Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

REKLAM ALANI

Selamlar Aranıza yeni katıldım.X-Treme MAX / CROSS Marka bir motor almayı düşünüyorum.Nasip olursa bu ilk motorum olucak.Öyle motordan pek anlamam.2,500 --3,000 Tl lik bi scoter almayı düşünüyordum x-treme max' görünce fikrim değişti.1,78 boy ve 78kg yim.
    Kafama takılan bi kaç soru işareti var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    -plaka ve ruhsat masrafı_?Fiyat almaya gittiğim her bayi farklı birşey söylüyo .Anladığım kadarıyla kim ne tutturursa.
    -Km de yakıt tüketimi
    -motorun üzerindeki orjinal lastikleri hakkında bilgi
    -Bakımlar ve bakım masrafları
    -Çıkardığı arızalar ve sebepleri
    -Sağlamlığı
    -SIfır motor alırken 12 ay kredi kartına vade farksız satış yapıyolar. 3485 TL. Liste satış fiyatı.Pazarlığa başladığımda aşaı yukarı anlaşmam gereken fiyat hakkında bilgi,fikir,tecrube ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız Memnun olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı nidya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar Aranıza yeni katıldım.X-Treme MAX / CROSS Marka bir motor almayı düşünüyorum.Nasip olursa bu ilk motorum olucak.Öyle motordan pek anlamam.2,500 --3,000 Tl lik bi scoter almayı düşünüyordum x-treme max' görünce fikrim değişti.1,78 boy ve 78kg yim.
    -plaka ve ruhsat masrafı_?Fiyat almaya gittiğim her bayi farklı birşey söylüyo .Anladığım kadarıyla kim ne tutturursa.
    -Km de yakıt tüketimi
    -Sağlamlığı
    -SIfır motor alırken 12 ay kredi kartına vade farksız satış yapıyolar. 3485 TL. Liste satış fiyatı.Pazarlığa başladığımda aşaı yukarı anlaşmam gereken fiyat hakkında bilgi,fikir,tecrube ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız Memnun olurum.
    -plaka ve ruhsat masrafı_?Fiyat almaya gittiğim her bayi farklı birşey söylüyo .Anladığım kadarıyla kim ne tutturursa. 70 TL zorunlu trafik sigortası (muğla), Emniyete yaklaşık 130TL ve 50TL plaka işlemleri
    -Km de yakıt tüketimi yakıtı çok iyi şehir içinde 3 lt civarında
    -motorun üzerindeki orjinal lastikleri hakkında bilgi üzerinde Kenda marka lastik ile geliyor (SM modeli) Cross üzerinde Duro yada KENDA geliyordur, idare eder.
    -Bakımlar ve bakım masrafları ilk 500km bakımında 1,3 Lt Repsol Marka yağ koydurdum Litresi 30 TL yağın ve toplam 50 TL verdim
    -Çıkardığı arızalar ve sebepleri Tunç arkadaşımızın Motosikletinde bir arıza vardı giderildi garantiden , diğer kullanıcıların önemsiz bir kaç problemi oldu geçici (baştan okursan topiği görürsün)
    -Sağlamlığı ilk kazasını yapan benim , düşük hızla ve çarpma şiddeti ve şekline bakarsak sadece grenaj kısımları kırıldı sağında solunda eğilme bükülme ve çatlak oluşmadı

Gelelim asıl meseleye Cross modeli Trafiğe çıkamaz ! , enduro modelini almalısın
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

tunctepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial extreme 250cc enduro & 150 ut enduro
    -Km de yakıt tüketimi
    -Sağlamlığı
    hoşgeldin nidya sorun şurda biz xtreme süper moto enduro ve cross kualnıcıları yız seninksi farklı bir katagori yani bizim kulandıklarımız çok farklı bir teknoloji senin alıcağın çok farklı ama bildiklerimi aktarayım bir çok sıkıntısı var ama öyle telafisi olmıyacak sorunlar değil motorun 150 cc lik başlangıç için ideal dir bende 2005 te ut 150 idi amortisörleri renk değiştirecek egzos üstündeki korumanın vidası düşüyor muş vede sanırım basınçlı su ile yıkamada boyası sökülüyor ufak tefek sıkıntılar eski 150 cc likle aralarında 1 hp fark var bu model 1 hp düşük çok yüksek olduğunu söylüyorlar ama önden 3 4 cm iniyormuş benzin sarfiyatı iyidir adamı çileden çıkarmaz plaka ruhsatı bayiden yaptırma kendinde yapa bilirsin ama en kolayı tarafik takip ucuz sigorta şirketi bak ben sompo japan kullanıyorum servis se tamamen şans işi ama 50 tl den fazla olmaz pazarlık konusu senin tamamen kendi becerin paran varsa 2 ci elleride var

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    -Km de yakıt tüketimi
    -Sağlamlığı
    arkadasım yanlıs yere mesaj atmıssın
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html

buraya yazmalıydın, x treme max ile ilgili tüm yorum ve görüşlerimize burdan ulasabilirsin
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    tunç Maşallah , çok güzel fotoğraflar , kıskandım he deniz manzarı bi ayrı güzelleştirmiş. , şu kafa greanjındaki 75 logosunu sökersen daha güzel olacak sanki , birde kaskın yakıyo hea :D markası neydi ? bende dual sport kask arıyorum ama uygun bir şey bulamadım

Motosikleti
    Alıntı mehmetmumtaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tunç Maşallah , çok güzel fotoğraflar , kıskandım he deniz manzarı bi ayrı güzelleştirmiş. , şu kafa greanjındaki 75 logosunu sökersen daha güzel olacak sanki , birde kaskın yakıyo hea :D markası neydi ? bende dual sport kask arıyorum ama uygun bir şey bulamadım
    sağol mt kask venom vizörlü 75 sökmem yılardır 75 yazan t shirt ler aradım bulamadım 75 doğumlu olduğum için biraz takıntılıyım birazda nazarlık olarak tutuyorum sanırım senin aradığın kask çeneden açmalı olanlar her halde ben hep corss tarzı kask kulandım hem güneşten çok iyi koruyor tek dez avantajı rüzgar yemesi düştğün zaman yüz üstü filan ağzın dudaklarında yarılmaz en azından :D

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı tunctepe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağol mt kask venom vizörlü 75 sökmem yılardır 75 yazan t shirt ler aradım bulamadım 75 doğumlu olduğum için biraz takıntılıyım birazda nazarlık olarak tutuyorum sanırım senin aradığın kask çeneden açmalı olanlar her halde ben hep corss tarzı kask kulandım hem güneşten çok iyi koruyor tek dez avantajı rüzgar yemesi düştğün zaman yüz üstü filan ağzın dudaklarında yarılmaz en azından :D
    resimlerden dikkat ettim de şimdi görüyorum daha net senin sele hakket ten inceltilmiş Taş kıvamındadır tahminim
    75 konusunda hassasiyetini anlıyorum şimdi , Kaska gelince Venom V340 modeli dualsporta girer oda neden çünkü ; Dualsport tanımı hem arazide (gözlükle kullanılabilir), hemde yolda kullanılabilen demek.
    ben biraz araştırdım yurtdışında güzel modeller var ama Tr de yok :(
    hepsinin fiyatı 120$ civarında
    Fly Trekker DS

AFX FX-39DS

MSR Xpedition

GMAX GM11D

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Vee işte Mondial aradığı yüzü buldu...

Yeni getirmiş olduğu "Extremli süperrr!" modellerin tanıtımı için ülke çapında yeni bir reklam yüzü arayan Mondizalki motozikletler zinciri aradığı yüzü Bodrumun arka sokaklarında keşfetti... Mikrofonlarını uzattığımız bodrumlu gizemli model ise

"Mondial bana bu fırsatı sunduğu için çok mutluyum. 75 yaşındayım ve bu motor(sanat) için hertürlü soyunurum, yeterki motorun namı yürüsün!" dedi...

Yahu şu MSR expedition güzelmiş Satılık fiyatını bulamadım ama... Gerçi şimdiki kaskımda da çok memnunum (Uvex dual-sport). Buarada motomax ta Shot diye bir markanın kaskları var. Hem vizörlüsü hem de vizörsüzü var. Bence Venom alacağınıza(eğer alacaksanız) bu dediğim markayı tavsiye ederim. İncelediğim kadarı ile fiyatına göre iyi kasklar. Üstelik hafif de...

Dün yine benzin aldım. Bu sefer yolda kalmamak için gösterge sayacına göre 256 km de aldım benzini. 6,95 litre felan aldı. Göstergedeki yanlış km gösterimini de hesaba katarak 3,25~3,35 litre / 100 km tüketim yapmışım şehir içinde... Aslında bizim ev ve ankara biraz daha düzlük olsa biraz daha düşer tüketim.
    #sürenadam

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu şu MSR expedition güzelmiş Satılık fiyatını bulamadım ama... Gerçi şimdiki kaskımda da çok memnunum (Uvex dual-sport). Buarada motomax ta Shot diye bir markanın kaskları var. Hem vizörlüsü hem de vizörsüzü var. Bence Venom alacağınıza(eğer alacaksanız) bu dediğim markayı tavsiye ederim. İncelediğim kadarı ile fiyatına göre iyi kasklar. Üstelik hafif de...

Dün yine benzin aldım. Bu sefer yolda kalmamak için gösterge sayacına göre 256 km de aldım benzini. 6,95 litre felan aldı. Göstergedeki yanlış km gösterimini de hesaba katarak 3,25~3,35 litre / 100 km tüketim yapmışım şehir içinde... Aslında bizim ev ve ankara biraz daha düzlük olsa biraz daha düşer tüketim.
    MSR fiyatı 280 TL (kargo hariç) link ,
    yakıt tüketimin çok kardeş
    Shot marka kaskları inceledim Fransız malı oludğu için VETO Ettim ,
    benim paylaştıklarımdan birini getirecez

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250

Tabi..
    Bizim işyeride kalenin tepesinde olsa mesela kontak açmadan aşşağı salsam benzin yakmadan gitsem eve ama dimi...

Sonra bütün dünya buna inansa bir inansa hayat bayram olsaaaa
    ANGARAJ

Motosikleti
    resimlerden dikkat ettim de şimdi görüyorum daha net senin sele hakket ten inceltilmiş Taş kıvamındadır tahminim
    75 konusunda hassasiyetini anlıyorum şimdi , Kaska gelince Venom V340 modeli dualsporta girer oda neden çünkü ; Dualsport tanımı hem arazide (gözlükle kullanılabilir), hemde yolda kullanılabilen demek.
    ben biraz araştırdım yurtdışında güzel modeller var ama Tr de yok :(
    hepsinin fiyatı 120$ civarında
    Fly Trekker DS
    http://fc04.deviantart.net/fs71/f/20...az-d59k73y.jpg
    AFX FX-39DS
    http://fc06.deviantart.net/fs70/f/20...az-d59k73t.jpg
    MSR Xpedition
    http://fc07.deviantart.net/fs71/f/20...az-d59k746.jpg
    GMAX GM11D
    http://fc08.deviantart.net/fs70/f/20...az-d59k73k.jpg
    venomun bu kasklardan aşağı kalır yanı yok emin olabilirsin indirimden 170 kusur gibi bir şeye geldi mantık olarak aynı gözlükle kulanmaktan kastın dışardan gözlüğü içeri sokuyorsun problem yok cam kaliteside fena değil görüntü sü de güzeldir venomların

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1017379/detay/

bunun bir füme rengi vardı kalmadığı için siyah almıştım sitede araştırma yaparsanız 125 tl ye bile var

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    AFX FX-39 modelini netten alırsak 300TL 61 TL kargo ile gelecek ama bir yazı yazıyor ne demek istemiş anlayamadım , ingilizcesi sağlam olan varmı ?

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    @Mehmet Abi sende AF-X'in en tipsiz desenini paylaşmışsın. Aslında tip olarak çok güzel bir kask. MSR nin tipi de benim hoşuma gitti. İngilizce açıklamada, senin belirttiğin seçeneğin üstündeki tüm maliyetin hemen şimdi hesaplanacağını ve belirtilen miktardan kesinlikle daha fazla ödemeyeceğini garanti ediyor. Ve sanırım bu ücret 106,50 TL olması gerek ama nedense TRY yazmışlar.

Senin belirttiğin kısımda ise yapacağın alışveriş için çeşitli ücretlerin(sanırım faturada belirtilecek) faturayı teslim aldığında taşıyıcıya yapman gerektiği söyleniyor. Bunun da ülkeden ülkeye ve ülkelerin vergisiydi, harcıydı vs,vs, gibi şartlarına bağlı olarak değişebileceği söylenmiş. Yani = Kargocu gelecek, senin K.kartından kask için yaptığın ödemenin dışında "abi bilmem kaç TL ücret rica edeyim" diyecek. Bu ücrete belki kargo firmasının koyacağı fark belki vergi, gümrük felan gibi şeyler sebep olacak. Süpriz yani

Yakıt tüketimi konusunda ciddi misin? Yani sence kaç olmalı ? Senin 200 lük asya kaç yakıyordu, geçen söylemiştin... ? Dediğim gibi benim önceki 125cc alet 3,1~3,15 litre felan yakıyordu hani...

@Tunç Venom dediğin TR de üretiliyor diye biliyorum. Fena kask değil aslında, yani fiyatına göre işini yapıyor. Uygun fiyattan olursa alınır. Ancak AF-X felan ABD de 119$ gibi bir fiyatı var ve bu fiyata göre çok güzel kask olarak kabul ediliyor. Yani biz TR de yine kazıklanıyoruz, çok alternatifimiz yok çünkü...

Buarada resimlerde takıldım sana, yanlış anlamadın umarım ?

@gaco Hee, hergün de kaleye sırtında çıkartırsın motoru artık Olum bizim oralar, toz torpak... Anadolunun bağrı...Seyranın bağı...hergün cross yapıyorum yani, senin haberin yok.. F650nin altı değmesin diye çağırmıyorum seni benim garaja...
    #sürenadam

Motosikleti
    bu kaskların sipherliği baya kısaymış yahuu beni mahvedr güneşli havada gmax güzelmiş birazdaha ön sipherliği uzunolaymış keşke venomun ağırlı 1400 +- 50 gram eski motorla yüz üstü yapışmıştım arazide çok ufak cizik oluştu ama belli bile değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

@Mehmet Abi sende AF-X'in en tipsiz desenini paylaşmışsın. Aslında tip olarak çok güzel bir kask. MSR nin tipi de benim hoşuma gitti. İngilizce açıklamada, senin belirttiğin seçeneğin üstündeki tüm maliyetin hemen şimdi hesaplanacağını ve belirtilen miktardan kesinlikle daha fazla ödemeyeceğini garanti ediyor. Ve sanırım bu ücret 106,50 TL olması gerek ama nedense TRY yazmışlar.

Senin belirttiğin kısımda ise yapacağın alışveriş için çeşitli ücretlerin(sanırım faturada belirtilecek) faturayı teslim aldığında taşıyıcıya yapman gerektiği söyleniyor. Bunun da ülkeden ülkeye ve ülkelerin vergisiydi, harcıydı vs,vs, gibi şartlarına bağlı olarak değişebileceği söylenmiş. Yani = Kargocu gelecek, senin K.kartından kask için yaptığın ödemenin dışında "abi bilmem kaç TL ücret rica edeyim" diyecek. Bu ücrete belki kargo firmasının koyacağı fark belki vergi, gümrük felan gibi şeyler sebep olacak. Süpriz yani

Yakıt tüketimi konusunda ciddi misin? Yani sence kaç olmalı ? Senin 200 lük asya kaç yakıyordu, geçen söylemiştin... ? Dediğim gibi benim önceki 125cc alet 3,1~3,15 litre felan yakıyordu hani...

@Tunç Venom dediğin TR de üretiliyor diye biliyorum. Fena kask değil aslında, yani fiyatına göre işini yapıyor. Uygun fiyattan olursa alınır. Ancak AF-X felan ABD de 119$ gibi bir fiyatı var ve bu fiyata göre çok güzel kask olarak kabul ediliyor. Yani biz TR de yine kazıklanıyoruz, çok alternatifimiz yok çünkü...

Buarada resimlerde takıldım sana, yanlış anlamadın umarım ?

@gaco Hee, hergün de kaleye sırtında çıkartırsın motoru artık Olum bizim oralar, toz torpak... Anadolunun bağrı...Seyranın bağı...hergün cross yapıyorum yani, senin haberin yok.. F650nin altı değmesin diye çağırmıyorum seni benim garaja...
    yooğğ laaaa ne kızacağım kaldıki benim hoşuma gidiyor atışmalar heleki gaco ve senin atışmaların bomba oluyor şöyle diyeyim venom hakkında bundan 6 ay önce fazer la kaza oldu fazer pert artcının ve sürücünün bir kaç kemik kırık iyi debelenmişler anlıyacağınz kafalarında venom kask vardı kasklarda yanlızca çizikler oluşmuş çatlma patlma kişide zarar yok kafada ben buna bakarım kafayı koruyormu koruyor ama daha hafifi bir kask olsa çok daha güzel olurmuş kevlar ve başka madeden yapılan çok hafifi kasklar onada 1000 tl den aşağı istemiyorlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------

synur bana litre ilegelme 100 km de kaç gayme yakıyor onu söyle benim yaklaşık 13 15 tl arasında değişiyor hatta abart massam bunun 10 tl ye düşe bileceğini bile sanıyorum

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    @Polat bugün Marmarise gidip geleyim bakalım kaç lt yakıyor Gps yok ama Mapstan bakarız artık kaç km , marmariste bi kask araştırması yapayım şu venom V340 modelini deneyelim işimi görecekse fazladan 300TL vermeyek

Motosikleti
    @Polat bugün Marmarise gidip geleyim bakalım kaç lt yakıyor Gps yok ama Mapstan bakarız artık kaç km , marmariste bi kask araştırması yapayım şu venom V340 modelini deneyelim işimi görecekse fazladan 300TL vermeyek
    marmarise geliceğine bodruma gel sık dişini biraz

Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Alıntı tunctepe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    marmarise geliceğine bodruma gel sık dişini biraz
    yollar bozuk olmasa oraya giderdim, ama ramazandan sonra gelecem inşallah

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Uzun yolda epey şaşırtıcı olmuştu senin tüketim. 2 litreydi resmen. Buarada bu venom dan kullanan bir arkadaşım demişti vizörün bombesinden mi kavisinden mi neyse, baktığın yerin ortasını bir garip görüyormuş. Böyle 3gen gibi bişey oluyor görüntünün ortası demişti. Ama Tunç öyle bir sorun yaşamıyor galiba. Yani sen giyersen biraz dikkat et bak işte...

Tunç, seninle aynı yakıt tüketimi sayılır benimki. Ortalama 14 TL desek sana, litresi 4.30 ten : 14 / 4,30 = 3,25 litre ediyor. Ben litreyi tercih ediyorum, benzine istediği kadar zam gelsin hesabım değişmiyor
    #sürenadam

Motosikleti
    yollar bozuk olmasa oraya giderdim, ama ramazandan sonra gelecem inşallah
    yolarda bozukluk filan öyle büyük birşey yok be o bozuk yatağan yolundan getiridim motoru gayet zevkli ha belki lastiklerden dolayı biraz zorlana bilirsin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)