http://www.zontes.co.uk/index.php/panther
Hemde arka disk fren
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
abi bulamadım ya
Şu mesajlarınızdan sonrasına baktım ama bulamadım bi türlü
Arkadaslar orta sehpaya alipda motoru 1ci vitesde calistirinca debriyaj sıkıliyken tekerlek donuyormu denermisiniz donmemesi gerekir diyorlar benim donuyor
Merhaba arkadaşlar, gezinirken gördüm vitesteyken arka tekerin dönmesi normal hatta debriyajınız sıkı ise boşta gaz verince bile haraket etmeye niyetlenir arka tekerlek.
Arkadaşlar şu kaska takılan kameralardan aldım bugün de biraz kamerayı deneme amaçlı çekim yaptım .bugünkü mondial drift gezisinin bir parçası burda:https://www.youtube.com/watch?v=00izRDUeaDk
15 gun sonra 10000 bakimina gidicem bi kac parca degisttiricem debriyaj balatasi komple buji hava filtresi ön arka disli arka fren balatasi kac para tutar tahminen arkadaslar
Arkadaşlar meraba
Biraz uzun bir mesaj oldu şimdiden kusura bakmayın
Öncelikle motosikletimi çalıştıramıyorum3 aydır yatıyodu daha öncede yazmıştım marşa basınca çıt çıt diye ses geliyo marş motoru titriyo baya bi ve bu çıt sesini tam tarif edemiyorum ama taramalı tüfek gibi çıt çıt dediğinizi düşünun oyle bi ses işte.Yarın ilk defa 3 ay once koydugum yerden çıkarıp motorcuya göturmeyi duşünüyorum.Merdivenden çıkardiğım için indirmesi zor oluyo diye çıkarmadım daha.
Akü bitmiş olma ihtimali varmış.Daha önce akü şarj ettiren varsa ne kadar sürüyor ve fiyatı nedir acaba.
İkinci olarak alarm takmayı düşunüyorum ama drift için sele altında tam olrak koycak bi yer bulamadım.Alarm takan varsa drifte o siyah aleti nereye yerleştirdi acaba.
Bi de alarm gerekli mi sizce daha once drifti çalınan oldu mu yani genelde ss motorları çalıyo şerefsizler.Ama ilk motorum oldugu için baya bi endişeleniyorum.
Bir diğer sorum ruhsat hakkında.Bu kendi ilçemden randevu almayi bi türlü beceremedim.Randevusuz gidip de emniyette işi görülen var mı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar uğraştırdıysam kusura bakmayın.
Bu arada geçen hafta direksiyon sınavıni gectim bi dahaki hafta belgelerim gelir herhalde sabirsizlikla bekliyorum yollara inip aranıza katilmayi.
Okuyup cevap verene de üşenip okumayana da teşekkür ediyorum.
Yazım hataları affola...
Merhaba.
Büyük ihtimal akü zayıflamış bitmiştir ondan dolayı tık tık çıt çıt sesi yapar.Marş motoru sorunu çok zor.
Aküyü sök götür motorcuya sadece motorumu çalıştırsın ben gezerek şarj ederim dersen yarım saat yeter artar.
Full şarj istiyorsan sanırım biraz kalması lazım.Ben para vermiyordum ucuz bişeymiş zaten
Alarm işi mantıklı ama selede boş yer yok.Hava filtresinin araya doğru deponun altında biraz pay var yetermi bilmem.
bence gerekli bişey alarm.hatta maddiyat iyiyse GPS alınmalı
Ruhsat ile ilgili hangi işlem ? Eğer motoru başkasından aldıysan geçici ruhsatı değiştirmeye gidiceksen randevuya gerek yok.Ama farklı işlem için gerek vardır ve kolay kolay işlem yapmazlar.
Direksiyon sınavından sonra 10 gün içinde kurs dosyanı hazırlar gidip alırsın Allah Kazasız belasız kullanmak nasip etsin..
Bugun gezmeye diye ciktim arkaaslar motor ilk tekde aldi sonra kapadim actim mars basmiyor biranda sanki aku bitiyomus gibi oldu ayakla calistirdim sonra kapafim actim duzeldi gene kapadim gene mars basmadi tik tik yapiyor biranda ses kesoliyo hic basmiyor neden yapiyo olabilir led baglamistim motora ben ondan diye tahmin ediyorum sasi falanmi yapiyor acaba biyerden
Dün driftimi 2000-2250 bakımına götürdüm motor servise girmeden gayet güzeldi taki bakımdan çıkana kadar bakımdan çıktıktan sonra devriyaj kavramasında değişiklik vardı fakat bugun okula giderken ve dönerken motor sürekli istop etti ve sürekli devri çok düşük ölü gibi sesi bile çıkmıyor vites geçişlerindede debriyajı sıkmadan yukarı doğru çektiğimde direk çıkıyor sizce ne yapmış olabilirler motorumada bu kadar bozabilirler motor durduğum anda yada giderken anında istop ediyor ve bu sürekli aralıksız en son itmek zorunda kaldım nolmuş olabilir motora ne yapmış olabilirler
http://www.kalyoncumotor.com/12-volt...earch=ak%C3%BC Linkteki akü , drift için uyumlu mudur arkadaşlar ?
Çok teşekkür ederim usta.
Bu gün götürdüm servise çok komik bi se olmuş.
Benzin musluğunu açmayı unutmuşum o yüzden ayak marşıyla çalışmamis.Götürdum adam basti ayak marsına çalistirdi.Bi de koruma demiri taktı.bi iki saat sürdüm böylelikle ilk 20 km mi yapmış oldum.Aku de az çok şarj olmuştur herhalde.Şimdilik ehliyet ruhsat bekliyorum.Haftaya çıkar inşAllah.
Tekrardan teşekkür ettim DepDep37
Allah size de kaza bela vermesin inşallah
Tekeriniz düz bassın...
Arkadaşlar az önce yukarı doğru çıkan bir virajda yavaşça giderken yeri öptüm bende ufak sıyrıklar var ama arka teker yalpa yapıyor hem de fena galiba kaldırıma çarptı diye hatırlıyorum baya sürüklendide bar çok ise yarıyor zincir falan gevşemiş frene basınca gacır Gucur ediyor acayip ses çıkartıyor 30un üstüne çıkamadım gittim bide tam tekerin ortası içe girmiş kampananın olduğu yer sol tarafı içe girmiş sordum jant yamuk dediler sizce öylemidir nolmuştur nasıl çözeriz kaça patlar yardımcı olun abi
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)