Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
Reklamlar
-
29 Mayıs 2013, 12:15
jantlara uygun lastik bulursanız takanbilirsiniz tabi.
Reklamlar
-
29 Mayıs 2013, 12:25
kujumax adlı üyeden alıntı
İyi Sürüşler Kazasız Belasız Günler.
x-Treme Almayı Planlıyorum 1-2 gün içinde. Şehir içinde daha çok kullanıcam ve o yüzden supersport lastik takmayı planlıyorum takilabiliyormuyuz ?
xtreme supermoto alırsan zaten üzerinde 17 jant ve lastik var. xtreme Max alacaksan 17 ön arka jant alman lazım
not : satılık Supermoto var ilan için tıkla
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
29 Mayıs 2013, 12:32
Süpermotoya çevirmek mesele değil asıl mesele teker ve jantları bulmak.
Motoru olan düşünürün sözü gibi oldu.
-
29 Mayıs 2013, 12:49
Bakalım Bulabilecekmiyiz.
-
29 Mayıs 2013, 15:11
mehmetmumtaz adlı üyeden alıntı
bende elektronik tamiratını yaparım
, geçen aylarda flaşörü tamir ettiydim, dünde arka sinyal gitti , garantiye girmiyormuş açtım tamir ettim Layn
yetkili servis benim ülen
Ya benim sinyaller aylardır yok. Aylardır madurum. Geçen bir canlandılar ama motoru itekleyince yine gittiler. Aradık taradık, kumandayı söktük, kabloları kontrol ettik ama olmadı...
İyi Sürüşler Kazasız Belasız Günler.
x-Treme Almayı Planlıyorum 1-2 gün içinde. Şehir içinde daha çok kullanıcam ve o yüzden supersport lastik takmayı planlıyorum takilabiliyormuyuz ?
Bakalım Bulabilecekmiyiz.
Ne alacağınızı söylememişsiniz?? Direk SM modeli var dedik, siz bulabilecek miyiz demişsiniz, anlayamadım ? X-Max alacaksanız eğer, bizim Xtreme'ler ile alakası yok, baştan söyleyim yanlış yerdesiniz
-
29 Mayıs 2013, 17:38
Syanur adlı üyeden alıntı
Ya benim sinyaller aylardır yok. Aylardır madurum. Geçen bir canlandılar ama motoru itekleyince yine gittiler. Aradık taradık, kumandayı söktük, kabloları kontrol ettik ama olmadı...
eeee goley ;
arka sinyallerin kapağını çıkart, içinde ledleri devresini çıkar , ölçü aleti ile ölç oraya elektrik gelmiyorsa (sinyali çalıştırda bak) kablolardan problem bende komple değiştiridim kabloyu çalıştı.
-
29 Mayıs 2013, 18:16
eeee goley ;
arka sinyallerin kapağını çıkart, içinde ledleri devresini çıkar , ölçü aleti ile ölç oraya elektrik gelmiyorsa (sinyali çalıştırda bak) kablolardan problem bende komple değiştiridim kabloyu çalıştı.
Şincik şöyle ki, benim sinyallerin 4 ü de yok. Yanınca 4 ü de sorunsuz çalışıyor ama şuanda hepsi gidik durumda.
Geçenlerde aradım taradım bulamadım. Sabah geldiğimde kontağı çevirdim, sinyal açık kalmış, yanmaya başladı. Sağ-sol-ön-arka sorunsuz çalışıyordu. Sonra motoru doğrultmamla beraber gittiler(marşa basmadım).
Diyeceksin ki temassızlık var ama baya bir kurcaladık, temassızlık yapabilecek yerleri çalışmadı. Sonra kendi kendine çalıştı, gitti-geldi felan.
Ş.içi trafikte harbi sıkıntı oluyor yav
-
30 Mayıs 2013, 12:45
Şincik şöyle ki, benim sinyallerin 4 ü de yok. Yanınca 4 ü de sorunsuz çalışıyor ama şuanda hepsi gidik durumda.
Geçenlerde aradım taradım bulamadım. Sabah geldiğimde kontağı çevirdim, sinyal açık kalmış, yanmaya başladı. Sağ-sol-ön-arka sorunsuz çalışıyordu. Sonra motoru doğrultmamla beraber gittiler(marşa basmadım).
Diyeceksin ki temassızlık var ama baya bir kurcaladık, temassızlık yapabilecek yerleri çalışmadı. Sonra kendi kendine çalıştı, gitti-geldi felan.
Ş.içi trafikte harbi sıkıntı oluyor yav
flaşörde soğuk lehim var polat , içini açaceksin Kıracan bende kırarak açtım biliyorsun, yapabilirsin ama biraz uğraştırıyor., birde şuna bak flaşöre gel elektrik kesintisiz geliyormu?
-
30 Mayıs 2013, 12:54
flaşörde soğuk lehim var polat , içini açaceksin Kıracan bende kırarak açtım biliyorsun, yapabilirsin ama biraz uğraştırıyor., birde şuna bak flaşöre gel elektrik kesintisiz geliyormu?
Flasör'ü değiştirdim düzelmedi, eskisini takıtım bir ara çalıştı felan, demekki sorun flasörde değilmiş dedim. Ama flasöre gelen elektrik konusunda bir kontrol yapsam iyi olacak. Eğer flashore gelen elektrik kesintiliyse yada gelmiyorsa neyapmam lazım? Sorun nerede demek oluyor ??
-
30 Mayıs 2013, 15:57
Flasör'ü değiştirdim düzelmedi, eskisini takıtım bir ara çalıştı felan, demekki sorun flasörde değilmiş dedim. Ama flasöre gelen elektrik konusunda bir kontrol yapsam iyi olacak. Eğer flashore gelen elektrik kesintiliyse yada gelmiyorsa neyapmam lazım? Sorun nerede demek oluyor ??
flaşöre gelen elektrik gelmiyorsa , teeee sol sinyal kolundan itibaren ölçmek gerek belki orada sıkıntı vardır onuda aç temizle
-
30 Mayıs 2013, 16:41
flaşöre gelen elektrik gelmiyorsa , teeee sol sinyal kolundan itibaren ölçmek gerek belki orada sıkıntı vardır onuda aç temizle
Yazmayı unutmuşum, işe ilk oradan başladık. Açtık, içini didikledik, temizledik vs, vs, tepki vermedi sinyaller :(
-
30 Mayıs 2013, 23:19
şikayet dilekçemi yazdım mail olarak sırtımı yasladım pustum bekliyorum arkadaşlar toplu dilekçe verelim sanayi odasına ve tüketici haklarına
-
31 Mayıs 2013, 12:28
Yazmayı unutmuşum, işe ilk oradan başladık. Açtık, içini didikledik, temizledik vs, vs, tepki vermedi sinyaller :(
ölçü aleti ile, flaşörün girişine elektirk geliyormu kontrol et , sonra kabloyu takip etmeli nereye gidiyorsa oradan çıkış varmı ? bunları yaparsan kesin bulursun sıkıntıyı
-
31 Mayıs 2013, 13:07
ölçü aleti ile, flaşörün girişine elektirk geliyormu kontrol et , sonra kabloyu takip etmeli nereye gidiyorsa oradan çıkış varmı ? bunları yaparsan kesin bulursun sıkıntıyı
Flashörü arkadaş kontrol etmişti, elenktirink geliyordu. Sonra o da dedi, kabloları takip edeli diye ama bütün kablolar bir bütün halinde paketlenip şase üzerinden akünün oraya gidiyorlar, röle mi ne var oralarda, sanırım oraya gidiyorlar. Orada izini kaybettik işte Röle dediğim şey nedir bilmiyorum ama eğer sinyaller çalışmıyor fakat farlar çalışıyorsa sorun Rölede olmaz diye düşünüyorum. Bir de regulatör varmış , o ne ki? nerde olur, işimiz olur mu onla?
@Tunç Hangi parçalar için giydirdin bu sefer. Eğer amortisör keçeleri için ise gönderecekleri zaman bana da 1çift(sağ ve sol için) fazladan söylesene
Ayrıca beyler Big Bore Kit olayı
Şu siteden ilham alarak araştırmaya başladım; http://yitonmoto.com/show_products.asp?id=454
Bizim motorun kodu DB250 olarak geçiyor, aynısının 300cc lik modeli de varmış demekki. Yan yana özelliklerini yazmışlar. Bizimkinin güç/tork 18kw(~24.5hp) / 21NM iken 300'lük 22kw(~30hp) / 25NM olarak geçiyor. Ben zaten hacim büyütme olayına baya bir merak salmıştım. Şimdi de şunu buldum;
http://www.aliexpress.com/store/prod...746771916.html
Shineray felan diyor, satıcıya mail attım. Motor modelinin detaylarını, resmini felan istedi. Yazdım bişeyler, cevap bekliyorum.
http://www.ecvery.com/motorcycle-eng...ine-db300.html
Burda da bizimkinin 300lük versiyonunun satışı söz konusu sanırım
Ekrem'de damlar birazdan, takip etmiyorum ayaklarında
-
31 Mayıs 2013, 15:39
Flashörü arkadaş kontrol etmişti, elenktirink geliyordu. Sonra o da dedi, kabloları takip edeli diye ama bütün kablolar bir bütün halinde paketlenip şase üzerinden akünün oraya gidiyorlar, röle mi ne var oralarda, sanırım oraya gidiyorlar. Orada izini kaybettik işte
Röle dediğim şey nedir bilmiyorum
ama eğer sinyaller çalışmıyor fakat farlar çalışıyorsa sorun Rölede olmaz diye düşünüyorum. Bir de regulatör varmış , o ne ki? nerde olur, işimiz olur mu onla?
regülatörle işin olmaz , regülatör dediğin motorun devirinden elektirk üreten şarj dinamosundan aldığı elektriği regüle eden yani sabitleyen parça 12V'a sabitler
, senin problem kısa devrede olabilir eğer bir yerde kısa devre var ise, sinyallere giden elektrik kesileceği için flaşör çalışsada sinyaller çalışmaz.
Big bore olayıda iyimiş, 300cc olursa dadından yenmez layn
-
31 Mayıs 2013, 16:01
regülatörle işin olmaz , regülatör dediğin motorun devirinden elektirk üreten şarj dinamosundan aldığı elektriği regüle eden yani sabitleyen parça 12V'a sabitler
, senin problem kısa devrede olabilir eğer bir yerde kısa devre var ise, sinyallere giden elektrik kesileceği için flaşör çalışsada sinyaller çalışmaz.
Big bore olayıda iyimiş, 300cc olursa dadından yenmez layn
Big bore yapıcam ben, sat sen motoru sat...
-
31 Mayıs 2013, 16:25
Big bore yapıcam ben, sat sen motoru sat...
satmacen , yapacem komple sticker setini , lastikleri conti attackl ile değişltir sür diyo emme yengen motora karşı
-
31 Mayıs 2013, 16:27
Reklamında Gördüm Kanal D de Arka Sokaklar Dizisinde Kullanıyorlar Mondial X-Treme Maxı Hadi gine iyisinisiz sağlam yerden Reklam yapıyonuz
-
31 Mayıs 2013, 16:56
Burası X-Max sayfası değil, 1 kere de düzgün bişey yazdığını göreyim kurban kesicem zaten...
-
31 Mayıs 2013, 18:07
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)