Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
27 Temmuz 2011, 00:24
tekrar merhaba motosiklet.net sakinleri.
önceki mesajlarımda ramzey qm250 almak istediğimden sizlere bahsetmiş ve aklımda özellikle ekzost ile ilgili soruları yöneltmiştim.
İki hafta oluyor motorumu orjinal 4000 km de olan saate 500 km e kadarda benim yaptığım yolu eklersek topmlamda 4500 km de şu an.
Açıkcası biraz biraz pişman oldum özellikle türevi diğer motorlar ile karşılaştırdığımda bir çok eksik noktanın olduğunun farkına geçte olsa vardım. şimdi genel eksik yada artıları geçtiğimde motorumla ilgili bir kaç sorum daha olucak bu motoru almama değerli yorumlarıyla vesile olan değerli motosiklet.net sakinlerine
1. Ok 80km yi gösterdiği vakit (son viteste) titreşim başlıyor oldukça rahatsız edecek derecede 90 ve üstü km lerde motoru sürmek imkansız gibi onları geçiyorum. deviri biraz zorlayıp son vitese geçersem 70 km de dahi rahatsız edici titreşim söz konusu. deviri zorlamak tabirini yanlış anlamayın arabaları sollarken biraz gaza cömert davranmak!
2. Ön tarafta sürekli bir zırıltı söz konusu ve gazı çevirdiğim hen an zil sesine benzer bir ses geliyor yada çan sesi gibide diyebilirim.
3. Ekzost aslında açılmış iç katmanlar delinmiş aldığım kişi tarafından yapılmış bu işlem. ancak motorda ses anlamında bir şey yok öyleki gece yarısını geçtikten sonra duyabiliyorum ezost un sesini. gaz kolunu biraz çevirdiğimde duyduğum tiz ve rahatsız edici tek ses silindirlerden gelen ses.
4. Zincir gazı kestiğim her an duyduğum tek ses arkadaki civciv çiftliğinin cik cik leri oluyor.
Bahsettiğim 4 ana başlık altındaki sorunlar dizisi inanın uykularımı kaçırıyor ve bu motoru almak ve sürebilmek için yaptığım maddi fedakarlık motorsiklet için çok küçük olabilir ama benim durumumda bir insan için çok büyük bir mevla dolayısıyla paranızı çöpe atmak bir yana duygularınızı yol hayallerinizi ertelemek bir yana durumu söz konusu.
Tüm bu aksaklıkların dışında yol tutuşu v.s ile alınması gereken bir motor olduğunu düşünüyorum burası ayrı.
Şimdi forumun deneyimli üyelerinden yardım bekliyorum özellikle naci63 ve beycivan gibi mutlaka bu sorunları yaşayıp üstesinden geldiğinizi biliyorum bilgilerimizin paylaştıkca büyümesi dileğiyle şimdiden çok teşekkürler.
not: yakıt sarfiyatı normaldir.
Reklamlar
-
28 Temmuz 2011, 00:57
Öncelikle henüz acemi bir Ramzey QM250 kullanıcısı olarak yazdıklarımın sizin için bir kıymeti olur mu bilmiyorum ama kısa sürede edindiğim bazı tecrübelerime dayanarak bir çift sözüm var.
harmonicc adlı üyeden alıntı
Açıkcası biraz biraz pişman oldum özellikle türevi diğer motorlar ile karşılaştırdığımda bir çok eksik noktanın olduğunun farkına geçte olsa vardım.
Hani ne kadar ekmek o kadar köfte denir ya, bu forumun önceki sayfalarını okuduğunuzda da anlayacaınız gibi beklentilerinizi belli seviyede tutup, motorun da bakımlarını aksatmadığınız sürece size hizmet edecek "Çin malı" bir araca biniyorsunuz. Honda CBF 150 forumularına bakarsanız, orada da kullanıcıların çok ilginç (hatta kronik) mekanik problemlerden bahsettiğini görebilirsiniz. Hatta "ya bu kadar para verdikten sonrra YBR 125 niye almadınız?" diyen yorumculara da rastlarsınız. Diğer markalarda da durum aynı. Moralinizi bozmayın. Komşunun tavuğu (her zaman) komşuya kaz görünür.
1. Ok 80km yi gösterdiği vakit (son viteste) titreşim başlıyor oldukça rahatsız edecek derecede 90 ve üstü km lerde motoru sürmek imkansız gibi onları geçiyorum. deviri biraz zorlayıp son vitese geçersem 70 km de dahi rahatsız edici titreşim söz konusu.
Kesinlikle hız yapma taraftarı değilim ama motorun sınırlarını bilmek adına uygun zamanlarda denemelerimi gerçekleştiriyorum. Benim motorumda da bahsettiğiniz aralıklarda titreşim söz konusu. Ancak, vites değişimlerinde biraz dikkatli davranıldığında bu titreşim epeyce azalıyor. Şöyle ki; devir saati 4000'i biraz aştığı sırada motorumda titreşimi hissetmeye başlıyorum. Motor zırıldamaya başlıyor. Bu noktada biraz gazı sabitliyorum ve 5000'e doğru yavaşça ilerliyorum. 5500'e geldiğinde titreşim artıyor. Özellikle 3. vitesten itibaren bunu uygulayarak, düz yolda 95 km hıza geldiğimde 5500 devire ulaşıyorum ve titreşim makul düzeyde oluyor. Biraz daha zorladığımda titreşim iyice artıyor. Rahatsız edici seviyeye henüz ulaşmış oluyor. Yani birden devri artırıp hızlanmaya çalışmak yerine motorun tepkisini ölçerek dikkatli hızlanmayı tavsiye ederim.
2. Ön tarafta sürekli bir zırıltı söz konusu ve gazı çevirdiğim hen an zil sesine benzer bir ses geliyor yada çan sesi gibide diyebilirim.
Bu yazacağım belki biraz komik gelebilir. İlk zamanlar ben de sürekli bu zırıltıyı duyuyor endişeleniyordum. Zaten motoru yeni aldığımdan herhangi bir ses duyduğumda hemen motorun neresinden geldiğini anlamaya çalışıyor, biraz da tedirgin oluyordum. Meğer kontak anahtarının yanında duran çanta kilidi anahtarı titreşim sonucu metale çarpıyor ve ses yapıyormuş. Anahtarı çıkardım, şuanda önde zırıltı yok. Dediğim gibi komik bir durum ve benim saflığımdan Belki benzer durum olabilir. Eğer değilse ön taraftan böyle bir sesin gelmesi hiç mi hiç normal değildir ve eğer servise gittiyseniz bunu çoktan tespit etmiş olmalıydı.
4. Zincir gazı kestiğim her an duyduğum tek ses arkadaki civciv çiftliğinin cik cik leri oluyor.
Zincirden gelen sesler için zincirin 300km'de bir makine yağı ile yağlanması ve gerginliğinin kontrol edilmesi kesinlikle gerekiyor. Zincir gevşek olduğunda genelde metale sürtünüyor ve şıkır şıkır sese neden oluyor.
İyi bir ustaya gerekli bakımları yaptırıp keyifle binmeniz dileğiyle...
Herkese kazasız belasız sürüşler...
-
28 Temmuz 2011, 01:12
-
28 Temmuz 2011, 09:42
tekrar merhaba motosiklet.net sakinleri.
önceki mesajlarımda ramzey qm250 almak istediğimden sizlere bahsetmiş ve aklımda özellikle ekzost ile ilgili soruları yöneltmiştim.
İki hafta oluyor motorumu orjinal 4000 km de olan saate 500 km e kadarda benim yaptığım yolu eklersek topmlamda 4500 km de şu an.
Açıkcası biraz biraz pişman oldum özellikle türevi diğer motorlar ile karşılaştırdığımda bir çok eksik noktanın olduğunun farkına geçte olsa vardım. şimdi genel eksik yada artıları geçtiğimde motorumla ilgili bir kaç sorum daha olucak bu motoru almama değerli yorumlarıyla vesile olan değerli motosiklet.net sakinlerine
1. Ok 80km yi gösterdiği vakit (son viteste) titreşim başlıyor oldukça rahatsız edecek derecede 90 ve üstü km lerde motoru sürmek imkansız gibi onları geçiyorum. deviri biraz zorlayıp son vitese geçersem 70 km de dahi rahatsız edici titreşim söz konusu. deviri zorlamak tabirini yanlış anlamayın arabaları sollarken biraz gaza cömert davranmak!
3. Ekzost aslında açılmış iç katmanlar delinmiş aldığım kişi tarafından yapılmış bu işlem. ancak motorda ses anlamında bir şey yok öyleki gece yarısını geçtikten sonra duyabiliyorum ezost un sesini. gaz kolunu biraz çevirdiğimde duyduğum tiz ve rahatsız edici tek ses silindirlerden gelen ses.
Bahsettiğim 4 ana başlık altındaki sorunlar dizisi inanın uykularımı kaçırıyor ve bu motoru almak ve sürebilmek için yaptığım maddi fedakarlık motorsiklet için çok küçük olabilir ama benim durumumda bir insan için çok büyük bir mevla dolayısıyla paranızı çöpe atmak bir yana duygularınızı yol hayallerinizi ertelemek bir yana durumu söz konusu.
Tüm bu aksaklıkların dışında yol tutuşu v.s ile alınması gereken bir motor olduğunu düşünüyorum burası ayrı.
Şimdi forumun deneyimli üyelerinden yardım bekliyorum özellikle naci63 ve beycivan gibi mutlaka bu sorunları yaşayıp üstesinden geldiğinizi biliyorum bilgilerimizin paylaştıkca büyümesi dileğiyle şimdiden çok teşekkürler.
not: yakıt sarfiyatı normaldir.
herkese slamlar işlerin yoğunlugundan dolayı giremiyorum forma birde bebek yolda olunca ayrı havalardayım bu aralar.. şimdi sorunlarınıza bir baktığımda benim motor 15000 km devirmiş olmasından kaynaklı olarak titreşim 100 üstünde başlıyor ve rahatsız edici değil:D motordan gelen ses siboplardan geliyordur ve sıcak havada sibopların vurması iyidir motoru sıkmaz ama kışın bir ayar yaptır derim.zincirirde önce gaz yağınla temizle iyice rengi ortaya çıkıcaktır sonra makina yağınla yağla yada zincir yağları vardır onlarla yağlaya bilirsin zırıltı diyosun belki farlardan geliyor buraları iyicebir bak derim ..
-
28 Temmuz 2011, 11:35
kasap35 adlı üyeden alıntı
birde bebek yolda olunca ayrı havalardayım bu aralar..
Ali hayırlısı olsun. Kaç aylık oldu? Kız mı erkek mi?
Allah analı, babalı, sağlıkla doğmasını ve büyümesini nasip etsin...
-
28 Temmuz 2011, 13:29
-
01 Ağustos 2011, 14:30
7g24s adlı üyeden alıntı
Ali hayırlısı olsun. Kaç aylık oldu? Kız mı erkek mi?
Allah analı, babalı, sağlıkla doğmasını ve büyümesini nasip etsin...
amin. sağolasın emrecim daha 2 aylık cinsiyet belirsiz bekliyoz artık bakalım bizim dünyamıza gelmesini.senin bebek doğdumu emrecim?seninkinide allah analı babalı büyütsün.
---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
sağol beycivan hocam seninde bebeğinin analı babalı büyüsün.
-
02 Ağustos 2011, 13:46
Cümleten Hayırlı Ramazanlar.
Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
BİLGİ ve SEVGİ
-
02 Ağustos 2011, 14:43
kasap35 adlı üyeden alıntı
amin. sağolasın emrecim daha 2 aylık cinsiyet belirsiz bekliyoz artık bakalım bizim dünyamıza gelmesini.senin bebek doğdumu emrecim?seninkinide allah analı babalı büyütsün.
---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
sağol beycivan hocam seninde bebeğinin analı babalı büyüsün.
Allah hepimizin sağlıkla evlatlarımıza kavuşmasını sağlasın
Bizim eli kulağında Az kaldı, sancılar arttı ama kesin tarihi bilmiyoruz. Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin diye dua ediyoruz.
Ali İhsan abi'nin avatarına baktın mı? Ramzey'den sonra 10 yaş gençleşti gibi geliyor bana Motorculuk yaramış, maaşallah...
Herkese keyifli sürüşler...
-
02 Ağustos 2011, 19:58
7g24s adlı üyeden alıntı
Allah hepimizin sağlıkla evlatlarımıza kavuşmasını sağlasın
Bizim eli kulağında
Az kaldı, sancılar arttı ama kesin tarihi bilmiyoruz. Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin diye dua ediyoruz.
Ali İhsan abi'nin avatarına baktın mı? Ramzey'den sonra 10 yaş gençleşti gibi geliyor bana
Motorculuk yaramış, maaşallah...
Herkese keyifli sürüşler...
aynen kardeşim sağlıklı olsunlarda dularım bu yonde.
evet iyice içindeki delikanılılığı çıkardı ortaya bandana falan iyice coştu valla..
-
04 Ağustos 2011, 01:11
-
04 Ağustos 2011, 09:44
-
04 Ağustos 2011, 10:22
Amca35 adlı üyeden alıntı
Hahahhaa eyvallah ağzınıza sağlık.Valla demek herşeyde bir hayır varmış.Yıllarca bekledim ve içimdeki gizli Dünyamı ortaya çıkardım çok şeyleri ertelemişim.Motor ve motor camiası festivaller vede sizler bana çok iyi geldiniz.Hele son katıldığım 1.ci Karşıyaka İzmir Motosiklet Festivali görülmeye değerdi hatda size son resmimi bir göndereyimde görün bakalım kimder bu ihtiyar delikanlıya 43 yaşında
Ve artık kendimizi müziğe kaptırıp koptuğumuz an
Alla neşenizi daim etsin ve kaza bela vermesin arkadaşım.
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
04 Ağustos 2011, 20:20
Naci abi merhaba özletiyorsun kendisi forumu takip ettiğini biliyorum ancak yazmayınca kesin diyorum bir tatil yada gezi planı içerisindedir. Bizim ocaklar tatil kasabasındaki çadır günlerimiz bu geçen pazartesi bitti malum ramazana girdik eşimin doğumuna az günler kaldı orda bulunmak bir yönden risk taşıyordu. Yakınında bir sağlık kuruluşu olmaması bütün tatil boyunca bizi düşündürmüştü ancak bir terslik olmadan izin günlerimizi güzel şekilde dağ arkamızda deniz önümüzde geçirdik. Hafta sonu bir grup kapıdağ yarımadasını dolaşma düşüncemiz var. Şelale ve baraja gitmeyi istiyoruz. Dileyen arkadaşlar her zaman gelebilirler katılabilirler. Forumda yöneltilen soru varmı diye baktım ancak yok gibi gözüküyor. Şimdilik herkese selamlar saygılar. Ali ve ihsan kardeşler sizi bandırmaya bekliyorum bu kapıdağı görmediyseniz görün kaçırmayın derim. İyi akşamlar
-
04 Ağustos 2011, 22:45
Beyler buraya da not düşeyim. Acil olarak SAĞ Basamaga ihtiyacım var. Elinde olup da satmak isteyen veya nerede satıldığını bilen birisi varsa lütfen bana mesaj atsın. Teşekkürlerimle.
Ertuğrul Özkan.
bunakkaptan@gmail.com
-
05 Ağustos 2011, 00:35
Herkese merhabalar.forumda yazılanları okuyorumda aşağı yukarı herkes motorundan memnun.bi ben hariç .5 ayda 600 lira masraf çıkardı benim motor.bir başladı masrafa hala devam ediyo.ilk başlarda bende seviyordum motoru ama şu aralar biraz soğuk duruyorum.korkuyorum bi tarafına bi şey olacak diye.daha bu akşam yan ayağın altındaki marş kilidinin vidalrı düşmüş.motor farklı farklı vidalarla doldu her tarafı.her sabah 2-3 km gitmeden kendine gelemiyor. İşte o an benzin döküp yakasım geliyor.küfür ediyorum o na.sinrleniyorum.gaz yemiyor.kendiliğinden duruyor.ustaya sordum nesi var diye bişey bulamadı.ilk motorum sayılır ama .....son motorum olmayacak.
-
05 Ağustos 2011, 14:23
dolunay kardeşim inan bende motoru 3000 km de almıştım ama kendi istediğim ayara getirene dek en az 800 tl harcamışımdır. Orası burası derken insan anlamadan o paraları verebiliyor. Ama genel olrak öyle sorunlu birmotor değildir. Yani bir sefer ilkbaştan masraf edip benim eski sayfalarda dediğim unsurları yaparsan sorun olmaz. Zamanında hep yazdık anlattık senin yaşadıklarını hep yaşadık 3 4 kez komple motoru yardım kapattım.Kimisi arızadan kimisi meraktan oldu ancak ben satana dek memnundum ve alan kişi ile hala görüşüyoruz o da memnun.dilersen benimle telefonda görüş yardımcı olalım kardeşim.
-
08 Ağustos 2011, 20:36
Demek haftasonu kimse foruma girmedi pazar günü yine kapıdağ yarımadasında zana keçisi yetiştirme çiftliğini ve alabalık tesislerini gezmeye gittik. Gezimiz 2 motorla ve 3 kişiydi. Güzel bir gezi oldu bol bol resim aldık bazılarını eklemek istiyorum.
[a href=http://goo.gl/mc9cY][img src=http://b1108.hizliresim.com/11/8/8/12449.jpg][/a]
-
10 Ağustos 2011, 20:03
Arkadaşlar biraz önce Beycivan ile konuştum. Beycivan arkadaşımız buradan birine cevap yazma konusunda söz vermiş ancak, şu an siteye girmede sorun yaşıyormuş. Siteye girer girmez cevabı yazacakmış. İlgili arkadaşımızın dikkatine. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Selamlar.
2012 Bmw F800gs
; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).
-
11 Ağustos 2011, 14:04
herkese merhaba
2500 km olan motorumuza bu hafta sonu sübap ayarı yaptırdık 2 adet yeni ngk buji taktık. motordaki şıkırtı sesi büyük ölçüde kesildi. motorun performansı gayet güzel. yanlız yakıt tüketimi hala yüksek. sanırım artık böyle kullanacağız. fakat motorun çalışma sesi çok güzel oldu. buarada. emme 0,10 egsoz 0,15 olarak ayar yapıldı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler