MOTORUN YAĞ KAPASİTESİ hakkında
Tunç arkadaşımızın keçe patlatmasına bile sebep olan bizim motorun yağ miktarı konusunda son yaptığım araştırma şunu gösteriyorki;
Motorun yağ kapasitesi 1.6 litre. Motorun içinde barındırdığı ve tamamen açıldıktan sonra koyulması gereken yağ miktarı.
Ancak standart yağ değişimi için belirlenen miktar 1.35 litre. Tam benim en başından beri koyduğum kadar
4L lik büyük yağ bulabilirseniz ne ala, yoksa 4 adet 1L lik yağ alın, pazarlık felan, 3 kere yağ değişiminde tamamen kullanıyorsunuz
amartisör yağı her birine 500 ml süper tavsiye ederim bende çok fark etti bu arada hala gidipte şu su devri daimin ordan gelen suya baktıramadım keçeler için bakalım bir gün yolda kalanzi ama ne zaman zi
Suya dikkat et olum benim gibi motoru yakma da,,,,
500 ml koyunca nasıl oldu amortisörler ??
önün vurması çok farketti bileklere yük binmiyor okadar yalanma olmuyor emiyo daha çok gibi
Yalanma ne yav?? Yük binmiyor demişsin de nasıl emiyor gibi oluyor ozaman ...
Yav Tunç birkere de 1 seferde anlat be hacım
yaylanma diyecekmiş
Valla benimkinde orjinal haliyle de pek bir yaylanma olmuyor Ön taraf bana göre fazla sert ve tepkili...
hheh kafa bir dünya iken yazdım ben okadar da yazabildiğimi sanmıyordum evet yaylanma demek istemiştim şuan iyi bakalım araziye çıkarsak bu kıştan sonra ozaman daha belli olur hacı geçmiş olsun inşallah fazla masraf çıkmamştır lakin bende daha hala devridaimin ordaki keçey değiştirecem en az 2 3 haftası var
Eveeet, gelelim benim motorun şuanki durumuna
Delinen radyatörden sızan su ile motorumuz susuz kalmış ve hararet yapmış demiştik. O hararet esnasında alt silindir contası yanmış ve buradan da radyatörde kalan su motora dolmuş
Komple motor yarılacak, içi temizlenecek. Büyük ihtimalle hararete maruz kalan ve su ile temas eden "conta seti" yenilenecek(artık nekadar conta varsa).
Ayrıca subap ayarı çok bozulmuş dedi (halbuki hiç ses gelmiyordu). Subapları da değiştirsek iyi olur, faydası olur dedi.
Cuma akşamına kadar motor tamamen alt-üst açılıp temizlencek, o zaman hangi parçalara ihtiyacımız olduğu ortaya çıkacak
arkadaşlar,selamun,aleyküm,keçe,sorunu,hakkında,bi r,gelişme,varmı,keçe,fabrikada,olması,gerek,diye,b iliyorum.
Hangi keçe üstad? Amortisör ise fabrikada yok, birkaç sayfa önce o konuda epey bişey paylaştık, oradan bilgi alabilirsin
keçe yok kople amartisör veriyorlar
sizin cross modellerin arka dişliler kaç diş arkadaşlar sayan okuyan varmı..?
Bir cengaver, arka dişili yuvalarının ebatlarını kumpasla ölçebilirmi aceb? göbek çapı, vida yuva sayısı ve çapı ve kaç mm/santim aralıkta, bezdim artık dişli küçültme işinden, anlaştığımız tornacı(ki en iyi diş çeken yermiş) ses seda çıkmadı, 45-46 tam aradığım dişli, yardım lütfen
evet şu dişlinin civata aralıklarını bi ölçüverin yaw bende büyütme niyetindeyim yada aranızda küçültmek isteyen varsa takas yapalım benimki 38 birde sizin motolar mondinin resmi sitesinde neden yok anlam veremedim bilgisi olan varmı
satısı kalktı çünkü, yedek parca sitesinden bakabilirsin
ama ayrıntılı değil parca resimleri
http://mondialyp.com/?part=yedekparcalar
sanırım 52 dşti benimki sm modeli le enduro modelinin dişli sayısı fark gösteriyor sanırım satışın kalkmasından çok admlara astarı yüzünden pahalıya gelme durumu mu göstermiş olabilir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)