Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
12 Ağustos 2013, 11:48
ampul mampul garantıden degısmez ben debrıyaj degıstıremedımkı gıttım parayla yaptırdım bu motorun garantısı motorun ıcı ama bence bozulunca sıze derler kullanıcı hatası ne garantısı servıs bosa para alıyor o kadar
km telı benım 9450 km sorun yok bazen teller kopabılıyor arada yaglamak lazım calısması ıcın
Reklamlar
-
12 Ağustos 2013, 14:11
victor_35 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motoru çift egzoz yapmak istiyorum acaba nasıl olur..? bide ağırlık artışı hızı etkiler mi..? hızdan alacağımızı aldık aslında benim amacım artık görsellik sadece ve çekiş çift egzozun bi zararı olur mu..?
bence çekişe zararı olur motoru sıkıştırmaz hiç elleme derim
-
12 Ağustos 2013, 22:31
arkadaşlar motoru çift egzoz yapmak istiyorum acaba nasıl olur..? bide ağırlık artışı hızı etkiler mi..? hızdan alacağımızı aldık aslında benim amacım artık görsellik sadece ve çekiş çift egzozun bi zararı olur mu..?
olmaz hatta performans bile sağlayabilirsin ama sesi daha az cıkar haberin olsun.. sebebide egzoz tek değil 2 yerden cıkdığı için motor rahatlar egzozun baskısı azalır.
2. soru ise nekadarlık bir ağırlıkdan bahsediyorsun bilmiyorum ama yokuş aşağı hız artar belli bir ağırlığa kadar 50 60 kilodan bahsediyorsan ama duz yolda cekişin düşer duz yolda hızın azalır yokuş yukarıda azalır...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
KAYA018 adlı üyeden alıntı
ampul mampul garantıden degısmez ben debrıyaj degıstıremedımkı gıttım parayla yaptırdım bu motorun garantısı motorun ıcı ama bence bozulunca sıze derler kullanıcı hatası ne garantısı servıs bosa para alıyor o kadar
km telı benım 9450 km sorun yok bazen teller kopabılıyor arada yaglamak lazım calısması ıcın
motorun garantisi ana fabrikayı arar aramaz eğer motordan kaynaklıysa gerekirse komple değiştiriyorlar emin ol şahit oldum servisler umursamaz onları pek kaale almıcaksın.. garanti durumlarında..
-
13 Ağustos 2013, 01:14
ak1n adlı üyeden alıntı
olmaz hatta performans bile sağlayabilirsin ama sesi daha az cıkar haberin olsun.. sebebide egzoz tek değil 2 yerden cıkdığı için motor rahatlar egzozun baskısı azalır.
2. soru ise nekadarlık bir ağırlıkdan bahsediyorsun bilmiyorum ama yokuş aşağı hız artar belli bir ağırlığa kadar 50 60 kilodan bahsediyorsan ama duz yolda cekişin düşer duz yolda hızın azalır yokuş yukarıda azalır...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
motorun garantisi ana fabrikayı arar aramaz eğer motordan kaynaklıysa gerekirse komple değiştiriyorlar emin ol şahit oldum servisler umursamaz onları pek kaale almıcaksın.. garanti durumlarında..
teşekkür ederim cevaplarınız ve yorumlarınız için.. aklımda bi köşede duracak şimdilik bu çift egzoz muhabbeti çünkü bugün egzozcuylada konuştum yakıtta artar çekişte düşer dedi gerek yok bence takmaya şimdilik gidişi iyi bunu bozmayayım sıkılınca ilerde yapabilirim.. çok sağolun.. bu forumda herkes çok güzel yardımcı oluyor herkonuya gerçekten hepinize teşekkür ederim..
-
13 Ağustos 2013, 15:12
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Kendi motoruma İpone 10-40 yağ koymuştum sentetik olanlarından ilk defa yağ değişiminden sonra bu motor titriyor dedim ayak koyma yerlerinde acayip titreşim başlamıştı ama selede hiç yoktu 2 vitese atıncada kavramayı ayırırken silkeleme yapıyordu
Hemen yağı değiştirdim Castrol 15-50 yağ aldım endurolara konanlardan yağ değişiminden sonra titreşim hemen kesildi 2 vitese atınca silkeleme olayıda ortadan kalktı
Belki işine yarar bu yazdıklarım normalde titreşim yok bu motorda
ben de bugün gittim servise 15 50 bulamadım castrol vs 10 50 koydurdum racing, usta telefonda olur dedi götürdüm koydu inş sorun çıkarmaz. Bir de ngk nın bujisini taktı çift tırnak olmayınından bu baya ekonomi de sağlar dedi. Bakalım zamanla göreceğiz. Drift yazan plastiği kıran servise de gittim adam değiştirdi şükür.
**[Ankara - MT] Motosiklet Grubu**
Ankara Motosiklet Sevdalıları
https://www.facebook.com/groups/329295930541118/
-
13 Ağustos 2013, 15:40
Bergama'da Var Kırmızı Apache Ondada 2 Tane M-seki Egsoz Var Ama Çift Boğaz Olduğu İçin Az Ses Çıkıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------
utkan35 adlı üyeden alıntı
aynen öyle yanlış montaj ve direksiyon kilidini yanlış yere yapmışlar direksiyon kilidinne sürtmekte kopuyor km teli
Mondial Sonuçta :D Benimde Gaz Telini Depo Ezmişti :D
-
13 Ağustos 2013, 21:54
-
13 Ağustos 2013, 21:57
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
ben o egsozu inceledim ama almadım dediğim gbi uzun boru olması lazım bnm egzoz bi tanıdıktan sesi gayet iyi
Taktık egzozu en sonunda sesi güzel rölantide tok sesi var elimi gazdan komple çekersem egzoz patlaması yapıyor ger seferinde oda egzozun içinin boş olmasından dolayıymış
Şehir içinde çok dikkat çekebiliyor bazen polisleri görünce yüksek vites düşük devir gidiyorum
-
13 Ağustos 2013, 22:34
Merhaba arkadaşlar ben motoru ilk aldığımda jikleyle 20--25 km arası kullandım çünkü usta jikleyi açtı böyle gez dedi karbüratörde pislik varmış üşendi temizlemeye bende bindim işte sonra temizlettim karbüratörü motor 1.550 km de yağını düzenli değiştirdim garantiye gitmedim 20 tl para istedi bende gittim başka yerde 10 tl ye castrol 15 40 koydum motordan aldığım zamandan beri şıkır şıkır ses geliyor arasıra gidip geliyor bu aralar baya yapmaya başladı arkadaşın babasıda eski ustalardan gittim gösterdim böyle böyle bindi 2 tur attı geldi sekmanlar gitmiş dedi aşırı ısındığı için silindir gömleği değişcek dedi bende değişmişken mondial roadrocer 150 cc silindirinimi taktırsam diyorum sizce olurmu vites kutusu sağlam ??
-
14 Ağustos 2013, 00:36
14veysel adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar ben motoru ilk aldığımda jikleyle 20--25 km arası kullandım çünkü usta jikleyi açtı böyle gez dedi karbüratörde pislik varmış üşendi temizlemeye bende bindim işte sonra temizlettim karbüratörü motor 1.550 km de yağını düzenli değiştirdim garantiye gitmedim 20 tl para istedi bende gittim başka yerde 10 tl ye castrol 15 40 koydum motordan aldığım zamandan beri şıkır şıkır ses geliyor arasıra gidip geliyor bu aralar baya yapmaya başladı arkadaşın babasıda eski ustalardan gittim gösterdim böyle böyle bindi 2 tur attı geldi sekmanlar gitmiş dedi aşırı ısındığı için silindir gömleği değişcek dedi bende değişmişken mondial roadrocer 150 cc silindirinimi taktırsam diyorum sizce olurmu vites kutusu sağlam ??
1550 de motor ölürmüymüş ya ilk defa duydum
**[Ankara - MT] Motosiklet Grubu**
Ankara Motosiklet Sevdalıları
https://www.facebook.com/groups/329295930541118/
-
14 Ağustos 2013, 11:45
sonunda kaskım elime ulaştı
-
14 Ağustos 2013, 11:51
ıRamazan adlı üyeden alıntı
güzel bir geziydi.aşağıda sıcaktan bunalırken burada üşüyorduk.sağol adaşım eyvallah
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
14 Ağustos 2013, 11:54
Bende bundan aldım çene açılır kask rüzgar aldığını bile bile aldım
-
14 Ağustos 2013, 12:09
çene açılırlarda güzel ama tek bi sorunu war çeneden darbe alınca aparat hemen kırılıp çene açılabiliyor :S sonuyçta iyi temin 40 km yol yaptım aldım gbi rüzgar almıyor diyebilirim havalandırmaları açınca üsttekileri sağa sola kafayı çevirince rüzgar sesi yapıor
-
14 Ağustos 2013, 12:13
Full facede bunalıyorum bazen çoğu lambalarda kaskı komple çıkartıyordum
Normalde gözlüksüzüm ama sürüş esnasında gözlük takma gereği hissediyorum çok pratik oluyor gözlüklü vatandaşlara
Kulak tıkacı aldım çok faydası var full face kullananda almalı bu tıkaçlardan rüzgar sesini fena kesiyor
-
14 Ağustos 2013, 13:37
karbüratör yedek depoda çalıştığı için pislik dolmuştur içine
-
14 Ağustos 2013, 16:16
ben üstteki havalandırmayı açınca rüzgar sesini hissediyorum bu gün hız yapamadım nası şeyse gelirkende rüzgar var giderkende aynı yolu :D motor 5 te 7bin devri 4 te 9 bini geçmior göstergeyi hiç saymıorm 60-80 arası en fazla :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
1550 km de segmanlarmı bitermiş? zaten ilk 600 ve 1600 rodajda sayılıyor segmanlar yerine henüz oturmuş yahu bnm köydeki mobylet daha uzun sürede rektefe istiyor
-
14 Ağustos 2013, 22:24
ben üstteki havalandırmayı açınca rüzgar sesini hissediyorum bu gün hız yapamadım nası şeyse gelirkende rüzgar var giderkende aynı yolu :D motor 5 te 7bin devri 4 te 9 bini geçmior göstergeyi hiç saymıorm 60-80 arası en fazla :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
1550 km de segmanlarmı bitermiş? zaten ilk 600 ve 1600 rodajda sayılıyor segmanlar yerine henüz oturmuş yahu bnm köydeki mobylet daha uzun sürede rektefe istiyor
Kardeş Sen Motoru Hiç Açmamışsın Benim Motor 4. Viteste 11 Devire Rahat Geliyor 5. Vitestede Tam 9,5 Devir Yapıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
Motorcu Sanırım Para Kazanmak İçin Sana Yalan Söyleymiş Olabilir Ama Günahını Almayalım Mertcan Haklı Daha Yeni Motorun 1.500 kmdeki Motorun Sekmanlarımı Eskir?
-
14 Ağustos 2013, 22:29
silindir yada sekmanlardan olacağını hiç mi hiç sanmıyorum en fazla sibop ayarı kaçmıştır 1500 km full redline gitsen belki slindiri yersin ama mootor bitmez kesinlikle sen mavi duman atıyo mu ona bak bakalım bi.. mavi duman yoksa pistonun sekmanlarından falan gelmiyordur o ses.. ;)
-
14 Ağustos 2013, 22:39
IsmetCan86 adlı üyeden alıntı
Kardeş Sen Motoru Hiç Açmamışsın Benim Motor 4. Viteste 11 Devire Rahat Geliyor 5. Vitestede Tam 9,5 Devir Yapıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
Motorcu Sanırım Para Kazanmak İçin Sana Yalan Söyleymiş Olabilir Ama Günahını Almayalım Mertcan Haklı Daha Yeni Motorun 1.500 kmdeki Motorun Sekmanlarımı Eskir?
Ne gibi modifiye yaptınız bizde 5 vites 8 dd yi gecemiyoruz
Performans egzozu taktım bi faydasını göremedim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)