Bugün biraz gezim dedim Üsküdar kız kulesi cıvarında fethi paşa korusuna gelmeden önümde mersedes var sola sinyal vermeden kafayı sola verdi tak diye durmasıyla on freni sıkmam lastik sesi duymam ve on freni bırakmam 1-3 saniyede oldu Allahtan düşmedim motoru toparladım adam içerden elini kaldırıyor kusura bakmayın diye, bendede şuç var yakın takip edersen yaşamaya vaktin yok demektir eyvallah deyip yoluma devam ettim, mesafemizi koruyalım.
Yakıta etkisi olmadığını söyle son hız değil ama serilik arttı diyorsan oda olur bende düşünüyorum bu katalizör iptalini ne işe yarar euro 3 fasa fisosumu bunlar katalizr iptalinden sonra neler.degisdi nasıl iptal edilir
%5 yakıt tüketimi artar deniliyor ne derece doğruysa artk
Dün ilk bakimimi yaptırdım 50 tl tuttu. Castrol 10-40 iyisi : 25 tl , 25 tl'de işçilik aldılar. Motor gidişi bile değişti çok rahat gidiyo
Bende bir saat önce driftimi satışa çıkarmış bulunuyorum.Elimi , ayağımı satıyorum resmen içim biraz buruklaştı.
Merhaba arkadaşlar bugün baya bir arkadaşla gezdik Shell den yağ aldım ve 1620km de yağını değiştirdim filtreyi ve alt tıpa civatasının demir tozlarını da sildim yağ 20/50 kullandım vites atması bile değişti yağ gibi maşallah, önceki ilk servis yağı mondial markaydı viteste takılma yapıyordu şimdi tık diye vitese geçiyor bol gezmeler dikkatli olun
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------
Birde gösterge camı sanki çatlıcak gibi havası var sol kısım vakit bulursam sokup plastik bir malzeme yerleştireceğim yoksa cam kırılacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
hafta sonu arkadaşla yaptığım geziden resimler.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Buda arkadaşın baxer' ı
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Arkadaslar motorumla carsamba gununden beri geziyorum arkadasimla motora benzin aldik yedekteydi benzin az bi sey kalmisti tekliyodu bitti sayilirdi 40 tl lik benzin aldik 50.50 tl den motor 327 km gitti o benzinle yakiti nasil sizce
Bizim Burada İşçilik 10 TL Alıyorlar Öyle Baştan Savmada Değil Motorun Her Bir Civatasını Bile Kontrol Ediyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------
İlk Bakımda Motorun Bütün Sekmanları Kontrol Edilir Motor Sahibine Motorla İlgili Sıkıntısı Var mı Diye Sorulur Sonraki Bakımlarda Sadece Yağ Değişimi Olur.
Kaza En Ağır Cezadır...
Dun 1600 kusurde ben yağını değiştirdiim yağ hariç hiçbir ücret ödemedim.
Merceği taktım uc gün oluyor. Aydınlatma mükemmel oldu. Motorun tipi değişti.bir bakan bir daha bakıyorum. Gece beni görmeden ışığı gören arbalar bir arabalık yol veriyorlar. Fotoğraf atıcam ama bulunduğum yerde internet sıkıntı biraz. Resim yüklerken sorun çıkarıyor. Bu arada 1050 km oldu motor. Castrol veya motul yag buldummu değiştirmek istiyorum. Yag suzgecini cikartirken herhangi bir sorun olmus muydu?
Vida metal degil aliminyum gibi hafif bişey fazla zorlamadan vidayı sökersin elinde kalacağını zannetmiyorum wd40 felan varsa bir kac dakka önceden sık boru anahtarıyla felan girişme açık ağız anahtar kullan
Benim farlarda çok güzel aydınlatıyor ama farlar hemen ön tekerin önüne doğru bakıyor gibi geldi kafayı söküp içerdeki vidalardan farı biraz daha kaldırırsam far istedigim gibi aydınlatır mercek candır ufak olmasına ragmen cok iyi is yapıyor
Kisalarda duvara döndürüp yaklaşık motordaki yüksekliği gibi bir değere getirin çizgiyi. Biraz aşağı bakabilir. Arabalardan daha yüksekte olduğu için daha uzagi aydinlatabiliyor bizim mercekler.
yağ fitre vidası dökümde olabilir bana öyle geldi sakın ha sıkarken fazla zorlamayın, far ayarı ise farı sökmenize gerek yok motoru arta sehpaya alın motorun önüne geçin ve sağ kısımda yıldızlı anahtarla oynan kısımı göreceksiniz ordan çevirerek aşağı yukarı ayar yapabiliyorsunuz.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Benim motorda solda o vida. Büyük ihtimalle de alüminyum alaşım. Motor blogunda olduğu gibi. Eğer vida sert olursa blok tarafindan siyirma yapar
motorun selesine oturduğunuz zaman sol kısımda, aliminyum da olabilir. Yağını değiştirdim ya müthiş ya yağ gibi yağ. On farla uğraşmıştım bugün debriyajıda yağladım tam ayar yapamadım sanırsam geç kavrıyor yarın sabahleyin tekrar ayar yapıcam, yağını değiştirdim ya motor bir başka gidiyor ya rölantide motorun sesi yok gibi okadar sessiz yani.
hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin. güle güle kullanmayı nasip etsin.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Kdiner pardon o solda dedigim vida farın vidasiydi. Sonraki cümle suzgecle alakali. Arada bir kaç birsey daha vardı onlari dalginligima geldi herhalde yazmamisim. Allahtan bilgi yanlışlığı yok. Telefondan yazınca atliyorum bazen.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)