1 den 2 ye atarken sürekli boşa düşme sorunu vardı 10-40 da bu durum daha az oluyor ,
Benim aldığım yağ mineral di. O yüzden ucuzdur kanımca.
Benim amacim sadece bildiğimi aktarmakti.
20-50 kullanmışlığım yok yanlız icinde 50 kelimesi geciyorsa tahminim o yağ büyük ihtimal kalındır 10-40 10-50 ye göre gercekden ince yağ eklerken hemen fark ettim su gibi
Boşa geçme çözülür belki ama geçen gün vites kuculturken üçten ikiye alırken arada kaldı. 20w40 mineral yağ vardı. Şimdi yapmıyor ama baya korktum.
Boşa geçmesi ya debriyaj ya teknik yada sanzumanla alakali. Bir de yag faktoru var tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
Bir miktar kalın olduğu doğru. Fakat 20w40 nerdeyse iki katı kalın. O kadar kalin olmsi tutunmasini arttırır. O yağın değerleri zaten motor çalışıp ısınınca 300 400 santigrad dereceye çıkıyor hangi yağ olsa inceliyor. Vizkosite yağın kendi arasında tutunma katsayısı. O yüzden sogukken kalin görünüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Motordaki patlama ile eş zamanlı olarak çıkan "çıs çıs" sesi neyden kaynaklı olabilir? Kam milinden sübaplardan geliyor olabilir mi? Farkettim de videoda da çıkmış. Farkettikce içime işledi. Acaba yaglanmiyo mu gibi pinpirik sorular doluyor kafamin içi.
Tam karar vermiştim sıfır mondial'e ama 'Lifan Emisol 15o' modelini gördüm, daha yakışıklı gözüküyor, birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz veya kullanıcı olarak fikirleriniz nasıl ?
motoru aldığında sizmi kullanacaksınız yoksa biz mi kullanacağız, motoru kendiniz ne istediğinizi bilipte mi alıcaksınız yoksa bizim zevkimize göre mi alıcaksınız, servis, yedek parca, olduğunuz yerde sorunları halledecebileceğiniz imkan varmı bunları her iki motor içinde göz önünde bulundurun. Renkler ve Zevkler tartışılmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------
bundan kullanırsanız bir sorununuz kalmaz. Tüm takmak istediğiniz aparatlar rahatlıkla takabilirsiniz.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-zirvemotor-dan-gidon-direksiyon-ara-baglanti-demiri-kirmizi-172077249/detay/
[IMG][/IMG]
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Bu akşam iftardan sonra bi çay içmeye gidecegiz 90 km gidis 90 km dönüş
10-50 den 10-40 a gectik madem bi karşılaştıralım
10-50 daha kalın bi yağ yağı eklerken bile farkına varılabiliyor
10-40 daha ince bi yağ yağı eklerken suyun hallicesi gibi bir sey demisdim kendimce
10-50 de motor blogumuz cok daha gec ısınıp gec soguyor ama ciddi bir sıcaklık söz konusu degil
10-40 da blogumuz daha erken ısınıyor ve belli seviyelerde geziniyor daha ilerisine gitmiyor gördügüm kadarı ile
10-50 de 1 den 2 ye atarken boşa gecme durumu cok oluyordu 10-40 da durum azaldı ama gene arada bir yapıyor yapacak bir sey yok
10-50 de 1 den 2 ye atarken çata çuta diye sesli geçiyordu vites , boşdan 1e atarkende sanki birinin ayağını kırmışsın gibi ses çkartarak geciyordu
10-50 kalın 10-40 ise ince yağ ne kalın ne ince olmalı 10-40,10-50 nin arasında bi 10-45 de olmalıydı
Bana göre 10-40 dan devam edilmeli marka ise Motul , 10 lira daha ucuz orta halli bi yağ olsun diyorsan castrol power 10-40 olmalı
Shell 20/50 kullandım ilk çalıştırmda tık diye alıyordu, vites geçişleri sizin dediğiniz gibi hiç bir sorun yaşamadım sadece ilk çalıştırmadan sonra 1. Vitese atınca birden ileri atlıyordu, şuan yine Shell 10/40 kullanıyorum çalışması gecikmeli ama sorun yok vitesler kemikli oldu durduğum yerde boşa alacağım zaman geçmeme yapıyor. Tamamen yağdan kaynaklı şunun bir ortasını tutturamadım ileriki zamanlarda farklı yağlar dener öğrenirim. Bastım mı gaza gidiyor abi bunlar sorun değil bir çiçeği sulak gibi birşey.
1 saati gecmesine ragmen motor soğumamış bu yağ mevzusu sinirlerimi bozmaya başladı
Bizim motorların geç soguyor olmasi normal hem büyük bir metal kütlesi olmasının yanı sıra motor çalışırken blok nerdeyse 400 santigrad dereceye çıkıyor. Benim 500 bakımına gittiğim zaman usta iki motor halletti soguyana kadar. Haklı adam bir saatten fazla elleyemedik yagina bile. Yarım saat sonra bile ilk yağ kizgindi. Koyduğu kabı yumusatti. Şimdi yine erken soguyor.
Sonuçta sadece hava. Su gömleği yok ki etrafında.
Benim de beynimi kurcuklayan çıs çıs sesi var. Gaz açmaya korkuyorum. Castrol'den sonra motorun sesi de kalmadı. Eskiden birde giderken bagirirdi. Şimdi mahalle arasında birle gidiyomusum. Devir altiya gelmiş diyorum niye gitmiyo bu motor bu devirde. Bu sebepten ötürü kam mili taraflarina yağ gitmiyor gibime geliyor. Allahaskina bir dinleyin motorunuzu. Buna benzer bir ses var mı?
benim dişli numralarım aynı düzde 122 gördüm en fazla açık havayı eski bi motorcu abi var bizim burda hiç önermiyor toz yutturma motora ..... gerisini anladınız :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Arkadaşlar çok elham yapıyorsunuz 13 aydır yaklaşık 21 bin km dir castrolden başka yağ koymadım 10/50 10/40 15/50 hep değişken 3 ü nü kullandım yaklaşık hiç stop etmeden 350-400km yol yaptım tapa gaz gittiğimde oluyor neden bu kadar endişe yapıyorsunuzki
bu arada bizim burada drift aldı bir arkadaş rodajını düzgün yap dedim kalın kafalı daha 89 km deki motor krank alt bloğu deldi pistonun pimini kırmış
motor yeni olduğu için sentetik yağ kullanmak istemiyorum yağ ve yarı sentetik kullanmak istiyorum ama shell 10/40 koyduk yapıcak bir şey yok daha doğru dürüst 100km hızın üzerine çıkamadım şileye doğru gitmem lazım. adam gibi rodajında kullanıyorum ve kullanmayada devam ediyorum az çok küçük sorunları yapabildiğim için benim için şu anda motordan kaynaklı bir sorunum yok.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
ben ilk yağından beri castrolden şaşmadım bu son yağ hariç babama yağ al dedim petrol ofisi almış 20 tl içindeki yağda 1000km ye yaklaşmıştı değiştirdim keşana gittim geri geldim yaklaşık 350-400km gibi sonra castrol koydum tekrardan petrol ofisinde vites geçişleri çok yumuşaktı
ayrıca 1 den 2 ye atarken boşa geçme hiç olmadı daha bende
Ben motorumda motul 5000 kullanmıştım.Memnundum
Mcx ve Drift göstergeleri aynı mı tam olarak ?
Mcx km halatlı sadece.
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)