Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
Reklamlar
-
21 Mayıs 2013, 14:36
Reklamlar
-
21 Mayıs 2013, 19:14
gençler bi sorum olacak. ben uzun zamandır bizim hava filtresinin kutusunun gereksiz olduğunu ve motorun gaz tepkisini azalttığını düşünüyorum. ktm lere bakınca onlarda da hava filtresinin kutusu yok (google a ktm airbox yaz görsellerde bol bol örnek var). Sonuç olarak o kutuyu çıkardım şu an hava filtresi açıkda. Daha test sürüşü yapmadım, birazda tırsıyorum fakir karışıma sebebiyet verebilir bu durum diye. Siz ne düşünüyosunuz, kutuyu iptal eden oldumu, çıkardıktan sonra karbüretöre hava ayarı yapmak gerekirmi? bi yardımcı olun
-
22 Mayıs 2013, 00:03
hava filitresi kutusu rodaj bittiğinde çıkartıyorsun bende bilmiyordum tamirci çıkardığında ben geri almıştım şimdi saksı altı gibi duruyor ktm lerdede var rodaj bittiğinde çıkartılıyor bende pazar gecesi muğlaya iş için gittim mehmetle buluştuk motora binme cüretinde bulunmama rağmen binemedim mehmetin tüm ayarları sonda bide koltuk ta orjinal koltuk olunca tam olarak üstüne tüneyememektan dolayı kendi testimi gerçekleştiremedim yazıları çok güzel kapattımış motor çok temiz ilk günki gibi sm ile enduro arasındaki fark lar teker farkıından dolayı benimkinin ön kısım daha yüksek orjinla selesi çok fıyakalı ama esnemesi yok benimkinin sesi öküz gibi çıkıyor anlamadım onu 14 880 km de olduğundanmıdır nedir bir şey daha farkettim artçı olduğumda benimkisi gibi en alt seviyede olmadığı için amartisörü daha bir yayalanaıyor oda keyifli .@poticim bu gaztelini buldun tamam da şu egzos borularını ve granajlarınıda bulrusan tam olucak ki gaz teli bir şekilde uydurulur
-
22 Mayıs 2013, 02:28
e_trkuz adlı üyeden alıntı
gençler bi sorum olacak. ben uzun zamandır bizim hava filtresinin kutusunun gereksiz olduğunu ve motorun gaz tepkisini azalttığını düşünüyorum. ktm lere bakınca onlarda da hava filtresinin kutusu yok (google a ktm airbox yaz görsellerde bol bol örnek var). Sonuç olarak o kutuyu çıkardım şu an hava filtresi açıkda. Daha test sürüşü yapmadım, birazda tırsıyorum fakir karışıma sebebiyet verebilir bu durum diye. Siz ne düşünüyosunuz, kutuyu iptal eden oldumu, çıkardıktan sonra karbüretöre hava ayarı yapmak gerekirmi? bi yardımcı olun
Neredeyse 8000 km dir "open-box" geziyorum, o yüzden biraz güldüm bu soruya Tunç daha önceden açılamıştı, servis rodajdan sonra çıkarttı diye. Ben de karşı çıkmıştım ama sonradan çok kapalı olduğunu farkettim ve çıkarttım kapağı. Yakında asıl dışarıdaki plastik yan kapağı da kesip ızgara tarzı bişey ile kaplamayı düşünüyorum, havayı direk hava filtresine yönlendirecek şekilde.
Kutuyu çıkartınca motor öküz gibi böğürmeye başladı Egzoz değil motorun sesi doğrudan duyulur oldu(karbüratörden geçip geliyor sanırım). Mehmetin kapağı duruyordur muhtemelen, o yüzden sessiz gelmiştir. Kutuyu çıkardıktan sonra hava ayarı gerekeceğini sanmıyorum, ben yapmadım. Çekişte de hafif bir rahatlık oldu, öyle aman aman değil. Ama kutu kapalıyken rodaj dönemlerinde felandım, motora çok alışamamıştım. Çok da zorlamıyordum. O yüzen o zamanlar nasıl gidiyordu, şimdi nasıl gidiyor çok sağlıklı bir kıyaslama yapamıyorum.
Buarada hava/yakıt ayar vidası karbüratörün ön-alt tarafında
@Tunç.can Bulacam onları da, egzoz zor ama plastik aksam muhtemel... Bu arada da bizim orjinal gaz telini küçümseme sakın, Allah işinizi düşürmesin o bölgelere
Herşey bir orjinal, bir acayip, bir kendi havasında bu motorun, kolay kolay parça uymuyor anasını satayım, bir modifiye yapalım dedik hala uğraşıyoruz, bakalım...
-
22 Mayıs 2013, 04:10
bindik bir alamete gidiyoruz keramete
-
22 Mayıs 2013, 10:59
Mercekli zenon takan var mi
Ben mercekli bi zenon hem de su gecirmez led sis siparisi verdim
-
22 Mayıs 2013, 11:06
polo34 adlı üyeden alıntı
Mercekli zenon takan var mi
Ben mercekli bi zenon hem de su gecirmez led sis siparisi verdim
Tak da görelim, Herşeyi devletten beklemeyin
Bende ufak ledler var dikkat çekmek için.
-
22 Mayıs 2013, 12:04
bi tek bendemi takılıymış bu kapak :D
-
22 Mayıs 2013, 12:20
-
22 Mayıs 2013, 12:36
-
22 Mayıs 2013, 16:11
polat şu dediğin parçanın resmini çek bakem, benimkinde varmıydı hatırlayamadım
birde şu avatarda motosikletin markasını herkes başka yazmış la
-
22 Mayıs 2013, 16:15
Ne yazsın meselam
http://www.mondialyp.com/parts/main_page_01/yedek_parca_urunleri.php?urun_id=15301601&kat_id=C ROSS&parcakatid=GRM1-10051-642
Buradaki 6 numaralı gördüğün şey, tel ile sarılmış plastik kapak. O kapağın altında süngerimiz mevcut hacılar...
-
22 Mayıs 2013, 20:04
polat sen karbüratörü değiştirdin mi ?
-
22 Mayıs 2013, 22:14
e_trkuz formdan baya bir geride kalmış sanırsam bu arada mondial bizim keçelerin olmadığını söylemiş komple amortisörü kakalamaya çalışıyor ne yapsak artık topluca bir davamı açsak mondiale kopan yağ ölçüm çubuğu arka stop far yok ellerinde :D oscarı ellerine vermek istiyorum mondiale bu sinirle bizim erçin ustaya gittim ne yaparız diye sorun etme burda bulamasak bile nette buluruz bilemedin 3 5 günde gelir dedi içimi ferah etti
-
22 Mayıs 2013, 22:22
tunctepe adlı üyeden alıntı
e_trkuz formdan baya bir geride kalmış sanırsam bu arada mondial bizim keçelerin olmadığını söylemiş komple amortisörü kakalamaya çalışıyor ne yapsak artık topluca bir davamı açsak mondiale kopan yağ ölçüm çubuğu arka stop far yok ellerinde :D oscarı ellerine vermek istiyorum mondiale bu sinirle bizim erçin ustaya gittim ne yaparız diye sorun etme burda bulamasak bile nette buluruz bilemedin 3 5 günde gelir dedi içimi ferah etti
bayadır takip etmiyorum. siz bu ufak tefek parçalara niye bukadar takıyosunuz. aşağı yukarı motorun bütün parçaları bi şekilde bulunabiliyo.
-
23 Mayıs 2013, 10:56
-
24 Mayıs 2013, 15:56
-
25 Mayıs 2013, 03:30
valla 2 hafta sonra ustanın ellerine bırakıcam bakalım tabi fırsat bulursam onlarda işi çöze bilrse zaten kodları numaraları alıcam birazdan da mondiale mail düzeceğim
-
25 Mayıs 2013, 13:40
tunctepe adlı üyeden alıntı
valla 2 hafta sonra ustanın ellerine bırakıcam bakalım tabi fırsat bulursam onlarda işi çöze bilrse zaten kodları numaraları alıcam birazdan da mondiale mail düzeceğim
Yok sen hep böyle diyon, fren balatasında da almayı unuttun kodları
@e_trkuz TM33. VM serisi komple 2 zamanlılar için. 4 zamanlılara da kullanılıyor ama normalde 2zamanlılara göre jet ayarları vs olan seri VM serisi. Ama Fiyatı çok daha uygun olduğu için birçok kişi VM34'ü kullanıyor 4 zamanlı 250 lik makinelerde
-
26 Mayıs 2013, 05:42
ulen ne adi adamsın poti okadar kodunu çıkartmak için resimden kod çözmey çalıştık onu da geç ön bilyelerin marka mıodel seri numaralarınıda vrdm di
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)