abi kısmet olursa bende festivalde izmirde olmayı istiyorum. Bu ön takımlara gereken hidrolik yağı miktarı tam nedir Amca35? arkadaşlarda bilgisi olsunlar servislerin çoğusu işgüzar gelişi güzel koyuyorlar.
abi kısmet olursa bende festivalde izmirde olmayı istiyorum. Bu ön takımlara gereken hidrolik yağı miktarı tam nedir Amca35? arkadaşlarda bilgisi olsunlar servislerin çoğusu işgüzar gelişi güzel koyuyorlar.
hangi ustaya gittiysem amortisorler bitmistir, ondan yapiyordur diyor. yeni aldigimiz motorlarin amortisoru ilk gunden mi biter. iste en buyuk problem ilgisiz servis.
gecen gun km telimi degistirmek icin ustaya gittim. n teker rulmani dagilmis dedi.mhakikaten soktugunde biri saglam ama biri gitmisti. sag olsun, usta iyi ki degistirdi sunlari da diye dua edemedim adama! cunku balatayi yerine takarken bir hata yapmis. yolda giderken fren iyice sikilasti ve balata feci halde surtmeye basladi.
eve geldigimde balatalara elle dokunamiyordum. aklima gecen sene Ali'nn yazdiklari geldi. onun balatalar da feci halde isinmisti.
yol ustunde baska bir ustaya ugradim. balatayi yerine takarken diskin sagnda olmasi gereken parcayi sola almis ve bir sure sonra gereksiz surtunmeye sebep olmus.
ayni hafta jikle calismiyordu. adam tel kopmus, yeni tel al gel takalim dedi. biraz israr ettim ve birlikte kontrol ettik. sadece yerinden cikmis, takti ve hala kullaniyorum.
herkese iyi geceler...
Zaten burada anlatmak istediğim olayda her zaman bu. İşgüzar iş bilmez usta(cık)ların yüzünden mis gibi motorlar ne hale geliyor. Bugün arka freni sıkı bırakır başka sorunlar açsın da gene gelsin diye bekler. Elli türlü bu işin kurnazlığı var kardeşim.yani hep diyorum ya eğer usta isterse senin 2 bin liralık motorundan senede 500 lira parayı çatır çatır kazanır. Yeter ki içinde Allah korkusu olmasın. Bu işi ya burada foruma dört elle sarılıp öğreneceğiz yada gidip o ustaların ekmeğine yağ süreceğiz. Size en büyük önerim motorun sağını solunu sökmek için gerekli anahtar takımı bir adet ölçü aleti bir çift yedek buji ön-arka sinyal farları her zaman yanınızda bulundurun ve söküp takma işine kendinizi alıştırın. Ön tekerleğin mafsal bilyeleri tek taraflı dağıldığında iki tarafı da değiştirmek mantıklıdır. Hazır sökülmüş iken iki tarafı da yenilemek lazım. Ön tekerden kıtır kıtır bir ses geliyorsa ön bilyeler tahriş olmuştur yada fren diskinde sorun vardır.İyi pazarlar.
Selamün Aleyküm. Sizlerede merhabalar Beycivan ve Emreciğim.
Öncelikle şunu belirtmekte ve bu konuda insanları bilgilendirmekte çok fayda var ki ön yargı oluşmasın.
Motorlarımız ki benim ki 2005 Aralık ve sizlerinkide 2006 yılı üretimi.Bu yıllardan sonra üretim olmadı; Motorlarımızı her ne kadar bizler SIFIR almış olsak bile 5-6 yıl kasasında depoda durduğu için ve mevsim sıcaklıkları ani soğumalar neticesinde hidroliklerde eksilme meydana gelmiş.Şu an benim gittiğim ustamla yaptığım uzun görüşmeler neticesinde abi motor çok uzun yıllar kasasında yattığından ve hidrolikler süspansiyon çalışmadığından hem hava şartları neticesinde eksilmiş hemde bazen keçelerde kaçırmış olabiliyor dedi.
Buraya dikkat ustam her iki amortisörlere dikkatlice ve ölçü kapıyla milim milim ölçerek her iki tarafada eşit ölçeklerde hidrolik ekleyecek.Bunu bana altını çizerek üstüne basa basa söyledi.Bunu yaptıktan sonra motoru bir kaç gün test edeceğiz eğer bundan da randıman alınmaz ise ona göre rapor tutulup fabrikadan orjinal hidrolikleri tam sıfır ön maşa garanti kapsamında getirteceğiz.Tüm bunları yaptıktan sonra sonucu buradan sizlerle paylaşacağım.
NOT: Geçen hafta Cumartesi aşırı sağanak olduğundan ustaya gidemedim.Nasipse bu Cumartesi baktıracağız.
Sevgi ve Saygılarımla
Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
BİLGİ ve SEVGİ
Amca bu ön süspansiyon hidrolik yağ tam kaç miligram öğrenirsen yazıver.Dediğin doğru gelişigüzel koyulacak bir şey değil. İki amortisör çatalının da eşit esnemesi ve sert olması şart. Motorun dengesini çok olumsuz etkiler. Ben 2006 model aldığımda 2011 sonuna dek kullandım hiç sorun olmamıştı ama alırken kendim serviste koydurmuştum. Bir dahada ihtiyacım olmamıştı.Hatta ben ön frene hidrolik bile eklemedim eksiltme hiç olmadı. Biliyorsunuz ben ramzeyimi Balıkesirden bir kalp doktoruna satmıştım ondan sonra honda şasesi üzerine kurulu wuxi dy 200 aldım.Bebek olunca onuda verdim kaldım arabaya. ama yaz geldi almam lazım.bütün gün sahibinden.com sitesinde bakıyorum.Kısmet...
Gelişmeleri ayrıntılarıyla buradan paylaşacağım.İzmir'de son birkaçgündür yağan sağanak yağmur ve fırtınadan dolayı motorla biryerlere değil gitmeyi servise bile varamadık.Havalar normale döner dönmez soluğu serviste alacağım...
BİLGİ ve SEVGİ
Abi bu servislerde ne işiniz var artık profesyonel oldunuz halledersiniz bu işleri. Çoğusu senin benim bildiklerinden haberi bile yok.İzmirden mct 250 formundan arkadaşlara yazıyordum şimdi baya bir motor o gün yağmur yağınca içine su girmiş baya sıkıntıları var elemanların.garajın yoksa abi üzerine birşeyler bulup örtmek şart.Motorun orası burası derken ben motorumu ancak 2 saate temizliyordum. Herkese hayırlı cumalar.Balıkesir bölgesinden bu forumda olan arkadaş varmı merak ediyorum ?_
merhaba,herkeze hayırlı akşamlar...geçen gün qm250 linin tekirdağdan silivriye gelirken yolda yaptığı şeyleri sana anlatmıştım beycivan kardeş;sizinde bana buji markalarını vererek 1 takım şeyler yapmamı söyler iken şarjım bitip konuşma yarıda kalmıştı.Bu gün motorun bujilerini ancak değiştirebildim ve motoru abimin aracı ile istanbul-bakırköye getirdim.
ama sizin bana söylediklerinizi tam olarak duyamadığımdan sizi tekrar telefonla rahatsız etmemi umarım kızmazsınız?
Arkadaşlar maalesef uygun fiyata düzgün chopper piyasada yok. 1 yıldır Ramzey QM250 kullanıyorum. Performansı çok beklemden yakışıklı motor isteyene gideri var.
boz_ok06 kardeşim foruma öncelikle hoşgeldin.Adet olduğu üzere önce bize kendinden kısaca bahsedersen seni tanımış oluruz. Diğer arkadaşlar da merak ediyorladır. Bence piyasada acele etmez iseniz çok bakımlı chopper motor var. Özellikle Denizli ve Aydın'da. Ancak sahibinden.com gibi sitelerdeki motor ilanları yanıltıcı bilgi ve geröek olmayan resim içeriği taşıdğından almaya gittiğinizde büyük hüsranla karşılaşabiliyorsunuz. Dikkatli olmak gerekiyor. xsen kardeşim telefonla aramanız bizi onurlandırıyor rahatsız olmak ne kelime.Saygılar.Ben birde bugün bu forumlara üye olup şu an hastanede veya evinde yatan rahatsız olan hasta olan artık hayatta olmayan dostlarımız için dua edeceğim.Onları hep unuttuk. Geçen bir araştırma yaptım. Yüzlerce üye senelerce girmemiş ve durumları hakkında bilgimiz yok.Allah kimseye dert keder vermesin.
Aminn Beycivan.
Gelelim birkaç yukarıdaki yazına.Servise gitmemin nedeni motorun hale hazırda daha 1 yıllık garantisi var.Bu nedenle fabrikanında onayladığı biilinçli bir ustanın yanındayım.Ustanın kontrolünde motorumuzu ince ayarlara getiriyoruz ki her yapılan not ediliyor ve garanti kapsamında gerekirse değiştiriliyor servis kitabı kaşeleniyor imzalanıyor.Ön maşa hidroliği servis kontrolünde basılacak ve test edilecek yapılan bu işlem sonucu aynı sorun devam ederse servis bu konuda gerekli raporu hazırlayıp fabrikadan ücretsiz olarak sıfır ön maşa getirtecek.Böyle hassas ciddi konularda işin ehli uzman servis yetkilisine bırakıyorum ki ben işin ehli ve dürüst olduğuna kanaat getirdim.Bu konuda bendenizde ellenmeyen bir kulak arkamız kaldı
Yoksam valla varya motorun altından girip üstünden çıkarım Allah a çpok şükür elimiz anahtar tutuyor.
BİLGİ ve SEVGİ
Haydi bakalımmmm nasipse yarın yani Pazar sabahı İZMİR-MT sezonun ilk gezisine başlıyorrrrr. Sabah 10.45 de teker döner grup yola çıkar.Güzergah FOÇA.
BİLGİ ve SEVGİ
İzmirli arkadaşlara yarın güzel bir gezi diliyorum sevgili Naci abiyede selamlarımı iletiyorum. Güzel bir pazar günü olması dileğiyle herkese hayırlı akşamlar.Soru varmı diye baktım foruma sanırım herkesin şimdilik tıkırı yerinde, aman Allah bozmasın.
Günaydın Sn. MT-Ramzey kullanıcılarııı.Gününüz aydın neşeniz bol sağlığınız daim olsun.Hayırlı Cumalar...
BİLGİ ve SEVGİ
Evet ramzeyci kardeşlerimiz yokmu arızası olan yolda kalan sorusu olan canımız sıkılıyor böyle.Naci abide yazmıyor ki 3 5 cümle özletiyor kendisini.Ertugrul abide yok ne zamandır. Ne oldu bu forumun abilerine böyle İhsan.
Hahahhaaaa sezon açıldı sezonnnnnn
Hepinize sağlıklı güzel mutlu kazasız bir hafta ve gün diliyorum. Henüz işlerin yoğunluğundan servise gidemedim, gidergitmez ön maşaların hidroliğini ayarlatacağım.Sonucu buradan bildiririm.
BİLGİ ve SEVGİ
Bende varım.. Qm 250
Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !
Evettt değerli dostlar.Geçtiğimiz Cumartesi servise uğradım.Ustamız itina ile beher kaplarına ön maşanın hidroliklerini boşaltıp eksik olup olmadığını kontrol etti ve sol maşanın hidroliği sağa maşaya göre 4 çizgi eksik çıktı.Usta hidrolik yağı inceledi ve onca yıl geçmesine rağmen hala mükemmel dedi.Öncelikle eksik tarafın hidroliğini dengeledik ve daha sonrada iki çizgi hidrolik eşit olacak şekilde her iki amortisöre ilave ettik.Daha sonra tek tek vidaları özel bir yapışkan ilaçla ilaçlayıp iyice alttan sıkıştırdık ki sızma kaçak olmasın diye.Eksik miktarı tamamlayınca ön maşa biraz daha yukarı kalkmış oldu bununla birlikte ön maşadan gelen takırdama sesi %50 azaldı.Evet ses tamamen kaybolmadı lakalarda taşlı bozuk yollarda o sesi yapıyor; çünki ön maşanın içinde bir boru var borunun içerisinde de yay var bu maşaların yapılışındaki teknik nedeniyle ses yapıyor.Bu şekilde bir süre kullanacağız gerektiğinde rapor tutup fabrikadan garanti kapsamında yenisini getirteceğiz ama bu ses yine kesilmeyecek gibi görünüyor.Benden şimdilik bu kadar.Beycivan biliyorum hemen soracaksın abi içinden çıkan hidrolik kaç Gramdı diye? Ama hiç orasına bakamadım.Ama sana referans olacaksa bakkallarda satılan ufak standart pilastik bardağın tam dolusu kadar bir miktar her biri için bir bardak.
BİLGİ ve SEVGİ
Amca güzel yazı olmuş ben bu motor ilk çıktığında fabrika hatasından ötürü (sanırım montaj bantındaki görevlinin ihmalinden) servislerde ön hidrolik yüzünden tamire geldiğini hatırlıyorum. Abi üste üste 3 hafta sonu kapıdağa tura gittik gezimiz çok harikaydı fakat şu resim yükleme zorluğu yüzünden eklemek bana çok angarya geliyor.herkese hayırlı cumalar dilerim.
Tünaydın Ramzey QM250 kullanıcıları.Hepinize hayırlı muhteşem bir hafta diliyorum.
BİLGİ ve SEVGİ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)