Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
12 Mart 2014, 17:00
Arkadaşlar 125 Mh Drift aldım. 1 gün oldu. Daha önce Cup kullanıyordum. Eski motoruma göre çok üstün geldi. Sandığımdan da güçlü motoru var. Ama bu motorsiklete 170-200 arası bir motor kullanılmalı bence. Lastikleride biraz daha geniş kullanırlarsa çok daha güzel olacağından eminim. Fiyatına göre gayet güzel bir motor. Başka kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Reklamlar
-
13 Mart 2014, 00:43
Hayırlı olsun güle güle kullan .,
-
14 Mart 2014, 01:59
ben bu motosikletle 1000 km yaptım ben 80 kğ oğlum 45 diyelim depo ustune çanta yaptım kendim içine giysi felan + bagaj bastım gittim ha gitiğim yol asfalttı ama 1000 km yaklaşık 2 depo benzin yedi ama
ayrıca devir saatini 10 000 uzerine çok kez çıkardım fırsat buldukça ama 6000 devri geçince titreme başlıyor 10 b devirde aynalar bile sallanıyor bu yaz geziye çıkmadan koltugu sokup
ustune rahat olacak sekilde döşüycem bakalım nası olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
tayfungun45 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu motorun arkasındaki kendinden olan parçaya doğrudan çanta takabiliyormuyuz.yoksa çanta yı takmak için bir aparat gerekiyormu.
ben takmıstım çantayı plastik dokum haliyle içine bişiler koyunca sallanıyor dik yokus çıkarke vites düşücem sırada debriyajı kaçırdım
arkamdaki arkadaşta iyice geri yaslanmıstı motor altımdan çıktı yere degdiği anda dağıldı plastik dokum
ben 30 tl ye ona şekli uyan bi demir aldım 15 tl usta ona motosiklete orjinal yerine takıcak şekilde temir kaynattı deldi boyadı taktı şimid 1 kişi binebilir düşmedigin surece sıkınıt yok plastikte dusunce elinde kalıyor
-
14 Mart 2014, 15:18
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Yeniden bi egzoz alma niyetindeyim orjinal egzozla oynas-dım ama istediğimi vermedi
Daha önce bu egzozdan almıştım Özdinç motordan gökkuşağı renklisi olanından
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...5272910/detay/
Ama performans düşüşü oldu nedenini ise egzoz borusunun çok fazla ısınmasına bağladım zaten sadece ses için yapılmış 5 hp olayı yalan sesde rahatsız edici seviyede özellikle ani gaz verişlerinde çok bağırıyordu ayrıca her gaz kesişimde egzoz patlaması oluyor kafamı ütülüyordu kısaca
Carbon egzozlarda çift ses olayı varmış bu nasıl oluyor kullanan arkdşlr yardm ederse sevinirim
Şunu almayı düşünüyorum mesela
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...6453922/detay/
aynı egzozdan bende var. susturucuyu takınca sesin yankılanması düşüyo, ses tonunda bi farklılık olmuyo. susturucusunu kaybeden çok kişi var, ben de dahil. kullandığın diğer açık egzozdan ses olarak farkedeceğini zannetmiyorum.
-
14 Mart 2014, 22:17
h2rx adlı üyeden alıntı
aynı egzozdan bende var. susturucuyu takınca sesin yankılanması düşüyo, ses tonunda bi farklılık olmuyo. susturucusunu kaybeden çok kişi var, ben de dahil. kullandığın diğer açık egzozdan ses olarak farkedeceğini zannetmiyorum.
Orjinal egzozlada oynanır ama içine girmek lazım orta taraflarda bi kaç tane daha susuturucu var ama istediğimi vermiyor 100 lirayı riske atacaz gene ,
-
14 Mart 2014, 22:24
oguzkaan_27 adlı üyeden alıntı
ben bu motosikletle 1000 km yaptım ben 80 kğ oğlum 45 diyelim depo ustune çanta yaptım kendim içine giysi felan + bagaj bastım gittim ha gitiğim yol asfalttı ama 1000 km yaklaşık 2 depo benzin yedi ama
ayrıca devir saatini 10 000 uzerine çok kez çıkardım fırsat buldukça ama 6000 devri geçince titreme başlıyor 10 b devirde aynalar bile sallanıyor bu yaz geziye çıkmadan koltugu sokup
ustune rahat olacak sekilde döşüycem bakalım nası olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
ben takmıstım çantayı plastik dokum haliyle içine bişiler koyunca sallanıyor dik yokus çıkarke vites düşücem sırada debriyajı kaçırdım
arkamdaki arkadaşta iyice geri yaslanmıstı motor altımdan çıktı yere degdiği anda dağıldı plastik dokum
ben 30 tl ye ona şekli uyan bi demir aldım 15 tl usta ona motosiklete orjinal yerine takıcak şekilde temir kaynattı deldi boyadı taktı şimid 1 kişi binebilir düşmedigin surece sıkınıt yok plastikte dusunce elinde kalıyor
Plastiğin ucuna takmışsın çantayı, koltuğa en yakın noktalarına takarsan daha sağlam olur. Benim motor düştüğünde çanta kırıldı ama o plastik kırılmadı :D
If you want to be happy for a day, Drink; If you want to be happy for a year, Marry; If you want to be happy for a life time, Ride a Motorcycle.
-
15 Mart 2014, 18:24
Valla ben çantayla rrahat edemiyom icindekiler takur tukur sallanıyo ama takmak lazim, bende Bagajin icine cantayla beraber koydum biraz olsun kesildi o tak tuk sesler
-
15 Mart 2014, 21:22
Tüm drift kullanıcılarına selamlar olsun..
Bu aralar şehir içinde kullanıp arada sırada 300kmlik geziler yapmak için drift bakıyorum. Çoğu 2. El apaçiden çıkma. O yüzden güvenemiyorum. Lakin bir tane buldum sizden yorumlarınızı bekliyorum...
-4000kmde beyaz 2013 model
- lastikler Pirelli dura traction
- koruma demiri var
- 45 litrelik maxem çanta var
- farları xenon takmış arkadaş
- ön dişlileri daha seri kalkmak için değiştirmiş.
Fiyatına 2650 lira diyor. Sizce uygun mudur ? Yoksa daha uygun bulabilir miyim ? Ya da sıfır mı almalıyım ?
-
15 Mart 2014, 21:51
fatek95 adlı üyeden alıntı
Bu aralar şehir içinde kullanıp arada sırada 300kmlik geziler yapmak için drift bakıyorum. Çoğu 2. El apaçiden çıkma. O yüzden güvenemiyorum. Lakin bir tane buldum sizden yorumlarınızı bekliyorum...
- koruma demiri var
Fiyatına 2650 lira diyor. Sizce uygun mudur ? Yoksa daha uygun bulabilir miyim ? Ya da sıfır mı almalıyım ?
Motor açılmadıysa, piston krank sağlamsa çok güzel. Hem adam lastiklerini de değiştirmiş.
If you want to be happy for a day, Drink; If you want to be happy for a year, Marry; If you want to be happy for a life time, Ride a Motorcycle.
-
15 Mart 2014, 21:58
yqavuzhyan adlı üyeden alıntı
Motor açılmadıysa, piston krank sağlamsa çok güzel. Hem adam lastiklerini de değiştirmiş.
Hocam motorun açılmamasından kastınız anahtar değip değmemesi midir ? Bir de piston krank sağlam olduğunu nerden anlarım ? biraz acemiyim maalesef
-
16 Mart 2014, 00:34
-
16 Mart 2014, 00:55
Farım gelmiş bulunduğum ile kargoya verildikten sonra 1 haftada gelmiş oldu Başka ihtiyaçları olan Ebaydan Aliexpressden alsın daha uygun fiyata
Emre hocam daha fazla resim yokmu farla ilgili
-
16 Mart 2014, 01:25
- koruma demiri var
Benim motorum da satılıktır bilginize, sunu Google aratın '' 154547167/detay/ '' 2.650 olur 16xx km'si.
-
16 Mart 2014, 01:39
- koruma demiri var
900 tl 2 elden karın olur
200 tl lastikler
50 tl koruma demiri
100 tl çanta
50 tl xenon
Ustaya göster piston krank sağı solu temizse alınır
-
16 Mart 2014, 02:17
-
16 Mart 2014, 13:08
Farım gelmiş bulunduğum ile kargoya verildikten sonra 1 haftada gelmiş oldu Başka ihtiyaçları olan Ebaydan Aliexpressden alsın daha uygun fiyata
Emre hocam daha fazla resim yokmu farla ilgili
Kardeşim tam bir link verebilirmisin bu site ile ilgili.
-
16 Mart 2014, 13:13
Ustaya göster piston krank sağı solu temizse alınır
Piston, krank neyim ustaya göstermeden kendim anlayabilir miyim ki ?
-
16 Mart 2014, 13:41
tyfn1985 adlı üyeden alıntı
Kardeşim tam bir link verebilirmisin bu site ile ilgili.
http://www.aliexpress.com/item/Free-...713915810.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------
Piston, krank neyim ustaya göstermeden kendim anlayabilir miyim ki ?
Nasıl olacak o iş
-
16 Mart 2014, 13:58
-
16 Mart 2014, 16:09
herkese iyi forumlar, 4 ay önce mh drift aldım, şuan 1800km'deyim, mh drift benim ilk motosikletim ve ilk bindiğim motosiklet yani bütün acemiliği bu motor üzerinde attım, 2 kere yağ değişimi ve 1 kere de zinciri yağladım bunun dışında, motosiklete sakal ve yanak taktım.
son hali bu şekilde;
arkadaşlar size bir kaç sorum olucaktı, cevaplarsanız çok mutlu olucam etrafımda motosiklet konusunda pek fazla bilgili insan yok.
1. motosikletin kafa grenajının arkasında elektirik bağlantı noktaları var, ayrıca motorun olduğu kısımda elektirik alan kısımlar ve bujiler falan var, o kısımlar yüzünden motosikleti yıkamaktan çekiniyorum, genelde elime bir ıslak bir de kuru bez alıyorum ve bi yandan silip bi yandan kurulayarak motoru temizliyorum o da uzun sürüyor, siz motosikletinizi nasıl yıkıyorsunuz, tavsiye verir misiniz.
2. motosikletin bakımı açısından dikkat etmem gereken başka şeyler var mı.
3. 4-5 kere motor çalışmadığı için jikleyi yukarı kaldırıp, 100 metre kadar yol aldıktan sonra jikleyi en aşşağı alıp devam ettim, bu motora ne gibi zarar vermiştir ?
4. motoru ilk aldığımda titreme yoktu, şu sıralar motorda titreme hissediyorum giderken bu neden kaynaklanır.
5. motor sesini alabilmek için hava filtresini sökmeyi düşünüyorum mantıklımıdır ?
6. motorun son hali resimde gördüğünüz gibi ve görünüş açısından başka tavsiyeleriniz var mıdır ?
biraz uzun oldu sanki kusura bakmayın,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)