Merhaba arkadaşlar 2008 model yamaha r6 motorumu aldığım günden beri sorunları bitmedi sorun aslında hep aynı yerde ama bir türlü içinden çıkamadım geçen hafta motoru ustaya götürdüm sağlam şekilde bana teslim etti 2 gün sonra motor daha beter oldu ustayı aradım getir hemen hallederim dedi ama oraya motoru nasıl götüreyim nakliyeci mi tutayım birde
150 km uzakta.
Motor arıza kodu 33 gösteriyor bunun anlamı internetteki sonuçlarda
33 - Silindir # 1. sıradaki ateşleme bobini açık devre tespit etti.
Motor arıza kodunu verdikten sonra stop etti çalışmadı.
5 dakika sonra çalıştı viteste hareket etmiyor hemen stop ediyor gaz yemiyor.
Motoru debriyajı yarım kullanarak yaklaşık 500 metre eve götürmeye çalıştım götürdüm sadece debriyajda çok az gaz yiyor seside çok tuhaflaştı boğuluyormuş gibi gidiyordu mecburen eve götüreceğim orda bırakamazdım.
Gelelim nedenlerine şehir içerisinde çok trafik vardı sürekli vites 1 de yürümek zorunda kaldım motor 4 5 defa fanları açtı motor sıcaklığı 100 derece su sıcaklığı 240 dereceye kadar çıktı motor çok ısındığı için 1. silindirdeki bobini eritmiş olabilir mi? bu hararet konusu antifiriz koyduktan sonra başladı
Yada motoru götürdüğüm usta ateşleme bölümünü adam gibi takamadı kablolar dışarda kaldı fanlar açılınca kabloyu kestiğinden şüphelerim var.
Motoru çalıştırmadan sadece kontak anahtarını çevirince bujinin birinden çat diye bir ses geliyor sanki ateşleme yapıyormuş gibi oluyor her kontağı çevirdiğimde çat diye ses veriyor bobin erimiş yada çatlamış elektirik bir yere açık devre yapıyor sanırım.
Motoru aldığım günden beri bu ateşleme kısmıyla uğraşıyorum sonunda 4 adet bobin 4 adet iridyum buji ve sıfır bobin kablosu almak geçiyor içimden ne yapacağımı şaşırdım