Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150MR Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Alıntı mayaz34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hemşerim bende yaz bitmeden vultureme atlayıp bozüyükte hemşerilerime motorumun sesini dinleteyim diyordum.
    demek bu sana nasipmiş.hayırlı olsun.iyi günlerde kullan.mr150 iyi motordur seni mahçup etmeyecektir.sadece lastikler berbat.ıslakta çok kayıyor.bizim memleketin iklimi malum.
    bende cbf150 de var.onunla istanbul bozüyük,pazaryeri yollarını çok eskittim.kısmetse bu defa mr150 ile gelicem.
    Buraların havası günde 4 mevsim bildiğimiz gibi, lastik değişimi şart, para biriktiriyorum bi de ehliyeti bekliyorum lastık değişimi için, buralara geldiğinizde haberleşmek isterim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

İlk zincir bakımımız, ilk banyomuz, 'WD-40'lamamız' ve mini garajım. )

mayaz34 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

arkadaşlar selamlar, arkaya daha kalın lastik takıp örn ( 130 80 16 yada 140 70 16 vs) randıman alan varmı? olanlar foto paylaşabilirlermi? lastik alacam kararsız kaldım

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Alıntı kingtaus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selamlar, arkaya daha kalın lastik takıp örn ( 130 80 16 yada 140 70 16 vs) randıman alan varmı? olanlar foto paylaşabilirlermi? lastik alacam kararsız kaldım
    Yapan var, sorun yaşamamış, bende değiştiricem kalın düşünüyordum ama aea'nın videosunu izlemeni tavsiye ederim.

http://www.altinelbiseliadam.com/mot...lastik-secimi/
    kingtaus bunu beğendi.

yapan var ve sorun yaşamamışsa benim için yeterli ah birde foto olsa yaptım oldu diyen arkadaşlar foto paylaşsa çok güzel olurdu, Kuzey Kavak diye bir arkadaş vardı ankaradan ama kayıplara karıştı ona ulaşabilsem 140 70 16 koymuş arkaya ama foto görmedim ve forumda yok 1-1.5 yıldır altınelbiseli adam güzel anlatıyor da arka lastiği 200 bilmem kaç olan chopperlar ne olacak biz zaten surat için değil gezi için kullanıyoruz ;)
    Alıntı Bozüyüksporl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapan var, sorun yaşamamış, bende değiştiricem kalın düşünüyordum ama aea'nın videosunu izlemeni tavsiye ederim.

http://www.altinelbiseliadam.com/mot...lastik-secimi/

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    yapan var ve sorun yaşamamışsa benim için yeterli ah birde foto olsa yaptım oldu diyen arkadaşlar foto paylaşsa çok güzel olurdu, Kuzey Kavak diye bir arkadaş vardı ankaradan ama kayıplara karıştı ona ulaşabilsem 140 70 16 koymuş arkaya ama foto görmedim ve forumda yok 1-1.5 yıldır altınelbiseli adam güzel anlatıyor da arka lastiği 200 bilmem kaç olan chopperlar ne olacak biz zaten surat için değil gezi için kullanıyoruz ;)
    Arka lastiği 200 bilmem olanlar orjinal yalnız, neyse sizin görüşünüz daha önemli tabii nasıl isterseniz, ama ben etkilendim videodan ve orj boyutunda alıcam :D Facebook grubumuza katılarak orda da sorabilirsiniz, sanırım facebookda etkin bi grubumuz olduğu için forumdaki konumuz pek etkin değil

ben altınadam yanlış konuşuyor diyemem çünkü çok doğru söylüyor,yalnız o orijinal dediğiniz chopperlar custom olanları hayale göre inşaa ediliyor istediğiniz ebatta yapılıyor herşeyleri ;) face grubunda bende varım
    Arka lastiği 200 bilmem olanlar orjinal yalnız, neyse sizin görüşünüz daha önemli tabii nasıl isterseniz, ama ben etkilendim videodan ve orj boyutunda alıcam :D Facebook grubumuza katılarak orda da sorabilirsiniz, sanırım facebookda etkin bi grubumuz olduğu için forumdaki konumuz pek etkin değil

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    ben altınadam yanlış konuşuyor diyemem çünkü çok doğru söylüyor,yalnız o orijinal dediğiniz chopperlar custom olanları hayale göre inşaa ediliyor istediğiniz ebatta yapılıyor herşeyleri ;) face grubunda bende varım
    Dediğim gibi siz nasıl isterseniz, ben yardımcı olmaya çalıştım sadece

Motosikleti
    150 Mr Vulture(15000 km), Mondial MCT 250
    S.a arkadaslar bundan yaklasık 10 ay önce de vulture alacam diye yazmıstım, aldıgım 2 motordan sonra bu güne kısmetmiş malum ögrenci halimle.. bugun bayiden 2100 peşin 900 kredi kartına taksit ile 3000 e sıfır sahip oldum, henüz 30 km binebildim, pazartesi salı günü inş. plaka işlemlerini de hallederim.. hepinize kazasız belasız sürüşler
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Alıntı mstfcyln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a arkadaslar bundan yaklasık 10 ay önce de vulture alacam diye yazmıstım, aldıgım 2 motordan sonra bu güne kısmetmiş malum ögrenci halimle.. bugun bayiden 2100 peşin 900 kredi kartına taksit ile 3000 e sıfır sahip oldum, henüz 30 km binebildim, pazartesi salı günü inş. plaka işlemlerini de hallederim.. hepinize kazasız belasız sürüşler
    Hayırlı olsun, 3000'e iyi almışsın.Ben ikinci el almadan önce bayi en fazla 3.150'ye düşmüştü o da nakit olursa.Sanada kazasız belasız sürüşler

Motosikleti
    sagol kardesim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:38 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

Bugün 23 km lik bi rota keşfettim köy yollarından, kara şimşeğin 2. gününden birkaç kare ) malum plaka hala çıkmadı bizde köy yollarında rodaj yapalım dedik
    Bozüyüksporl bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Lastiği kalınlaştıran özel yapım, istediği ebatta takıyor. Sizde istediğiniz ebatta takabilirsiniz, Orijinal jant üzerine değilde farklı bir jant kullanırsanız olur.

CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Merhabalar öncelikle adım Tuğrul aranıza yeni katıldım yaş 21 Üni 3. Sınıf öğrencisiyim bir Mr Vulture sahibi de benim ayın 8'inden itibaren, ilk motorum. Son 3 yıldır bir heves olmuştu ama sadece hayalde kalmış maddi yetersizlikten alamamıştım, aklımda da hep bu motor vardı, Geçen yazda dişi tırnağa takıp alacak kadar paramı kazandım gittim aldım. İlk modellerinin park halinde lambalarının yanmamasına kadar biliyorum yani Neyse, 12'sinde sigorta ruhsat işlerini halledip plakamı taktım çok şükür. Merak edenlere sigorta+trafik+plaka toplam 342 Tl tuttu.

Kilometresi daha 25 de ancak geceleri sürebiliyorum o da tırsa tırsa polis çevirir de 1400 lira ehliyet cezası geçirir diye aralıktan önce ehliyetimiz çıkmayacak, motor aşağıda ben yukarıda gündüzleri balkondan sadece kesişiyoruz Rodaj döneminde olduğundan 5000 devirden yukarı çıkmıyorum, genelde 3000 devir de seyir ediyorum malum gece olunca sokak araları insanları rahatsız etmemek için. Aldığım bayiden siyah mat koruma demiri hediye olarak takıldı, gerçekten bu motora koruma demiri yakışıyor taktırmayan arkadaşlara tavsiyem denesinler daha bir chopper havası veriyor tabi ki bizimki sportster chopper

Sıkıntılarım ise şunlar 3 yıldır takip ediyorum motorun hala ne kadar yaktığı ortalama bilinmiyor, bende denemedim ehliyet olmadığından binemiyorum. Motorun gaz tepkimesi adamı sarsıyor, belki benim acemiliğimden bilemiyorum, gazı kesiyorum bildiğin vites düşmüş gibi motor fren, açıyorum tek tekere gelecek korkusu gücü düşündürüyor özellikle dik rampalarda birde hidrolik ön frenler meselesi, arka kampana olduğundan bir de arka olduğundan çok ihtiyaç olduğunda asılıyorum pedala, ama ön frende tırsa tırsa basıyorum. Ön freni köküne kadar sıkarsa 30 ile giderken kilitlenir mi yoksa yavaşlar mı. Yani bu motorda ön freni nasıl kullanacağız motorda fazla km yapmış arkadaşlardan yorum bekliyorum. Saygılar.

ahe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    3 aydır kullanıyorum 3 kere didime ve mordağona gidip geldim uzun yolda vibrasyon var deli gibi ayak karıncalandırcak derece 6bin devirden sonra başlıyo. 10-40 yağ koyuyorum vites geçişleri çok hoş. Sele çok sert. Kısacası ben uzun yol olarak beğenmiyorum. Sele sert vibrasyon var 110 120 gibi hızlara zor çıkıyosun devir 8/9 bine gelince zaten ayağını pege koyamassın. 70-80 geçmiceksin uzun yolda oda sıkıcı. Kaç para yakıyo benim 14 krş yakıyo rodaj dönemindeyken 22 krş lara kadar çıkmıştı. Ben vibrasyon ve sele olarak beğenmiyorum. Ayak peglerinden aynalara kadar herşey zangır zangır. Ama o kadar ekmeğe bu kadar köfte. Güçlü motor tork olarak çok güzel ama dediğim gibi uzun yola çıkcaklar dediklerimi göz önüne alsın özellikle 3 4 saatlik kesintisiz yolculuklar.

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Alıntı CT.ATC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar öncelikle adım Tuğrul aranıza yeni katıldım yaş 21 Üni 3. Sınıf öğrencisiyim bir Mr Vulture sahibi de benim ayın 8'inden itibaren, ilk motorum. Son 3 yıldır bir heves olmuştu ama sadece hayalde kalmış maddi yetersizlikten alamamıştım, aklımda da hep bu motor vardı, Geçen yazda dişi tırnağa takıp alacak kadar paramı kazandım gittim aldım. İlk modellerinin park halinde lambalarının yanmamasına kadar biliyorum yani Neyse, 12'sinde sigorta ruhsat işlerini halledip plakamı taktım çok şükür. Merak edenlere sigorta+trafik+plaka toplam 342 Tl tuttu.

Kilometresi daha 25 de ancak geceleri sürebiliyorum o da tırsa tırsa polis çevirir de 1400 lira ehliyet cezası geçirir diye aralıktan önce ehliyetimiz çıkmayacak, motor aşağıda ben yukarıda gündüzleri balkondan sadece kesişiyoruz Rodaj döneminde olduğundan 5000 devirden yukarı çıkmıyorum, genelde 3000 devir de seyir ediyorum malum gece olunca sokak araları insanları rahatsız etmemek için. Aldığım bayiden siyah mat koruma demiri hediye olarak takıldı, gerçekten bu motora koruma demiri yakışıyor taktırmayan arkadaşlara tavsiyem denesinler daha bir chopper havası veriyor tabi ki bizimki sportster chopper

Sıkıntılarım ise şunlar 3 yıldır takip ediyorum motorun hala ne kadar yaktığı ortalama bilinmiyor, bende denemedim ehliyet olmadığından binemiyorum. Motorun gaz tepkimesi adamı sarsıyor, belki benim acemiliğimden bilemiyorum, gazı kesiyorum bildiğin vites düşmüş gibi motor fren, açıyorum tek tekere gelecek korkusu gücü düşündürüyor özellikle dik rampalarda birde hidrolik ön frenler meselesi, arka kampana olduğundan bir de arka olduğundan çok ihtiyaç olduğunda asılıyorum pedala, ama ön frende tırsa tırsa basıyorum. Ön freni köküne kadar sıkarsa 30 ile giderken kilitlenir mi yoksa yavaşlar mı. Yani bu motorda ön freni nasıl kullanacağız motorda fazla km yapmış arkadaşlardan yorum bekliyorum. Saygılar.
    Hayırlı olsun, bende ehliyeti bekliyorum en geç 20 güne elimde inş. Bende bakışıyorum o yüzden günde 5-10 dk mahallede dolanıyorum oda motor çalışmış olsun diye :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------

Alıntı ahe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 aydır kullanıyorum 3 kere didime ve mordağona gidip geldim uzun yolda vibrasyon var deli gibi ayak karıncalandırcak derece 6bin devirden sonra başlıyo. 10-40 yağ koyuyorum vites geçişleri çok hoş. Sele çok sert. Kısacası ben uzun yol olarak beğenmiyorum. Sele sert vibrasyon var 110 120 gibi hızlara zor çıkıyosun devir 8/9 bine gelince zaten ayağını pege koyamassın. 70-80 geçmiceksin uzun yolda oda sıkıcı. Kaç para yakıyo benim 14 krş yakıyo rodaj dönemindeyken 22 krş lara kadar çıkmıştı. Ben vibrasyon ve sele olarak beğenmiyorum. Ayak peglerinden aynalara kadar herşey zangır zangır. Ama o kadar ekmeğe bu kadar köfte. Güçlü motor tork olarak çok güzel ama dediğim gibi uzun yola çıkcaklar dediklerimi göz önüne alsın özellikle 3 4 saatlik kesintisiz yolculuklar.
    Ben motorumu çok seviyorum ama açıkçası uzun yolda titreşim konusu biraz düşündürüyor, daha yapmadım ama yaparsam bi gün zor olucaktır, ama onunu dışında harika :D

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    merhaba arkadaşlar kontak anahtarını saha çevirince parklar yanıp kontağı kapatma gibi bir özelliği var mı, bilgi verirseniz sevinir tşk ederim.

Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar kontak anahtarını saha çevirince parklar yanıp kontağı kapatma gibi bir özelliği var mı, bilgi verirseniz sevinir tşk ederim.
    Bir tık çevirirsen kontak açılır marşa basılır, bi tık daha çevirirsen sadece ışıklandırmalar aktif olur marş basmaz.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mstfcyln,

Bugün, yanında başka bir çapırlı arkadaş ile Kemerhisar - Roma Havuzu'nun oradaki parkta oturdunuz mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

Arkadaşlar bazı soru işaretlerim var bilenler cevaplarsa sevinirim :

1.Her 1000km'de bir yağ değişimi dışında yapmam gereken şeyler var mı ? (Zincir yağlama vb.)
    2.Motosikletimi yıkamak temizlemek parlatmak istiyorum , araştırarak bi kaç seçenek buldum ve bunları paylaşıcam, hangisini önerirsiniz ve siz nasıl yıkıyorsunuz ?
    A : Benzinlikteki 1tl atınca çalışan köpük makinesiyle köpükleyip yine 1 tl ile çalışan tazikli suyu uzaktan sıkmak.
    B : Önce motora hortumla nazikçe su tutup, sonra 'Turtle Wax Cilalı Şampuanı' yarım kova suya dökerek süngeri kovaya batırıp motoru silmek.
    Neden her 1000 km de bir kere yağ değiştiresinki?

Motosikleti
    evet kardesim gördüm seni siyah drifle hatta dedim bu forumdan tanıştıgım cocuk galiba kask takmıs ve siyah drifti var

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Bir tık çevirirsen kontak açılır marşa basılır, bi tık daha çevirirsen sadece ışıklandırmalar aktif olur marş basmaz.
    ışıklandırmalar yandığı zaman kontak anahtarını yerinden çıkartabiliyormusunuz. tşk ederim.
    Orkidor61

Adı: Kemal 0546 416 86 00

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mstfcyln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet kardesim gördüm seni siyah drifle hatta dedim bu forumdan tanıştıgım cocuk galiba kask takmıs ve siyah drifti var
    Bende bugün okula gideceğim artık, gitmeden kemerhisar'a uğrayım dedim. Kemerlere giderken roma havuzuna uğradım. Baktım 2 tane motor var, üstlerince çanta falan görünce dedim bunlar yerel apaçi değil

Sonra yabanilik yaptım, ilerde taaa diplerde bir masada oturanlar sizlerdiniz herhalde.

Havuzun hemen yanındaki tepe aslında doğal değil, insanlar orada yaklaşık 1500 yıl yaşamışlar, orası bir höyük. dikkatimi çekti, arka taraftan su deposunun oradan tepeye tırmanıp ayrıldım.

Tanışmak bu sefer nasip olmadı, sezonda kapanmk üzere, ilerde niğde - nevşehir civarlarını içeren bir kapadokya gezisi planlıyorum, nasip olursa beraber gideriz.

Görüşmek üzere.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)