Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

REKLAM ALANI

@Syanur Şu big bore'yi podyuma sal artık, video olmazsa olmaz, merak ettim, gidişi suskun oldu dönüşü nasıl olacak aceb

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Syanur Şu big bore'yi podyuma sal artık, video olmazsa olmaz, merak ettim, gidişi suskun oldu dönüşü nasıl olacak aceb
    Dostum sen bir de benim halimi düşün... Mondialden subap ve su pompası parçaları bekliyoruz

Umarım big bore montajda uyumsuzluk felan çıkartmaz...
    cenkito bunu beğendi.
    #sürenadam

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    syanur geldimi bigbore kitin ?

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Geeeldi geldi
    cenkito bunu beğendi.

hakant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Xtreme 250
    herkese slm arkadaşlar bende 1.5 ay kadar önce muğladan bi xtreme süper moto aldım.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geeeldi geldi
    söylr sanatsal içerikli ayrıntılı birkac resmini cekip yayınlada gözüm gönlüm şenlensin

Alıntı hakant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese slm arkadaşlar bende 1.5 ay kadar önce muğladan bi xtreme süper moto aldım.
    hayırlı olsun
    Carbondioxid bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

hakant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Xtreme 250
    birz uğraştım ama resim yükleyemedim boyutu büyük geliyo galiba resimlerin yarın bi ara yüklerim, bu arada teşekkürler

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    paintte resimlerin boyutunu küçültebilirsin

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Hatta Paintte çizebilirisin bizim motorları, çok kolay. Çin malı

Hayırlı olsun

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    halen sanatsal içerikli bbk resimleri beklemekteyim senden

syanur a duyrulur

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Geeeldi geldi
    sen yap bakalım, anlat, belki bizde gaza geliriz bende debriyajı artan güç sebebiyle kaybetmekten korkmuştuk, belki gözümü karartırım sayende
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Abi yanlış anlama da senin usta biraz sallamış o konuda. Geçen de yazmıştım. Yani senin motoru sallıyorum 15 hp den 20 hp ye çıkartsa debriyaja hiçbişey olmaz. Senin motorda kullanılan debriyaj 400cc motorda kullanılan debriyaj kadar kalitelidir. Debriyajlarda kullanılan sarf malzemeler değişmez. Ama senin için ben bu konuyu biraz daha araştırcam. Motoru braktığım adama sorayım bakalım bir ne diyecek. Bol bol modifiye ve enduro/cross yarışlarına motor hazırlıyor.

Bana kalırsa debriyaja bişey olma ihtimali pek yok gibi...
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    en kötü ihtimalle normalden kısa sürede debriyaj bitirirdi, o sorunda daha kaliteli balata takılarak aşılırdı.

adanada modifiye cg ler 5000 km olmadan balata sıyırıyor, kullandıkları balata takımı 10 lira.

ben motora 75 liraya honda servisinden balata aldım yaklasık bende 5000 km deyim gecen meraktan acıp baktım

oda ne

ilk gün ki gibiler pırıl pırıl

Dişli ölçüleri için yardım gerek (hakkaten gerek, Allah rızasına gerek, usandım ,yıldım ,bıktım ,vallahi gerek.) Umarım aynı ebatlardadır, sizim SM modelin 45-46 ise umarım ebatlar tutar hemen edinmem gerek

[/COLOR]Dişli tanımlama için yardım lütfen Zincir tip 520 peki 6 vida yuvalı bu 51 dişliye ne ad/isim vereceğiz?

Tam boy yukardan aşağıya (26 santimetre)

http://r1309.hizliresim.com/1f/u/t0svy.jpg

Göbek iç çap (125mm)

http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0swm.jpg

Vida yuvası karşıdan karşıya (155 milimetre) Metre ile ölçümde tahminen tam ortalamada 150 mm

http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0sxc.jpg

Vida yuvası yandan yana (75 milimetre)

http://m1309.hizliresim.com/1f/u/t0sy1.jpg[/QUOTE]
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Senin usta guvenilir is bilen biri ise benim motor icin fiyat alabilirmisin? Yurt disinda 160 cc yapanlar var, once 160 cc icin sonra mesela 200cc olma durumu icin ayri ayri sorarsan iyi olur, en iyi malzeme ile en uzun sureli sorunsuz kullanim istiyor diyebilirsin, yaptigi ise garanti verecek mi? Motoru ona birakinca ne zaman teslim aliriz? Senin motorcu Ankarada ise bir hafta sonu birakirim, ayni aksama ya da ertesi gune biter mi?

Abi yanlış anlama da senin usta biraz sallamış o konuda. Geçen de yazmıştım. Yani senin motoru sallıyorum 15 hp den 20 hp ye çıkartsa debriyaja hiçbişey olmaz. Senin motorda kullanılan debriyaj 400cc motorda kullanılan debriyaj kadar kalitelidir. Debriyajlarda kullanılan sarf malzemeler değişmez. Ama senin için ben bu konuyu biraz daha araştırcam. Motoru braktığım adama sorayım bakalım bir ne diyecek. Bol bol modifiye ve enduro/cross yarışlarına motor hazırlıyor.

Bana kalırsa debriyaja bişey olma ihtimali pek yok gibi...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin usta guvenilir is bilen biri ise benim motor icin fiyat alabilirmisin? Yurt disinda 160 cc yapanlar var, once 160 cc icin sonra mesela 200cc olma durumu icin ayri ayri sorarsan iyi olur, en iyi malzeme ile en uzun sureli sorunsuz kullanim istiyor diyebilirsin, yaptigi ise garanti verecek mi? Motoru ona birakinca ne zaman teslim aliriz? Senin motorcu Ankarada ise bir hafta sonu birakirim, ayni aksama ya da ertesi gune biter mi?
    Öncelikle bukadar hızlı olmasını istiyorsan senin motor için kitini kendin almalısın. Adam nerden bulsun hyo ya 160 ~200 cc kiti ?? Önce 160 sonra 200 yapmak gereksiz masraf olur. 2 katı paraya mal olur, hem parça hem de işçilik maliyeti açısından. 1 tanesine karar ver bence onu sipariş geç

Fiyat olarak bişey soramam, ayıp olur şimdi. Çünkü duruma göre değişebilir. Aldığın parçalar sorunsuz uyuyorsa motora, ve motorda başka sıkıntı yoksa çok bir meblağ isteyeceğini sanmam, aç-tak-topla olacak. Ama uyumsuzluk vs, olursa uğraşır, süre uzar. Ayrıca birgünde yapabilir ama senin getireceğin vakit uygun olur mu orasını bilemem. Hani sonuçta usta milleti biliyorsun, tamam der vs, vs, ama senin gelecğin güne işleri yoğun olur bilemem yani.

Bir de yaptığı işin arkasında duruyor, işçiliği gayet iyi. Ama dediğim gibi, şimdi senin yerine konuşsam çok havada kalacak, ortada motor yok kit yok vs, vs,
    #sürenadam

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Sen beni yanlis anladin

Kit zaten yok, usta kafasina gore motoru acip parcalari ordan burdan uyduracak, bu is ne kadar surer, yani motoru getirip birakayim desem, ne ister iscilige, parcalar yaklasik 160 cc durumu icin ne tutar? Bu sekilde konusman mumkun mu?

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen beni yanlis anladin

Kit zaten yok, usta kafasina gore motoru acip parcalari ordan burdan uyduracak, bu is ne kadar surer, yani motoru getirip birakayim desem, ne ister iscilige, parcalar yaklasik 160 cc durumu icin ne tutar? Bu sekilde konusman mumkun mu?
    Hımmm, şimdi anladım ama sen beni hiç anlamamışsın ozaman Çünkü bence bu iş çok daha havada kalır gibi ama gittiğimde konuşayım bakayım bir RX leri biliyor, uygun big-bore bulabileceğini pek sanmam ama sorarım
    #sürenadam

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Actiktan sonra biraz hesap kitapla ya da tahmini ustalar hacmi buyutebiliyorlar ama iste parcanin piyasada aranmasi gerekiyor, sans meselesi birazda

Aslinda forumdan Serkan usta yaparim demisti, sonra cikabilecek arizalari dusunup caymistik, 160 cc icin yeniden gozumu karartabilirim, eti senin kemigi benim gibi birdurum oluyor, o beni korkutuyor ayar hatasindan daha da kotu olma ya da olmazsa eskisi gibi toplanmamasi falan hep soru isareti...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    İşte bunlar hep,,,

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)