Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
22 Şubat 2014, 07:10
Tvs cbf baslıkları üst sıralardan hic inmiyor bizim topik ölmüş
Reklamlar
-
22 Şubat 2014, 07:34
subap ayarı yapıldığı halde subap sesinin gelmeye devam etmesi normal mi ???????????????????
-
23 Şubat 2014, 02:49
atamert35 adlı üyeden alıntı
Lastikler gerçekten sıkıntı. Ben degistirmedim. Sadece 2-3 PSİ inik kullanıyorum ne kayma yaptı ne yatarken sorun çıkardı arka lastigin yanaginin sonuna kadar yatirsam bile kaymadi. Bunda belki lastiği isitmadan hızlı gitmemem çok yatik ve hızlı viraj donmememle sagladim. Bilmiyorum eğer CeSeT lastikler böyleyse güzel hamurlu lastik ne güzel olur. Nnylon sonucta. Önce kotuyle kaymamayi ogrenmeli ki teçhizat tam bile olsa kul yapım. Barkin abinin dediği gibi yatırımı kendinize yapin.
kardeşim bende senin gibi orjinal lastikleri bitireyim kaç kere kaza atlattım ve dustum ıstedıgın kadar usta sur o lastıkle dusersın 0 drift aldıgın gun deıseceksın paraya acıma ben acıdım lastikler bitsin dedim lastikler bitirdi benden sana demesi
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
arkadaşlar sıfır drift alan arkadaşlara sesleniyorum aldıgınız gun paraya acımadan 2 lastiğide değiştirin yoksa benım gibi acısını sımdı cekersınız dun deıstım yol tutuşu o kadar guzel olduki suan arka kaymıyor cok yatırıyorum bu sefer önden kayma yapıyor önü de değiştirirsem motor on numara olucak 0 aldıgım gun deısıcekmısım bınbır pısmanım
-
23 Şubat 2014, 03:02
Sorun lastiklerin 1-2 kere kayması degil daha fazlası var
Lastige benzetmisler ama gercekte lsstik degil hicmi hamur olmaz bi lastikte bildigin saf naylon hemide %100 nylon. ,
-
23 Şubat 2014, 04:10
mksdrift adlı üyeden alıntı
herkese iyi akşamlar. driftimi yakın bir zamanda almıştım ve son bir haftadır yoğun kullanıyorum. öncelikle motor çok seri bir anda 80 leri 90 ları görebiliyorsun, hızlı gitmeyi sevmememe rağmen bu özelliği hoşuma gitti. sessiz ve titteşim olarak tatmin edici denilebilir. görüntüsüne ise hiç laf edemem her gören hayran kalıyor. motorun fiyatına inanmıyorlar çünkü kaliteli duruyor gerçekten. tek ve en büyük sıkıntı tekerlekler hani bahsedilmiş çokça ama tekerlekler cidden felaket kayıyor. iki kere kalydırdım heralde ilk fırsatta değiştireceğim tekerlekleri. sizlerle bir kaç sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
öncelikle titreşim az ama bir ses oluyor azda olsa titreşimden kaynaklı bir zınlama var deponun oralardan geliyor ne olabilir.
ikincisi bazen vites 2 ye geçmiyor ışıklarda yolun ortasında kalıyorum öyle. bu benim mi acemiliğimden kaynaklanıyor acaba.
uzun far çalışmıyor garanti kapsamına girer mi ki.
yağını daha önce söylenmiş okumuştum ama geçmiş sayfalarda bulamadım hangi yağ değiştireceğim castrolün hangi yağını koymam gerek.
@turkish39 hocam size özel bir soru sormak istiyorum motorunuz maşallah çok güzel, bakıyorsunuz kerataya
fotoğraflarda deponun kaplı olduğunu gördüm siz mi kapladınız yoksa kaplattınız mı? size maliyeti ne kadar oldu acaba.
herkese iyi forumlar.
Zınlamalar için motorun heryerini güzelce sıkmak gerekiyor. Akünün ve hava filtresinin dış kapaklarını filan kontrol edin yerlerine güzel oturmuşlar mı (yan siyah kapaklar) birde depo altındaki siyah plastikler.
Vitesler sertse yağdan dolayıdır. Ben Motul 5100 10w50 kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim yaz kış kullanabilirsiniz. Benim motorda vitesten yana sıkıntım yok.
atamert35 adlı üyeden alıntı
Ya hacı sen de haklısın tabi hem de sonuna kadar. Belki bakıma gittiğimde taktiririm arkaya. Böyle soylememin nedeni en fazla iki kere kaydı. Elbette güvenmiyorum. Idare etsin biraz daha bütçeyi tamamlayip halletcem. Benim de içime sinmiyor. Daha aldığımda söyledim lastiklerin kötü durumda olduğunu.
Debriyaj hafif kavramiyordu. Tam kavricak ciyt diye bir ses çıkıyordu. Dedim eğer 200 km de bitcekse yandik.
Çok kullanıyorum debriyaji. Yani hizlanacagim zaman hafif avans veriyorum debriyaji açıyorum. Devir artıyor sonra saliyorum yavaştan. Uçuyor. Acaba bundan mi diye düşündüm. Sonra debriyaj kolunu aşağıdan biraz çektim. Son hızım bile arttı. Demek ki boşluk varmış devrin birden yukselmesinden anlamaliydim. Degistirsem mi sizce. Ön fren diski hafif meyilli galiba fıst fıst otuyor bazen onu da sorarım.
Plan çok amma bütçe bu aralar yok. Olsa en kral lastiği en kral yağı dn kral zinciri ben de takmak koymak isterim.
Ön teker dönerken fıst fıst diye benimde ötüyordu. Diskten değilde kilometre okuma mekanizmasının oralardan geldiğini farkettim. Jantın göbeğine ve kilometre mekanizmasının oralara WD-40 sıktım düzeldi. Halen ses gelmiyor. Sizde bir deneyin belki düzelir.
Bu arada bende orjinal lastikleri kullanıyorum motorum 3500km'de. Şimdiye kadar hiç kaymadı. Virajlarda da lastiğin tüm yüzeyini de deydirerek yatırıyorum (kuru ve tozsuz virajlarda). Allah'a şükür motorum olduğu yerde bile düşmedi çiçek gibi maşallah
98' Honda CBR600 F3 Repsol
07' Fz6 Fazer -> 08' Cbr600 RR -> 98' Cbr600 F3
-
23 Şubat 2014, 04:25
Castrol 10 -50 de vites gecisleri odun gibi
Motul 5100 10-40 kullanan varmı vites gecisleri nasıl?
-
23 Şubat 2014, 14:52
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Castrol 10 -50 de vites gecisleri odun gibi
Motul 5100 10-40 kullanan varmı vites gecisleri nasıl?
Yaz kış Motul 5100 10w50 tavsiye olunur
98' Honda CBR600 F3 Repsol
07' Fz6 Fazer -> 08' Cbr600 RR -> 98' Cbr600 F3
-
23 Şubat 2014, 15:32
Ziya10 adlı üyeden alıntı
Yaz kış Motul 5100 10w50 tavsiye olunur
Motul 5100 10-50 iyide 10-40 mı almalı yoksa
-
23 Şubat 2014, 16:54
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
24 Şubat 2014, 06:15
Ebayda ücretsiz kargolu bulamadım Amazonda var 4 lt si 37 tl ye geliyor trde normal piyasada 135 tl yazı çıkartır beni 4 lt aradaki fiyat farkıda ortada 1 lt fiyatına 4 lt
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------
Tr ye sevkiyatı yokmuş
-
25 Şubat 2014, 18:41
Arkadaşlar merhaba bende ilk defa motor alıcam ve ilk motorumun drift olmasına karar verdim bakalım yaş 20 kullanabilirmiyim sizce vitesli nasıl olur hiç bilmiyorum
-
25 Şubat 2014, 19:33
kulanmanda sakınca olmaz. ancak düşük viteste ani gaz açmalar ve motoru yana yatırmalar yapmadan sür biraz. motorun tepkilerini yavaş yavaş öğrenirsin.
-
25 Şubat 2014, 20:17
ENİGMA adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba bende ilk defa motor alıcam ve ilk motorumun drift olmasına karar verdim bakalım yaş 20 kullanabilirmiyim sizce vitesli nasıl olur hiç bilmiyorum
Daha önce bsiklet sürdüysen vitesli motorda sürersin. 20 yaşına gelmişsin arkadaş. Senin yaşındakiler askerde tank sürüyor. 48 Ton 600 beygiri kullanacak adam 125 kg 13 beygir mi süremeyecek.
-
25 Şubat 2014, 20:24
kullanırsın bn 17 yaaşındayım ilk motorum mobylette oldu ikinci drift ilk te biraz zorlandım sonrası rahat oldu bu gğn fren balatası adım okuldan dolayı cuma gnü değiştircem balatası sağlam ama tutmuyor adam gbi bide ses yapıyor tam durunca hoşuma gitmiyor )
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
25 Şubat 2014, 21:17
Ziya10 adlı üyeden alıntı
Zınlamalar için motorun heryerini güzelce sıkmak gerekiyor. Akünün ve hava filtresinin dış kapaklarını filan kontrol edin yerlerine güzel oturmuşlar mı (yan siyah kapaklar) birde depo altındaki siyah plastikler.
Vitesler sertse yağdan dolayıdır. Ben Motul 5100 10w50 kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim yaz kış kullanabilirsiniz. Benim motorda vitesten yana sıkıntım yok.
Ön teker dönerken fıst fıst diye benimde ötüyordu. Diskten değilde kilometre okuma mekanizmasının oralardan geldiğini farkettim. Jantın göbeğine ve kilometre mekanizmasının oralara WD-40 sıktım düzeldi. Halen ses gelmiyor. Sizde bir deneyin belki düzelir.
Bu arada bende orjinal lastikleri kullanıyorum motorum 3500km'de. Şimdiye kadar hiç kaymadı. Virajlarda da lastiğin tüm yüzeyini de deydirerek yatırıyorum (kuru ve tozsuz virajlarda). Allah'a şükür motorum olduğu yerde bile düşmedi çiçek gibi maşallah
O gobekten gelen sesi cozdum de yıkadıktan sonra balata otuyor balata spreyi sıkıyorum geciyor. Bir dahaki gusule kadar sorun yok sonra yine otuyor. Anlamadım ama ön freni çok kullanıyorum.
-
26 Şubat 2014, 02:00
Arkadaslar motora bir kac sey yaptirmak istiyorum xenon far jant seridi iridyum buji hangisi gerekli
-
26 Şubat 2014, 09:51
Lastik ve koruma demiri gerekli
jant seridi cekilir guzelde olur xenonda gerekli
-
26 Şubat 2014, 18:00
Arkadaşlar merhabe , size birşey sormak istiyorum şimdi drift alsam beni uzun vadede götürür mü?
Yani alıp bir kaç sene kullanıp satmak niyetinde değilim alıp uzun süre kullanırım diye düşünüyorum gidermi sizce yoksa belli bir süreden sonra atarmı beni üzerinden driftçilerden cevap bakliyorum saygılar...
-
26 Şubat 2014, 18:39
tayfungun45 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhabe , size birşey sormak istiyorum şimdi drift alsam beni uzun vadede götürür mü?
Yani alıp bir kaç sene kullanıp satmak niyetinde değilim alıp uzun süre kullanırım diye düşünüyorum gidermi sizce yoksa belli bir süreden sonra atarmı beni üzerinden driftçilerden cevap bakliyorum saygılar...
bu süre ne kadar mesela ve ortalama günde kaç km yapacaksın.uzun vadede bakımlarını güzelce yapar.yağını değiştirir.insanca binersen bir sorun çıkmaz.kardeşimin drift yaklaşık(bende çok gezilere katıldım.8000dd da çok uzun süre kullandığımda oldu.) 17000km civarında mekanik olarak hiçbir sorunla karşılaşmadık.
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
27 Şubat 2014, 13:15
lastikler iyi o kadar fena değil zaten yaz geldi sayılır lastik almam hafta sonu yaptırınca fotoğraf atarım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)