Estağfurullah size birşey demedim. Arkadaşınız yanlış bilgi vermis.
Mengu 16 hocam anadoluda yaşıyorum. Buralarda kaymak asfalt yok malesef en baba asfaltın üstü bile camurdur. Montumu her ay yikamazsam siyahtan kahverengiye dönüyor. 25 000 kmyi devirdim. Dişli cst 40 ile girdiğim virajda arka teker hafif hafif kayarken michelin ile aynı virajı aynı havada 65 ile dönüyorum
Arkadaş biraz yanlış anladı sanırım. Ben zaten michaleni hiç katmiyorum kıyaslamalara. Çünkü 1 numara lastik şu an o. Sadece fiyat ve diğer orjinal lastiklerden biraz daha iyi olacağını söylemeye çalışmıştır belki satan kişi. Eee zaten üstündeki lastiğin yerine başka ne takarsan tak memnun kalmamak gibi birşey olamaz ki adamda haklı bir yönden.
Arkadaşlar bu motosikletin sıfır aldığımızda hemen değişmesini önerdiğiniz kısımları var mı ?
-Lastiklerin kalitesiz olduğunu okudum.
-Şamandırada ufak bir problem çıkıyormuş. (Nadir de olsa)
-Zincir ve dişli ne kadar gider?
-Parça kalitesi nasıl,hemen gevşemeler,dökülmeler oluyor mu ?
Motor aksamının çok kalilteli olduğunu okuyorum internetten.
120,000'de motoru açılan ama egzantirik zinciri bile gevşememiş bir driftten bahsediliyordu bi sitede.( Ne kadar doğru bilemem)
Lastikler ve değişmesi zaruri olan hava filtresi,yağ vb şeyler dışında en az 5000-7500 km masraf yapmak istemem sıfır motora.
Salcano wolfu düşünüyorum ama performansı,yakışıklılığı da drifte bi bak dedirtiyor.
Şehir içi ve şehir dışı karışık kullanacağım.
Kocaeli'de ikamet ediyorum,ve süreceğim yollar hep D-100.
Kararsızlık ne kötü birşey yahu
Alır almaz yazı değerlendirmek için 2 ayda 2000 küsür km yaptım.Şu ana kadar sadece plaka ışığı arıza verdi onuda önemsemedim.İlk etapta haftada bir vida somun vb. yerlerini kontrol ettim.Gevşeme olursa sıktım.Sıkılıysa zorlamana gerek yok zaten fazlası zarar.İlk etapta Km teli bazen gevşeme yapıyor,arada kontrol etmek lazım.Lastiklerimi Michelin yaptım.Lastikler haricinde yaptığım masraflar keyfi yapılan masraflar ve rutin bakım masrafları.Tam sentetik repsol 10/40 yağ kullanıyorum.Parça kalitesi eskiye nazaran daha iyi.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Parasına göre gayet iyi motosiklet.Kullanıcıda biraz dikkatli olduğu sürece sıkıntı yaşatmaz.
Teşekkür ederim Emre Bey.
Geçen yıl yaklaşık 17,500 km mondial 150 zc kullandım.
24.000'de sattım.
24,000'de bile motor aksamı sıkıntısızdı ama grenaj ve plastik aksamdan çok çektirdi bana.
Zaten şu son yılarda çıkan tüm çinliler eğer yağına suyuna bakılırsa,motor aksamı olarak çok rahat onbinlerce km yapabilir.
Burada önemli detay motor harici kısımların kalitesi.
Tekrar bilgiler için teşekkür ediyorum.
Sizin motosikletinizin masallahı var,Allah kaza bela vermesin,çok yakışıklı motor
Sakal çok yakışmış özellikle buna alt bölümü kırmızıyla siyah çok uymuş.
Uğur alacağın yerle anlaş. Motor daha kutudayken lastiği kendisine geliş.fiyatına saysin, yerine michelin pilot sport al. Ölçüleri ybr cbf ile aynı. Üste yüz lira daha verirsin. Ben Malatyadan alsaydım motorcuyla böyle anlaşmıştık.
Drift al. Ybr yavaş. Benimki duzde 90 diyor. Yokuşa gelince 75e düşüyor. Gene de sen bilirsin.
Arkadaşlar kaskları motordan inmeden çıkartın. Benim gibi yürüyerek çıkartma girişiminde bulunmayin. Bugün küçük bir çocuğu korkuttum yürürken. Annesinin paçalarina sarılması vardı kendime kızdım. Sonradan yüzümü görünce kendine geldi ama artık motor yada motorculardan nefret eder herhalde büyüyünce :(
Şafak Bey;80-89 arası Fethiye ölüdeniz de Deniz camping de bulundum.Bunun dışında 2005 de Tuncay motelde kaldım.meslek emekli dz.ast.sb..mekan Çanakkale...İsim benzerliği sanırım.Ama olsun fethiye favori tatil yerimdir inşallah başka bir zaman karşılaşır masa tenisi oynarız..)
2009 ağustos çıkışlı benim motoru 3300e verecektim. Yuh diyorum. Benim motoru alırsan takacagin herhangi bir şey yok biliyorsun. Michelin lastik xenon far 12w power led sis 3 lü çanta iridyum buji vs vs...
Almayı cidden düşünürsen motoru getiririm zaten 250 cc almaya ıstanbula gelecegim biliyorsun.
arkadaslar emin deilim kuruntuda yapıo olabılırım ama sanrm soukdanda olabılır sızdede arada gaz yarm gelıo snra tam gelr gıbı oluo mu motorda bu bı sorunsa neyden olablr servıse gotrmelımıyım ? sabt gaz verırken arkada fazla gaz gıder gıbı one atıo snra normal oluo cok fazla sorun yasatmıo okdr atmıo ama hısedebılıorm yınede.. ? soukdanmıdır 500 km bakımını yenı yaptrdm ondan snra cıkdı bu sorun bıde benznn cogu dolu gosterıo oysa 20 tl lk benzın var ıcınde en bıttıgınde okdr attm
daha once olmuodu bu son bıkac gundr olmaya basladı deıstrmem gereken bı seyı feln yok ynı dmı.. normal soukdan?
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)