anladım, bizim çayıroğlundaki usta 1000 km dedi ilk bakım 500 olması gerekmiyormuydu bilen var mı?
edit: burdurlu1985 sağol kardeşim
Su hava ayari nerden yapiliyor arkadaslar
o kadar kurcaladim filtre temizledim bi farketmedim
1000 km nerde yaparım bilmiyorum 500 de dediğin gibi yağını değiştiririm. Buarada bizim 150 mr vulture satan arkadaşla da karşılaştık çayıroğlunda, çok yoğunduk doğru düzgün konuşamadık, plakayı görünce sen şu blog açan video koyan değil misin satıyordun vs biraz konuştuk sonra dalmışız o da gitmiş.
önder aman sakın elleme..bilmemen daha iyi)
hava ayarını bozarsan toparlayamazssın yine ustaya gidersin
ben hiç dokunmuyorum..
karbüratörün orda kırmızı işaret yaptıgım yer..
çok küçük bi tornavida ile yapılıo..
---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:08 ----------
Ben yapmadım baştan söyleyeyim ama motor benim TRANSFORMERS arkada oturan çekmiş
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
arkadaşlar öncelikle motorunu yeni alan iki arkadaşımıza da hayırlı uğurlu olmasını güzel günlerde güle güle kullanmasını dilerim tekeriniz her daim düz bassın arkadaşlar
---------- Post added at 10:11 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
arkadaşlar motorun evraklarını toparladıktan sonra İLK ÖNCE gidip sigortanızı yaptırıyosunuz. sigortanızı 34YK (yani yeni kayıt) diye yapıyolar ondan sonra 2 ADET EK-1 dolduruyosunuz bilgisayarla ondan sonra trafiğe gidiyosunuz. bu sıra ile yapmazsanız işleriniz aksar... ruhsat ve plaka çıktıktan sonra da sigorta yaptırdığınız yere gidip ruhsatınızı veriyosunuz onlarda size ZEYİLNAME veriyolar. plaka çıktıktan sonra zeyilnamesi olmayan 34YK diye açılan sigortalarınız geçersiz kalır. zeyilnameyi aldıktan sonra 34YK olan sigortanızın arkasına zımbalayın ve ruhsatınızda öyle bulundurun. ikisi teker teker hiç bi işe yaramaz.
---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:11 ----------
1- 120 KR gayet normal merak etmeyin
2- benim motor düz yolda 130 km/s hızı görüyodu (tek kişi)
3- titreşimi o kadar dert etmeyin ve 10-40 dan başka yağ kullanmayın.
4- motorun rolanti devri 1400-1600 devir aralığında olmalı bence sizin rolantiniz düşük. ayrıca rolantideyken birden gaz tam açıldığında motor boğulacağı için stop eder bu da normaldir...
---------- Post added at 10:19 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
kardeşim nasıl imrendim anlatamam sana nasıl yol yapasım var bilemezsin senle de bi tekirdağ sözümüz vardı onuda yapamadık kısmet olmadı bi türlü nasıl mahçubum bilemezsin
eksozu boyarken inşallah eksoz boyasıyla boyamışsındır yoksa iyi olmuyomuş diye duydum...
memleketimizde herşey ticari olduğu için kahvaltı anlayışıda bu şekilde yapılıyo artık. bi VAN KAHVALTISI tadını pek bulamazsın
kardeşim inşallah kendini ayarlarsında 7 temmuzda ki yalova gezisine sende gelirsin
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
abi tekirdag gezisini bayramdan sonra yapalım..
egzozu boyarken 600 dereceye dayanıklı boya aldım onla boyadım..
vana askerlik yaptım her hafta sonu kahvaltı yapardık yok böyle bi lezzzet ..ama burda köy kahvaltısı adı altında normal kahvalti yedirmeleri ayıp yav..
birda bayan çalıştırıyodu orayı
abi 7 temmuzdaki yalova gezisine gelmeyi çok isterdim..malesef 7 temmuzda aksamı sinopa gidiyorumm..
tünal abide nasıl gün ayarlamış öle yaf tam gidecegim gün
Eray kardeşim sağolasın dediğin gibi ilk sigortaya gitmek lazım, sigortacıyla konuştum dedim motoru alacağım yer ters git gel olmasın bilgileri yeterli dedi bilgilerini alırsanız yaparız dedi
rica ederim daha 1-1 buçuk ay evvel bu işlemleri yaptım ordan biliyorum
kısacası sırasıyla
1- bayi den evraklar alınıp sigortacıya gidilecek sigorta 06 YK (ankara için) olarak yaptırılacak.
2- 2(iki) adet EK-1 (eksiksiz) doldurtulup evraklara eklenecek.
3- plaka ruhsat çıktıkartılacak
4- plaka ruhsat çıktıktan sonra sigortacıya tekrar gidilip 06 YK olan sigortanıza plakanız zeyilname yaptırılacak...
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. BU ARADA BAYİDEN GÜMRÜK EVRAKLARINI ALMAYI UNUTMAYIN SAKIN
kardeş gümrük evrakı ne işe yarıyor emniyet mi istiyor ?
aynen öyle. benim faturama yazmışlardı tüm bilgileri trafik tescilde ki polis bunları ben mi yazıcam dedi ve 2 adet A4 verdi bana doldurmam için. boşluklar var onları dolduruyosun. ben faturanın üzerinde ki yazıları yazdım. ama benim faturanın üzerinde o A4 e yazılması gerekenlar yazıyodu sadece şase ve motor numarası değil gümrükle ilgili konularda vardı yazılı. Orada ki A4 de bunlar yazılacak zaten...
peki arkadaşlar sigorta fiyatları değişiyor mu ben sordum fiyatı söylemedi girdiğimde belli olur diyor ama hangisi ucuzsa ondan yaptırmak lazım
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)