İlk 100 km'den sonra bütün vidalarımı sıkarken çamurluğu da kontrol ettim. hafif bir gevşeklik vardı, sıktım. Diğer vidalar gayet iyi sıkılmıştı.
bugün ustaya gittim. Rulman değil dedi. Motorda sorun yok dedi. Ama ben ilk günlerdeki kullanıma göre farkı hissediyorum. Hatta direksiyonda titreme var.
Dediğin kesinlikle doğru; sanırım takıntılıyım. :D Bu böyledir deyip kabul etmem gerekiyordur büyük olasılıkla
Bu arada çelişkide olduğum bir durum var. Şöyle ki; motor 2006 model, fabrikada yağı bu tarihte koyuldu ve bugüne kadar geldi. Öğrendiğime göre motor kullanılmasa bile yağın 6 ay ömrü varmış. Bu süreden sonra vizkozitesini yitiriyormuş. Ustam 500 km sonra gel, ilk yağ değişimini yaparız diyor.
Acaba yağın HEMEN değişmesi gerekmez mi?
Belki titreşime de bu neden oluyordur.
Bu arada ilk teslim aldığımda lastiklerin basıncını da kontrol etmem gerekiyordu. Sonradan aklıma gelmişti. Ön lastikte 36 psi, arka lastikte de 32 psi yazıyor. Bana teslim edildiğinde ön 16psi, arka 12psi değerindeydi. Amca35 kontrol etmekte fayda va derim ;) Ne olur ne olmaz...
Herkese keyifli, kazasız belasız sürüşler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:58 ----------
[/COLOR]Değerli dostlarım elinde Ramzey QM250 nin ruhsatı olanlarda acaba koltuk sayısı ne yazıyor? Benim başvuru belgemde sürücü dahil 1 kişi yazıyor.Sizlerdede acaba aynısımı yazıyor? (Hani arkada da bir koltuğumuz varya) o açıdan soruyorum.Arkadaşımın 150cc scutur motoru var ruhsatında sürücü dahil 2 kişi yazıyor da.Çelişkim bu nedenden.Sizin Ramzeylerde de sürücü dahil 2 kişi yazıyorsa pazartesi ruhsat işlemlerinde takipciye sormam gerekecek aman yanlışlık olmasın bende.