Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
Reklamlar
-
21 Şubat 2015, 21:09
valla cesaretli gençmiş ordan izmire bu soğukta yağmurda karda kışta helal olsun diyorum bu arada ilgilenen hala birisi varsa motor hala satılıkta duruyor pazarlık konuşulur http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-xtreme-enduro-250-cc-180901556/detay/
Reklamlar
-
04 Mart 2015, 12:10
Mardin İl Temsilcisi
tunctepe adlı üyeden alıntı
valla cesaretli gençmiş ordan izmire bu soğukta yağmurda karda kışta helal olsun diyorum bu arada ilgilenen hala birisi varsa motor hala satılıkta duruyor pazarlık konuşulur http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-xtreme-enduro-250-cc-180901556/detay/
250CC DERKEN ?
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
06 Mart 2015, 08:42
250 cc bildigin max deil 150 lik olandan farkli
-
06 Mart 2015, 17:41
sanırım hala maxle karıştırıyorlar bide max i de sahbinden de bizim katogoriye koyanlar var
-
07 Mart 2015, 11:29
Mardin İl Temsilcisi
Ne ara çıktı böyle bir motor bildiğin bizim x treme max :D alla alla çok şaşırdım
-
07 Mart 2015, 12:43
CompanERROR adlı üyeden alıntı
Ne ara çıktı böyle bir motor bildiğin bizim x treme max :D alla alla çok şaşırdım
Bizim 150 cc'lerden önce çıktı büyük ihtimalle ben daha önce gördüm ama o zamanlar hornet vardı yüzüne bakmadım sonra max almadan aradım sordum 250 cc geliyormu diye yok dediler ama güzel motor
-
14 Mart 2015, 11:16
-
14 Mart 2015, 14:29
42. kez yazayım Ben ıslakta çok beğenmiştim. Yoksa zaten kuruda hem çok iyilerdi hem de bir şekilde idare ediliyor kuruda. Ama ilk taktığım gün yollar ıslaktı ve beni epey etkilemişti.
-
14 Mart 2015, 22:47
42 ci kez alacam kesin o zaman kic atmaktan biktim fren performansını da berbatlasti zaten yollar perisan bide lastik kabak olunca vuu bir alamet allaha emanet gidiyoz
-
15 Mart 2015, 17:54
Bizim motor zaten atadan kıç atmaya meğilli. Tasarımı ve geometrisi icabı. Bir de arka frenin ayarı çok çok küçük mesafede. Ben onu biraz değiştirmiştim sonradan.
-
16 Mart 2015, 19:52
Arkala bende oynadim begeniyorum zati cok kullanmiyorum birde on fren cok sert yav sizde de mi oyla acaba seytan diyor 4 pistonlu kaliperle degistir sonra de get şeytan diyom
Gobek felan donuslerindsıkıntı oluyor ben gaz acmayi seviyorum motor da kic atmayi anlasamiyoruz bi
-
11 Nisan 2015, 11:05
Konu tamamen bitmiş hiç yazan yok yav o kadar motor nereye kayboldu merak ediyorum .
gecenlerde egzostu kopardım dedım tam elim degmişken katalitigi sokeyım egzos borusundakı kataltigi kesip söktüm motor tekere de geliyor artik cekiş de alttı manifolttaki katalitigi ve katalitik konvektörü de cıkarmak ıcın bahanem oldu sonunda sesde hafif bir gürleşme oldu 52 dişli fazla geliyor 6 cı viteste vites istiyor ama arazide on numara oldu. resımler yakında
-
13 Nisan 2015, 03:06
Motor sizde, konuyu öldürmeyin, biz takipteyiz...
-
03 Mayıs 2015, 21:22
Durup duruken olusan seyler canimj sikmaya basladi bugun yolda giderken bi hisirti sesi gaz veriom gitmiyo zincir mi koptu dedim indim baktim sikinti yok egilip bakinca on dislinin rondelasi sizlere omur yerinden cikmis disli yenisi sart .
mondialda gorunmuyor parca listesinde drz nin disli uyuyor ama ondada rondela yok nasil olcak bu is
-
09 Mayıs 2015, 01:45
Evet, egzoz kopması gibi 2. kronik sorunu seni de bulmuş. O işin çözümü yok. Mondil'e getirtemedim o parçayı, milyon kere aradım. Adamlar anlamıyor. Başka motorların da rondelaları uymuyor. Çok araştırdım. Benim usta Husqy KTM gibi enduro modellerde kullanılan sekman ile çözmüştü.
Ben daha iyi bir çözüm yapacaktım ama motor satıldı zaten. Ki bu haliyle de pek sorunlu değil gibi.
Benim sana önerim, rondelanın oturduğu yuvanın(çukur) çapını ölç, "a" olsun. Rondelanın vida deliklerinin arasını da dıştan dışa ölç, "b" olsun. Rondelanın oturduğu yuvanın genişliğini de ölç "c" olsun.
Dış çapı b+1 cm olan, ortasında a cm çapında delik olan, c cm kalınlığında bir daire kestir, sert metalden(demir yada çelik). Sonra bunu tam ortadan 2 ye kestir/ayır. Yani 2 C harfi gibi bişey olacak elinde.
Bunları rondelanın yuvasına oturt, kesilen yerlerinden uc uca getir tekrar ve vidaların denk geldiği yerden delip vidala.
Kısacası ortası delik bir daire elde edip onu 2 ye bölcen, rondela yerine onları vidalıycan.
Mümkünse önce ısıl işleme sok malzemeleri. Ve 1 den fazla al yedek olsun
-
15 Mayıs 2015, 23:31
Pim sekmani ile idareten tutturdum on disliyi drz 15 disli aldim 19 mm geliyor tam net olmasada bizim kilidin girdigi cukur dedigin cok mantikli yeni aldigim dislide delikler mevcut oralardan tuttururum saniyorum uyabilir sacma sapan mondialin isleri ufacik parca yok onemli bir parca benim gozumde iki sene daha binerim ben buna zaten simdi komple bakima aldim contalar sekman deisiyoruz subap ayari yaptiriyorum yag yakma vardi hepsi elden ciksin sorunsuz kafada soru isareti olmadan bineyim dedim ii olcak sanirin
-
21 Mayıs 2015, 01:30
Zaten egzoz bağlantısının kopması ve bu rondela kronik sıkıntı dediğim şeylerden Bence diğer marka modellere bakıp şükretmek gerek. Ha mondial fabrikasını ayrı olarak anıyoruz zaten.
Sen baya bakıma almışsın motoru, yağ yakma falan, hayırdır ?
Parçaları nereden temin ettin, Mondialden mi ?
-
21 Mayıs 2015, 11:25
Arkadaşlar sizce Bajaj Boxer alıp cafe racer mı yapmayı? yoksa x treme max mi almayı tercih edersiniz.
-
25 Mayıs 2015, 18:37
Yanlış yerdesin max başlığı değil burası arkarkadaşım max başlığı daha kapsamlı .
Evet kronik sanırım da arazide koptu benimki birde kasislerdeb sert geçiyorum rondelayıda tek tekerde yedim sanırım
Parcaların bir kısmı mondialden bir kısmı aliexpires kardesimizden ciddi bakıma sokuyorum subablar sıkıydı yenisini aldım açmışken deeğişssin aklımda soru kalmasın dedim motor üst kapak contası hasarlıydı oda yag yakma sorunu vardı onuda hallettik sekman değişiyor açmışken zaten 30 tl gibi bir rakam tek problem subab ayarı hala halla hallolmadı tam ölcüsüne shim istedik sanırım ölcüler yanlış ölçü yazmıyor shimlerde bakalım ciddi hoşuma gidiyor crfden daha cekici genel itibari ile dısardan görünen o performansta subab ayarı sıkıyken crf ile basa baş gidiyordu arazide .
ilerleyen zamanlarda bore kit atabilirim aliexpreste 76 mm piston silindir bore kit var sanırım senin aldığın 73 mm ama emin değilim 73 lük mü alayıö 76 lık mı bilemiyorum senin yorumun ne olur.
-
27 Mayıs 2015, 14:44
Bizim motorun orjinali 70mm x 65mm.
BBK yapınca motor 272cc falan oluyor. Buna göre 73mm olan olması gerek (73^2 x pi / 4) x 65 = 272.
76mm olunca 295cc falan ediyor. 76mm olan bizim motorun değil.
Bir de ondan emin ol, satıcıya sor, X2 modeli için mi bu diye.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)