Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
Reklamlar
-
08 Nisan 2013, 10:32
tunctepe adlı üyeden alıntı
yokmu aksiyon beyler hepiniz sustunuz .
Paylaşmaya, daha doğrusu motor ile ilgilenmeye vaktim yok be paşam bu aralar
Reklamlar
-
08 Nisan 2013, 12:31
boyu boyuma bir motosiklet düşünüyorum artık
vergisiz 100cc lifan pony100cc dirt bike
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
08 Nisan 2013, 14:52
-
08 Nisan 2013, 15:03
-
08 Nisan 2013, 22:39
nasıl yahuuu kaydınmı hayırdır[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------
https://fbexternal-a.akamaihd.net/sa...1_b.jpg&jq=100
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
-
09 Nisan 2013, 11:17
Sayılır, motoru üstüme devirdim bir nevi... Garaj girişinde arabalar parketmiş, yağmurdan dolayı motor geri geri kaydı arkadaki poloya çarptı ve devrildi. Ama kimsede bir sıkıntı yok çok şükür
Şimdi gelelim ASIL KONUya;
Tunç Ben fren balatalarını ve amortisör keçelerini değiştircem. Sen fren balatası için bişeyler paylaştın ama o marka ile ne aratıcam bilmiyorum.
Kısacası senin şu servise bir ara uğradığında sorsana, bizim motorun fren balataları ve amortisör keçeleri KTM nin (yada herhangi bilinen bir marka) hangi modeliyle aynıymış...Duke640 mı mesela... Yani ben EBC marka balata alıcam ama hangi modelini sipariş edeceğimi bilmiyorum.
Ayrıca amortisör keçelerini hiç mi hiç bilmiyorum. Hangi model, nereden buluruz vs, vs,. Mondialin yedek parça listesinde "furj takımı" diye bişey var. Acaba keçe dışında komple böyle bir set mi değişmesi gerek bizim motorlarda ? Buradaki ustalara güven olmaz. Götürüp de bırakayım, doğru parçalar ile değiştirsinler diyeyim... yok öyle birileri... Yine kendimiz yapıcaz ama sorun uygun parça bulmakta.
-
09 Nisan 2013, 11:53
Syanur adlı üyeden alıntı
Sayılır, motoru üstüme devirdim bir nevi... Garaj girişinde arabalar parketmiş, yağmurdan dolayı motor geri geri kaydı arkadaki poloya çarptı ve devrildi. Ama kimsede bir sıkıntı yok çok şükür
Şimdi gelelim
ASIL KONUya;
Tunç Ben
fren balatalarını ve
amortisör keçelerini değiştircem. Sen fren balatası için bişeyler paylaştın ama o marka ile ne aratıcam bilmiyorum.
Kısacası senin şu servise bir ara uğradığında sorsana, bizim motorun fren balataları ve amortisör keçeleri KTM nin (yada herhangi bilinen bir marka) hangi modeliyle aynıymış...Duke640 mı mesela... Yani ben EBC marka balata alıcam ama hangi modelini sipariş edeceğimi bilmiyorum.
Ayrıca amortisör keçelerini hiç mi hiç bilmiyorum. Hangi model, nereden buluruz vs, vs,. Mondialin yedek parça listesinde "furj takımı" diye bişey var. Acaba keçe dışında komple böyle bir set mi değişmesi gerek bizim motorlarda ? Buradaki ustalara güven olmaz. Götürüp de bırakayım, doğru parçalar ile değiştirsinler diyeyim... yok öyle birileri... Yine kendimiz yapıcaz ama sorun uygun parça bulmakta.
amortisör keçelerinden yağ mı kaçırıyor polat ?
-
09 Nisan 2013, 11:59
Sağ taraf evet, hafiften hafiften. Solda bişey göremedim, varsa da çok az vardır. Zaten böyle şeyleri yedeklemek gerek. Bizim arkadaşın Duke200 ü bir anda boşalttı ön yağları, servise bıraktı bekliyor. Bizim de başımıza böyle bişey gelse, sürsek süremeyiz, servise bıraksak geri alamayız çünkü parça yok...
-
09 Nisan 2013, 12:06
Sağ taraf evet, hafiften hafiften. Solda bişey göremedim, varsa da çok az vardır. Zaten böyle şeyleri yedeklemek gerek. Bizim arkadaşın Duke200 ü bir anda boşalttı ön yağları, servise bıraktı bekliyor. Bizim de başımıza böyle bişey gelse, sürsek süremeyiz, servise bıraksak geri alamayız çünkü parça yok...
geçen bodrumda tunçun amortisörlerinde aynı problem vardı ama o baya patlatmış nasıl kullanıyorsunuz kardeşim :D
bende geçenlerde şöyle bir baktım akan kokan varmı diye çok şükür yok sağlam, yanlız bir iki vida paslananacak gibi duruyor WD40 ile temizledim artık
-
09 Nisan 2013, 12:42
Seninle beraber keçe değiştirecek adam sayısı etti 4 allah allah hadi ben aldığımda sıkıntılıydı da amma çok keceden kacıran motor var yahu.Neyse benim malzemelerin bir kısmı geldi önümüzdeki hafta girişicem haberin olsun.
ANGARAJ
-
09 Nisan 2013, 13:04
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
Seninle beraber keçe değiştirecek adam sayısı etti 4 allah allah hadi ben aldığımda sıkıntılıydı da amma çok keceden kacıran motor var yahu.Neyse benim malzemelerin bir kısmı geldi önümüzdeki hafta girişicem haberin olsun.
Yaa işte, önceleri çorap taksaymışım keşke diyorum şimdi. Hayır bir de şu videolara baktıkça bildiğin korkuyorum ;
http://www.youtube.com/watch?v=6fTfc5nSepU&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=n-HJU4BnVrM&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=Gy0Hd0Dqxqo&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 3
-
09 Nisan 2013, 15:38
Yaa işte, önceleri çorap taksaymışım keşke diyorum şimdi. Hayır bir de şu videolara baktıkça bildiğin korkuyorum ;
http://www.youtube.com/watch?v=6fTfc5nSepU&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=n-HJU4BnVrM&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=Gy0Hd0Dqxqo&list=WL1405C62E83581E70 - Fast Ace Forks Oil Change Part 3
Korkunun ecele faydası yok bi şekilde değiştirecez o Allahın emri.
Bu arada benim keçe değiştirme önümüzde hafta olamicak zira Konyaya gidicem artık geldikten sonra.
Sen malzemeleri tamamla hatta yerinde olsam kumpasla kavalı ölçer şu fatihkılıçlıyı arayıp ölçüyü sorarım o adamın elinde zibil gibi malzeme var,
hatta yetiştirebilirsen bu hafta sonu bile girişebiliriz?
ANGARAJ
-
09 Nisan 2013, 15:44
Sen malzemeleri tamamla hatta yerinde olsam kumpasla kavalı ölçer şu fatihkılıçlıyı arayıp ölçüyü sorarım o adamın elinde zibil gibi malzeme var,
hatta yetiştirebilirsen bu hafta sonu bile girişebiliriz?
Haklısın adamın elince çok parça var ama ben o adama güvenmem. Çok yamuk yaptığı adam olmuş. Şimdi "al abi uyar bu" diye gönderiri, kavalları söktükten sonra at gibi kalabiliriz, kavalları çalarız artık
Ben haftasonu Rider'a gideyim diyorum. Tunç'un dediği gibi eğer amortisör ve şase KTM kopyası ise onlar hangi modelin kopyası olduğunu, hangi keçenin uyacağını kestirirler belki. Olmadı oradan başka biyer vardı, Rider gibi, oraya geçerim... KTM arazi motorları satıyormuş onlar da...
Sevgili Tunç bakalım bişeyler bulabilecek mi...
-
09 Nisan 2013, 15:53
Haklısın adamın elince çok parça var ama ben o adama güvenmem. Çok yamuk yaptığı adam olmuş. Şimdi "al abi uyar bu" diye gönderiri, kavalları söktükten sonra at gibi kalabiliriz, kavalları çalarız artık
Ben haftasonu Rider'a gideyim diyorum. Tunç'un dediği gibi eğer amortisör ve şase KTM kopyası ise onlar hangi modelin kopyası olduğunu, hangi keçenin uyacağını kestirirler belki. Olmadı oradan başka biyer vardı, Rider gibi, oraya geçerim... KTM arazi motorları satıyormuş onlar da...
Sevgili Tunç bakalım bişeyler bulabilecek mi...
Sevgili Tunç bulsa bile yazdıklarını anlayabilecekmiyiz ondan emin değilim
Sen madem cumartesi erkenden şu keçe işin hallet ostime gel o arada bende benim motorun yağını filtrelerini bujilerini halledeyim sen gelene kadar işim bitmiş olur inşallah,
Fatihkılıçlıdanda 2 sefer alışveriş yaptım sıkıntı yaşamadım ben en uygun fiyatlar yine onda kargoda baya hızlı.Ama alacağın ürünü iyi tespit etmen lazım seninkide piyango haliyle..
ANGARAJ
-
09 Nisan 2013, 16:06
Sevgili Tunç bulsa bile yazdıklarını anlayabilecekmiyiz ondan emin değilim
Sen madem cumartesi erkenden şu keçe işin hallet ostime gel o arada bende benim motorun yağını filtrelerini bujilerini halledeyim sen gelene kadar işim bitmiş olur inşallah,
Fatihkılıçlıdanda 2 sefer alışveriş yaptım sıkıntı yaşamadım ben en uygun fiyatlar yine onda kargoda baya hızlı.Ama alacağın ürünü iyi tespit etmen lazım seninkide piyango haliyle..
Alacağım ürünün kodunu bilsem öyle sipariş geçerim, gelince de kontrol ederim ama işte ne kod biliyoruz ne bişey...
Eğer rider veya trial motorda aradığım keçeyi direk bulursam ve cumartesi günü halledersem ostime uğrarım. Tabi amrtsr. yağı da almak gerek.
-
09 Nisan 2013, 16:48
Alacağım ürünün kodunu bilsem öyle sipariş geçerim, gelince de kontrol ederim ama işte ne kod biliyoruz ne bişey...
Eğer rider veya trial motorda aradığım keçeyi direk bulursam ve cumartesi günü halledersem ostime uğrarım. Tabi amrtsr. yağı da almak gerek.
o yağıda en uygun fatihkılıçlıda vardı birde malatyada vardı malatyadakinin elinde kalmamış filtreyle birlikte sipariş geçmiştim iphone gönderdi eleman..
ANGARAJ
-
09 Nisan 2013, 23:14
şimdi ön fren balatası berata markanın honda suziki yamaha gibi bir şey yazıyordu ama bana kalırsa anahtarla sök bide alyan gerekiyor 2 dakkalık iş balatayı çıkar adamlara götür dedğim markanın aynısı uyuyor çinde bulmadıkmadık balatasını .keçeleri söktükten sonra sende bana keçe numaralrını verisien bende sevinirim çünki motoru yatıma gibi bir durumum yok erçin ustanın orda sökücem takıcam sabah girip akşam çıkarım artık .resme iyi bak kodu filan yok ama hakan ulaşırsam sorarım eğer elerinde varsa bir şekilde sipariş geçersin istersen
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
aga 2 yerde kafam karıştı 2 ci vidyoda kırmızı yeri takarken sonuna kadar çeviriyor sonra bir tur geri yapıp alyanlı vidaları takıyor 2 .si ise teker mili maşalarını takarken vidanın üstüne bir işlem yapıyor sonra takıyor nedendir bir bilgisi olan varmı bence en önemli atlanmaması gerekn konu o
-
11 Nisan 2013, 21:02
benim motorun önüde kalkıyormuş yaaa la yapan yapıyor
-
12 Nisan 2013, 11:34
tunctepe adlı üyeden alıntı
benim motorun önüde kalkıyormuş
yaaa la yapan yapıyor
nassı oliyore ?
sen ne ettin A101'i ?
-
12 Nisan 2013, 13:29
ben birşey etmedim depoda cesaretl bir arkadaş buldum denetmek için baktım herif kaldırıp kaldırıp duriii dedim nasıl yapıyorsun dedi gaz boşluğu olmasa daha rahat yapardım dedi demekki sorun biziz bu arada senden bahsetmiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)