Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
18 Mayıs 2012, 12:25
burdurlu1985 adlı üyeden alıntı
kardesim sanada gecmis olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------
eray tekrar hayirli olsun kazasiz belasiz gunlerde kullanirsin insallah
bu motora da ii bak belki satacagin zaman bu sefer ben alirim
hayırlısı olsun bakalım ben bu motoru uzun süre kullanmak isterim ama bu işler nasip kısmet işi
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
Reklamlar
-
18 Mayıs 2012, 12:27
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
hayırlısı olsun bakalım ben bu motoru uzun süre kullanmak isterim ama bu işler nasip kısmet işi
eray yarın geliyomusun ????
-
18 Mayıs 2012, 12:29
-
18 Mayıs 2012, 12:32
ümit_150_zc adlı üyeden alıntı
günaydın arkadaslar..
benim motorun ön ffiren koluna basınca elcige deymesine 2-3 cm kalıyo çok yumusak.
frende bi sorun yok dün servis havasini aldi ama hala ayni sanki basınca içeri göçüyo
acaba fren kolundami bi sorun var??
birde ön frene basınca degişik bi ses gelio balatadan gelmiyo ama nerden çözemedim..
gunaydin umit elcikte sorun olsa ya tamamen iceri gocer ya da hic fren tutmaz belki hidrolik ozelligini kaybetmistir
yenisini koyup icindeki havayi guzelce alinsa belki sorun ortadan kalkar
sadece bi oneri
balatadaki ses icin aldigin temizleme spreyi ile yikadiktan sonra guzelce temizle benimde yapiyodu tozlu yollarimizdan dolayi toz kacmis
Temizleyince gecti
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
insallah bizimki sakadan ibaret
umitin gozuyle de drifte nasil baktigin ortada
ikinci elden cok harpa yedim ii bilmedigim motor olmadigi surece ikinci el almam
-
18 Mayıs 2012, 12:34
gunaydin umit elcikte sorun olsa ya tamamen iceri gocer ya da hic fren tutmaz belki hidrolik ozelligini kaybetmistir
yenisini koyup icindeki havayi guzelce alinsa belki sorun ortadan kalkar
sadece bi oneri
balatadaki ses icin aldigin temizleme spreyi ile yikadiktan sonra guzelce temizle benimde yapiyodu tozlu yollarimizdan dolayi toz kacmis
Temizleyince gecti
mesut hidroligi yeni doldurdular..
havasini da aldılar ama hala içeri göçme var..
o gelen ses balatadan gelmiyo sürtme sesi degill...amörtisörden gelen bi ses sanki lokur lokur ifadede edemiyom ki...
genelde yola ilk çıktıgım da bizim ev biraz yokuşta ilk çıktıgımda bas asaga giderken oluyo ön amortisör esniyoya bas asagı birde firene basinca sesi tam duyuyosun
ama sonra kesiliyo anlasılmıyo
-
18 Mayıs 2012, 12:35
o gelen ses balatadan gelmiyo sürtme sesi degill...amörtisörden gelen bi ses sanki lokur lokur ifadede edemiyom ki...
genelde yola ilk çıktıgım da bizim ev biraz yokuşta ilk çıktıgımda bas asaga giderken oluyo ön amortisör esniyoya bas asagı birde firene basinca sesi tam duyuyosun
balataların ilk balatalar mı ümit yoksa değişti mi?
-
18 Mayıs 2012, 12:35
maxi97 adlı üyeden alıntı
yenı honda cb125lerde kontak bölümünü kapatan anahtara bağlı bir parça var. o iyiymiş.
.
Evet gördüm o gizli kontak sistemini. Anahtarın arkasında mıknatıslı bir parça var onu kontağın yanındaki yuvaya taktığın zaman kontak deliği açılıyor. Arora bile koymuş motorlarına gizli kontak sistemini. Buradan Mondial yetkililerine duyurulur.
-
18 Mayıs 2012, 12:40
eray dün arkadas senin motoru devirdi ))
bi yola sapacaktık durduk ayagını yere koymaya çalıştı yamadaydı ayagı kısa geldi hoppp yatırdı motoru...
allahtan koruma demiri taktırmıstık hiç bişi olmadi koruma demiri biraz çizildi birde ayna hafif çizildi...
yana yatınca yol yama oldugu için benzin depo kaoagından benzin akıttı yere biraz...
motor ters düz oldu baktım kapaktan benzin akıo hemen kaldırdım...
---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:36 ----------
balataların ilk balatalar mı ümit yoksa değişti mi?
balatalarım ı degişmiştim maxi...
sorun frenin tutmaması degil gayet güzel tutuyo..
sorun fren elcigi çok içeri geçiyo..
senin motorla karsılastırdım o çok içeri geçmio ve ayrıca sert biraz daha
bendeki içeri geçio ve çok yumusak..
-
18 Mayıs 2012, 13:42
qld adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bende inşallah önümüzdeki ayın ortasında alıyorum 125 mh. ancak daha önce vitesli 1 kez kullandım. kısacası çok iyi bilmiyorum. nasıl öğrenebilirim? ne yapmam gerek? yardımcı olabilir misiniz
mesaj arada kayboldu sanırım nasıl öğrenebilirim tavsiyeleriniz varmı
-
18 Mayıs 2012, 13:51
qld adlı üyeden alıntı
mesaj arada kayboldu sanırım
nasıl öğrenebilirim tavsiyeleriniz varmı
arkadasım bende ilk vitesli motor kullanmasını driftte ögrendim.
daha önce hiç kullanmamıştım..
trafige kapalı yerde çalıştım .
sokak aralarında kullandım sürekli 1 hafta kadar..
hatta benzin bitti bi kere istasyona bile gidememeiştim )
size diyecegim biraz sabırla boş alanda kullanın..
trafige hemen çıkmayın
debriyaja elinizi alıştırın..ve bayırlarda kalkma konusunda kendinizi geliştirin...
maximum 1 hafta sürer ögrenme aşamanız sonra kaparsınız olayı
-
18 Mayıs 2012, 14:02
umit birde gidonda ortadaki vidayi gevsetip altindaki ayar yerini.
Gidon ayarlamasi mi oluyo tam bilmiyorum. Oraya bi bakittir.
Benim motorda da cukura girince ya da on freni sikip esneme olinca tak tak diye ses geliyordu. Dedigim yeri ayarladi usta ses kesildi.
Bide orayi soyle bi bakittir istersen..
-
18 Mayıs 2012, 14:07
çok teşekkür ederim. bende zaten trafiğe kapalı alanda , direksiyon eğitimlerinin verildiği yerde öğrenicem. pek zorluğu yok diyor herkes . inş. öyle olur
bir de ben motoru elden taksit ile toplam 3600 tl ye aliyorum plaka ruhsat vs. bir de kask dahil. 600 peşin kalanı 250 tl elden taksit ile. sizce nasıl fiyat?
-
18 Mayıs 2012, 14:36
qld adlı üyeden alıntı
çok teşekkür ederim. bende zaten trafiğe kapalı alanda , direksiyon eğitimlerinin verildiği yerde öğrenicem. pek zorluğu yok diyor herkes . inş. öyle olur
bir de ben motoru elden taksit ile toplam 3600 tl ye aliyorum plaka ruhsat vs. bir de kask dahil. 600 peşin kalanı 250 tl elden taksit ile. sizce nasıl fiyat?
kaskinin modeline bagli olmakla birlikte degisebilir ama
2800lira sifiri+210lira plaka=3010lira eder
Ben kask haric bu fiyata pesinatsiz kredi kartina 14 taksit aldim
yani aylik 200lira sadece plakaya da 210lira verdim sadece gunun 2saaatini buna ayirdim
kaskin modelinden fiyatini ogren ve aradaki farka gore karar ver diyebilirum
-
18 Mayıs 2012, 14:49
kaskinin modeline bagli olmakla birlikte degisebilir ama
2800lira sifiri+210lira plaka=3010lira eder
Ben kask haric bu fiyata pesinatsiz kredi kartina 14 taksit aldim
yani aylik 200lira sadece plakaya da 210lira verdim sadece gunun 2saaatini buna ayirdim
kaskin modelinden fiyatini ogren ve aradaki farka gore karar ver diyebilirum
valla kaskı almaya gidince isticem ki verir büyük ihtimalle. marka vs. bilemiyorum yani.
ama birde ben elden taksit ile alıyorum adam fark koyuyor üstüne. bu konuda herkes 2900 - 3400 arasına almış.
-
18 Mayıs 2012, 15:57
-
18 Mayıs 2012, 16:48
Allah kaza bela bermesin kardesim. Yalniz dikkat et hendeklere cukurlara hizli girme hangi kendini bilmez yapttiysa allahindan bulsun. Yalniz baya kotu olmus. Dikkatli ol.
-
18 Mayıs 2012, 16:51
Allah kaza bela bermesin kardesim. Yalniz dikkat et hendeklere cukurlara hizli girme hangi kendini bilmez yapttiysa allahindan bulsun. Yalniz baya kotu olmus. Dikkatli ol.
sagolasın mesut..
lastik dublex tam o bölgeye içten get yapıştrısam olurmu acaba ?*
-
18 Mayıs 2012, 17:09
Ne kadar yapistirsan da saglikli olmuyor kucuk bi delik olsa sorun olmaz telin ekranindan gordugum kadariyla biraz yayilmis sanki o yuzden. Denemende fayda var bi lastikciye falan goster daha ii aydinlatir seni. Bildigin uzere on teker daima arkaya gore daha hayati bir onem tasir
-
18 Mayıs 2012, 17:14
Ne kadar yapistirsan da saglikli olmuyor kucuk bi delik olsa sorun olmaz telin ekranindan gordugum kadariyla biraz yayilmis sanki o yuzden. Denemende fayda var bi lastikciye falan goster daha ii aydinlatir seni. Bildigin uzere on teker daima arkaya gore daha hayati bir onem tasir
anladım aslında çok derin degil yüzelsey bi kesi..
abi ben çok titizim bu küçük şey için tüm tekerleri degişirim yav ..
kafam hala orda...
-
18 Mayıs 2012, 17:26
En sagliklisi da o yinede sen bilirsin ama degistirirsen daha saglikli olur. Hic olmazsa kafanda rahat eder.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)