herkese iyi forumlar, 4 ay önce mh drift aldım, şuan 1800km'deyim, mh drift benim ilk motosikletim ve ilk bindiğim motosiklet yani bütün acemiliği bu motor üzerinde attım, 2 kere yağ değişimi ve 1 kere de zinciri yağladım bunun dışında, motosiklete sakal ve yanak taktım.
son hali bu şekilde;
http://imgim.com/1976inciv9747518.jpg
arkadaşlar size bir kaç sorum olucaktı, cevaplarsanız çok mutlu olucam etrafımda motosiklet konusunda pek fazla bilgili insan yok.
1. motosikletin kafa grenajının arkasında elektirik bağlantı noktaları var, ayrıca motorun olduğu kısımda elektirik alan kısımlar ve bujiler falan var, o kısımlar yüzünden motosikleti yıkamaktan çekiniyorum, genelde elime bir ıslak bir de kuru bez alıyorum ve bi yandan silip bi yandan kurulayarak motoru temizliyorum o da uzun sürüyor, siz motosikletinizi nasıl yıkıyorsunuz, tavsiye verir misiniz.
2. motosikletin bakımı açısından dikkat etmem gereken başka şeyler var mı.
3. 4-5 kere motor çalışmadığı için jikleyi yukarı kaldırıp, 100 metre kadar yol aldıktan sonra jikleyi en aşşağı alıp devam ettim, bu motora ne gibi zarar vermiştir ?
4. motoru ilk aldığımda titreme yoktu, şu sıralar motorda titreme hissediyorum giderken bu neden kaynaklanır.
5. motor sesini alabilmek için hava filtresini sökmeyi düşünüyorum mantıklımıdır ?
6. motorun son hali resimde gördüğünüz gibi ve görünüş açısından başka tavsiyeleriniz var mıdır ?
biraz uzun oldu sanki kusura bakmayın,