@Syanur Şu big bore'yi podyuma sal artık, video olmazsa olmaz, merak ettim, gidişi suskun oldu dönüşü nasıl olacak aceb
@Syanur Şu big bore'yi podyuma sal artık, video olmazsa olmaz, merak ettim, gidişi suskun oldu dönüşü nasıl olacak aceb
syanur geldimi bigbore kitin ?
herkese slm arkadaşlar bende 1.5 ay kadar önce muğladan bi xtreme süper moto aldım.
birz uğraştım ama resim yükleyemedim boyutu büyük geliyo galiba resimlerin yarın bi ara yüklerim, bu arada teşekkürler
paintte resimlerin boyutunu küçültebilirsin
Hatta Paintte çizebilirisin bizim motorları, çok kolay. Çin malı
Hayırlı olsun
halen sanatsal içerikli bbk resimleri beklemekteyim senden
syanur a duyrulur
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Abi yanlış anlama da senin usta biraz sallamış o konuda. Geçen de yazmıştım. Yani senin motoru sallıyorum 15 hp den 20 hp ye çıkartsa debriyaja hiçbişey olmaz. Senin motorda kullanılan debriyaj 400cc motorda kullanılan debriyaj kadar kalitelidir. Debriyajlarda kullanılan sarf malzemeler değişmez. Ama senin için ben bu konuyu biraz daha araştırcam. Motoru braktığım adama sorayım bakalım bir ne diyecek. Bol bol modifiye ve enduro/cross yarışlarına motor hazırlıyor.
Bana kalırsa debriyaja bişey olma ihtimali pek yok gibi...
en kötü ihtimalle normalden kısa sürede debriyaj bitirirdi, o sorunda daha kaliteli balata takılarak aşılırdı.
adanada modifiye cg ler 5000 km olmadan balata sıyırıyor, kullandıkları balata takımı 10 lira.
ben motora 75 liraya honda servisinden balata aldım yaklasık bende 5000 km deyim gecen meraktan acıp baktım
oda ne
ilk gün ki gibiler pırıl pırıl
Dişli ölçüleri için yardım gerek (hakkaten gerek, Allah rızasına gerek, usandım ,yıldım ,bıktım ,vallahi gerek.) Umarım aynı ebatlardadır, sizim SM modelin 45-46 ise umarım ebatlar tutar hemen edinmem gerek
[/COLOR]Dişli tanımlama için yardım lütfen Zincir tip 520 peki 6 vida yuvalı bu 51 dişliye ne ad/isim vereceğiz?
Tam boy yukardan aşağıya (26 santimetre)
http://r1309.hizliresim.com/1f/u/t0svy.jpg
Göbek iç çap (125mm)
http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0swm.jpg
Vida yuvası karşıdan karşıya (155 milimetre) Metre ile ölçümde tahminen tam ortalamada 150 mm
http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0sxc.jpg
Vida yuvası yandan yana (75 milimetre)
http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0sy1.jpg[/QUOTE]
Senin usta guvenilir is bilen biri ise benim motor icin fiyat alabilirmisin? Yurt disinda 160 cc yapanlar var, once 160 cc icin sonra mesela 200cc olma durumu icin ayri ayri sorarsan iyi olur, en iyi malzeme ile en uzun sureli sorunsuz kullanim istiyor diyebilirsin, yaptigi ise garanti verecek mi? Motoru ona birakinca ne zaman teslim aliriz? Senin motorcu Ankarada ise bir hafta sonu birakirim, ayni aksama ya da ertesi gune biter mi?
Öncelikle bukadar hızlı olmasını istiyorsan senin motor için kitini kendin almalısın. Adam nerden bulsun hyo ya 160 ~200 cc kiti ?? Önce 160 sonra 200 yapmak gereksiz masraf olur. 2 katı paraya mal olur, hem parça hem de işçilik maliyeti açısından. 1 tanesine karar ver bence onu sipariş geç
Fiyat olarak bişey soramam, ayıp olur şimdi. Çünkü duruma göre değişebilir. Aldığın parçalar sorunsuz uyuyorsa motora, ve motorda başka sıkıntı yoksa çok bir meblağ isteyeceğini sanmam, aç-tak-topla olacak. Ama uyumsuzluk vs, olursa uğraşır, süre uzar. Ayrıca birgünde yapabilir ama senin getireceğin vakit uygun olur mu orasını bilemem. Hani sonuçta usta milleti biliyorsun, tamam der vs, vs, ama senin gelecğin güne işleri yoğun olur bilemem yani.
Bir de yaptığı işin arkasında duruyor, işçiliği gayet iyi. Ama dediğim gibi, şimdi senin yerine konuşsam çok havada kalacak, ortada motor yok kit yok vs, vs,
#sürenadam
Sen beni yanlis anladin
Kit zaten yok, usta kafasina gore motoru acip parcalari ordan burdan uyduracak, bu is ne kadar surer, yani motoru getirip birakayim desem, ne ister iscilige, parcalar yaklasik 160 cc durumu icin ne tutar? Bu sekilde konusman mumkun mu?
Actiktan sonra biraz hesap kitapla ya da tahmini ustalar hacmi buyutebiliyorlar ama iste parcanin piyasada aranmasi gerekiyor, sans meselesi birazda
Aslinda forumdan Serkan usta yaparim demisti, sonra cikabilecek arizalari dusunup caymistik, 160 cc icin yeniden gozumu karartabilirim, eti senin kemigi benim gibi birdurum oluyor, o beni korkutuyor ayar hatasindan daha da kotu olma ya da olmazsa eskisi gibi toplanmamasi falan hep soru isareti...
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)