Selamun Aleyküm vulture ailesi, motorum 3900 kmye geldi, 4000 bakımını cuma günü sabah kısmet olursa iyi bir bakım çekeceğim,
Yapmayı düşündüklerim
-Yağ değişimi
-Debriyaj Balatası(Acemi olduğum için baya yarım debriyaj yaptım, sezonun ortasında debriyajın sıyırmasını istemiyorum)
-Fren Balataları
-Plakalık Ledi(1000 küsür km önce patladı)
-Buji
Şimdi şu sorum olacak, motorun birinci vitesinden oldukça rahatsızım, çok kısa vites aralığı var. Dişliyi büyütme yada küçültme nasıl sonuçlara yol açar? Amacım apaçilik değil tam tersi bağırtmadan sakin ve daha konforlu bir sürüş. Çünkü birinci viteste şöyle azıcık gidebilmek için 6 bin 7 devir görmek hoşuma gitmiyor. Şimdiden teşekkürler
Motor park halindeyken (oynamışlar sanırım) devrilmiş. Deponun sol ön köşesinde ezik ve boya kalkması oluşmuş. Düzeltmeye yanaşmıyorlar haliyle. Macun çeker boyarız diyorlar. 100 tl masrafı olur diyorlar. Macun bildiğimiz gibi bir süre sonra çatlar patlar falan. Kendi deposu ise bayide 200tl. Bunu daha uygun alabileceğimiz bir site falan yok mu?
Takma işini kendim yaparım, onda sıkıntı yok. Zaten bayinin verdiği fiyata işçilik dahil değil. Teşekkürler.
"Tuning" diye geçen araba,motor modifiyesi yapan esnaflar var.Ben de yaptıracağım için şöyle bir önerim olabilir.Eziği düzelttikten sonra depoya karbon fiber kaplama yaptırabilirsin.50-60 tl ye yapan yerler var bu işlemi.Görüntü de şahane olur.
Birde bence koruma demir taktır ( tabii yoksa ).Düşmelerde korur en azından.
merhabalar ben yeni bir mondial vulture 150 mr aldım forumda çok aradım ama bu konuda tam bir uzlaşıya erişildiğini göremedim. Lastikleri değiştirmek istiyorum 10 bin kmde orijinal lastikleri daha önce değişmedi. Michelin almak istiyorum fakat orijinal ebatlarında bulamadım. Michelin, Metzeller ve ya benzer kalitede ebatlarıyla birlikte önerdiğiniz lastikler var mı?
arkadaşlar bu motora tel jant takmak mümkün müdür?
ön Michelin 2.75-18 Pilot Street, arka Michelin City Grip 120/80-16 lastiklerini alacağım. ikisi 300 tl mal oluyor.Taktırma parası 30 tl.
Çoktandır aklımdaydı, bu gün gittim, ön dişliyi 16 yaptım. 6 bin devirle giderken 80 km hız yapıyo 5. viteste. Yani motor cidden rahatladı. Maksimum sürati artmadı. Zaten amacım o değildi. Yokuşlarda üzer diyenler vardı, baya denedim, hala 5. vitesle çıkıyor eskiden 5. viteste çıktığım yokuşları. Vites araları biraz uzadı. Yakıtı fark ettirecektir diye tahmin ediyorum. Neticede eskiden 7300 devirle yaptığım sürati şimdi 6000 devirle yapabiliyorum. Tavsiye ederim.
merhaba arkadaşlar bir yılı aşkındır, Mondial MR VULTURE 150 kullanıcıyım. kendi edindiğim deneyimleri aktarmak isterim.
avantajları:
Yakıt Sarfiyatı 100 km ortalama 2,5 lt - 3,5 lt
1-diğer 150 cc motorları kullanmadım ama kullanan arkadaşların arasında en SERİ MONDİAL MR VULTURE diyorlar, benim izlenimimde SERİ olduğu yönünde.
2-AYDINLATMAYI Yeterli buluyorum.
3-Çin menşeli motor olmasına rağmen SORUNSUZ diyebilirim. 6100 km de aldığım motorum şuan 14800 km; 8700 km lik seyahatlerim boyunca bir kez beni yolda bırakmadı.
4-Şayet benim gibi sakin düşük km lerde seyahati seviyorsanız Kısa mesafelerde KEYİFLİ bir sürüşü var.
DEZAVANTAJLARI
1- Yüksek devirlerde vibrasyon artmakta 80 km geçen hızlarda motor sizi rahatsız etmekte,
2- parça kalitesi çin standartlarında, ne çok iyi ne çok kötü japon kullanmadım kıyaslama yapamıyorum. lakin dikkat edilmesi gereken ön maşa kiliti ve bunun benzeri ekipmanlar hareket halinde motordan düşebiliyor.
3- sele kısa ıkı kişi binmek rahatsızlık veriyor, hele çanta varsa neredeyse imkansız, ayrıca sele çok rahatsız hele uzun yolda üç saat aralıksız binmişliğim vardır, motor sizi perişan edebilir. uzun mesafeli yollar ancak bol duraklamalı gidilebilir.
4- motor çok ısındın mı, vites kavraması değişmekte aniden kavramakta.
5- frenler özellikle arka fren güven vermemekte.
Sonuç itibari fiyatına göre iyi bir motor ayağınızı yerden keser, performansı yakıtı sizi üzmez, uzun yollar harici, artçınız da yoksa tavsiye ederim.
2012 model 14bin km'de bir vulture buldum, motor temiz duruyor yarın arkadaşımla bakmaya gitmeye niyetliyiz, ne dersiniz vulture kullanıcıları, kilometresi çok mudur? yoksa temizse kilometresine bakma mı dersiniz?
bi yardımcı olursanız sevinirim.
benim motorom 15000 yaklaştı hala ilk gün ki gibi sağlıklı saat gibi motoru. biraz kullanıcıya bağlı düzenli bakımları yapılıyor, yağ değişimi zamanında yapılıyor ve motor sıkıştırmadan kullanılıyorsa, bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Geçen perşembe 3700 e sıfır aldım 50 lirayada nikel koruma demiri taktırdım.. Dosyalar hazır sigortayı ergo dan 198 tl ye yaptırdım. hafta sonuna denk geldim. trafik plaka pazartesiye kaldı. şimdilik ara sokaklarda takılıyorum . Arkadaşlar yeni bişey farkettim alırken görememiştim. benzin deposu direksiyonun geçtiği yerden biraz sağa doğru kayık. geri götüreyim mi bayiye? yoksa normal mi? tam ortalı değil yani. 2.3 cm sağa kayık :( birde bana siperlik önerir misiniz arkadaşlar.. siperlik ne taktırayım. birazda rüzgarı kessin uzun olsun. siyah renk uzun motorun tipini bozmucak hemde işlevsel olcak şekilde.. bilgisi olan lütfen cevaplasın arkkadaşlar. kask olarakta bu fiyat aralağında bunu beğendim hem motorlada uyumlu. bilmediğim çok kötü bi yanı var mı acaba bu kaskın? yoksa iş görür mü ? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...8649510/detay/ VENOM VF-301 FULL FACE SATA ŞEFFAF VİZÖRLÜ SİYAH KASK Güvenlik
-ECER22-05 Güvenlik sertifikalı
-E9 Onay Belgeli
-Quick-Lock çene kilit sistemi" Güvenlik
-ECER22-05 Güvenlik sertifikalı
-E9 Onay Belgeli
-Quick-Lock çene kilit sistemi unlarda varmış... izmir balçovadayım yakınlarda olan varsa tanışmak isterim. bir motosiklet gezi gurubu kurabilirz mesela...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)