Ufuk1627,
Zippo's arkadaşında dediği gibi gps li bir telefon bul (çevrende nokia 5800 çok vardır) Kesin olarak hızını ölç. Garmin XT programı var (Ünlü GPS cihazı işletim sistemidir) onu yükle. Max hız falan yazar istatistiklerde.vaybe motora bak öle bi motorun varki cbf-ybr yi tek elinle tvs apacheyide normal gidişinle geçersin
Bu arada Malik Eşter arkadaşımız 120 nin üstüne çıkamadığını söylemiş. Bende Mondial MG 125 Deluxe var. (dikkatini çekerim senin silindirlerin bitanesi var bu motorda) ben rahatlıkla geçiyorum 120 yi. Nasıl mı?
Bu benim ilk motorum. Kitabında sanırım ilk 800 KM ye kadar 5500 deviri geçme, 1000KM ye kadar 7500 deviri geçme yazıyordu. İlk motorum olduğu için herşeyi kuralına uygun yapayım diyerek. 1000 KM yi 7500 devir ile idare ettim ama çevremdeki 125 cc mondialler benim motordan çok daha iyi gidiyordu. Ben taş çatlasa 95-100. Tabi ben alışmışım 7500 devirde vites atmaya. (zaten 7500 den sonra motor boşa bağırıyor gibi geliyordu bana) Arkadaşlar ısrar etti "böyle devam etme motor sağır kalır, açılmaz diye. Bende yavaş yavaş çitayı kaldırmaya başladım.
İlk 8-9000 devirlere çıktığım zaman sanki motorun içinde 2 tane sac parçası hızla birbirine vuruyor gibi kulak tırmalayıcıbi ses geliyor motorun sesini bastırıyordu. Aşırı titriyordu. Tabi alışmış düşük devire 1200 KM dir. Fazla sıkıştırmadan yavaş yavaş motor rahatladı. 9000-9500 devirlerde bırakın o sesi çıkarmayı titremiyordu bile. Rahat 120 km/h gidiyordu.
Şimdi sakin kullanımda yine 7500-8000 de vites atıyorum ama spor kullanımda 10.000 i buluyor. Titreme sadece direksiyonda oluyor. Oda çok az.
Yazıma son verirken dün yaşadığım şeyi anlatayım. Ben genelde hız denemesi yaparken çok sık hız göstergesine bakarım. (çok yanlış) Neyse bir arkadaşla sakin sakin gidiyoruz. (kanuni seyhan 150 var onda) Bir anda hızlanalım dedik. Yani spor moduna geçtik
1 den boşa geçti 2 yerine (yağı geciktiği için sanırım) 2 ye aldım 9500-1000 lerde 2-3-4 derken yola odaklanmışım. Götergeye bi baktım 115 km/h - vites 4 - Viraj olmasa 5 leyip sol çekecektim nerdeyse.
Şunu söyleyeyim. Çok acele edip sıkıştırmayın açmak için.