Herkese merhaba,
Uzun zamandır hayalini kurduğum motoru sonunda alıcam, hayalim motor sahibi olmaktı, alacağım motorsa QM250. İnşallah bir haftaya kadar işlemleri bitiricem. Ehliyeti almak bile 7 ay uğraştırdıki hala elime ehliyeti alamadım yani. Ama herşeye rağmen sonunda olacak. QM250 kararını vermekte bana bu forum ve özellikle
Naci Abi çok yardımcı oldu, kendisine gerçekten sonsuz teşekkürler ediyorum. Okadar net ve güzel dile getirdiki motoruyla yaşadıklarını içim rahat diyebilirim.Naci Abinin forum kullanma şekline zaten hiçbirşey diyemiyorum, tam olarak amacına yönelik, tekrar tekrar teşekkürler.
İlk olarak Naci Abi, ben gerçekten acemi bir motorcu olucam ve hem motor kullanmak hemde QM 250 ile ilgili başlangıç önerilerini(tabiiki diğer arkadaşlarında) dinlemek isterim. Sizlerin bilgileriyle ben ve benim gibi yeni başlayacak olanlar daha rahat ve güvenli olacaklardır.(bu arada tabii ki forumu baştan sona okudum, yani okumadan haybeye hadi bana öneride bulunun demiyorum, aslında hadi beni biraz daha gaza getirin diyorum
)
İkinci olarak bazı konulardan da bahsedeyim.Piyasada sıfır QM250 bulmak imkansız gibi birşey, tesadüfen İç Anadoluda bir bayinin elinde kalan motoru buldum. Ankara için söylüyorum sıfır QM250 yoktu.Bunun bir sebebide İç Anadolu Bölge Bayisinin artık bu işi yapmayı bırakması, ve Ankara ve çevresinde Ramzeyin birazda olsa sahipsiz kalması. Bu süre zarfında ramzey kullanıcıları sanırım parça dahil sorunlar yaşadılar. Ancak ramzey servisi olan ustamız(ki kardeşimde scooter var) 2 aya kadar hiçbir parça sıkıntısı kalmayacağını söyledi. İçimiz rahat olsun. Bunlaran bahsetmişkan adlarını vermeden eski İç Anadolu Bölge Bayisi olan abime ve şimdiki ve gelecekteki ustam olacak servisteki abime teşekkür ediyorum onlarda ramzeyi seçmemde etken oldular.
Ankarada ramzey görmeyen arkadaşlara karanfilde 3 tane olduğu söylenmiş, gerçektende öyle, hatta birisi yanlış bilmiyorsam satılık ve sahibi olan kişi gerçekten inanılmaz hoş bir şekilde motorunu güzelleştirmiş, çantalar püsküller, depo kılıfı, çok çok hoş duruyor. Sadece belirtmek istedim. Yeni başlayacak olsamda şunu söylemek istiyorum, motorsiklet damak tadı gibidir, kimisinin hiç sevmediğine bir diğeri bayılabilir. Bu motor sevdası tamamen motor ile sürücü arasındadır, o olmuş bu olmuş farketmez, haz alınıyorsa konu kapanmıştır.
Tüm rüzgar tutkunlarına saygılarımı sunarım
Kanatlarını aç Ejderha ve kendini kadim İçdeniz Rüzgarına bırak...