Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
Reklamlar
-
05 Aralık 2012, 18:33
tunctepe adlı üyeden alıntı
aga şimdi klimlarda kulunılan rulmanlardansa bu fiyat eğer senin gibi tornet rulmanı ise sıyırdık aga hastalıktan geberiyorum şu sıralar arkadaşın oraya götürüp baktırtamadık daha rulan durumuna
pöti çocuk getirse onun manifoldada bakıcaz ama denk gelmedi,
Konik rulmanda motosikletlerde sadece direksiyon bağlantısından kullanılır çocuğum bunuda söyleyim..
Yani tekerlerklerde kullanılması çooooooook uzak bir ihtimal hatta ihtimal dışıı
sizin rulmanlarda normal tornet rulmanıdır ama senin yapman gereken o rulmanın plastik kapaklısını bulmak bulamazsan normal metal kapaklıda kullanabilirsin..
ANGARAJ
Reklamlar
-
05 Aralık 2012, 18:35
aga görecez bir atölyeye gidim de adamların canından bezdirtim
-
06 Aralık 2012, 00:45
Akşamın sorusu geliyor Enduro modeli sm modeli arasındaki tek fark jantlar mı? Daha once konu tartısılmıs ama netten tam bilgi edinemedim,cunku kimisi disk dadhil herseyi değiştirmis kimisi sadece jantı falan o yuzden bilirkişi olarak sizi buldugum icin danismak istedim.
Mondialin bu Sm modelini enduroya cevirmek için ya da tam tersi ; aynı markanın jant çerçevesi ve tellerinin değişimi yapıldığı anda işlem tamamlanıyor mu?
-
06 Aralık 2012, 21:17
sanırım yanlızca jant boyu farklı hiç sm ile denk gelemedim sm cilerde cros la denk gelemedi resimlerde herşey bire bir gözüküyor ama yanlızca jantı alıcam diyorsan jant +teller + göbek + içindeki rulmanları da katıcaksın işin içine .daha önceki muhabetlerimizde gidip çıkma bir ktm jant bulup takmak daha mantıklı hem gerçek değerinden daha ucuz hemde en azından diğerlerinede extra para ödemiyeceksin sm yi crosa çevirirsen daha ucuz crossu sm ye çevirersen daha pahalı cross parçası bulman daha kolay tel olsun cant olsun lastik olsun full asfalt kullanıcam diyorsan sm yok her 2 yolada girecem hard da yapıcam diyorsan cross heleki şu kış aylarında cross candır ıslak zeminde yanlızca temkinli ve bilgili olman şart
-
08 Aralık 2012, 17:23
Arkadaslar mondial sizin motorları listesinden kaldırmıs sadece bizim max gözüküyor. bas edemediler demekki yedek paça ve servis konusuyla
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
08 Aralık 2012, 17:37
arkdaşlar bu motor cekişde iyiidir ama hız yapmaz motor alcak arkdaşlarım warsa mondial125 mg seriisi ve delux serisi tavsiye ederim hem hızda hem kalkışda cok seriidir yakıt süperdir 5liralık benzinle 32 km gidiyor
-
09 Aralık 2012, 01:22
Bende, hız yapacak olan arkadaşlara hiç bir motorla hız yapmamalarını hele 1500tl lik commuter motora guvenipte gazlamamalarını tavsiye ederim. Enduro motor alacak adamın zaten hızla pek işi olmaz, 100km uzeri hiz bana hep tehlikeli gelmistir.
-
09 Aralık 2012, 15:13
ben endurusu ile 130 km nin üstünü zorladığımı bilirimki şimdi sm cross enduro modeline 125 mg gibi bir motor tavsiyteside çok komik .mondialin motoru çekmesinin nedeni şudur bu motoru mondi üretmiyor sirenay yanlız yazmadıysam eğer o firmadan çekiyor türkiyey güç sınırlandırmalı geliyor onuda egzos borsundaki petekleri alarak çözüyorsun kanımca bide katalizör sisteminide iptal ettiğin zaman baya bir farkeder mg den bahsediyorsun ki şuan 125 lik honda repsol tarzı bir racing geçeedi beni benzinde de 35 km demişsin ben geçen yedek deponun bitimine yakın bir zamanda 20 tl lik aldım 60 km yaptım daha benzin yedeğe düşmedi 2 gün gel gitte sohc motorla dohc motor farkı var kaldıki huseberk ve ktm min görüntüsnün aynısı bir motor alıyorsun arzi ve dağ koşularınada çok iyi uyum sağlıyor benim gibi hergün kulanmak da cabası yaz sezonu almıştım motoru 410 km de 11000 km de şuan 1 kere problem çıkartı onuda mondiale baskımla hallettirdim o günden beri tık demedi devamlı arazi koşularında sürüyor olmama rağmen anca şimdi amartisörlerin sanırım keçeleri patladı zinciri değiştirdim ön balatayı değiştirdim cain guide dı değiştirdim bunlar mecburi değiştirmek zorunda kaldıklarımdı her gün kafadan 50 km yaptığımı düşünürsek vede endurocu sm ci admlara bu tip motor tavsiyesindegelmederim parçalarda ocak ayında geliyor adamlar mecbur getirtmeye
-
09 Aralık 2012, 20:44
arkadaş beğeniceğinize yorum yapın tepkisiz kalmayın
-
10 Aralık 2012, 02:00
-
10 Aralık 2012, 02:30
NE mondial125 mg sahibiyim ne mondial extreme enduro ne de X-TREME MAX 150. Ama teknik ozelliklerini araştırıp inceleyecek kadar akıl sahibiyim. Tarzları ayrı, yolları ayrı motorlar, 125 mg, deluks uzerine cok konusmaya bile gerek yok. Aynı markanın misali olsun diye x-treme maxi de yazdım fakat motordan anlayan biri ikisinin de farklı kulvarlarda olduğunu çok rahat anlar. Karşılaştırma yapacak olursam bu modelle Apachi nin crossu ile karşılaştırmak gerekir diye dusunuyorum bir de yeni Sm modeli gelmiş yanılmıyorsam 27bg hatta o modeli jantı değişitirip enduro modeline donusturdulerini gordum. Fiyatları hemen hemen aynı. Apachi nin en buyuk sorunu plakaydı, bu modeli ile plaka sorununu cozmus adamar, elimizde her turlu parcasıda var diyorlar. Yedek parça stogu ile ovunen mondialin bu motor parca stogu bulundurmamaması inanılmaz birsey. Belki bir de Asya Rx 250 ile karşılaştırabiliz, Ama alacak olursam apachi ya da x-treme enduro 250 alirim
-
10 Aralık 2012, 13:35
tunctepe adlı üyeden alıntı
arkadaş beğeniceğinize yorum yapın tepkisiz kalmayın
Xtreme'den memnunum, biliyorsun üzerine KAWA yapıştırdım, bloğada aynen kapadım mondiyi, yılların motosiklet tamircileri bile çin malı olduğunu anlayamadı, JAPON olduğuna yemin bile ederler yani, bunlar işin dış görünüş boyutu, Kardeşim ben motosikletimin, sesinden, torkundan , yüksekliğin den, yakıt tüketiminden gayet memnunum, 250cc olan bakışımı değiştirdi, 200cc çinli motosikletimden aldığım performansı düşününce 250 ile arasında çok bir fark olmayacağını düşünmüştüm ama dağlar kadar fark var, tam bir şehir içi aksiyon makinesi, ışıklardan mermi gibi kalkıp 2 snde tozunu yutturmasının yanında çıkardığı ses ilede çoğu yüksek cc motosiklet kullanıcısı üzecek sesi var.Ayrıca şehir içinde 250cc üstü makine kullanmak Vergi yönünden de sıkıntı, Arkadaşlar verdiğimiz paranın hakkını veriyor , bildiğiniz gibi satılığa çıkarttım evlilik için maddi anlamda zorlanacağım için, ama olurda satılmaz ise severek binmeye devam edeceğim, Şimdiden bahar mevsiminin gelmesi için bekliyorum .
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
10 Aralık 2012, 13:38
Gaza geldim çok pis, videosunu çekeyim bari bu akşam Telefon kötü ama bakalım, nasıl olcak...
-
10 Aralık 2012, 14:17
aga ozaman enduronun dişlileri ile sm nin dişlileri ile arada fark var gibi gözüküyor dimi erçin ustanın sayımında 51 52 dişli demişti arka dişli için bu arada 520 ve 25 ibaresi zincir boyutlarıdır 520 oringli zincir taktım ben ama 525 te uyum sağlaya bilir bu tamamen bizim isteğimize bağlı demekki ben arkayı 46 ya kadar düşürürsem hızda büyük artış gösterir eğer 52 51 se ki gerek yok ben arada araziye çıktığım için ordan kazanıyorum diğer motorların kuvvetine karşı egzosa girişecem ama vakit ve para sıkıntısı çekiyorum
-
10 Aralık 2012, 17:00
Sen önce git bir kendin say dişlilerini, sen benden de meraksız çıktın yav, insan kedi dişlerini bilmez mi kaç tane diye 520 büyük ihtimalle zincir tipi zaten, bugün de ineyim garaja hem vid. çekeyim hem de bakla sayısını sayayım
-
10 Aralık 2012, 22:29
sen onu bırakta bu gün modialin tedarikçisi geldi aldım adamı sıkıştırdım sorma e evet gak guk diye kaldı
-
11 Aralık 2012, 01:15
arkadaslar ben sizin motorlara kötü demedim ki benim msj dan sonra ortalık karısmıs, tabiki de sizin motorların yanına bile yaklasamaz CG ler max da dahil nede olsa o da CG. bende kendi mondialimden gayet memnunum, parca sıkıntısı da sıfır çünkü tüm çinli klonları kardes sayılıyor, ama güç bazen yetersiz kalıyor o zamanda modifiye düşüncelerim depreşiyor, enin de sonunda da bu olaya da el atıcam zaten
tekeriniz düz bassın saglıcakla kalın
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
11 Aralık 2012, 12:12
@cetiko yok, ben öyle algılamadım zaten. Yani bazen oluyor, kullanıcı olmayanlar bişeyler yazıyor, alakasız olabiiyor. Onlara motoru veya durumu anlatmak artık bana çok anlamlı gelmiyor, doğrudan sana hitaben yazmamıştım yani
-
11 Aralık 2012, 12:15
@cenk ben senin yazdığın yazıyı kastetmedim, tunç yorum yazın deyince gaza geldim :D
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
11 Aralık 2012, 12:20
mehmetmumtaz adlı üyeden alıntı
@cenk ben senin yazdığın yazıyı kastetmedim, tunç yorum yazın deyince gaza geldim :D
Aynen yav, ben de böyle yazacaktım cidden Tunç reyiz vur deyince biz(müritler) öldürüyoruz işte
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)