Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    almpoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F
    Ön freni yok dediğiniz fren tutmuyor anladığım kadarıyla aslında ilk başlarda tam tersine yarım sıktığında bile kitliyor disk fren ama ilginç bir servise götürün derim kaza yapmadan.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Alıntı ENİGMA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya bide 110 km oldu motorun hala ön freni yok ? bugün az kalsın arkadan geçiriyodum arabaya son çare vites düşürdüm arka teker kitledi o panikle arka frene asıldım bi sağa attı bi sola attı son anda durdum vala
    İlk 300 - 400 kilometre benimde aynı şekilde idi faha sonradan yavaş yavaş balata alıştı diske ve şuan fren performansı gayet iyi.

Arkadaşlar bugün ilk bakım olan 500 - 1000 bakımına götürdüm motoru, yine Motul 5000 10w40 yağ koydurdum, bugünün özeti:

Bugün yarın motor 1000 kilometreye gelecek daha alalı 1 ay olmadı
    ENİGMA ve almpoz bunu beğendiler.
    Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alıntı C.Kaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk 300 - 400 kilometre benimde aynı şekilde idi faha sonradan yavaş yavaş balata alıştı diske ve şuan fren performansı gayet iyi.

Arkadaşlar bugün ilk bakım olan 500 - 1000 bakımına götürdüm motoru, yine Motul 5000 10w40 yağ koydurdum, bugünün özeti:

http://i.hizliresim.com/N5kJWk.jpg

Bugün yarın motor 1000 kilometreye gelecek daha alalı 1 ay olmadı
    hayırlı olsun kaç para ödedin servise ve yağ kaç lira bir de tam olarak ne yaptılar serviste benim aldığım yer motorun başında durmamıza izin vermiyor sabah ver akşam al diyor ee bende güvenipte motul yağı onlara teslim edemem...

Motosikleti
    hayırlı olsun kaç para ödedin servise ve yağ kaç lira bir de tam olarak ne yaptılar serviste benim aldığım yer motorun başında durmamıza izin vermiyor sabah ver akşam al diyor ee bende güvenipte motul yağı onlara teslim edemem...
    Evet başında bırakmıyorlar 11'de bıraktım 2:30'da teslim aldım.

Yapılan işlemler:

+ Yağ değişimi,
    + Aynalar sıkıldı,
    + Zincirin orada bir ses vardı o giderildi,
    + Civatalar sıkıldı

20 lira işçilik aldılar yağı ben götürdüğüm için normalde yağ onlardan olursa 40 lira yağ bizden olursa 20 lira.
    Motul yağ ise 25 lira yani totalde 45 tl yaptı 5 liralık bir fark için o dandirik Mondial'in ayçiçek yağını koydurmaya değmez.

Yağ konusuna gelince tamamen servisin insafına kalıyorsunuz bana boş şişeyi gösterdiler ve kitapçığa '' Müşterinin istedği doğrultusunda Motul yağ koyuldu '' yazdılar artık Gerisini Allah bilir.

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alıntı C.Kaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet başında bırakmıyorlar 11'de bıraktım 2:30'da teslim aldım.

Yapılan işlemler:

+ Yağ değişimi,
    + Aynalar sıkıldı,
    + Zincirin orada bir ses vardı o giderildi,
    + Civatalar sıkıldı

20 lira işçilik aldılar yağı ben götürdüğüm için normalde yağ onlardan olursa 40 lira yağ bizden olursa 20 lira.
    Motul yağ ise 25 lira yani totalde 45 tl yaptı 5 liralık bir fark için o dandirik Mondial'in ayçiçek yağını koydurmaya değmez.

Yağ konusuna gelince tamamen servisin insafına kalıyorsunuz bana boş şişeyi gösterdiler ve kitapçığa '' Müşterinin istedği doğrultusunda Motul yağ koyuldu '' yazdılar artık Gerisini Allah bilir.
    Başında durmamıza izin verseler yağımı kendim götürürüm gerekirse yağ parasını düşmesin ama işini layıkıyla yapsın.Zincir temizliği yapılmamış sanırım ? normalde bi kap içinde sıvı bişeye yatırmaları gerekiyor muş

Motosikleti
    Mondial Drift
    Beyler drift aldim yeni ama sikintilarim var telefon kotu burdaki mesajlari okumam mumkun degil konuya bakip yardimci olmaniz mumkunmu

Motosikleti
    Honda CB650F
    Sorununuz nedir burdan yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alıntı almpoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorununuz nedir burdan yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız
    arkadaşın konu burada http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/142445-ilk-motorumu-aldim-ve-biraz-yardima-ihtiyacim-var.html bi yardımcı olmak istersen diye yazıyorum
    almpoz bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB650F
    ayrı bir konu açmak yerine buraya yazsaymış keşke konu kirliliği olmuş yine

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    telefonu kötüymüş ama buraya yazsa daha az zahmetli olurdu onun için neyse herkesin durumu farklı tabi

Motosikleti
    Başında durmamıza izin verseler yağımı kendim götürürüm gerekirse yağ parasını düşmesin ama işini layıkıyla yapsın.Zincir temizliği yapılmamış sanırım ? normalde bi kap içinde sıvı bişeye yatırmaları gerekiyor muş
    Bilemiyorum çokta önemli değil açıkçası çünkü zincir bakımını kendim yapıyorum yağlama - temizliği
    almpoz bunu beğendi.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    bizim emektar 2013 drift 35 bini devirdi sanırım hala herhangi bir yolda kalma arızasını görmedim bugünde cıbı cıbı yaptık az

turkish39, Tİme_shİft42 ve C.Kaan bunu beğendiler.

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Beyler cok afedersiniz ama veledizinanin biri motorum isyerinin onundeyken deposunu cizmis diz kapaklarimin ilerinde saseye yakin yerden nasil sinirliyim anlatamam
    almpoz bunu beğendi.

Motosikleti
    yahu milletin malina zarar vermek ne kadar kolay sere.sizler benimde camurlugu cizmisti gecmis olsun :S

Motosikleti
    Mondial Drift
    Bu bilgi paylasim konularini sadece motorun surasi soyle soyle bir motor gibi konusmalar saniyordum hayla forumda ne nerde ne nereye yazilir yabanciyim eger buradan sorunumu anlatabiliceksem konu kapanabilir kendim kapatabilirmiyim bilmiyorum bu gun bir gunduz gozune suruse ciktim dun 4000 devirde calisiyordu sabah calistirdim normaldi faLa zorlamadan fren denemesi yaptim yerlerin islak oldugunu unutmustum sevincten kaydi yatirmadan kurtarabildim park ederken gidonu cevirirken sesler geliyor 0 oldugu icindir dedim herhalde orta sehpaya zor kaldiriyorum teknigi felanmi var bilmiyorum ama yan sehpaya aldim bakiyordum tik tik ses geliyordu sivi birsey demire damliyormus gibi onu cozemedim birde gezip geldikten sonra gene 3000 4000 devirdeydi bosta gaz vermeden bunlarin haricinde harika bir motor

Motosikleti
    Rolanti hep 3 yada 4 binde ise bir rolantiyi dusurmeyi deneyin karburatorun ustunde sari yayli bir vida var duz tornavidanin tutucagi sekilde onu saga yada sola tam hatirlamiyorum cevirin rolanti articak yada dusucektir normal rolantisi 1000 ile 1500 arasinda olmasi gerekir saga sola cevirirken cit cit ses geliyorsa kablolardandir sikinti olmaz iki ayakliga almak ise ayaginizla ayakligin ustunr basin kuyruktan ve gidondan tutun geriye cekin tak diye geri aticaktir kendini

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu milletin malina zarar vermek ne kadar kolay sere.sizler benimde camurlugu cizmisti gecmis olsun :S
    nasil duzeltiriz cizik izlerini iki tane var biri uzun digeri yarisi kadar

Motosikleti
    ben çamurluğu değiştirdim piyasada bazı şeyler mevccut ama hiç denemedim boya ile geçebilir belki :S

Motosikleti
    Honda CB650F
    boyacıya git cila yapsınlar belki geçebilir başka çaresi yok.Havalı makinası var onlarda hızlı parlatma yapıyor çizik derin değilse geçer.

Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    cizik cok derin degil kirmizilik var hala peki yama gibi durmaz degil mi ? Birde depoyu fulledim km yi sifirladim suan 100 kmde ve ibre hala full gosteriyor bi hata mi var acaba orjinal km si 160 da

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)