Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Nisan 2015, 15:40
karmenn adlı üyeden alıntı
Yedek depo kac litre bilen varmi. 5.5 litre benzin 130kmde yedege dustu. Kitapcikta yedek 1lt yaziyor. Ya yedek depo daha fazla aliyor yada benim motor cok yakiyor
benzin musluk ayarınıza bakın, bir yanlışlık var.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Reklamlar
-
09 Nisan 2015, 20:35
Selamün aleyküm benim motorun titreşim arttı ve az gaz verirken boğulma oluyor egzoz patlatır gibi subap ve hava yakıt olayından şüpeleniyorum bilgisi olan ?
-
09 Nisan 2015, 22:17
Yag olarak ne kullaniyosunuz arkadaslar servis 15 50 koyuyor iyimi sizce
-
09 Nisan 2015, 22:20
truck123 adlı üyeden alıntı
Yag olarak ne kullaniyosunuz arkadaslar servis 15 50 koyuyor iyimi sizce
yazın sıcaklarda 15-50
kışın 10-40
-
09 Nisan 2015, 23:15
ENİGMA adlı üyeden alıntı
yazın sıcaklarda 15-50
kışın 10-40
Nisan ayinda 15 50 koydular ama 10 40 mi donsem
-
10 Nisan 2015, 22:31
Nisan ayinda 15 50 koydular ama 10 40 mi donsem
suan 10w40 in bi zarari olmaz ben bile pismanim ama yapacak bise yok yazin tam sicaklar basladiginda 15w50 koydurabilirsin
-
10 Nisan 2015, 23:47
suan 10w40 in bi zarari olmaz ben bile pismanim ama yapacak bise yok yazin tam sicaklar basladiginda 15w50 koydurabilirsin
Enigma bisey daha sorucam sana sibob sesini nasil anlariz ben pek anlamiyorum siboblar bozuk gibi ama motor 800 km de daha yaptirmak gerekirmi sence motoru 500 e kadar hic zorlamadim zaten ama ara sira 100 110 kisa sureli basiyorum yani ara sira hizlanmayla bozulabilirmi sibob ayari yoksa surekli zorlarsakmi olur
-
11 Nisan 2015, 00:11
Pek sanmiyorum oyle konulari servisinle birebir gorus burdan ne kadar bilen biri yazsada belki baska bi nedeni vardir.En iyisi görmek motoru daha iyi olur
-
11 Nisan 2015, 10:30
Motordan çok az bir tıkı tıkı diye ses gelebilir o normal sesi zaten jikle sesi oda fazla takmayın bu kadar siz yeterki zincirini 1-2 haftada bir temizleyip yağlayın fazla zorlamayın yeterli.İlk başlarda sizi gaz vermeye zorluyor sonradan alışırsınız torku yüksekçünkü, ben sırf tork biraz düşsün ve devir de düşsün diye 16 dişli taktırdım şimdi kafam rahat yoksa makina ışıklarda hızlı kalkınca hafiften ön taraf kalkıyor sizide takrik ediyor tabi bas bas diye
-
11 Nisan 2015, 11:50
Enigma bisey daha sorucam sana sibob sesini nasil anlariz ben pek anlamiyorum siboblar bozuk gibi ama motor 800 km de daha yaptirmak gerekirmi sence motoru 500 e kadar hic zorlamadim zaten ama ara sira 100 110 kisa sureli basiyorum yani ara sira hizlanmayla bozulabilirmi sibob ayari yoksa surekli zorlarsakmi olur
Evladım, daha fazla kurcalama .oku çıkacak motorun.
Bozulana kadar bin ki bu en az 3 yıl eder.
-
11 Nisan 2015, 16:44
Abilerime bir sorum olacak benim motorumda sağa sert düşmeden dolayı gidonu düz tuttuğumda sağa doğru bir kayıklık var dikkatli bakılınca belli oluyor bunu nasıl düzeltirim maşaları yerinden söküp biraz sol tarafmı çevirmek lazım veya şasiyle gidonun birleştiği yeriyle mi oynamak lazım gidişinde sıkıntı yok düz gidiyor ama ne zaman göstergeye baktığım zaman illa gözüme çarpıyor yamukluk bilgilerinize ihtiyacım var.
-
11 Nisan 2015, 20:55
almpoz adlı üyeden alıntı
Abilerime bir sorum olacak benim motorumda sağa sert düşmeden dolayı gidonu düz tuttuğumda sağa doğru bir kayıklık var dikkatli bakılınca belli oluyor bunu nasıl düzeltirim maşaları yerinden söküp biraz sol tarafmı çevirmek lazım veya şasiyle gidonun birleştiği yeriyle mi oynamak lazım gidişinde sıkıntı yok düz gidiyor ama ne zaman göstergeye baktığım zaman illa gözüme çarpıyor yamukluk bilgilerinize ihtiyacım var.
düzelteyim derken kırılmaya sebebiyet verebilirsiniz, idare ediyorsa o şekilde kullanın yoksa, sağ gidonu değiştirin içiniz rahat olsun. ön mörtisöler mi yamuk duruyor yoksa gidon kolu mu, amörtisör ise yanlarda civatalar var gevşetin ön tekerleği bacak aranıza kıstırın, direksiyonuda birisi sabit tutsun yamuk olan kımsı düzeltin, yok gidon kolu isye yamuk olan baş kısımda söyledim ona göre işlem uygulayın.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
12 Nisan 2015, 02:35
Arkadaşlar öncelikle merhaba bu gün yeni üye oldum .Bir kaç haftadır kuba çita tarzı motorsiklet almayı düşünüyordum ve ta ki mondial 125mh driftti görünceye kadar çünkü kasa olarak çok hoşuma gitti. 125mh drift hakkında hiç bir bilgim yoktur eski yazılara gitsem belki bir kaç bilgi bulabilirim ama size zahmet olmazsa bu motorlar nasıldır;
Gerek konforu, yakıt harcaması, parçaları, titremesi, arızası vs bir kaç bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler.
-
12 Nisan 2015, 02:50
ahmetx adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar öncelikle merhaba bu gün yeni üye oldum .Bir kaç haftadır kuba çita tarzı motorsiklet almayı düşünüyordum ve ta ki mondial 125mh driftti görünceye kadar çünkü kasa olarak çok hoşuma gitti. 125mh drift hakkında hiç bir bilgim yoktur eski yazılara gitsem belki bir kaç bilgi bulabilirim ama size zahmet olmazsa bu motorlar nasıldır;
Gerek konforu, yakıt harcaması, parçaları, titremesi, arızası vs bir kaç bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler.
623 sayfa boyunca taş taş muhabbeti geçmiş olma olasılığı var mı sence?
Okumaya başla en baştan.
-
12 Nisan 2015, 08:42
Arkadaslar bu arka plaka led aydinlatmasi hepsinde sorunlumu ilk baslarsa yaniyodu simdi yanmiyor seeviste kronik sorun dedi hepsinde var bu diyor
-
12 Nisan 2015, 10:25
Arkadaslar bu arka plaka led aydinlatmasi hepsinde sorunlumu ilk baslarsa yaniyodu simdi yanmiyor seeviste kronik sorun dedi hepsinde var bu diyor
Ahaha benımkide bozuldu ama benımkı şöyle bi şey oluyo.Kontağı çevirince yanıp sönüyo çalıştırınca hızlıca yanıp sönüyo gazı bırakınca sönüyo yani gaz verdiğinde yanıp sönüyo çakar gibi oldu çok memnunum teşekkürler mondial ::D :D
-
12 Nisan 2015, 11:05
Ahaha benımkide bozuldu ama benımkı şöyle bi şey oluyo.Kontağı çevirince yanıp sönüyo
çalıştırınca hızlıca yanıp sönüyo gazı bırakınca sönüyo yani gaz verdiğinde yanıp sönüyo çakar gibi oldu çok memnunum teşekkürler mondial ::D :D
Bi ara bendede oluyodu dedigin gibi sonra kokten gitti genelinde var sanirim bu sorun
-
12 Nisan 2015, 11:16
kdiner adlı üyeden alıntı
düzelteyim derken kırılmaya sebebiyet verebilirsiniz, idare ediyorsa o şekilde kullanın yoksa, sağ gidonu değiştirin içiniz rahat olsun. ön mörtisöler mi yamuk duruyor yoksa gidon kolu mu, amörtisör ise yanlarda civatalar var gevşetin ön tekerleği bacak aranıza kıstırın, direksiyonuda birisi sabit tutsun yamuk olan kımsı düzeltin, yok gidon kolu isye yamuk olan baş kısımda söyledim ona göre işlem uygulayın.
Gidon kolu değil abim maşalarda bir yamukluk var bağlantı yerlerini gevşeltip biraz oynamak lazım o zaman öneri için teşekkürler abim.
-
12 Nisan 2015, 11:42
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
623 sayfa boyunca taş taş muhabbeti geçmiş olma olasılığı var mı sence?
Okumaya başla en baştan.
Dostum 623 sayfada tabiki sorduğum soruların yanıtları mutlulaka vardır yazımı dikkatli okursan size zahmet olmazsa diyorum.623 sayfada az bir şey değil hani...
-
12 Nisan 2015, 11:59
ahmetx adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
Dostum 623 sayfada tabiki sorduğum soruların yanıtları mutlulaka vardır yazımı dikkatli okursan size zahmet olmazsa diyorum.623 sayfada az bir şey değil hani...
Ben sana yine de okumanı tavsiye ederim, bu motor ve arızaları hakkında bulamayacağın şey yoktur.
Benim motor şu anki benzin fiyatı ile 17 kuruş yakıyor, yani 25 tl ile 150 km yol alıyor. 2013 'te ilk aldığımda da durum böyleydi hiç değişmedi. Ancak ben her zaman tapa gaz sürerim, yani üst limit 3 aşağı 5 yukarı bu diyebiliriz.
Koltuğu çok rahat değildir, ama çita dan beş kat daha rahattır. Şehir içi sıkıntı çıkarmaz, uzun yolda dötün uyuşur.
Titreşim tek silindir olması sebebi ile var, ayrıca balansör dişlisinin yanlış montajı veya ne bileyim zamanla bozulması gibi sebeplerden dolayı artabilir, ancak ben hiç titreşimden rahatsız olmadım.
Ben 15 bindeyim herhangi bir arızası olmadı, forumda 25 - 30 binleri görüpte motor bloğu arızası ile tanışan yoktur. Apaçilik yapmazsan, her 2000 km de yağını kaliteli bir yağ ile değiştirirsen 3 yıl sıkıntısız kullanırsın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)