Abicim motoru açmak yada rodaj yapmak konusunda şunu söyleyebilirim.. Bayinin dediği gibi ilk 1000 km. 50 kmh'yi geçme yada 5000 dv. geçme, yada 50.dakikanın sonunda 22 dakika dinlendir.. bence bunların hepsi yalan
benim mantığıma göre , motoru üzmeden yormadan istediğin devir ve süratte kullanman.. ben böyle yaptım her zaman, mesela tatlı bi rampa buldummu 1/4 gaz çevirerek 120-130 la gittim.. Ama yokuş yukarı yada ağır binip motoru bağırta bağırta hiç gitmedim yani.. üzmeden, yormadan, fazla ısıtmadan motoru limitlerde kullanabilirsin yani.. motorunun dinlendirme zamanı, kullanımdan kullanıma değişecektir.. bazen hiç gerek bile kalmayacaktır, sen daha çabuk yorulabilirsin çünki..Motorun çekişten düşmeye, bayılmaya başlarsa eğer, ve motorunu iyi tanırsan sesindende anlayacaksın bunu, sağa çeker ufak bi mola verirsin dostum , sonra aynen devam hayırlı yolculuklar ;)
o anlatmaya çalıştığın ibre akü şarj göstergesidir kardeşim, gazladıkca yükselir normal olarak yüksek devirde yüksek şarj yapar, bırak o oynasın oyana bu yana, oynamazsa problem vardır