sağ kısımda arka fren müşürü var yayı gevşemiş olabilir yayın yukarısında somunu var oraya bir bakın veya sele altında kablo bağlantı kısımları var çıkmış olabilir onlarıda kontrol edin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------
bu hafta sonu balıkesirdeki geziye katılmak istiyorum ama cuma akşam çıkıp çanakkale ye varıp orda bir akşam kalıp pazar sabahıda balıkesirdeki motosiklet festivaline geçip öğleden sonra tekrar istanbula dönmeyi düşünüyorum fikir verecek olan varmı.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
yapmam mümkün ama iş yerinde bilgisayar aparat girişlerini tanımıyor o yüzden yapmam mümkün değil
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
bilgisayarda benim gibi bazen kafası çalışıyor bazen çalışmıyor. nedense gördü resmi şimdi yüklüyorum.
ayak fren müşürü.
çok teşekkürler, motor yanımda olmadığı için ben bakamadım, baktırdım,
ince yayın olduğu ve üzerindeki plastik somunlu kısım, pedala basıldığında yerinde sağ-sol oynuyormuş.
ne yapmalıyım?
Fren pedalına bir kaç kez bas fren pedalının orda ufak bir yay olur pedalın esneyip tekrar eski haline gelmesini sağlar yayın bir ucu fren pedalına bir ucuda müşüre bağlıdır pedala basıp yay esnedikce fren müşürünüde çalıştırır
Kırmızı ile işaretlediğim yer müşüre bağlı olan yer yay pedalla birlikde aşağı doğru esnedikce müşürün içinde ince çıbık gibi zımbırtı var oda yayla birlikde aşağı yukarı doğru hareket eder
Yay normal durumda olduğu için müşürde kapalı
Buda müşürün açık olduğu pozisyon yayla birlikde müşürde devreye giriyor
benimkinde siyah gövdenin içinden yayın üstü ucuna bağlı (3.resimdeki) sarı metal pim çıkmıyor sanırım, akşam bakacağım.
Yay uydurmalıktır yolda giderken hiç fren pedalı yayınızın kancası koptumu benimki koptu yayla dozajlama olmadığından pedala dokandığın an arka lastik kitliyor .
Parçacıdan yay aldım boyları uymadı kancaların uçlarını düzeltip pense karga burnu ile uçlarını eydim ( kablo cırtlarını oraya boşuna atmadım )boşluğu ayarladım bu seferde müşür hep açık gösterdiğinden fren lambası yanıyordu ( biraz uğraştım olmayınca heyheylerim üzerime geldi ), yayın ucunu eyip büktüğümdenmidir nedir o yaydan hayır göremedim
Olmadımı oldu frende müşürde tıkırında çalışıyor , olmassa işte öyle uydururum Fren dozajlamasında sıkıntı yok dozajlama
dengesiz olsaydı o zaman rahatsız olur o ara hallederdim Elim boşalınca ince ayar çekecekdim unuttum resmi görünce aklıma geldi
Arkadaşlar ben tam gaz veriyorum mesela boştayken devir saati bir süre sonra 10600 ü buluyor motor huzunla ayn değil herkeste böylemi daha yeni yaptık acaba psikolojikkmi anlamadım ama saat düzgün çalışıyor
Seleden rahatsız olan var mı acaba daha konforlu bir sele nasıl yapılır? Ben günlük gezilerde 100 km sonrası rahatsız oluyorum mola versemde kesmiyor.
burdan 14-15-16-17 o aralık gözüküyor ama 16 daha yakın geldi bana 15 te olaiblir kararsızım :D[COLOR="Silver"]
2800km ye kadar vitesler sesli geçiyordu şimdi vites geçişlerim daha rahat oldu, sanırsam şu anda her şey yerli yerine oturdu. yağ değişimi yaptığımda sert mi yumşak mı geçtiği rahat bir şekilde belli olucaktır diye düşünüyorum ve 2400'de değiştirmiştim 3200km de büyük bir ihtimalle değiştiririm.
Shell advance ax5 15-50 nasıl bir yağdır özellikler kısmına bir sürü yazmışlar şöyle böyle bir sürü sıkmışlar Motulda yazmıyor o kadar özellik
Motul alsak kargosuyla beraber 40 tl yi bulacak castrol 10-50 var burda 35 tlye satıyorlar önceden kullandım bunu tam sentetikti bana 10-50 , 15-50 yarı sentetik lazım ._)
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)