalı yatışla girilirse.
bütün kalitesizliğine rağmen orijinal ön lastiği frenajda çok iyidir.Ancak arka lastiğin metzeler ya da pirelli ile değiştirilmesi iyi olacaktır.
[QUOTE=narkozcu;2078755]el yapımı yekpare süngerden hava filtresi imalatına başladım orjinalnden iyi oldu [COLOR="Silver"]
bende arka bölümünü kestim süngerin ve oraya aynı ıslak mendilin kurumuş hali olan bi yapıda bi bez yapıştırdım hava alışı biraz daha iyi.diğer türlü sünger çok kalın ve gözeneksiz.sonuçta orjinali olanda kesip yapıştırma el becerisi olan bişe önemli olan mazeme şu süngeri biraz tarif etsen sana zahmet abi
herkeze keyifli sürüşler
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
BEnim son uzun yolumda (2150 km) 160 ve 200 km civbarlarında depoyu fulledikten sonraki hesaplarımda 11.3 ile 11.7 kr yaktığını tesbit ettim. en fazlada 24 tl ye fulleyebildim depoyu. eğer yedek depom çalışsaydı daha fazla yol katedebilirdim. Ama yolda şunu farkettim msuluk hava aıyor galiba. musluğu yedeğe çevirirken elime benzin damladı. musluğu değiştirip kontrol edeceğim. 26 mayıs sabahı full depo ile adapazarına gittim. dönüşte izmit e uğradım. otobana girerken benzin almayı unuttuğumu hatırladım. km sayacı 230 u gösterdiğinde yolda kaldım dilovasında :D. Bu yüzden geziye benzin bidonuyla çıktım. Çok şükür kalmadım yolda.
Sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Ben motoru zorlamadan kullandığımda 300 km yol yaptım. Son zamanlarda işe gidip gelirken kullandığım için 220 km de yolda kaldım. Bunun nedeni işe gidip gelirken ibreyi sona dayamam ve karbüratör ayarında havanın kısık olması. Normal şartlarda en kötü ihtimalle 260 km yapması gerekiyor.
Yakıt hesabı yaparken 100 km de yaktığını hesaplamak daha doğru olur çünki benzin fiyatı sürekli değişiyor.
Hava filtresi yeni temizlenmiş, yağı zamanında değiştirilmiş ve 100 km nin üzerine hıza çıkılmayarak kullanılan roadstarlarda 300 km de depo bitmesi normaldir. Birde bujinin de sağlam olması şart tabi.
Tekirdağ-Çorlu
Ben Honda shadow'a eşlik ettiğim için limitlerimi zorladım hep. km hesabına vurduğumda 100 kmde galibe 3.20 lt çıkıyor. Şu an debriyaj balatamın değişmesi şart. ondan sonra daha sağlıklı ölçümler yapabilirim. Bir de kafaya koydum yedek depoyu kullanıcam. Yedeği kullanabilen bir ledov sahibi arkadaşım var. kobay yapıcam onu :d
100 km de 3,2 lt gayet güzel bir rakam Barış neredeyse 125 lik ybr ler gibi yakıyor 250 cc lik makina
Tekirdağ-Çorlu
barış abi muslukta problem yok kullanılmadığı için çevirdiğin taraf içindeki contalar kuruyo ve sızdırıyo bırak biraz damlatsın sonra kesilir.
@savaşkayan: sağolasın inşallah dediğin gibi olur, yada en iyisi hiç olmaz bir daha (bu biraz hayal gibi ya neyse).
roadsta ile düşmeyi becerdiğim için beceriksiz miyim yoksa yetenekli mi orasını bilemiyorum ama benim motorda denge diye birşey yok emin olabilirsiniz. sanki virajlarda benim değil de kendi istediğini yapıyor kerata...
bir de ben depoyu 38 TL'ye fulledim, siz 24 TL diyorsunuz???? nasıl oluyor da oluyor ??? sahi bak uykum kaçacak şimdi!!! benzini düşmeden önce almıştım, kafamı da vurmadım, gözüm de bozuk değil pompadaki rakamı gördüm, bir yanlışlık var, bu kadar fark nasıl olur??? en yakın zamanda tekrar fullemem lazım...
mutlu son yoktur! hakan demirkapı
Düşmeden motorcu olunmaz önemli olan zayiatsız düşmek,motorda sıyrık çizik olabilir,ayna kırılır filan ama bunlar önemli değildir.Önemli olan kendimizde ya da
başkasında cismani bir zarar olmamasıdır.
Roadstarların ne yaktığına örnekler burada:
http://www.motosiklet.net/forum/etki...e-var-2-a.html
http://www.motosiklet.net/forum/etki...da-2009-a.html
benim motorda 35 - 40 tl ye doluyor
ayrıca motor daha 900 kmde ve yakıt 15 krştan aşşaya dümedi
birde geçende motordan acayip bi şırıltı geliyordu motorcuya gittim egsozun iç borularının kırıldını ve içinin komple boşaltmak gerektini söyledi
içini komple boşaltınca ses iyimi gelir yoksa iğrenç mi deniyen arkadaş varsa ve bilgi verirse sewinirim
egsozdaki şırıltıyı, geçen sene alt taraftan egsoza bir vida atarak geçici olarak çözdüm ama hiç bi sorun çıkarmıyor şimdilik çok iyi.
benzin içinde,karbüratör ayarının yapılması lazım gibi. ama ben nasıl yapıldığını bilmiyorum bir bilene somakta fayda vardiye düşünüyorum...
Benimde benzin deposu musluğu her konumda karbüratröre benzin yolluyor,yani her konumda motor çalışıyor.Musluğum bozuk ne yapmam lazım.
Arkadaşlar motoruma mavi led lambalar, sis farlarını, dörtlü sinyalini, çantalarını, bayrak direğini taktım en kısa zamanda fotoğraflarını yükleyeceğim.
Bayrağını takmadan yüklemek istemedim. Yalnız söyle bir sorun varki bayrak almak için maltepe carrefoursa ya gittim içindeki mağazaları dolaştım bir tane Türk bayrağı yok yazıklar olsun dedim.. İçeri gidin bakın bazı mağazalarda yunan, ingiliz, alman bayrakları cirit atıyor bir tane Türk bayrağı yok çok zoruma gitti.. Bazen düşünüyorumda bize müstehak bazı şeyler olaya bak berbat durum...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------
http://img716.imageshack.us/i/img0079ao.jpg/
http://img204.imageshack.us/i/img0078ag.jpg/
http://img535.imageshack.us/i/img0077aj.jpg/
tam belli olmuyor ama mağazalardan ufak bir görüntü...
dostum önemli olan bizim yaptıklarımız ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdır. biz bunlardan mesulüz ...
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)