Hepsi ayni zatenaratmaya gerek yok
Hepsi ayni zatenaratmaya gerek yok
Arkadasimin Z800 ünü verip sıfır R6 aldik. Rodaji tarafimdan yapilacak sonrasinda fotograflari ve yorumlari aktarmaya devam edecegim
2012 model ile bende artk aranzdaym
Evet Arkadasimin R6 siyla rodaja devam ediyorum.
Şu an 300 km oldu ve kullanilan devir aralığı 4000-4500 ...
Surekli vites değişim uygulanmakta seyir halinde ortalama sicaklik 72 derece ...
Bu 3 motor arasında müthiş bir gel-git yaşamaktayım. 1.5 yıldır 2005 model 1000RR kullanıyorum. Bütçem 30-33 arası.
2014 - Honda 600RR
2013 - Yamaha R6
2011 - Ducati 1198SP
- 600RR alınabilir en ekonomik ve en yeni model ama en yavaşı.
- R6 binlikten sonra binilebilecek 600lüklerden. Ama çok rahatsız ve ufak. (eğilince kaskım ön cama değiyor neredeyse)
- 1198SP en düşük modellisi, en güçlüsü, pek ekonomik değil ama gönlümün efendisi. Hayalimdeki tasarım.
Siz hangini seçerdiniz?
Hayallerinizin peşinden mi giderdiniz?
Yoksa akıl ve mantığın mı?
Sıfır R6 mızın Rodajı bitti ve egzozunu taktık.
Egzozumuz TİGER KARBON KAPAKLI model. Kocaeli BASERLER motordan alındı. Sadece tüp takıldı Katalizör iptaline karsıyız. Ses R6 larda kullanılan Akropoviç lerden cok az daha düşük desibel ya da hemen hemen aynısı .yanyana calıstırınca hiç fark yok desem anlayın...
Exup yok egzozda, ZATEN exupın pek bir işlevi de yok. kablolar düzenli bir sekilde baglandı ve sabitlendi.
Egzozun motora çok yakıştığını belirtmeden geçemem. Ses orta derecede tatminkar uğultulu...
Bu da videomuz ...
https://www.youtube.com/watch?v=zdXPwxqao3k&feature=youtu.be
nasıl exup un bir işlevi yok biraz açıklarmısınız? ya da ciddi misiniz
Exupin orjinal egzoz dışında diger egzozlarda randimanli çalışmadığını cok duydum. Ayrica ses almak istiyorsaniz exupin iptal edilmesi şart.
Exup icin bir nevi egzoz valfi denilebilir. Belli devirlere kadar kapak kapali konumda olduğundan yakit tasarrufu saglamaktadir. Bu da kullanima bağlı olarak 0.3 ile 0.9 litre arasinda değişkenlik gostermektedir. Burda önemli olan konu şudur; exup kapali konumdayken bile motorun tork değerini kaybetmemis olmasi ... Şöyle denebilir;
Exup ; güç kaybi yaşatmadan düşük yakit tüketimi sağlar.
Arkadaslar benzin isigi yanınca menzili nedir motorun. Direk benzinlige giriyorum korkudan
Benzin isigi yaninca ortalama 11.5 litre yakit aliyor motor.
Bu da demek oluyorki 5.5 litre yakit kalinca ışık yaniyor.
Sakin Kullanimda 100 km gidebilmeniz gerekiyor ...
Ama yine de motorunuzu kendiniz denemeden bilemezsiniz ...
Arkadaşlar herkese merhaba,aranıza yeni katılmış biri olarak ankarada Baydar servisi dışında bildik güvenilir bi usta arıyorum.Motoru yeni aldım 2008 r6 14 binde aldım şimdi 15 bin. Bakım yapılması gerekiyor tabii. Benm tecrübesizim biliyorum kızacaksınız ama ilk motorum r6 dolayısıyla içimin rahatlaması için şöyle sağlam bi usta ve lastik önerisi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Arka ledleri cakar seklinde duzenlemek istiyorum arkadaşlar. Frene basmadigimda normal yansn frene basinca cakar seklinde yansn dikkat çeksin diye. Deneyenler var midir. Ara baglantilarla sanirim yapilabiliniyormus onerir misiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
Aynalar icin de ufak kor nokta aynasi aldim. Yabancilarin videolarında hepsinde vardi. Dikkatimi çekti. Onu da haftaya aynalara yapistirmayi düşünüyorum. Motora minik ilaveler yapmak istiyorum hevesliyim. Hadi hayirlisi
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
Gerci minik ilave derken arada minik olmayanlarda var. Yaz sezonunun basinda bakimla birlikte almayi dusunduklerim
Rizoma elcik
Rizoma denge topuzu
Gidon amortisöru
Kimyasaldan zarar gormus on cama film cektirmek
Depo yani kaydirmaz
Bir de korna da sikinti var. Uyumlu bi korna ile degistirmem gerek
Bundan dolayı 3-4yaş üstünde büyük motor alan yatak yorgan parası ayırmalı bir kenara. Ustanın eline düştünmü yolmadan bırakmıyorlar. Otomobil yada motosiklet olsun usta yok montajcı var. Kalifiye usta yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------
R6 race blue 2015 rengiyle çok güzel midnight Black rengide gelseydi iyi olurdu. Maşallah diyelim kazasız belasız sürüşler
GAZLA UÇARSIN FRENLE KONMA İŞİ PROBLEM NASIL OLCEK
cakalaz abi senin bu doktor arkadaşındaki r6 daki katlanır plakalığı çok beğendim nereden temin ettiniz acaba?tekeriniz düz bassın
valla usta sürekli parça siparişinin gelmediğini mazeret gösteriyor, geçen hafta yanına gittik, bu sefer de gelen ana yataklar krank ı sıktı tekrar daha fazla yatak siparişi verdik gelince içinden seçip uygun olanı takıp toplayacağım dedi. Dedi de motoru Nisan ayında tamir ettireyim diye garajdan çıkardım hala geri alamadım, Böyle tamir mi olur arkadaş :( pistonların siparişini ben verdim Ebay den 8 günde aldım, Bu servisci zat nerden sipariş veriyorsa 2 ayda gelmiyor parçalar. Artık kış geldi diye peşini de bıraktım. motordan soğutuyolar insanı, olmaz olsun böyle servis zihniyeti.. Hayır biraz zorlayınca da yapmıyorum gel al diyolar, Ünal Terzi efendi gibi.. Paramızla rezillik diyolar ya o hesap. tamir olursa da inşallah beklediğimize değse.. 2 ay sonra tekrar yatak sararsa vay o servisin haline..
Kalbi olan tek kız Kupa kızıdır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)