Motorda bir sorun var servise gitmeden once bir sorayim dedim.Motoru gazlarken yada vites gecisinde ara sira arka kisimdan catur cutur sesler geliyor.Egzozdanmi yada baska yerdenmi bilmiyorum.BAsina boyle bir sey gelen varmi
Motorda bir sorun var servise gitmeden once bir sorayim dedim.Motoru gazlarken yada vites gecisinde ara sira arka kisimdan catur cutur sesler geliyor.Egzozdanmi yada baska yerdenmi bilmiyorum.BAsina boyle bir sey gelen varmi
iyi dinlemeniz lazım arkadan en fazla zinir dişli sesi gelebilir başka birşey yok bildiğim kadarıyla egsozt a bakın
Biraz fiyat araştırmasından ve internette gezinmeden sonra bir forumda alüminyum çanta yapımına rastladım ve hoşuma gitti maliyetide fazla olmayan bir tasarım yapmışlar.Normalde satılan hazır çantaları 1000 tlden aşağı vermiyorlar ama bu benim yapacağım iki çanta aşağı yukarı en fazla 200 tlye mal olacak çantanın alacağı litre aşağı yukarı 30 litre gibi.İşimi görecek düzeyde.motorda fazla abartıda durmayacak cinsten.Aklımda şekillenmesi için evde kağıttan minyatür modelini yaptım.Üstüne ölçülerini yazdım falan.Hazır plastik çantalar fazla kaba durduğu için olmuyor bizim motora malum egzozda yukarda olunca.İzin vermiyor yer darlığı var.İşte bunlarda görselleri 1,5mm alüminyumdan yaptırıcam yarın nasipse parçaları yavaş yavaş çıkartırıcam bol bol resim çekmeyi düşünüyorum gerekirse burada paylaşırım yardımcı olması açısından.
Abi napayım burda böyle gözüktü birebir değil sonuçta gerçeği daha iyi dikdörtgen olacak
An itibariyle emektar motorumu sattim arkadaslar hadi bakalim hayirlisi yeni arayislara devam.
Ana sayada konu açmıştım görmeyenler için ileride lazım olabilir debriyaj değilimi fotolarını buraya koymak istedim
İlk olarak yağını boşaltıyoruz
Yan kapağı söküyoruz Debriyaj tası balataları krank sonu yağ pompasının dişlileri ve zinciri ve balansör dişşlisi çıkıyor
Bizim motorlar 5 Baskı 6 Balata
üstünden çıkan balatalar
İlk debriyaj balatalarını taktık ama benim tastada sorun varmış tasın arasında tasa perçinli bir dişli var ve boşluk yapmış yüksek devirdede zınlama sesini debraj tasından yapıyormuş onuda değiştirdim ama foto çekmeyi unuttum
Tekrar toplamaya başlıyoruz ilk debraj tasını üstüne balataları (Yamaha Ybr balatası takıldı) sonra yağ pompasının dişlilerini zincirini ve krank sonunu takıyoruz
Daha bir aylık ön diskin balatası gene bitti yollar batak çamur olunca balata dayanmıyor ve üst merkezide bozmuş mecbur üst merkezide değiştirmek zorunda kaldım
motorumun son hali
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------
Dadaş hayırlısı olsun
kecon garantiden değişmesine sevindim bendede egsozun içi dağılmıştı ama su dökmüşlerdi içine
michelin pilot street mi yoksa sporty mi
Pilot street, pilot sporty artık gelmiyor bayilere malesef bunlarda iş görüyor bence.Tek kötü yanı mıcırlı yolda 50 den sonra kayma yapabiliyor.Ani hareket yapmadan sakince sürerseniz o zaman sorun çıkmaz
Lastiklerden memnun kalmana sevindim
GPS le hız ölçümüm ne kadar temizlesemde çamurlu zincir çamurlu disk motoru kasıyor düz yolda son hızım bu göstergede 120 yi hafif geçmişti ibre 5 km kadar sapma payı mevcut
GPS le hız ölçümüm ne kadar temizlesemde çamurlu zincir çamurlu disk motoru kasıyor düz yolda son hızım bu göstergede 120 yi hafif geçmişti ibre 5 km kadar sapma payı mevcut
Selam arkadaşlar mondial drift alırken model yılı önemli midir?
2012-2013-2014 yılında üretilmiş mondial driftler arasında bir fark var mıdır?
Böyle birşeyi neden soruyorsun diye soracak olursanız hemen cevaplayım.. Hani Honda Cbf150 lerde genelde eski modelleri yağ yakıyo 2014'den sonra o sorunu düzelttiler derler ya acaba mondial drift'te de böyle birşey var mı diye aklıma takıldı..
motor da hiçbir değişiklik yok.Şasideki aksamda birkaç değişiklik yapmışlar mesela gidonda eski modellerde kablo bolluğundan ağır dönüyor gidon yeni modellerde spiral hortum içine almışlar kabloları ve rahatlamış.Egzoz boyasını daha kaliteli boya ile boyamışlar gibi benim düşüncem.Debriyaj nispeten daha yumuşak.1-2 stiker eklenmiş ve yan kapaklarını boyamışlar bunun dışında farklılık yok.
2013 modellerde dediğim sıkıntılar vardı işte.2014 ün son aylarında çıkan modeller için geçerli 2015 ler daha piyasaya anca gelir muhtemelen.
Bugün drift satan bi yere sordum 2015 model mart gibi gelir dedi
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)