Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Kasım 2012, 21:51
Arkadaşlar iyi akşamlar..bi sorum olacak bu renkli eksozlar var gökkuşağı gibi onun dışında adını sanını bilmiyorum böle her renk var nerdeyse üstünde benim yaşadığım yerde 1 kişide var o eksozdan yani tek bana söylemiyo markasını falan bilen varmı acaba ? İlgilenirseniz bilen arkadaşlar sevinirim.
Reklamlar
-
19 Kasım 2012, 01:38
thelast555 adlı üyeden alıntı
güzel olmuş yapışması zor olmadı mi beyaz rengini bende düşünüyorum ama tutmaz sanıyorum plastik olduğu için
-
19 Kasım 2012, 02:12
nebri_1986 adlı üyeden alıntı
güzel olmuş yapışması zor olmadı mi beyaz rengini bende düşünüyorum ama tutmaz sanıyorum plastik olduğu için
az ugrastm tabi ama tutmasında hc bı sorn yok ztn yapısmalı cok guzel tutuo bastıra bastıra cek sadece bukumlu yerlerı sac kurutma makınesıyle esnetıp ogle yapıstırcan ve bı jilet yardımyla kıvrılan yerlerı kesp duzeltcen ucuz bisey beyazıda ayna paraydı ama cok guzel oluo uzakdan fotolarda bellı olmadıgı ıcın cekemedım cok sahene gozukuo on cama da cekcem vıdaları cıkaramadm 2 vıda yalama olmus usta saolsun.. ! ama dedıgım gıbı cok farklı bı hava katıo
-
19 Kasım 2012, 02:40
Gogur adlı üyeden alıntı
S.a beyler bi sorum olucak bi kaç gündür kafama takılan bişi var benim motorun 4. vitesi git gide ölüyor 1-2-3 çok güzel 30-60-90 yapıyorum o 4. vites bitmek bilmiyor 7-8 bin i geçmiyo motor 4. viteste iken 10 Km falan hız artıyo anca 100 ü buluyo deli gibi bağrınıyo bende 5 e atıp rahatlatıyorum aynı sorunu yaşayan yada çaresini bilen varmıdır ?
bahsettiğim rakamları red line a yaklaşmadan yapıyor fazla bağırdığı falan söylenemez ayrıca bi çok 125 lik motorun 120+ hızlar yaptığına şahidim üstelik ybr tokatlıyoruz diye gezinen driftçiler hiç 2012 esd ile yarıştınız mı ben öyle bi hata yaptım kalkışta arkamda kaldı 20-30 sn farkı açtım 5. vitesleri bulduğumuzda açtığım farkla kala kaldım adam yavaşça farkı kapadı ve 1 dk içinde önüme geçebildi 110-120 arası bi hızım vardı solladıktan sonra en aşşa esd nin 130+ bastığına ben şahidim.iki motor arasında 2.5kW 10cc motor gibi bi güç farkı varken o yapabiliyorda drift neden yapamıyor mantıklı bi açıklaması olan varmı ?
UP UP UP !
Oyuna bir kap dolusu şans ve boş kapta deneyimle başlarsın.
Amaç;
Dolu kaptaki şans bitene kadar,boş kaptaki deneyimi doldurmaktır.
-
19 Kasım 2012, 11:31
Merhaba Arkadaşlar,
Dün Motor sınavında ehliyet kursunun Driftini görünce sordum, nasıl, şikayetiniz filan var mı? diye. "Kullanırken kolları ağrıtıyor, direksiyon fazla önde, YBR den şaşma " dediler. sizler herhangi bir ergonomi sorunu yaşadınız mı? 2640 'a motor almak varken YBR ye % 50- %60 fazla vermek bana saçma geliyor ama ergonomi sorunu varsa da açıkçası uygun fiyatın pek önemi kalmayacak..
-
19 Kasım 2012, 12:44
Şafak Tan adlı üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Dün Motor sınavında ehliyet kursunun Driftini görünce sordum, nasıl, şikayetiniz filan var mı? diye. "Kullanırken kolları ağrıtıyor, direksiyon fazla önde, YBR den şaşma " dediler. sizler herhangi bir ergonomi sorunu yaşadınız mı? 2640 'a motor almak varken YBR ye % 50- %60 fazla vermek bana saçma geliyor ama ergonomi sorunu varsa da açıkçası uygun fiyatın pek önemi kalmayacak..
Merhaba Şafak Bey,
Motosiklette ergonomi kişiye bağlıdır. Yani beğendiğiniz arabayı alabilirsiniz ama hastası olduğunuz motoru alamayanilirsiniz beya alırsanız rahat edemeyebilirsiniz. Bu nedenle motora binip ideal oturuş pozisyonunu alıp denemeniz gerekir.
YBR ile drift kıyaslanırsa, driftin biraz daha sportif bir oturuş pozisyonu var. Bunu en basit peglerin (ayaklarınızı koyduğunuz basamaklar) konumundan anlayabilirsiniz. Driftte selenin hemen altında, YBR'de biraz daha deponun altına doğrudur.
Dediğim gibi deneyip sizin seçmeniz gerekir. Bence denemeden önce de motor üzerinde sürüş pozisyonu nasıl olmalıdır araştırırsanız faydanıza olacaktır.
-
19 Kasım 2012, 21:44
thelast555 adlı üyeden alıntı
az ugrastm tabi ama tutmasında hc bı sorn yok ztn yapısmalı cok guzel tutuo bastıra bastıra cek sadece bukumlu yerlerı sac kurutma makınesıyle esnetıp ogle yapıstırcan ve bı jilet yardımyla kıvrılan yerlerı kesp duzeltcen ucuz bisey beyazıda ayna paraydı ama cok guzel oluo uzakdan fotolarda bellı olmadıgı ıcın cekemedım cok sahene gozukuo on cama da cekcem vıdaları cıkaramadm 2 vıda yalama olmus usta saolsun.. ! ama dedıgım gıbı cok farklı bı hava katıo
eyvallah bende beyaz çalışma yapayım. Birde parkları mavi renkli ampuller ile değiştireceğim acaba sorun olur mu.
-
19 Kasım 2012, 21:59
merhaba arkadaşlar..
bu benim yeni motorum..mişhelin sıfır lastikli..kappa 46 lt sıfır çanta 2007 model orjinal 15 binde.
buda son hali..tur camı ve depo kılıfı takıldı..
-
19 Kasım 2012, 22:06
nebri_1986 adlı üyeden alıntı
eyvallah bende beyaz çalışma yapayım. Birde parkları mavi renkli ampuller ile değiştireceğim acaba sorun olur mu.
guzel fıkır valla benmde kafama yattıda sorn olablr emn deılm ogrenınce banada haber ver
-
19 Kasım 2012, 23:46
Bugün fark ettim benim driftin benzin musluğundan birazcık benzin sızmış temizledim birde arkadaşlar zincir biraz bollaşmış sıkıntı yaratırmı
-
19 Kasım 2012, 23:50
Bugün drift sahibi olmama sadece 1 adım kalmıştı :S Satılığa çıkarttığım scooter'ımı birisiyle anlaşıp noterin yolunu tutmuştuk. Fakat noterde sorun çıktı. Tam herşey tamam halloldu derken noter aracın bilgilerini girdiğinde motorun sahibinin bilgilerine yani benim bilgilerime ulaşamadı. Trafik tescilde bir problem olduğunu düşünüyoruz. Zaman ayırabilirsem yarın gidicem trafik tescil şubesine. Halbuki motoru daha 4 ay önce almıştım. Nasıl böyle bir hata olur anlamadım. Drifte kavuşmanın hayalinin heycanı sarmıştı o an :d
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
sports adlı üyeden alıntı
Bugün fark ettim benim driftin benzin musluğundan birazcık benzin sızmış temizledim birde arkadaşlar zincir biraz bollaşmış sıkıntı yaratırmı
Benim yukarıda bahsettiğim problemde buydu heralde. Benzin musluğundan benzin kaçırma problemi. Bu problemi serviste sıvı conta sürerek gideriyorlarmış heralde.
-
19 Kasım 2012, 23:57
ümit_150_zc adlı üyeden alıntı
Yeni motorun hayırlı olsun ümit. Sen motoru alır almaz depo kılıfı takıyosun alan arkadaş da alır almaz depo kılıfını söküyodur heralde drift'e cidden hiç gitmiyo depo kılıfı bana göre.
-
20 Kasım 2012, 00:23
Ümit hayırlı olsun. Kazasız belasız uzun kilometrelerde güle güle kullanırsın inşallah...
-
20 Kasım 2012, 00:40
tesekler arkadaşlar..
sattıgım drifte nasıl baktıgımı neler yaptıgımı sizler iyi biliyosuznuz...
çok dramatik olacak ama
alırsınız emek edersiniz bişiler yaparsınız sonra biri biner üstüne gider ..içim cız etmedi degil yanii..
allahtan motoru sattıgım kişi apaçhi tipli biri degildi sakin birisi idi..
motoru satarken sordugum ilk soru garajın varmı )
-
20 Kasım 2012, 02:02
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hayırlı olsun,çiçek gibi maşallah
Drifti alan arkadaş eminim pişman olmaz,hakkaten iyi bakıyordun o motora da.
Zc'den sonra bende arıyorum böyle bir japon ama denk getiremedim bi türlü.
Tekrardan hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin
-
20 Kasım 2012, 02:12
Cümleten hayırlı geceler.Yeni motorun hayırlı olsun Ümit kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Sizlere bir sorum olacak bir kaç gündür özellikle 3.vitesten sonra motorun ön tarafından zırıltı şeklinde bir ses geliyor motor yavaşlayınca birden kesiliyor.İyice dinledim ön kafanın titreşim sesi değil sanki elektronik bir aksamdan geliyor gibi aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba.Servise gitmek istemiyorum o kadar ilgisiz ki ufacık bir parçayı 1aydır bekliyorum. Sprey zincir yağı sordum tavsiye etmem yağlarız burda dedi olsun ben alayım dediğimde anladım ki elinde yokmuş.Dur bi bakalım dedi yağlatmayacağımı anlayınca gerek yok bunun yağı var dedi çok garip insanlar var gerçekten kime güveneceğimizi bilemiyoruz.
-
20 Kasım 2012, 02:41
tesekler arkadaşlar..
sattıgım drifte nasıl baktıgımı neler yaptıgımı sizler iyi biliyosuznuz...
çok dramatik olacak ama
alırsınız emek edersiniz bişiler yaparsınız sonra biri biner üstüne gider ..içim cız etmedi degil yanii..
allahtan motoru sattıgım kişi apaçhi tipli biri degildi sakin birisi idi..
motoru satarken sordugum ilk soru garajın varmı
)
ümit hayırlı olsun. kazasız belasız. motosiklet çok güzelmiş maşşallah.
150 zcden sırayla büyütüyoruz . benim ybryi satarsam 250ccye geçeceğim...
-
20 Kasım 2012, 10:06
Chucky21023 adlı üyeden alıntı
Merhaba Şafak Bey,
Motosiklette ergonomi kişiye bağlıdır. Yani beğendiğiniz arabayı alabilirsiniz ama hastası olduğunuz motoru alamayanilirsiniz beya alırsanız rahat edemeyebilirsiniz. Bu nedenle motora binip ideal oturuş pozisyonunu alıp denemeniz gerekir.
YBR ile drift kıyaslanırsa, driftin biraz daha sportif bir oturuş pozisyonu var. Bunu en basit peglerin (ayaklarınızı koyduğunuz basamaklar) konumundan anlayabilirsiniz. Driftte selenin hemen altında, YBR'de biraz daha deponun altına doğrudur.
Dediğim gibi deneyip sizin seçmeniz gerekir. Bence denemeden önce de motor üzerinde sürüş pozisyonu nasıl olmalıdır araştırırsanız faydanıza olacaktır.
Cevap için teşekkürler, Honda güvenli sürüş eğitiminde optimum oturuş pozisyonu konusunda bilgi vermişlerdi. "Kollar serbest, sırt dik, bacaklar ile motoru kavra, sık."
tabi denemeden bana nasıl uyacağını bilemem. Boy 1,73, kiilo 84. yinede kullananların deneyimleri fikir vermesi açısından önemli;
orta mesafe yolda mesela 40 -50 km de yorgunluk hissediyo musunuz? Fprumda bir günde 200 -300 km yapan okumuştum. Ümit arkadaş da sırt ağrısından filan bahsediyodu. Drift ile yaklaşık kaç km ağrı, sızı yorgunluk olmadan yol alıyorsunuz?
-
20 Kasım 2012, 10:28
HsynAlkan adlı üyeden alıntı
Cümleten hayırlı geceler.Yeni motorun hayırlı olsun Ümit kazasız belasız kullanırsın inşallah.
Sizlere bir sorum olacak bir kaç gündür özellikle 3.vitesten sonra motorun ön tarafından zırıltı şeklinde bir ses geliyor motor yavaşlayınca birden kesiliyor.İyice dinledim ön kafanın titreşim sesi değil sanki elektronik bir aksamdan geliyor gibi aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba.Servise gitmek istemiyorum o kadar ilgisiz ki ufacık bir parçayı 1aydır bekliyorum. Sprey zincir yağı sordum tavsiye etmem yağlarız burda dedi olsun ben alayım dediğimde anladım ki elinde yokmuş.Dur bi bakalım dedi yağlatmayacağımı anlayınca gerek yok bunun yağı var dedi çok garip insanlar var gerçekten kime güveneceğimizi bilemiyoruz.
KM saatinden geliyor.Soğuk havalarda yapar genelde.
-
20 Kasım 2012, 11:08
Ümit abi hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah. Kız gibi maşallah motor. Artci ile artık rahat rahat seyahat edersin inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------
HsynAlkan adlı üyeden alıntı
Far bölümünde bir vida düşmüş olabilir ve kaldığı yerde titreşim yapıyordur. Sallanan yerleri kontrol et gerekirse sök far kısmını sonra tekrar takabilirsin. Yağ ve disk temizleyici ise istediğin başka yerde kolaylıkla bulabilirsin. Araç için yedek parça satılan yerlerde bile vardır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)