Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

REKLAM ALANI
    mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    ben bu sene masraf yapmıyacam, ama komple sticker çalışması yapacam bir tek
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tunctepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial extreme 250cc enduro & 150 ut enduro
    maşallah polat kazasız belasız sorunsuz devam ediyorsun bende şu an 7300 7400 ler deyim geçen dediğim gibi malzemeler gelmiş bir kaç gün önce taktırdım siperliğin kavuçuk kelepçeleri takıldı ön milin kapağı arka jantın eksik olan 2 teli tamamdır lakin keçeleri de yaptım demişti hırbo ama yinede yağ damlatma durumu var acep 2 keçeyi dedeğiştirmedi birini değiştirdi de diğerinden mi geliyor yoksa alttaki yağ tahliye vidası mı problemli çözemedim hayır işin pis tarafı motoru kirletiyor bu arada en yüksek hız gördüğüm yerde 109 göstermekte gösterke 2 kişi olunca da 110 üstü garanti lendi geçenlerde zincir bollanmıştı gerdir dim yanlız gerdirince gırt gırt ses geliyordu dedim düzgün gerilmemiş bir bakın onlarda ya fazla uğraşmadılar zinciri biraz bollamışlar zincir den yine vurma sesi geliyor ya benim yaptığım yol dan dolayı ve hızdan dolayı vede genelde motor firenini kullandığım için bazı yerlerde zinciri zorlamış olma ihtimalim yüksek biz bu zinciri kaç binde değiştiriyorduk yarın büyük ihtimal eski sahibi bodruma geliyor ve elcik korumaarıda getirecem dedi bakalım nasıl olucak nasıl duracak merak ediyorum sesini soluğunuzda çıksın artık arkadaşlar

evet yağ sızdırma benimkindede var hemde 450 km de su devirdaimin altında damla şeklinde oluşuyor daha nereden sızdırdığını tam olarak anlayamadım servis detarcanlı su ile bir yıkayalım tekrar bakalım dedi

Motosikleti
    Alıntı deli kad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet yağ sızdırma benimkindede var hemde 450 km de su devirdaimin altında damla şeklinde oluşuyor daha nereden sızdırdığını tam olarak anlayamadım servis detarcanlı su ile bir yıkayalım tekrar bakalım dedi
    hım seninkisi sanırım yağ filitresinin olduğu yerden geliyor dimi bendede orda terleme gibi yapıyor bakalım vardır bir bok servisizn ve bizim çözemediğimiz benimkisi zincir dişilsi vites ve alt tıpa kısmında yağlanma var altıpadan önce üst tarafları sorun olup olmadığını anlamak lazımki tıpadan sızdırıyorsa demektirki tıpa değişecek

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    ilginç bir arızada ben anlatayım :D , geçenlerde giderken bir kesilme oldu ara ara patırtı çatırtı egzoz dan , durdum bir şey yok yürüyorum yine oluyor acaba dedim karbüratör de pislik ? belli devirde oluyor neyse sürmeye devam ettim küt durdu , basıyorum marş almıyor, ayaklık müşüründen süphelendim bakarken , indiksiyon bobini gördüm kablosunun soketi çıkmış öyle bir dokunuyor bir dokunmuyor gidiyormuşum, soketi sıkıp taktım, oymuş. resmini de atayım bakarsınız.

bir gözlem daha gevşeyen vida, alt koruma demirinin arka şase bağlantısı

yağ ekleme kısmında yağ akması ? , sizin motosikletlerde oldumu ?

bir de bloğa bağlı şu hortum ne işe yarıyor ? kırmızı ile işaretli ücünda plastik bir parçada var sonrda ucu boşta ve yağ gibi bir şey akmış

görünen hortumun devamı

son olarak da karbüratörün silindire bağlantı parçası motosiklet çalışırken orta kısmından esneme yapıyor sizde bir kontrol edinde bir çaresine bakalım gözüm tutmadı bunu

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Mehmet çok güzel paylaşmışsın. Bugün bir inceleyim ben de, ona göre cevap yazayım
    #sürenadam

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    İndiksiyon bobini ve alt koruma vidasını kontrol etmeyi unuttum. Ancak yağ ekleme yerinde bir yağ söz konusu değil bende. Gerçi servis oranın yağ eklmem yeri olmadığını iddia etti, yağ ölçüm yerinden dolduruyorlar... Bir de o gösterdiğin hortuma baktım. Yağ tahliyesinden başka bişey olamaz herhalde. Karbüratör manifolduna da bakmayı unuttum bak...

Bugece yolda giderken arka frene bastım sokağa dönmek için. Hooop, peg boşa basıyor, fren yok. Durdum baktım. Peg ile fren hidroliğine baskı yapan metal çubuğu bağlayan somun çıkmış. Böyle ucu ucuna dikey çubuğun ağzında kalmış. Ve oradaki kire toza karşı koruyucu körük görevi gören lastik kısım ufacık bir güç ile bu parçaları tutmayı başarmış. Yola çıkmadan önce fren basamağının yerini değiştirmiştim, vidayı sıkmayı unutmuşum Ne büyük bir şanstır ki parçaları düşürmeden topladım hemen
    #sürenadam

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İndiksiyon bobini ve alt koruma vidasını kontrol etmeyi unuttum. Ancak yağ ekleme yerinde bir yağ söz konusu değil bende. Gerçi servis oranın yağ eklmem yeri olmadığını iddia etti, yağ ölçüm yerinden dolduruyorlar... Bir de o gösterdiğin hortuma baktım. Yağ tahliyesinden başka bişey olamaz herhalde. Karbüratör manifolduna da bakmayı unuttum bak...

Bugece yolda giderken arka frene bastım sokağa dönmek için. Hooop, peg boşa basıyor, fren yok. Durdum baktım. Peg ile fren hidroliğine baskı yapan metal çubuğu bağlayan somun çıkmış. Böyle ucu ucuna dikey çubuğun ağzında kalmış. Ve oradaki kire toza karşı koruyucu körük görevi gören lastik kısım ufacık bir güç ile bu parçaları tutmayı başarmış. Yola çıkmadan önce fren basamağının yerini değiştirmiştim, vidayı sıkmayı unutmuşum Ne büyük bir şanstır ki parçaları düşürmeden topladım hemen
    50 kere dedik akma çinli diye ama neyse
    ANGARAJ

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc

erhan abimle ben

ekrem

Africa twin

erhan abinin yeni fren lambası kendi imalatı

1000+yaşında olduğu sanılan zeytin ağacı

sıcaklık gölgede 38 biz güneşde geziyoz

iki taş için

BUDA BENİM ÇİZİMİM

MAKRO

bu zilin bir inanışı varmış, araştırın bakalım(motosiklete takılan zil/çan)

6 silindir ! cbx1000

z1000 kawa

GSler!

gelin arabası tostos

son mangal+keşkek
    [IMG][/IMG]
    Tolga Can bunu beğendi.

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Fotolar guzel cıkmış. Paylaşım için tesekkürler.
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Motosikleti
    2 3 hafta sonra ilk yağmurlardan sonra bekle bodrum arazileri ben geliyorum

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Güzel fotolar. Paylaşım için teşekkürler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı tunctepe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 3 hafta sonra ilk yağmurlardan sonra bekle bodrum arazileri ben geliyorum
    tunç senin "UT" ile bende katılırım malum benim motosiklette lastik olayın

---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

arkadaşlar geçenlerde aşağıdan sarkan bir borudan bahsetmiştim ucunda kelepçe olan , sanırım o hafa filtresinin oraya bir yere takılıyor bir bakıverin yahu bende yerine takayım şunu

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ben bakmıştım, aynı durumdaydı bende de. Yazmıştım buraya. Birdaha bakarım....
    #sürenadam

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Buarada size bir soru; bizim lastiklerde tarih yazıyor mu? ben didik didik baktım ama göremedim. herhangi 4 haneli bir rakam da göremedim. Çok basamaklı bazı rakamlar var ama üretim tarihini çağrıştıracak şeyler değil... Bulduğunu iddia eden resimini çekip koyar, karışmam
    #sürenadam

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    nerden gelip nereye gittiği belli olmayan BORU' lara bir yenisi eklendi bu ne arkadaş
    akü kısmında bir boru

gelelim meseleye akünün yanından hava filtresini çıkarttım birde ne göreyim beyin denilen parça orada boşta geziyor

bu metal parçasıyla bir yere tutturulmuş ama bulamadım acil cevap yazın mümkünse fotoğraf olsun

Motosikleti
    DR-Zurna 400

Lan ne adamsın ya, insan sökmeden önce bir bakar :D

O beyin dediğin alet akü ile akünün önünde duran bir demire oturacak şekilde yapılmış. Yani beyinin üzerindeki metal parça aküye ve öndeki demir(yada plastikti) kısma oturuyor. Yanlız akü tarafındaki kısmı, aküyü tutan lastikleri altından geçir.

O hava filtresini de nasıl söktüysen helal olsun. Ben baya uğraştım, neredeyse çıktı çıkacaktı ama bitürlü tam sökemedim. Zorlamadan geri taktıydım.

İlk resimdeki hortum içinde endişelenme. Bende ilk zamanlarda araştırmışyım baya, sonra ne olduğunu bulmuştum sanırım. Şimdi unuttum ama ucunun açık olması normal
    #sürenadam

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc

Lan ne adamsın ya, insan sökmeden önce bir bakar :D

O beyin dediğin alet akü ile akünün önünde duran bir demire oturacak şekilde yapılmış. Yani beyinin üzerindeki metal parça aküye ve öndeki demir(yada plastikti) kısma oturuyor. Yanlız akü tarafındaki kısmı, aküyü tutan lastikleri altından geçir.

O hava filtresini de nasıl söktüysen helal olsun. Ben baya uğraştım, neredeyse çıktı çıkacaktı ama bitürlü tam sökemedim. Zorlamadan geri taktıydım.

İlk resimdeki hortum içinde endişelenme. Bende ilk zamanlarda araştırmışyım baya, sonra ne olduğunu bulmuştum sanırım. Şimdi unuttum ama ucunun açık olması normal
    boruyu ben sökmedim orada yatıyormuş metal parçayı takarım şimdi

Buarada size bir soru; bizim lastiklerde tarih yazıyor mu? ben didik didik baktım ama göremedim. herhangi 4 haneli bir rakam da göremedim. Çok basamaklı bazı rakamlar var ama üretim tarihini çağrıştıracak şeyler değil... Bulduğunu iddia eden resimini çekip koyar, karışmam
    sözün bittiği yerdeyiz , lastiklerimiz den kötü haber bayat! kattırmışlar

motosikletin üstündeyken sol taraftaki yüzünde
    ön lastik

arka lastik

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Allah allah... Geçen baya bir baktıydım, ben niye bu 4 haneli rakamları göremedim ya... Dur benimkiler kaç acaba, işten çıkınca bakayım.

Ya buarada benim fren maneti kırılmıştı ya, hala yarım fren manetiyle dolaşıyorum. Bulamadım uygun bişey. Ebay de uyacakmış gibi görünenler var ama shipping ile toplamda 15$ gibi bişeye geliyor. Sadece manet için çok pahalı. Var mı bir fikri olan? Mondial de yok galiba bu parça....
    #sürenadam

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    mondial, kanuni, ramzey vs ara denk gelirsin, yeterki yedek parçası bol bir yer olsun, bana da aynısı olmuştu, kanuniden halletmiştik ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)