Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Nisan 2013, 17:12
burdurlu1985 adlı üyeden alıntı
Slm arkadaslar
ya su drift ne motormus ya ben gormeyeli 17kurus bileyakmaya baslamis
ampul patlatmis
katur kutur sesler gelmeye baslamis
servisler dandikmis(buna katiliyorum)
Magnatec midir nedir ondan katiliyormus
Sanzumani mi depriyajimi sikintiliymis
falan filannnj
arkadaslar motorum 7700 kmyi gecti
servise bakim icin gittim sen biliyon zaten kendin yap dedi. Yani sifir aldigimdan bu yana kendim yaptim bakimlari.. Nedense ne sinyali yanmamazlik etti. Ne ses geldi biryerinden
ne stop etti ne de yolda birakti nede yan ayaklik musuru bozuldu arka dislideki somunlari contali somunla degitirdikten sonra zincir dahi gevsemedi hic bi sikinti yaratmadi
Ama benim motor castrol marka MOTOSİKLET
YAGİ disinda birsey katmadim
her hafta zincirleri yagladim aydw bir temizledim
Motoru yikadiktan sonra kuruladim
Her ay olmasada iki aya bir soketleri sokup icini temizleti taktim
cok sukur klasik sorunu olan lastik guvensizligi disinda bir problem yasamadim..
Demekki sorun bende
tekeriniz duz bassin
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------
Birde sunu demeliyim ki 15 kurusu gordum ama yaklasik olarak 16 kurus hic yakmadi kilometrede
benim 2 arkadaşımdada mh drift war bence biraz kullanmaklada alakalı birisi 7 bin km de birisi 4 bin 4 bin km de olandaki sorunlar zincir koruması koptu arkadaş sert bir çukura girmiş ondan sonra arka sol sinyal plastik körükten koptu egzoz susturucusu koptu ses yapıyor ön frenden ses geliyor 7bin kmde olan arkadaşta ön frenden ses geliyor onun dışında böle durdugu yerde gaz werince cııızz die bir ses geliyor sanki bizde anlamadık subaplar dicemde sanmıyorm oladabilir onun dışında 7 bin kmde olanda sorun yok
Reklamlar
-
26 Nisan 2013, 18:56
maxi97 adlı üyeden alıntı
motorunun fazla yağ yakmasının sebebi bu bence; buharlaşan yağı dışarı atan bir boru o, belki de senin yağ buradan uçup gidiyor?
O zaman da hava filtresi yağlanıyor, motor tekliyor hatta çalışmayacak duruma geliyor hava filtresi bağlantısını çıkarmak zorunda kalıyorum ayaküstü filtreyi yıkayıp kurutamayacağım için.
-
26 Nisan 2013, 20:35
Turkish39 isminle. Hitap edecektim ama telden girdigimden ismini goremiyorum.. Masallah deyin de nazar degmesin bozulmadan kulaanayim. Hem satarkende isime yarar bakimli olmasi satarsam da hemen 250cc.....
Utkan35 ufak tefek sikintilar elbette olacak ama onlar mekanikle alakali degil yada giderinde sorun olusturmaz.
Mesela birinden zirilti geliyor demissin..
Aynalarin parlak kismina gaz verirken parmaginizla biraz baski uygulayin bakalim ziriltiyi kesecek mi. Eger keserse aynanin kenarlarina incecik japon yapistiricisi ile gecin zirilti kesilecektir. Bu sorun bende de oldu nedeni de ayna idi..
Baltada da tekeri dondurunce cist cist diye aralikli bi surtme sesi ise disk egridir garantisi devam ediyorsa servisle gorusup degistirebilir
yada cikarttirip bi tornaciya tabi iyi bi usta ise taslattirabilir.. Oda olmazsa ses parca parca az geliyorsa sur gitsin birsey olacagini sanmiyorum..
Surmekle alakali cukuru gorupte takur tukur uzerinden gecmem bozuk yolda tin tin giderim cunku motorum benim elim ayagim sevdam tutkum ozgurlugum.. Esimden ve cocugumdan sonra yanlis anlasilmasin
-
26 Nisan 2013, 21:20
burdurlu1985 adlı üyeden alıntı
Turkish39 isminle. Hitap edecektim ama telden girdigimden ismini goremiyorum.. Masallah deyin de nazar degmesin bozulmadan kulaanayim. Hem satarkende isime yarar bakimli olmasi satarsam da hemen 250cc.....
Utkan35 ufak tefek sikintilar elbette olacak ama onlar mekanikle alakali degil yada giderinde sorun olusturmaz.
Mesela birinden zirilti geliyor demissin..
Aynalarin parlak kismina gaz verirken parmaginizla biraz baski uygulayin bakalim ziriltiyi kesecek mi. Eger keserse aynanin kenarlarina incecik japon yapistiricisi ile gecin zirilti kesilecektir. Bu sorun bende de oldu nedeni de ayna idi..
Baltada da tekeri dondurunce cist cist diye aralikli bi surtme sesi ise disk egridir garantisi devam ediyorsa servisle gorusup degistirebilir
yada cikarttirip bi tornaciya tabi iyi bi usta ise taslattirabilir.. Oda olmazsa ses parca parca az geliyorsa sur gitsin birsey olacagini sanmiyorum..
Surmekle alakali cukuru gorupte takur tukur uzerinden gecmem bozuk yolda tin tin giderim cunku motorum benim elim ayagim sevdam tutkum ozgurlugum.. Esimden ve cocugumdan sonra yanlis anlasilmasin
bu ziriltidan ziyade nasıldesem biiip gibi hani arabalarda veya motosikletlerde enjeksiyon sesi gibi derler ya o tarz bi ses
-
26 Nisan 2013, 22:38
utkan35 adlı üyeden alıntı
bu ziriltidan ziyade nasıldesem biiip gibi hani arabalarda veya motosikletlerde enjeksiyon sesi gibi derler ya o tarz bi ses
aynı ses bendede vardı kardes ön tekeri çıkardı takti servis ses kesildi ama bi tekeri çıkarıp takmaya 25 lira aldı oğle gitsede olurdu dedim içimden
-
26 Nisan 2013, 23:00
ya bende almayı düşünüyorum da 150 mcx roadracer ile 125 drift arasında kaldım... ne yapmam lazım sizce :S
bi önerisi olan var mı ?
-
26 Nisan 2013, 23:02
eskomoja89 adlı üyeden alıntı
ya bende almayı düşünüyorum da 150 mcx roadracer ile 125 drift arasında kaldım... ne yapmam lazım sizce :S
Paran mcx'e yetiyosa onu al. Ön farı daha büyük daha güzel görünüyo ve aydınlatıyo. Motoru drift'ten 27 cc daha büyük, dolayısıyla daha güçlü.
-
27 Nisan 2013, 01:56
Yoldaşlar iyi geceler,
Bu gün tırtılıma ruhsat çıkarttırmadan önce ön bilgi olsun diye emniyete gittim. İzmirde öğrenciyim, aslen niğdeli oldugum ıcın ıkametgahım orada gozukuyor. Bu şartlar altında 35 plaka alamazsın hatta ızmırden olaka alamazsın dedıler,
ikametgahını ızmıre tasıt dedıleçr, bende nufusa gıttım, kıralık olarak kaldıgım evın adresını soyledım, kadın bılgısayardan bakınca burada ahmet bılmem kım oturuyor dedı, senı oraya kayıt edemem dedı, Ev sahibi ve evın tapusu ıle bırlıkte gel :D senı o eve kayıt edelım dedı. ben daha hayatımda ev sahıbını gormedım, ayda bi kere para yolluyom kadına, Aradım gelemem cok uzak dedı.
şimdi sizlere sorum, bunun bır formülü var mıdır ikametgah olayının, yada dayım nufus muduru falan dıyecek olanınız var mı ?
yada ben motoru ızmırden alayım, faturaya babamın adını yazdırayım, sonra tüm evrakları niğdeye babama göndereyim, babam motor izmirdeyken niğdeden kendi üzerine motoru tescil ettrse ve bana plakayla ruhsat yollasa olur mu ?
Cevaplarını beklıyorum, 10 gündür bi alıp binemedim şu drifte
Şu izmire geldim geleli 2 yıldır bi işim rast gitmedi arkadaş, Dinazor gibi oturmus oraya benden tapu istiyo, keşke yunanlılarda kalaymış arkadaş
-
27 Nisan 2013, 02:00
yqavuzhyan adlı üyeden alıntı
Yoldaşlar iyi geceler,
Bu gün tırtılıma ruhsat çıkarttırmadan önce ön bilgi olsun diye emniyete gittim. İzmirde öğrenciyim, aslen niğdeli oldugum ıcın ıkametgahım orada gozukuyor. Bu şartlar altında 35 plaka alamazsın hatta ızmırden olaka alamazsın dedıler,
ikametgahını ızmıre tasıt dedıleçr, bende nufusa gıttım, kıralık olarak kaldıgım evın adresını soyledım, kadın bılgısayardan bakınca burada ahmet bılmem kım oturuyor dedı, senı oraya kayıt edemem dedı, Ev sahibi ve evın tapusu ıle bırlıkte gel :D senı o eve kayıt edelım dedı. ben daha hayatımda ev sahıbını gormedım, ayda bi kere para yolluyom kadına, Aradım gelemem cok uzak dedı.
şimdi sizlere sorum, bunun bır formülü var mıdır ikametgah olayının, yada dayım nufus muduru falan dıyecek olanınız var mı ?
yada ben motoru ızmırden alayım, faturaya babamın adını yazdırayım, sonra tüm evrakları niğdeye babama göndereyim, babam motor izmirdeyken niğdeden kendi üzerine motoru tescil ettrse ve bana plakayla ruhsat yollasa olur mu ?
Cevaplarını beklıyorum, 10 gündür bi alıp binemedim şu drifte
Şu izmire geldim geleli 2 yıldır bi işim rast gitmedi arkadaş, Dinazor gibi oturmus oraya benden tapu istiyo, keşke yunanlılarda kalaymış arkadaş
Faturayı babanın adına kestir, belgeleri niğdeye yolla plakayı baban çıkartsın hem sigorta da ucuz olur. Faturayı çoktan kestirdiysen ÖTV falan ödendiyse babana vekalet verecen niğdede senin adına çıkartıcak plakayı.
-
27 Nisan 2013, 02:09
Faturayı daha kestirmedim, babamın adına kestırmek ıstedıgımde sıkıntı cıkarmazlar heralde,
sigortayıda 90 lira dediler dubai grup diye bir firmadan, bulundugum ilçede 250 liradan asagı fıyat vermedı kımse
Teşekkürler, hayırlı geceler
-
27 Nisan 2013, 02:12
Bi sürü ziyaretçi mesajı atıyosun onlara gerek yok burdan yardımcı olabilirim. Faturayı kestirmediysen babanın adına kestir plakayı niğdede kestirsin, plakayı baban çıkarsın orda. Sen 90'a sigorta bulmuşsun ya orda niğdede hem de babanın adına alınmış motora 40 liraya falan yaptırırsın sigorta. İkametgahı izmire alamıyosan yapacağın budur.
-
27 Nisan 2013, 15:17
arkadaşlar bu gün arkadaşın driftiyle 100 km yol yaptım izmirde üçkuyulardan otobana girdim üstüne kapanmadan 110 gördüm üstüne kapanınca 120 120yi geçmedi ama tam 120
-
27 Nisan 2013, 15:51
arkadaşlar bu gün arkadaşın driftiyle 100 km yol yaptım izmirde üçkuyulardan otobana girdim üstüne kapanmadan 110 gördüm üstüne kapanınca 120 120yi geçmedi ama tam 120
Yapma yaaa tüh kötü olmuş bu. 140 niye olmadı ki acaba
-
27 Nisan 2013, 17:19
nebri_1986 adlı üyeden alıntı
Yapma yaaa tüh
kötü olmuş bu. 140 niye olmadı ki acaba
Cidden ya niye 140 yapmadı acaba
-
27 Nisan 2013, 18:02
Ateistler bunuda açıklayın!
-
27 Nisan 2013, 18:10
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Cidden ya niye 140 yapmadı acaba
eğim olsa 140 görürdüde alacak arkadaşlara fikir olsun diye dedim...
-
27 Nisan 2013, 18:17
eğim olsa 140 görürdüde
alacak arkadaşlara fikir olsun diye dedim...
Çok fark edeceğini düşünmüyorum en fazla 5 km oynar.
-
27 Nisan 2013, 18:25
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Çok fark edeceğini düşünmüyorum en fazla 5 km oynar.
walla bi kere eğimde denedik abi 2 kişi 140 gördü motor nası desem 20 derecelik filn bi eğimdi
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:23 ----------
mengu abi birşey daha sorucam bu driftleri en fazla kaç cc yapabilirz bildigim kadarıyla mcx in silindiri uyuyo peki üst kapağı değimeye gerek warmı bide 200cclik silindir warmıdır buna göre ?
-
27 Nisan 2013, 18:28
walla bi kere eğimde denedik abi 2 kişi 140 gördü motor nası desem 20 derecelik filn bi eğimdi
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:23 ----------
mengu abi birşey daha sorucam bu driftleri en fazla kaç cc yapabilirz bildigim kadarıyla mcx in silindiri uyuyo peki üst kapağı değimeye gerek warmı bide 200cclik silindir warmıdır buna göre ?
Mcx'in silindiri olur, üst kapağı değiştirmezsen de olur belki yüzde 5 daha fazla güç üretir üst kapağı değiştirsen mcx karbüratörü taksan ama değmez. 200'lük yapmak baya zor ya üstten egzantrikli 200'lük motor pek yok o yüzden parçasını da bulmak zor olur.
-
27 Nisan 2013, 20:17
Yoldaşlar,
Kendime kask arıyorum, bütçeme göre ben en iyi ls2 bulabildim. 125 tl yaklaşık. http://www.hudsonderi.com/?urun-2567-LS-2-FF-351-Misfits.html Bu firmadan daha önce alış-veriş yapan var mı? Kargo süreciyle ilgili birşey yazmamışlar
Sizin kask hususunda başka önerileriniz var mı?
Birde artçının kask takması yasal zorunluluk mu? Ona da alayım mı bi tane
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)