Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ramzey QM250
    Tabiki sizinle muhabbetim olmamasına rağmen vefaat haberine üzülmüştüm.Yeni ramzey kullanıcısı olmam sebebiyle yorumlarınızdan bayağı yararlandık. İnsanın başına akla hayale gelmeyecek şeyler gelebilir yaşayan bilir.Geri dönmenize sevindik. Allah herşeyin hayırlısını versin.
    Foruma emeği ve katkısı olan arkadaşlara Kastamonudan selamlar teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Foruma katkısı olan herkese kucak dolu sevgiler Kastamonu'ya selamlar..

Arkadaşlar forumun ana sayfasında A grubukan aranmakta durumun aciliyeti devam ediyormuş İst. Çapa hastanesi ve yakın bölgede bulunan kardeşlerimize duyarlı olmak düşüyor lütfen en azından iyi dilek temennilerimizi dile getirelim..

Motosikleti
    ramzey qm 250
    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Foruma katkısı olan herkese kucak dolu sevgiler Kastamonu'ya selamlar..
    bizde sana teşekkür ederiz hocam senin ve naci abinin emeği çok.
    beycivan hocam debraj ayarı elcik kısmınla motor bloğunun ordaki ayar nasıl olmalı hem beni hemde yeni arkadaşları aydınlatırsan sevinirim saygılar hayırlı cumalar.

şimdi bir başka yerde bir kardeşimiz sormuş cevapladım burayada yazayım debrijay elçiğindeki somunu gevşet iyice boşalt sonra elinle içeriye doğru sıkmaya başla ne zamana kadar ? aşağıdaki debriyaj gergisinin olduğu yer kımıldadığı anda sabitle sonra elinle debriyaja bas aşağıdaki baskıyı sonuna dek ayırıyormu gör.motor sephada vites boşta gaz ver arka teker dönüyorsa debrijay kaçırıyordur ama titreşimden hafif dönebilir ayağını koy itiyorsa kaçırma vardır somunu geri sök biraz daha içeri soktur teli.Yani bütün ayar yukarıdan yapılsa iyi olur ben yedek hep debriyaj teli taşırım çünkü koparsa büyük bir bela oluyor. saygılar selamlar kasap kardeşim siz olmasanız bizim ne işimiz var burda hepimiz dostuz kardeşiz burda biliyosun.

Motosikleti
    ramzey qm 250
    şimdi bir başka yerde bir kardeşimiz sormuş cevapladım burayada yazayım debrijay elçiğindeki somunu gevşet iyice boşalt sonra elinle içeriye doğru sıkmaya başla ne zamana kadar ? aşağıdaki debriyaj gergisinin olduğu yer kımıldadığı anda sabitle sonra elinle debriyaja bas aşağıdaki baskıyı sonuna dek ayırıyormu gör.motor sephada vites boşta gaz ver arka teker dönüyorsa debrijay kaçırıyordur ama titreşimden hafif dönebilir ayağını koy itiyorsa kaçırma vardır somunu geri sök biraz daha içeri soktur teli.Yani bütün ayar yukarıdan yapılsa iyi olur ben yedek hep debriyaj teli taşırım çünkü koparsa büyük bir bela oluyor. saygılar selamlar kasap kardeşim siz olmasanız bizim ne işimiz var burda hepimiz dostuz kardeşiz burda biliyosun.
    sağolasın hocam inşallah bu yaz çanakkale tarafına gelmeyi planlıyorum eşimle nasip olursa bir çayını içerim salıcakla kal hocam.

her zaman beklerim bu arada telefonlarımızı kaydedelim birbirimizinde lazım olabilir. hayırlı geceler

Motosikleti
    QM 250
    selamunaleyküm. öncelikle dün yazmış olduğum msja karsılık vermeniz beni gerçekten mutlu etti. teşekkür ediyorum beycivan ve 7g24s abilerime.bugün motorumla baya bi zaman geçirdim sagına soluna baya bi baktım.benzin deposunun altındaki ismini bilmiyorum yalnız 3 hortum çıkışlı hortumları takip ettim 3nunde uçları bosta herhangi bir yere bagşı değiller. birden endişelendim. nerenindir diye sagına soluna bakarken motor sevdalısı birisi geldi yanıma ve bana onlar tahliye boruları asagıya sal dursun dedi. malum bende tamam dedim zaten bişey de yapamamıstım.biraz muhabbet ettik yağ falan nerden koyuluyo gösterdi baktıda eksilme falan yok ama değiştirmemi söledi.hala arka amorsitörü ayarlatamadım istanbuldan bana yardımcı olabilecek usta konusunda sevinirim .ilginiz için şimdiden tesekkurler.

abicim bak kendin ayarlayabilirsin amormitör kademelerine bir bak en alttan en yukarı kaç kademe var gör. kademeleri yükseltmek için bir bezle ertafını sar ingiliz anahtarıyla sıkarak çevir ben bu şekilde kafama göre ayarlıyordum ama tabi sattım şu anda maxi scooter var. önce birkendin dene bakalım da olmazsa bir servise götür ama ikisininde aynı kademede olduğundan emin ol. şimdilik hoşçakal

Motosikleti
    QM 250
    beycivan abi tesekkür ederim bugün dediğim gibi baktım en müsait zamanımda denicem.bu hortum uçları boşta benzin deposunun altındaki mekanızmaya baglı olan normalmi tahliye borusu dediler.birde abicim motorum acık alanda duruyor bir kac yagmuru yedi. branda aldım ama biraz gec oldu. paslanan kısımlar için genelde arka teker somunları ne yapabilirim. herhangi bi paas giderici işimi görürmü?aynı şekilde jantları parlatmak için ne yapabilirim?

Motosikleti
    Ramzey QM250
    aleykümselam. Daha önce küçük motosikletle kısa mesafelerde bir süre kullanmışlığım var fakat bir sağlık problemi yaşamamıştım.şimdi 100-150 km mesafeye 1 iki yolculuk yaptım ve çoğu zaman kısa mesafe motosiklet kullanıyorum bir iki aydır ve bacaklarımda bir ağrı başladı, rüzgar ve soğuk sebep olmuş olabilrimi dizlerimden aşağısında sürekli ağrı var tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan

yoLqa35 e mesaj

Sn.toLqa35

İzmirde benim gittiğim Ramzey servisi Yağmur Motor Bozyaka SSK nın arka tarafında Mehmet Ali usta telefonu 0538 491 04 80 ararsan sana detaylı yerini tarif ederler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:31 ----------

Alıntı muratd37 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aleykümselam. Daha önce küçük motosikletle kısa mesafelerde bir süre kullanmışlığım var fakat bir sağlık problemi yaşamamıştım.şimdi 100-150 km mesafeye 1 iki yolculuk yaptım ve çoğu zaman kısa mesafe motosiklet kullanıyorum bir iki aydır ve bacaklarımda bir ağrı başladı, rüzgar ve soğuk sebep olmuş olabilrimi dizlerimden aşağısında sürekli ağrı var tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Değerli arkadaşım maküldür.Uzun yola çıktığınızda mutlaka korumalı mont giyiniz ve mümkünse rüzgardan etkilenmeyen pantolonlardan kullanın.Uzun yola çıktığınızda uzun süre motor üzerinde rüzgara maruz kaldığınızdan farkında olmadan kas tutulmaları yaşarsınız, ben bile eğer kot pantolon bile giyecek olsam mutlaka içime bir içlik giyiyorum.Bu nedenle uzun yolculuklarda motorun üzerinde açık gittiğimizden mutlaka kaliteli rüzgar geçirmeyen mont ve pantolonlar korumalı eldivenler ve mümkünse ayak dizlerimizi koroyucular takınız.Bunları da yaptığınız halde uzun yolda yine ağrı varsa o zaman bir sağlık kuruluşuna mutlaka başvurunuz.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

Evet amcanın dediği gib motordan paça altından ve montun bilek arasından içeri giren soğuk hava vücudun direncini içten içe düşürür hava ister sıcak ister soğuk olsun çarpan hava her türlü hastalığa davetiye çıkartır. Sna önerim artık eskisi kadar pahalı değil zaten aşırı lükse gerek yok al bir motorcu montu pantalonu tak kaskınıda yola devam arkadaş. Ben kendimi bildim bileli motoru tepesindeyim ne dizlerimde ne kollarımda ne sırtımda hayır kaldı. Gençlikte mz jawa tepesinde ona buna caka satıcam diye incecik gömlek pantolon şimdi çıktı hepsi dizlerimdeki liflerde çürüme var sırtım kulunçtan kurtulmuyor işi anladık ama iş işten geçti. çaylak motorun alt sepha kısmında duran 2 hortum karbüratörün şamandıra tahliye hortumudur bazen o musluğu açıp dipteki benzini boşaltmak gerekir. O kısımda genelde benzinin tortusu ve pisliği kalır akıtırsın gider. Ben motorun her sanayiye gidişimde vidalarını somunlarını kromla değiştirdim. Ama aldığımda kar yağmur yemişti koruma demiri küflüydü Metylan polish diye bir macumla bir sildim oldu ayna gibi. kapalı alana çekemezsen illa branda al. Somunlarını sıkarken gresleyerek sık ki küflenmesinler.Ama krom yaparsan sorun yok.Özellikle gösterge saatlerine su kaçırma. arka amortisör için amca tarif etmiş aslında kendin becerebilirsin zor değil ama genede sen bilirsin. görüşmek üzere. Amca birde forumda acil kan ihtiyacı var A + grubu konuyu güncel tutalım ... 18 yaşındaymış bütün kanı alınıp 16 ünite gerekiyormuş

Motosikleti
    Ramzey QM250
    mont, kask ve eldiven almıştım pantolonu idare ederim dedim ama onuda almadan olmayacak yorumlarınız için tşk.

Hizliupload.com
    Hizliupload.com
    Yasin kardeşimle bugün Bandırmada buluştuk tanıştık sağolsun uzak yakın demedi geldi gezdik dolaştık macera dolu bir gün geçirdik AMCA35 hep senmi gezicen

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:49 ----------

Hizliupload.com
    AMCA buda benim sattım diye bahsettiğim ramzey önündeki koruma camı aldığımda vardı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------

Hizliupload.com
    resim ekleme sırasını beceremedim ama güzel bir manzara daha

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:06 ----------

Hizliupload.com
    Hizliupload.com
    Açık hava filtresi uygulamasına örnek 2 resim

Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Maaşşallah motor pırıl pırıl valla, ben neredeyse bir aydır motoru yıkamamıyorum ama bir yıkamaya başlıyayım farkı göreceksiniz Hava filitreleri değişikmiş ama önce far işini hallettikmi tamamdır yavaş yavaş motor şekle girecek.Bugün bende biraz kordonda gezdim kahve keyfi yaptım bir iki resimde benden.

Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

Motosikleti
    ramzey qm 250
    her zaman beklerim bu arada telefonlarımızı kaydedelim birbirimizinde lazım olabilir. hayırlı geceler
    hocam 0507 311 63 01 benim numaram ali ismimde hocam izmirden birsey istersende ara söyle hemen hallederim, sende yazarsan hemen kaydediyim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:41 ----------

Alıntı Amca35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maaşşallah motor pırıl pırıl valla, ben neredeyse bir aydır motoru yıkamamıyorum ama bir yıkamaya başlıyayım farkı göreceksiniz Hava filitreleri değişikmiş ama önce far işini hallettikmi tamamdır yavaş yavaş motor şekle girecek.Bugün bende biraz kordonda gezdim kahve keyfi yaptım bir iki resimde benden.

ihsan abicim nasılsın? ya emreyi göremez olduk valla! alsancakta oturduğun yerden yaklasık 200mt sonra benim dükkan mimarkemalettin cad. orda bitpazarına doğru gitsen benim yavruyu görürsün,suraya yarın resimlerini ekliycem inşallah.bu arada 50 tlye zenon buldum ondan taktıracam bu hafta eğer güzel durusa sanada alırız görüşmek üzere.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:56 ----------

beycivan,bu hafta açık hava filitrelerini çıkartıp normal hava filitresini takıcam ,ayrıca ön,arka,zincir değiştiricem dişliler hakkında bana söylemek istediğin marka veya ön su numara arka sunumara zincir su olsun diye tavsiyelerin varmı?

Abi 507 349 61 93 benim tel.ramzeyin kendi dişlileri ön ve arka olarak iyi bir kalitede buna inan kim ne derse desin aldırma. Ama senin henüz aşınmaması lazım km si düşük değilmiydi senin motorun yanlış mı hatırlıyorum? zinciride bakımlarını yaparım dersen oringli al asla yolda bırakmaz birazcık bakım ister hepsi o. SFR marka oringli zincir tavsiyemdir. Ama en iyisi dersen REGİNA' dır.
    Hizliupload.com
    Hizliupload.com
    Abi bu filtreleri neden sökeceksin sorun mu var memnun mu kalmadın yazar mısın_*

Motosikleti
    ramzey qm 250
    beycivan hocam aşınmadı aslında hafta sonu izmir alanya yapmayı planlıyorum motorun km 12600 de bu. surekli eşim arkada zincir bollaştı artık gergi olmuyor zinciri değiştireceğim için mecbur dişlileride değiştirmem lazım biraz inceledim dişlileri yer yapmış şimdi direk zincir alıp taktırsam sorun olucak oyuzden değiştiriyorum,hava filitrelerine gelince geçengün karbratoru soktum baktım toz çok almış senin resimlerdekinden benim hava filitreleride bende eski haline sokmak istedim birde egzos sesi beni tahrik edip motora yukleniyorum ucu bana dokunmadan en azından normale dönmek istedim.

anladım zincir zaten set olarak dişlilerle beraber değişmesi gerekir ama hava filtrelerinden içeri toz girmemesi lazım ama nasıl girmiş olabilir ki.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler