Yeni Yılın tüm arkadaşlara her acıdan güzel ve güneşli havalar getirmesini dilerim.
Yeni Yılın tüm arkadaşlara her acıdan güzel ve güneşli havalar getirmesini dilerim.
Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.
arkadaşlar,nerelerdesiniz? sesiniz soluğunuz çıkmıyor...
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Valla çok haklısınız, bir yok olduk pir yok olduk. Biraz geç olmakla beraber, girmiş olduğumuz yeni yılın bütün arkadaşlara sağlıklı ve mutlu günler getirmesini dilerim.
Aşırı yağmurlar, kar ve sert rüzgar derken motordan baya uzaklaşmak zorunda kalıp birde sene sonu koşuşturmaları üzerine gelince forumlaradan uzak kaldım. Bu gerçekten ilginç bir durum, kışın insan bilgisayar başında daha fazla vakit geçirmesi gerekirmiş gibi geliyor ama öyle olmuyor herhalde.
Neyse, hala buradayız.
Motor aşkı yüzünden, ve havalarında daha yumuşak olması ve daha fazla motor kullanma imkanı nedeniyle doğduğum ve büyüdüğüm yer olan Adana'ya geri dönüş yapmakta aklıma gelmiyor değil vallahi.
Çumartesi anı bir haberleşmeyle havanında iyi olmasıyla Şileye cutku ile gitmeye karar verdik. Klaşık şile programı olarak Molada gözlememizi yedikten sonra Şile sahilinde kahvemizi içtik. Bu sefer gözlemecide az yemek stogu yaptıgımız ıcın balıga yer kaldı. Balıgımızı yedik ve döndük.
Ancaaaaakkk Hava sabah 10 da 4-5 dereceydi sanırım . Elcık ısıtma sayesinde giderken ve dönerken ellerim hiç üsümedi. Biraz ust taraf az üşüdü.
Ama Cüneyt bey için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Aksesuar gibi gözüküyor ama ihtiyac. Kışın motor kullananlarda olmassa olmazlardan biri. Bakalım bir daha ne zaman cıkarız. Kar geliyormuş.
Gerci beykoza hep kar yağdıgı için Cuneyt beyde değişen pek birşey olmuyor.
Evet 150 km pasımızı biraz attık. Yanlız garaj dışında motoru kullanmaya kullanmaya acemilik hissettik. Şimdilik bu kadar. Karlı şile maceramızdan izlenimler.
Yaw nerelerdesiniz abicim hepiniz kayıp oldunuz sayın büyüklerimiz kimse bişiler yazmıyo açıp sadece okuyup kapatıyoruz galibaaa aaaa bizleri mahrum bırakmayın paylaşımlarınızdan abiler gerçi havalar da kötü bu elcik ısıtma ne kadar acaba bilginiz var mı acaba ???
KingRider And GhostRider
valla bizim buralarda havalar o kadar soğuk olmadığı için,hemen hemen her hafta gezimiz oluyor.eğer gezi yazılarımızı görüp bakıyorsanız,ben o gezilerdeyim.anlayacağınız,tam gaz devam.bu arada bu yaz 8-10 motorla,karadeniz gezisi planlıyoruz.hadi hayırlısı bakalım.
mehaba arkadaşlar
ben de 7500 km dir Deauville kullanıyorum
motordan oldukça memnunum
merak ettiğim birkaç konu var
aramızda sis farı, elcik koruma, xenon far ve müzik tesisatı taktıran varmı
merhaba kingman
ben de Bursadayım ve Deauville kullanıyorum
müsait bir ara buluşalım aklında ne kadar soru varsa sorarsın ben de cevaplarım
şaftdan dolayı bir sıkıntı yaşamadım yada eksiklik hissetmedim bilakis uzun yolda daha konforlu
zibcir şıkırtısı ile kafanı şişirmiyor
artçımla beraber rahat bir şekilde 170 i görüyorum maksimum 185 gördüm bir daha da çıkmam genelde 120-160 arası sürüş yetiyorda artıyor
trafikte araçların sıkıştırmasına maruz kalamadan hemen kaçabiliyor
normal sürüşte bir depo ile 320 km yapıyorum biraz devirli kullandığımda 250 km yapıyorum
daha da devirli kullansam herhalde 200 km de bir depo benzin yakacak ama ben tercih etmiyorum
yalnız motorun 250 kg ağırlığını ve şehir içinde CBF 150 gibi rahat hareket edemeyeceğini ve asfalt dışı yolda yusufu artçı olarak alacağını gözardı etme
arada sırada boş yolda panik fren çalışmaları yapıyorum ve Allaha şükür şu ana kadar sadece bir defa panik frenleme yapmak zorund akaldım
dangozun biri birden tam sola kırdı arabasını ve beni trevetura doğru sıkıştıracaktı
arka freni basmaya fırsatım olmadı ama combine abs nin işe yaraması sayesinde aracın altında yada trevetuarla arasıdna kalmaktan kurtuldum
bu panik fren esnasında ön teker kitlenecek kadar frenledi çünkü frene asılabildiğim kadar asılmıştım
ön teker kitledikten sonra abs devreye girdi ve motoru biraz yatırıp sola kaçıp aracın önüme gecmesine imkan tanıyıp sonradan yavaşlabilmiştim
özet ile
panik frenlemede bir problem yaşamadım
kontrolün benden gittiğini hissetmedim
motorun kıçı başı oynamadı, çizgisini bozmadan yavaşladı
arkadaşlar
fırsat buldukça panik fren çalışmasını ihmal etmeyelim
umarım ihtiyacımız olmaaz ama ihtiyac anında da paniklememizi bir nebze de olsa azaltır
cümleten kazasız belasız sürüşler
Merhaba Ozan hemşehrim,
Bende eski bir Deauville kullanıcısıyım, motorumu Bursada çok sevdiğim bir arkadaşıma sattım, eğer becerebilirse o da motosiklet.net ailesine kaltılacak
Not: Bursa Enduro yeleğin yakışmışi
deauville severler herkese selam.yakın dostumun motorunu satılığa çıkarması beni deauville sahibi yaptı.napim çok güzel duruyordu gıcır gıcır.başka erkeğin eli değmesin dedim.umarım oda yabancıya gitmediği için mutludur.aksiyon haberlerinizi bekliyorum.herkese bursadan kucak dolusu sevgiler.....
leventim ben sana gaz kolunu aldım bil.haftaya elinde
vay vay vay.deauville ailesi yavaş yavaş genişliyor.yeni katılan arkadaşlarıma hoş geldin diyorum.
eğer ki arkada bir sürü reflektör bant da gördüysen evet benim
bu konuda briaz pinpirikliyim de
mümkün olsa motorun her kısmına reflektör yapıştırıcam
ama malesef kaliteli bant bulamadım zırt pırt bant yapıştırmaktan gına geldi
onlar düşüyor ben yapıştırıyorum
gaz koluna takdığım zımbırtıya galiba rocker deniliyor ve oldukça kullanışlı
senin gaz kolu da hayırlı olsun
sağlam bişeye benziyor adamlar gene yapmış yapacağını
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
bu arada benim makinanın fotoları da aşağıda
darısı tüm isteyenlerin başına
selam adanalı .hoşbulduk.bugün bütün yazışmaları inceledim.katkın büyük.sis farı konusunda çalışmam var.herşeyi hallettim.demirci de parça yapıyor.eğer olursa orjinalinden daha başarılı olacak.tahminen 3/1 fiatına.bitince sizlerle paylaşacağım.umarım sizede faydası olur.sevgiler.....
Arkadaşlar hoşgeldiniz. Bende diyordum dövil topiğinde hiçbirşey yotur. Megerse topik almış yürümüş. Bu sene anlaşılan bir Bursa buluşması olur. Bende sis farı ve elcık ısıtması calışmaları gayet başarılı. Ama arka kısma taktırmadım. Orda frene basınca yanan let ler var.
Bu sene kış İstanbulda hakıkaten kafamızı garajdan dışarı cıkartmadı. Havalar yağışlı gidiyor. Güzel oldugu zamanladada soğuk. Önümüzdeki hafla biraz sıcaklık artıyormuş.
HOŞGELDİNİZ.
Xenon farda var. Fena değil. Çift far olsa dahada iyi işık verirdi. Ama yinede başarılı. Sis farınıda yaktıgımda motor kendini bayagı farkettiriyor.
Elcık ısıtmada söyle. Soğukta ben gidip sıcak diye ısıyı azaltırken Cüneyt beyin eli üşüyordu. Kışın devamlı kullanacaklar için elcık ısıtmayı tavsiye ederim. Muzık tesisatı kısmına hiç merakımız olmadı. Birde radyatör koruma var.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)