Yine meraklandım Devir kesici var mı acaba?
150 mc mi yoksa 150 mr mi tavsiye edersınız neden?
görsel bağlamda zevk meselesi seçim olmakla birlikte,teknik detay olarak motor aksamları aynı olup,mc modeli 175 ve üzeri kullanıcılar için daha kullanışlı olur.bunun yanında,arka teker büyüklüğü mc de mr a göre daha ince olup çapı 2inch daha fazladır,ben mc kullanıcısıyım.ama mr da çok güzel.şayet istanbulda oturuyorsanız yolların bozukluk durumuna göre mc kullanmanızı öneririrm.ama mr un yol tutuşunun daha iyi olacagını varsayıyorum(yere daha yakın ve arka teker daha kalın)
İkisini de görmüş biri olarak MR'nin MC'den çok daha şık bir motor olduğunu düşünüyorum. Zevk meselesi tabi, kişiye göre değişir.
Bugün 500 km yi doldurdum. 7 litre benzinle 200 km yol yaptım ibre kırmızının üstüne geldi. Acaba bundan sonra kaç litre kalıyor depoda?
Ağaç dalı soksam
Hmm anladım
Ben yedeği hiç kullanmadım, arada orayı da kullanmak iyi olur mu?
www.motorumla.net
arkadaşlar motorun üstünde resimleriniz varsa koyabilirmisiniz boy kilo belirtirsenizde güzel olur
bide rodajı biten varsa motorun sağlıklı bi şekilde gidebilceği en yüksek hız hakkında bilgi verirlerse süper olur
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
700'deyim henüz, motorun birçok aksamının gevşediğini hissediyorum. Yağmurlar da başladı. Tam hız testi daha da gecikecek...
www.motorumla.net
arkadaslar sağdan soldan duydugunuz motor hakkında eksik yalan yanlış bilgilere kulak vermeyin.ya motorunuzda arıza olur yada yolda kalırsınız.
motorda yedek depo cok küçük.30 km bile gitmiyor neredeyse.
ve asla motorda benzin cok azken kullanmayın.yakıt sisteminden tutunda motor akasamına kadar zarar verir.
son hızı ise fabrika verisinin 5-10 km üstünde.
arkadaşlar ben nurtepe mondial servisine gidiyorum erkan usta benimle çok alakadar olarak ilgileniyor ona vitesli motora geçmek istediğimi söylediğimde bana bu modelin sıfır vibrasyonlu olduğunu alınacak bir motor olduğunu söyledi bir kaç model daha gelecekmiş bu yeni nesillerin fiyatının zamanla artacağını söylemişti mh mc 125 mh diğer mondiallere oranla çok tutuluyormuş umarım dişinden tırnağından artırıp motor alan arkadaşlar (buna bende dahilim) motorlarını kafalarında soru işareti kalmadan uzun seneler binerler
ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:
İlk bakımı yaptırdım, 15-40 yağ koydular. Gevşeyen yerler var mı diye kontrol edildi. Hareketli olan aksamlar yağlandı. Güzelce de temizleyip yola koyuldum.
Sağlam bir yağmur bastırdı, birazcık perişan oldum. Tekerlerin ne kadar güvensiz olduğunu çok iyi anladım. Yavaş da gitseniz, virajlarda hemen kendini atacakmış gibi.
Neyse sağ salim eve geldim, garajda ıslak bir şekilde bırakmaya içim elvermedi. Bir de sırılsıklam halimle motoru kuruladım...
Sonuç olarak rodajın ilk etabı tamamlandı, yerler kurur kurumaz 7.000 devir civarlarına çıkabileceğim rahatlıkla.
www.motorumla.net
lastikte pirelli mt65 öneririm bi dahaki kışa taktırırım birde galiba 1000 km gormeden oringli zincir (80tl) takacagım
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)