http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3177705
yuvarlak far uygulamam
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3177705
yuvarlak far uygulamam
Arkadaslar motorda ikinci viteste yada 2. Viteste giderken gazi birakinca birden tak motor freni yapiyor arkadaki ani one gelip gidiyor sizdede olmustur nedendir bu acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:37 ----------
Mesaji degistiremedimde sadece 2. Viteste degil herhangi vitestede yapiyor 1 de 2 de 3 de felan
Gazı komple kısma viteste düsük oldugu icin ani yıgılma oluyor gazı cok hafif acık bırakırsan komprsyndaki öne yıgılmayı engeller 4 zamanlı oldugu icin normal karsılanıyor tam acıklaması olan yok
arkadaslar bu gun bosch marka cıft tırnak bujı taktım subap ayarı yaptırdm dun bujıyı dgstrdm gdısı degıstı motorun
En son yag degisimini 1.900 kmde yapmıstım su an 4.900 kmye gelmek üzereyim :(
motorun plastiği çok dandik, sol tarafta deponun altındaki siyah plastik bile durduk yere çatlamış. Vidaları tutan, ayak vitesinin oradaki plastikleri vs saymıyorum dökülüyor 2012 model araç güya...
kusuruma bakmayın ama bnm motor 5 mere asfaltta sürüklendi yarım metre çukura düştü olduğu yerde ayaklık yüzündne düştü daha hiç bi krenajı kırılmadı arka ayaklık çok azck yamuldu ön çamurluk baya bi çizildi far krenajı çizildi amartisöz biraz sıyrıldı yanda kardetin orası baya çizildi ama plastiklere bişi olmadı
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
usta motorun ömrü yağ ztn bn bi kere 2300 km ye kdr geciktirmiştim yağ boşaltma somunu baya bi demir talaşı dolmuştu artk erken değiştirmeye çalışıyorum
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Ucuza yag aldım eneos marka 10-40 onu koyacam
Cift tırnak buji iridyummu oluyor :d
Subap ayarını kaca yaptırdın ucuzsa bende yaptırayım
gliba uridium ama çok iyi oldu gidişatı motorun subap ayarını 20 tl ye yaptırdım yağı kaça aldın
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------
eskiden evde 5 dk ısıtıyodum yola çıkıyodum debraja basıyodum motor stop ediyodu baya bi gıy gıy gıy çalışmıyodu ama ısınınca öle bi sorun yoktu subap ayarı yaptırdım bundan eser kalmadı bujiyi şansa aldım ngk ararken bosch çift tırnak rastgeldi :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------
edit bnm motor 13 bin km de yapıldı subap ayarı sen 4900 desin istiyomu ayar
malkaraya giderken
[IMG][/IMG]
babaeskiye gelirken :D
[IMG][/IMG]
buda yeni buji
[IMG][/IMG]
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Yağı 20 tlye aldım subap sesindende pek anlamam
Rölantiyi sıcakken 900 e alıyorum normalde hep 1000 de olur hafiften gaz veriyorum ama sayıyor rölantide :d ama subap sesi nasıl anlasılır hic anlamam
omu uzuc castrol 25 tl :SS ya bak bnm subap ayarını şurdan anladım motor soğukken evde 5 dk ısıtıyorumsonra çıkıyorum daha iyice ısınmadan gazı salıyorum debraja basıyorum stop edio sonra gıy gıy gıy 1-2 dk çalışmıo zar zor çalışıo gittim sabah 8 de usta tanıdık yardım ettim 2 tane zebra geldi onları topladık o arada bnm motor soğudu siboplar baya bi boşluk yapmış elle sallanıyodu :D:D
forum uyuma yaa iki gün önce yazdım hala bişey yazmamışsınız...
arkadaşlar bugün aksam eve gelince motoru sehpasına kaldırıp arka lastiğe baktım, hafiften yalpa yapıyor neden olabilir, sert bişeyde yapmadım,
jantta ymukluk olbılır
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)